Bizim ikizlerimiz var. 3. Ayı bitirdikten kısa bir süre sonra uykuya direnmeye başladılar. Uyku gerilemesi olduğunu anladık ama önce saatlerce sallamaya çalıştık. Belki düzelir diye umut ettik herhalde
Canıma tak ettiği gün uyku eğitimine karar verdim. İnternetten öğrendiklerimle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. 2 haftadır her gün aynı saatlerde uyutuyorum. Yorgunluk belirtilerine dikkat ediyorum. Uyku saatine yakın gürültülü şeyler yapmayı bırakıyorum. Her uykudan önce yatağına yatırıp aynı kitabı okuyorum. Kitap çok hoşlarına gidiyor. Sonra pış pış sesi açıp uyutmaya çalışıyorum ve o dakika direnmeler başlıyor.
Şimdilik kucağımda 5dk kadar sallıyorum. Gözleri kısılınca yatağa bırakıyorum. Uyanırsa tekrar alıp tekrar yatırıyorum. Böyle gidiyor. İyi tarafı şu kısa sürede iki bebeği de uyutabiliyorum. Daha çok dinlenebiliyorum. Misafirimle ilgilenebiliyorum. Kötü tarafı hala kucakta uyutmak zorunda kalıyorum. Ve düzenleri bozulacak diye korkumdan dışarı çıkamıyorum.
Belki de kendi kendine uykuya geçmek için çok küçükler. Benim de kafam çok karışık.