• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    250
Dr neden aspiratör kullanma dedi acaba biz kullanıyoruz 🤔 ya bizimki de bugün yine gün içinde çok az uyudu. Kısa kısa uyuyor uyanıyor. Sürekli emmek istiyor sanırım sürekli emince de süt tam dolmadan bir daha emdiği için doyamiyor 🙄 sürekli uyanık kalma çabasında sanki uykuya direniyor 🙄 soğuk ortam kesinlikle etkiliyor. Bizimki soğuk olunca güzel uyuyor
Nazal sulama doğru kullanılmadığında orta kulak intihabı dahil pek çok enfeksiyona sebep olabilirmiş 5 aydan küçük bebeklerde önermiyormuş.
Bunu söyleyen doktor üniversite hastanesi çocuk sağlığı hastalıkları ana bilim dalı başkanı. Aynı hastane prematüre bebekler dahil pek çok çocuğa bu işlemi uygulayıp burnu aspire ediyor ama. Kızımda da anneli yoğun bakımda burnunu öyle temizlemişlerdi elektrikli değişik hastane tipi bi aspiratörle.

Acaba profesyonel olmadığım ve bu işlemi evde uyguladığım için mi önermedi yada özel daha doğrusu paralı hasta olunca mı bunu söylüyorlar (yani bu durumda devletteki veya üniversite hastanesindeki bebeklerin bi önemi yok oluyor) o kısmı anlamadım.

Evet geleni gideni çok oluyor bende o yuzden bayramdan sonra gitmeyi teklif edicem eşime öyle desem bile sabah ayrı aksam ayrı misafir geliyo da sevdirmemek için millete ne dicem bilmiyorum.. gerçekten 2 ucu boklu değnek birde kvmi hiç ama hiç göresim yok anneligime laf etti ya o yüzden.. Bi yanımda götür tombik oğluna göster görsün yapabilmis miyim yapamamis miyim diye de işte inat uğruna çocuğuda huysuzlastirmak istemiyorum şuan evde her şey düzen belli vs vs orda yine dogurdugum ilk zamanlara donucem bilmiyorum gitmemek için ikna edebilir miyim eşimi acaba
Gitmemeye ikna edebilirmisin bilmiyorum ama en azından bayramdan sonra gitmeye ikna edebilirsin gibi. Hem bayram burnundan gelmemiş olur çünkü baya baya yine mental olarak düşcen. Hemde çocuk kalabalığa girmemiş olur. İnşallah güzel bi bayram geçirirsin ya aklım sende kalacak

Kızlar sizde şey var mı doğumdan önce kimi sevmiyorsaniz veya gıcık olduysanız o kişilere bebeği sevdirmeme özelliği bende çok fazla direkt zararlı insan olarak görüyorum
Bende var öyle biri doğumdan önce de sevmezdim hala sevmem. Kızımı sevmeye kalkınca kızım uzaklaşıyor eliyle dur işareti yapıp benden uzak dur demek istiyor darısı oğlumun başına oda sevmesin🤣🤣 çocuklar da anneden hissediyor bence

Kılcal damarlar için başta zararliydi vakum yapiyo ya suan kullanabiliriz ilk 20 gün mü ne kullanilmamasi gerekiyordu bu seferde cocuk mu nefessiz kalsın ben 2 kere yaptım bugün yapiskanimsi sümük birde tam tıkıyor çocuğu ben yapmak zorundayım malesef :KK43:
Evet biz de çekince epeyi sümük çıkıyor yapışık yapışık 🙄

Nazal sulama doğru kullanılmadığında orta kulak intihabı dahil pek çok enfeksiyona sebep olabilirmiş 5 aydan küçük bebeklerde önermiyormuş.
Bunu söyleyen doktor üniversite hastanesi çocuk sağlığı hastalıkları ana bilim dalı başkanı. Aynı hastane prematüre bebekler dahil pek çok çocuğa bu işlemi uygulayıp burnu aspire ediyor ama. Kızımda da anneli yoğun bakımda burnunu öyle temizlemişlerdi elektrikli değişik hastane tipi bi aspiratörle.

Acaba profesyonel olmadığım ve bu işlemi evde uyguladığım için mi önermedi yada özel daha doğrusu paralı hasta olunca mı bunu söylüyorlar (yani bu durumda devletteki veya üniversite hastanesindeki bebeklerin bi önemi yok oluyor) o kısmı anlamadım.
Ya ben temizlemeyince bebeğim ememiyor bile nefes alamadığı için. Ne yapmamiz gerekiyormus ki nasıl temizlicez

Ay sıkıntılı başlamış ama sonrası güzel olacak inşallah diyelim ozaman 😍😍🙏🙏 kazasız belasız canım ağız tadıyla inşallah 🙏 ben valizleri boşluk bulmuşken şimdi hazırladım zaten pazar etleri filan hallettikten sonra çıkarız. Valla calpol ateş ölçer emziren anne çayım burun aspiratörlerine kadar aldım inşallah ihtiyaç olmaz da ama eksik te bişeyler kalmamıştır inşallah
İnşallah ihtiyaç olmaz cnm. Küçük değil de büyük zorluyor cnm. Yeni oyuncak aldım oyalansin diye yolda verdim. Oyaladi baya.

Ya ben temizlemeyince bebeğim ememiyor bile nefes alamadığı için. Ne yapmamiz gerekiyormus ki nasıl temizlicez
Banyo yaptıracakmışız bide işte o naneli okaliptuslu damladan verdi gece yakasına damlat dedi. Ama olmuyo yani tamam damla açıyor ama biyere kadar baya bildiğin hırhır çocuk ememiyor dediğin gibi. E banyo da gecenin bi yarısı kalk yaptır her seferinde olmuyor. Sanırım gece uykusuna geçmeden önce banyo rutinini özellikle bu sebepten öneriyor banyoda güzel çıkıyor mukuslar. Napayım valla bende dün gece aspiratörle temizledim başka çarem yoktu cidden kötüydü çocuğun nefes alışı

Kılcal damarlar için başta zararliydi vakum yapiyo ya suan kullanabiliriz ilk 20 gün mü ne kullanilmamasi gerekiyordu bu seferde cocuk mu nefessiz kalsın ben 2 kere yaptım bugün yapiskanimsi sümük birde tam tıkıyor çocuğu ben yapmak zorundayım malesef :KK43:
Aynen aynen bildiğin sümük çıkıyor bende yapmak zorunda kaldım dün. Bugün full dikey konumda yatırdım şuan açık burnu inşallah gece yine tıkanmaz

İnşallah ihtiyaç olmaz cnm. Küçük değil de büyük zorluyor cnm. Yeni oyuncak aldım oyalansin diye yolda verdim. Oyaladi baya.
Bende tam tersi küçükten korkuyodum ya büyük dur diyince bi nebze anlıyor diye ama bazen onda da ipin ucu kaçıyor cidden 🤦🏻‍♀️

Merhaba kizlar 24 günlük bir bebeğim var daha önce den de ıkınirdı fakat bu gün surekli ikinip ağladı kıpkırmızı olup durdu resmen içim gidiyor o böyle garip sesler çıkarınca taşıyan var mi

🤣🤣annelik içgüdüsü sanırım tek bende olmadığına sevindim hatta sevmesi bile batıyor ahahahah
Ben sevdiklerimin bile kucağına vermek istemiyorum ya uzaktan sevsinler istiyorum normal mi acaba bu yüzden eve daha kimseyi çağırmadım bebek görmeye, 2 aylık olsun öyle diyorum, ama bazen dışarı çıkmam gerekiyor tanıdık ile karşılaşırsak kucağına alıp sevmek istiyorlar ben istemiyorum ama bişey de diyemiyorum 🙈

Ben sevdiklerimin bile kucağına vermek istemiyorum ya uzaktan sevsinler istiyorum normal mi acaba bu yüzden eve daha kimseyi çağırmadım bebek görmeye, 2 aylık olsun öyle diyorum, ama bazen dışarı çıkmam gerekiyor tanıdık ile karşılaşırsak kucağına alıp sevmek istiyorlar ben istemiyorum ama bişey de diyemiyorum 🙈
Ben de öyleyim annem alınca bile hemen geri almaki istiyorum yani sanki ani bir şey olursa anlamazlar onu bir tek ben tanıyorum hemen müdahale ederim diye geçiyor aklımdan.

Kızlar göğüs kalkanında biriken süt bebeğe verilir mi bir de buzdolabında sakladıysak nasıl ısıtabilirim

Back