4 çocuklu biri olarak söylüyorum tek çocuk daha zor
ben ilk kızımda çok zorlanmıştım , hâlâ beni zorlayan ilk kızım
Cnm sezeryanin etkileri ne zaman geçti ? Benim 3 günüm eşimin desteği olmadan halen uzanip kalkamiyorum .
Allah Allah sen niye öyle zorlandın ki acaba canım ? Doğumdan önce demirini vitaminlerini bırakmadın değil mi? Ben o kadar zorlanmadım ertesi gün tek başıma yürüdüm kalktım hatta evde yatak sermişler kızdım kaldırttırdım ben hasta değilim diye. Senin niye böyle oldu ki acaba bebeği görüp emzirmek ten teması kurmak seni hızlı toparlatır mı acaba canım bilemedim inşallah tez zamanda ayağa kalkarsın eskisi gibi
Aynısıı evet ağlasın ciğerleri açılır da dendi. Annem de ağlatma demişti çünkü göbek fıtığı oluyor bebekler çok ağladığında dışına firtiyor göbek. Ben de göbeği dışına çıkacak dedim oylelikle artık aglatmiyor. Kucağa alma alışır falan dedi annem de yavrucak ağlayınca ne yapayım yani daha çok küçük dış dünyayı bilmiyor hala anne karnında sanıyor kendini alıyorum da kucağıma. Bezine yapınca hemen almaya alistirmissiniz dedi kv. Çocuk ilk doğduğundan beri b.klu bezi varsa asla uyumuyor zaten. Kendi yapısı böyle yani biz bir şeye alıştırmadik. Pis mi dursun. Valla ben de aynen diyip bildiğimi yapıyorum
Sakın b.k varsa dursun deme öyle bir pişik oluyor ki al başına belayı canım . Ben üşeniyorum aman daha yeni değiştirdim diyordum annem kızıyordu en ufak gazında bile değiştir pişik oluyor dedi dinlemedim pişik oldu şimdi bepantolle rahatlıyor. Bebeği ağlatmak dinen de uygun değil sanırım al kucağına anneyi hissetsin sen boşver milleti o bebeğin annesi sensin en iyisini sen bilirsin canım . Demin bize misafir geldi bir saat emzikle ilgili konuştular hepsi bana emzik profesörü kesildi. Ben doğurmadan önce araştırdım herşeyi inceledim bebeğim için en uygun olan emziği aldım yani yorum yapma hakları yok görsen herkes yeni doğan uzmanı prof
boşvereceğiz golden yoksa ona cevap ver buna cevap ver kime yetişeceğiz bacım
Emzirme döneminde süt olsun diye yemeyi abartmazsak kilolar gidiyor sanırım
ben 9 ay boyunca tatlıdan tiksiniyordum canım ekşi severdim kilolarca limon tuzladım yedim
bebek doğduğundan beri Nutella kaşıklıyorum ay nasıl canım çekiyor sanırım emzirince enerji gerekiyor ama şimdiden 14 kilo gitti ondan çok problem etmiyorum 40 ım çıkınca da spor düşünüyorum doktorum izin verirse
Kızlar oğlumu kucağıma aldım çok şükür, anca yazabiliyorum. Bende bebişde iyiyiz şükür. Ağrılarım var evet hala gazımı da çıkartamadım sütümde gelmedi hala ama bebişin yüzünü görünce herşey bitiyor
Oy kıyamam canım gazını çıkarman çok zor olacak maalesef
ama yapabilirsin hastanede en son ben çıkarabilmiştim gazımı . Herkes taburcu oldu bana en son lavman yapılacaktı çok şükür gerek kalmadı. Ben bol bol kayısı suyu içtim 2 tane bir litrelik kayısı suyunu tek başıma ertesi güne kadar içtim bol bol hastanede yürüdüm ha bire tuvalete girdim in kalk yaptım o şekilde ertesi gün 10-11 gibi sabah çıktı
inşallah sen benim kadar zorlanmazsın canım
bebeğin de hayırlı olsun inşallah
sütün için kesinlikle bestlak denemediysen bir deme canım
Aay ben de bugün yanlarına geldim tam bebişin altını değiştirmis çok miniksin o yuzdn böyle oluyor diyodu çocuğa yine
hemen çocuğuma yeltendim aldim kucağıma babanne sana minik mi diyor yavrum dedim minik misin sen dedim. Eşim de göster oğlum babanneye gobusunu kocaman gobusu var benim oğlumun minik değil dedi. Ben de eveet kocaman oldu benim oğlum dedim. Anlamıştır inşallah
eşimi bı daha sevdim djdjdjd
ay bu kadın da taktı minik de minik kız tabiki minik olacak bunlar yeni doğan benimki iri bebek olmasına rağmen o ödemi attı görsen ufacık kaldı elime almaya korkuyorum ne bekliyor bu kadın senden 20 kilo buzağı doğurmanı mı bekliyordu