2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Ne durumdasın canım

Evet normal çeşmede yıkıyorum elimde sallayıp suyunu döküyorum ıslakken daha iyi yapışıyor

Philipsinkini almış eşim onu kullandım kaynar suya koymak lazım mı diye sormuştum hastanede bana hayır dediler ince olduğu için koyma sıcak suyla yıkayıp tak dediler belki de yapısı bozuldu yenisini al bakalım ve asla pes etme benim bebeğin 15 günlük ve iki gündür cebelleşmiyoruz sağ memeyle

Dakika tut canım 5dakşka da bir gelirse düzenli geç hastaneye baksınlar bi

Oy maşallah başlamış sancılar 🫢
Ah inşallah ondandır harika çözümü kolay olur 🙏🏻 ıslakken deniyim bi de yenisini

Kızlar tüm belimden tüm karnıma ve özellikle yan taraflarımdan vuran aşırı bi sancı yaşıyorum bağırtacak derecede ama çok sık geliyor ve çok çok acı veriyor dün geceden beride belim ve kasıklarım adet olmuşum gibi ağrıyordu. Bu dediğim sancıya da ishal eşlik etti mide bulantısıyla ne yapayım geçmesini mi bekliyim biraz hastaneye öi gideyim nedir bu sizce yalancı sancımı

Kızlar tüm belimden tüm karnıma ve özellikle yan taraflarımdan vuran aşırı bi sancı yaşıyorum bağırtacak derecede ama çok sık geliyor ve çok çok acı veriyor dün geceden beride belim ve kasıklarım adet olmuşum gibi ağrıyordu. Bu dediğim sancıya da ishal eşlik etti mide bulantısıyla ne yapayım geçmesini mi bekliyim biraz hastaneye öi gideyim nedir bu sizce yalancı sancımı
Karnın sertleşiyor mu ve ağrı düzenli mi geliyor, eğer mesela ağrı bi anda gelip sonra bi anda kesiliyorsa doğum sancısıdır duramaz olursan bi acile git canım

Kızlar ben size bir şey soracağım, geceleri kaç kez emzirmeye kaldırıyorsunuz bebeleri ben iki üç saate bir uyandırıyorum ama gece uykulu iken emmek istemiyor çocuk ememiyor, göğüslerim de şişiyor galiba uykuda iken bu sefer hiç alamıyor. Bir de internette her bir göğüste 15 dk diyor ama benimki tek bir göğüste 20 dk falan durunca doyuyor kendi çıkarıyor ağzından. Çişi kakası kilo alması falan iyi sürekli emzirmeye çalışıyorum. Diğer göğsümü gündüzleri bir iki kere veriyorum tutturabilirsem yoksa çok almak istemiyor

Kanamam da ilk günler o kadar çok değildi damla damlaydı ama ikinci haftadayım daha da arttı sanki koku da var ne kadar banyo yapsam da ne kadar ped değiştirsem de ağır bi kokusu var adet kanı gibi değil, herkeste mi böyle acaba? Bir de vajinamda ses olmaya başladı otururken kalkarken hava çıkışı oluyor normal doğum yaptım, geçici bir şey mi yoksa kalıcı mı acaba rahmin kendini eski haline çevirmesi çok mu uzun sürüyor ?

Çok şükür düzelmiş çok ağlıyor böyle:KK43: Gaz sorununu nasıl çözdünüz?

Her iki göğüs arası beslenmede gaz çıkarıyorum. Eğer ola ki bir göğüsü almak istemezse anlıyorum ki daha gazı var, yine kaldırıp sırtına vurmaya devam ediyorum.

Benim yaptıklarım;
-Dik vaziyette sırtına vurmak ve hafif kendi göğsüme onun karnını aralıkla bastırarak çıkarmak
-Dik vaziyette popoya alttan vurup yine karnı kendime bastırmak (popoya vurunca kendini büzüyor baya kolay çıkıyor gaz)
-yüzüstü yatırıp popya ve sırta vurmak (sadece gözlem altında)
-sırtüstü yatırıp bacakları karına doğru itip, popoyu da hafif kaldırma (sadece bebeğin izin verdiği kadar bacakları itiyorum, aksi kalça çıkığına sebep olur)

kendim gaz yapabilecek hiçbir şey tüketmiyorum, şimdilik gaz damlası vs tüketmiyorum ancak dediğim gibi sabırla gazı çıkarmaya çalışıyorum, emmeden daha uzun sürüyor genelde 🙄

Canım tabi ilk zamanlar ağladılar çünkü şimdi etrafı ve biz çok fazla izliyorlar yani bırak bütün gün izlesinler seni odayı istiyorlar ki hep yanında ol konuş sana baksınlar gündüzleri hep yanlarındayım uyanıklarken aktivite yapıyorum oyalıyorum.
Gece 8 şimdi eşimle konuştuk o işten gelince vakit kalmıyor ona sevmek işin 9-10 arası yapacağız inşallah bu gece🙏🏻
8 de yatacakları odaya alıyorum rutini tamamlayıp yatağa alıyorum. Uyuduklarında hemen odayı terk etmiyorum karanlıkta oturuyoruz 10 dk bekliyoruz beyaz gürültü açık oluyor sadece biz hiç konuşmuyoruz. 10 dk sğlamıyorlarsa odadan çıkıyorum bazen biri uyuyor bizi etrafı izliyor ama ağlamıyor izliyor sadece o saman yine odadan ayrılıyorum o da uyuyor biraz izledikten sonra. Ağlarlarsa hemen odaya giriyorum karanlık yine hiç konuşmuyorum önce odaya daha giderken koridorda ee ee ee ekmeye başlıyorum benimkiler piş piş sevmiyor yani ona tepki vermiyorlar ama eee de bi susuyorlar odaya giriyorum devam ediyorum eee ee. Ya düşüyorlar ya da ağlama devam ediyor yanda susuyor 2 dk duruyorum ağlıyor gibi oluyor bu sefer yüzüne ellerine dokunuyorum saçlarını olşuyorum ee ee diyorum hani orada yalnız değil ben hala yanlarındayımı hatırlatıyorum çünkü bebekler yattıkları oda yanlarında o an ne var kim var nerede nasıl bir ortamdanyattıysa gözünü açtığında yine aynı şekilde istermiş eğer ışık kapalı uyudu ama ışık açık uyanırsa ağlarmış orada işte güvenli bağlanma kopuyor anne bebek arasında o yüzden ben uyuturken onlarlaydım uyandıklarında da hani bakın ben buradayım hala uyku vakti bıraktığım gibiyiz beyaz gürültü. Açıyorum hemen eee lerken arkadan beyaz gürültüyü hep açık bırakmıyorum çünkü hipnoz etkisi ilerde beyin gelişimine uygun değilimdi böyle ritmik sesler geceden sabaha kadar açık kalmamalıymış o yüzden odadan çıkarken beyaz gürültü sesini kapatıyorum. Odaya girince yine açıyorum. Sonra baktım dokunuyorum okşuyprum yine ağlıyorsa zaten artık son evde çığlık atarak ağlıyor o zaman çığlığa daha başlamadan anladığım an hemen kucağıma alıyorum çünkü diğerini o çığlık uyandırıyor ona izin vermeden kucağıma alıyorum konuşmuyorum kalbime yatıyorum anne karnında hissiyorlsrmıl ya hala kendilerini sakinleştiriyorum ee diyorum sırtını okşuyorum oda da kucağımda yürüyorum karanlıkta hiç konuşmuyorum zaten ıh ıh ıh diyor gözleri kapanmaya başlıyor o zaman gözleri kapandığı gibi yatağa koyuyorum baktım yine ağlayacak ya da ben daha koyarken gözünü açar gibi aralıyor anlıyorum ki hala beni arıyor orada mıyım diye yokluyor yani yatağa koyduğum an ağlayacak belli o zaman yatağa koyuyorum gözünü aralıyor bana bakıyor yarım açık elimi vücudundan ayırmadan yatağa koyuyorum hani hala benimlesin yataktayız ama ben yanındayım seni kucaklıyorum hala onu hissettiriyorum hemen ellerimi çekersem ağlıyor (biraz bebeği gözlemlemek çok önemli her bebek aynı tepki vermez uyku rutininde bendice gözlem çok önemli ilk gece bak ne istiyor senden sen gidince seni arıyor mu benimkiler ben gidince uyuyor ama uykudan bazen uyanıp bakıyorlar mırıldanıyorlar ben orada mıyım benden bi tepki bekliyorlar onu fark ettiğim an çok rahatladık bu düzende ) elim hala vücudundayım yatağa koyuyorum 1 dk kafa öyle bekleyip eee ee ye devam ediyorum sonra zaten anlıyorum vücudu gevşiyor kendini bi salıyor elleri rahatlıyor o zaman bende ellerimi ondan çekiyorum üstünü örtüyorum ee ee leyerek odadan Çıkıyorum odadan çıkarken bile hala ee diyorum koridorda bile çünkü bir anda sesim ikesersem onalrı bıraktığımı anlayıp daha kapıyı kapamdan çığlık atıyorlar biz de o çığlık ayıp ağlama olayı bence şey düşünüyorlar bizi terk etti yani bir yerde okumuştum çok hassas bir düzen aslında bebeği onu terk eder gibi yapmamak gerekiyor aman kucağa almayayım ağladın durusuna bende karşıyım ben sadece 3 aşamada kucağa alıyorum önce odaya giriyorum birinci aşama eee diyorum düşünüyorlarsa ikinci aşamaya geçiyorum dokunuyorum ee diyorum ellerini yüzünü saçını okşuyorum yine mi olmadı üçüncü aşama da kucağıma alıyorum ee diyorum geziyorum kalbime koyuyorum sırtını sıvazlıyorum okşuyorum sırtını sakinleşiyor zaten hemen yerine koyup odadan ayrılıyorum. Yani travmatik bir durum yaratmıyorum. Çünkü ben küçüklüğümden hala hatırlarım 5 yaşındayken annem bütün evi üstüme kitleyip üst komşuya gitmişti ben uyurken uyandığımda annemi yanımda göremediğimde bütün odayı dağıtmıştım hırçınlaşmıştım odanın camını açıp anne diye bağırmıştım 5. Kattan yani o bende travma kaldı mesela ergenliğime kadar karanlıkta uyuyamadım annemle yattım çok uzun bir süre liseye kadar annemsiz yatamıyordum annemi arıyordum yani travma kaldı bende. O yüzden bebek mırıldandığında uyandığında hala ilk hatırladığı gibi çevresinin kalmasını istiyor bilimsel bir şey bu. Uyurken sen yanındasın uyandığında da sen orada mısın ortam aynı mı ona bakıyorlarmış. Ona çok özen gösteriyorum
Anladım canım güzel bi düzen kurmuşsun tebrik ederim bizim bebiş doğduğunda bu anlattıklarını uygulamaya calisicam teşekkürler bilgiler için

Ohh çok şükür kuzumm sağlıkla gelsin baktın kalp atışı 110-120lerde sürekli, burnundan derin nefes al gerekirse oksijen iste bir bacağını bağdaş kurar gibi yap eşin aşağı doğru ittirsin sürekli benim bebeğimin kalp atışı öyle yükselmişti inşallah gerek kalmaz ama aklında olsun yinede
Bacağını mı aşağı ittirmesi lazım nereyi olacak canım aklımda bulunsun anlamadım tam

Kuzum kolay doğumun olsun ınsallah. Benimde geceden beri adet olmuşum gibi bi ağrım var belimden kasıklarıma yayılıyor hem belim çatlıcak gibi ağrıyor hemde kasıklarım çok fena hamıle olmasam adet oldum derim ama bi kasılma falan yok senınde mi böyle başladı.
Ağrın devam ediyormu

evet canım normal doğumdu, suni sancı alarak doğum yaptım. inşallah canım, dikişlerim açılana kadar bebeğimle çok güzel ilgilenebiliyordum mutluydum ve bebeğimde mutluydu ama dikişlerim açıldıktan sonra gün içinde defalarca ağlama krizine giriyorum, bebeğimle sanki eski iletişimi kuramıyorum ve bebeğimde çok huysuzlaştı bu durum beni çok yıpratıyor. Kısacası benim için çok travmatik bir doğum süreci oldu, duanızda unutmayın 🤲🏻
Kendi sancin gelmemiş miydi canım neden suni verdiler kaçıncı haftada doğurdun zormuydu sürecin? İnşallah bu zor günleri en kısa zamanda atlatırsın

Ne durumdasın canım açılman oldumu sancı nasıl ilerliyor
Suni sancıyı aldılar canım 1 saat önce fazlası da iyi değil dedi kendi sancın olmadığı için birden yüklenmeyelim dedi, Şuan 4 cm e ulaşmış açılma, e ne olacak dedim yavaş ilerliyor belkicez dedi. Yarın gün içinde yeniden sancı verecekler şimdi dinlen dedi

Kızlar ben size bir şey soracağım, geceleri kaç kez emzirmeye kaldırıyorsunuz bebeleri ben iki üç saate bir uyandırıyorum ama gece uykulu iken emmek istemiyor çocuk ememiyor, göğüslerim de şişiyor galiba uykuda iken bu sefer hiç alamıyor. Bir de internette her bir göğüste 15 dk diyor ama benimki tek bir göğüste 20 dk falan durunca doyuyor kendi çıkarıyor ağzından. Çişi kakası kilo alması falan iyi sürekli emzirmeye çalışıyorum. Diğer göğsümü gündüzleri bir iki kere veriyorum tutturabilirsem yoksa çok almak istemiyor
Benim malum sütüm çok yok mesela bu gece memeyi verdim ağlıyordu ama hiss etdim bir şey yok yani doyacak kadar yok.ilk günler geceleri 2 saate alarm koyuyordum şimdi ama ağlarken veriyorum..bu gece 2 saati bile beklemedi sanırım mamayı artırıcam

Suni sancıyı aldılar canım 1 saat önce fazlası da iyi değil dedi kendi sancın olmadığı için birden yüklenmeyelim dedi, Şuan 4 cm e ulaşmış açılma, e ne olacak dedim yavaş ilerliyor belkicez dedi. Yarın gün içinde yeniden sancı verecekler şimdi dinlen dedi
Bana da 2 gün vermişlerdi canım. Senin yine iyi 4.cm açılmış benim 2de kalmisti :) 2. gün içinde suyumu kendileri patlattıktan sonra acilmam ve sancım hızlandı. Belki sana da denerler bunu

X