Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Hahahaha bana da aşırı gaz yapıyor zaten bağırsaklarım gaz yapacak sebep arıyor mesela yel esse de gaz yapsam eziyet olsam diyor gibi geliyor 🤣🤣

Benim bugün 4+4, beta 3800 civarı, ilk gebeliğim çoğul gebelikti bu da öyle olur mu acaba diye düşünüyorum. Cumaya net olarak görürüz dedi doktor ama açıkçası 6.haftadan önce gitmek istemiyorum

Çoğul gebelikse napcam asıl onu düşünüyorum😵🫠🫣

O zaman dansssss! Diyeceksin 💃 🤪😁
Nasipten öte köy yok. 😌

Ailede var mı ikiz ?

Anneannemin ikiz doğumu var, ben de ikizmişim fakat tam oluşmamış nesil atlamamış
tek sseferde olsun ister miyim evet ama nasıl büyürler bilmiyorum 😅
Ne güzel ☺️
Benim ailemde de biri var. 2 kere ikiz doğmuş. Tekleri yaşamış, ikizleri vefat etmis bebekken.

İkiz güzel olur ama yardımcılar varsa. 😃 yani evde aynı çatı altında bir anne, kayınvalide gibş devamlı yardım eden biri olursa o şekilde. Yoksa sadece anne baba ile bile zor olur gibime geliyor.

Ne güzel ☺️
Benim ailemde de biri var. 2 kere ikiz doğmuş. Tekleri yaşamış, ikizleri vefat etmis bebekken.

İkiz güzel olur ama yardımcılar varsa. 😃 yani evde aynı çatı altında bir anne, kayınvalide gibş devamlı yardım eden biri olursa o şekilde. Yoksa sadece anne baba ile bile zor olur gibime geliyor.
Annem vefat etti, kayınvalidemin de yaşı var öyle bir durumda el elde el başta kaldım demektir sanırım.
Yine de hayırlısı neyse o olsun diyelim sağlıkla kavuşalım da çözüm buluruz Allah'ın izniyle

Annem vefat etti, kayınvalidemin de yaşı var öyle bir durumda el elde el başta kaldım demektir sanırım.
Yine de hayırlısı neyse o olsun diyelim sağlıkla kavuşalım da çözüm buluruz Allah'ın izniyle
Mekanı cennet olsun. 😌
Ay bayılacağım, doktor ikiz şüphesi dedi. Tek yumurta ile nasıl olur? Ailede yok tüp bebek vs değil tek yumurtam gelişti zaten. 4+2 1000küsür çıkan var mı?
🤩 ay çok heyecanlı günlere giriyoruzz🤩😃

Ben de bana ozel bi şey sanıyorum. Bende de ödem var.

Alyansım biraz sıkı oluyor parmağıma. Ama son birkaç gündür abdest alacağım zaman ileri geri dahi oynatamıyorum. Parmağım bildiğiniz acıyor. Hiç bu kadar olmamıştı. Kilo mu aldım diye tartıldım takip ettim. Kilom da aynı ama parmağım balon gibi.

Günde bir kez kiraz sapı ve Yeşilçay içmeye başladım. Tuzu da az azalttım. Şuan yüzük hareket ediyor.

Parmağım böyleyken, yüzümü gözümü karnımı düşünün 😬

Karnabahar ben de severim ama bana gaz yapıyor 🙈

Kedi yutmuşum gibi karnımdan gır gırrr sesler geliyor. Perşembeye kadar yediğime giydiğime dikkat edeyim de muayenede mahcup olmak da var 😅

5+3 olacak o gün. Beta da düzenli artışa devam ettiyse 6 binlerde olacak. Kalbimden geçen, karından ultrason yapılması. Gaz varken görmek zor olabilir. Bi de bakalım Dr ne diyecek.
Aman ödem artırıcı özellikli çaylar gebelikte önerilmiyor. Ödem tutmamak için bol su içmek lazım ve kontrollü tuz karbonhidrat tüketimi...gerek
😂 Akıl ssağlığımızı kaybetmeden kucağımıza alalım inşallah 😂

folik asit ne kullaniyorsunuz? Ben gebelikten once 3 ay folicus kullandim dun doktor regenesis max diye bi folik asit verdi ona başladım. Kullanan varmi aranızda
Ocean mummy kullanıyorum önceki gebeliğimde de onu kullandım depolarımı çok güzel doldurmuştu
Aman aman muayeneden sonra yersin 😂

Benimde cuma ilk muayenem olacak 5+5 oluyor. Doktor direk alttan bakicam dedi şaşırdım sizce riskli mi. Dun gittim ama muayene etmedi erken diyr
Benim de Perşembe günü randevum. Bdt ler de yakın. Bakalım gidince ne göreceğiz. Ben dün beta baktırdım 4 günde ortalama 4 kat kadar artmış normal ilerliyor gibi görünüyor. Perşembe 514tü pazartesi 2600 lerde çıktı.

Bu arada benim bulantılar başladı çok kötü değil henüz ama iştahım kaçık genel olarak

Aman ödem artırıcı özellikli çaylar gebelikte önerilmiyor. Ödem tutmamak için bol su içmek lazım ve kontrollü tuz karbonhidrat tüketimi...gerek

Ocean mummy kullanıyorum önceki gebeliğimde de onu kullandım depolarımı çok güzel doldurmuştu

Benim de Perşembe günü randevum. Bdt ler de yakın. Bakalım gidince ne göreceğiz. Ben dün beta baktırdım 4 günde ortalama 4 kat kadar artmış normal ilerliyor gibi görünüyor. Perşembe 514tü pazartesi 2600 lerde çıktı.

Bu arada benim bulantılar başladı çok kötü değil henüz ama iştahım kaçık genel olarak
Kaçıncı haftadasınız ben bugün 4. Hafta oldu asla bulantım yok .

Şuan 6 hafta yeni oldum galiba bulantı basladı hafiften ama önceki gebeliğime göre daha iyi onda asırı kusuyordum 😢 inşallah bısey yoktur

Sevgili anne adayları,

Doktorunuzdan mutlaka ilk trimester için gerekli olan tahlilleri isteyin. Hem kan hem idrar tahlili biraz kapsamlı ancak hemen her değerinize bakılması şu etapta çok elzem. TSH, T4, AST, ALT, demir, B12, D vitamini, folat vb eğer normal dışı değeriniz varsa şimdiden önlem almak lazım. Bende biraz tiroid yükselmiş bunun için ilaç başladık bir de demir takviye başladık. İdrar testi de enfeksiyon vb durumlar için önemli. Sakın atlamayın, sevgiler.

Karnabahar ben de severim ama bana gaz yapıyor 🙈

Kedi yutmuşum gibi karnımdan gır gırrr sesler geliyor. Perşembeye kadar yediğime giydiğime dikkat edeyim de muayenede mahcup olmak da var 😅

5+3 olacak o gün. Beta da düzenli artışa devam ettiyse 6 binlerde olacak. Kalbimden geçen, karından ultrason yapılması. Gaz varken görmek zor olabilir. Bi de bakalım Dr ne diyecek.
Bende yarın kontrole gideceğim bakalım hayırlısı hepimiz için

X