2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Amin canım inşallah 🤲🏻 geldim nst girdim uyuyodu sıpa zor uyandirdik 😅 sancı sıfır tam bitti çözdü beni kız sancım girdi hayattaki şansım 😂😂 senin baya erken olmuş kuzum ben henüz muayene olmadım doktorum doğuma çıktı bekliyorum bakalimm ☺️
Kız beni de etiketle inşallah açılman vardır ya 40a dayandın artık

Kızlar emzik kullanıyor musunuz? Meme reddi yapmasın diye şimdiye kadar kullanmadım ama daha fazla dayanamycam sanırım. Akıl sağlığımı yitirmek üzereyim 🫠 emzik kullanıp meme reddi yaşayan oldu mu?
Biz direkt akşamı verdik valla çok şükür iki gündür de beni silikonsuz da emiyor hatta ben mama takviyesi de yapıyorum onu da biberonla veriyorum. Meme reddi yok çok şükür kapana kadar zorlanıyoruz kapınca 20-25 dk emiyor bi göğsü

Kızlar doğumumuz salı oldu acil olarak, kordon dolandı o gün zaten çok kötüydüm Atlas harekette etmiyordu, sonra doktorumla hastanede buluştuk hemen doğum dedi, spinal oldu bebeğim kordon dolandığı için önce ağlamadı o anlar bende travma oldu resmen , kardıyolojı doktoru ayrı, çocuk doktoru ayrı hepsinin söylediklerini duydum. Öyle ağlıyordum ki anlatamam. Ya bebeğime birsey olursa diyordum, sonra ciddi şekilde kanama oldu o esnada hemen uyuttular beni . Sürekli kan takılıyorum. Bebeğim daha bugün yanıma geldi küvezde takip edildi soluk borusuna baskı var mı diye ? . 2 ay sonra kalbindeki soruna tekrar bakılacak, vsd aynı yerinde muhtemel 2 ay sonra yakılacak.
Canım kuzum çok şükür sağ Salim gelmiş oğluşun yanına. Ömrü uzun olsun , anneliğin hayırlı olsun canım benim 💞🌸

Biz direkt akşamı verdik valla çok şükür iki gündür de beni silikonsuz da emiyor hatta ben mama takviyesi de yapıyorum onu da biberonla veriyorum. Meme reddi yok çok şükür kapana kadar zorlanıyoruz kapınca 20-25 dk emiyor bi göğsü
Hangi emziği kullanıyorsun canım ? Kauçuk olanlar meme reddi yapmıyor falan dediler sanırıım

Bir tanesi bir kez oldu o da bez değişimi yaparken poposunu havalndırmadım ağlıyor diye hemen altını kapattım üstüme işiyordu 🤣 ondan pişik olma aşamasına geçti yani popsunda kabarcık kızarık çıktı 2-3 tane hemen üstlerine bepanthol sürdüm bezi öyle kapattım 1 günde geçti bir daha da olmadı ıslak mendil kullanıyorum izotonik sulu molfix in memnunum bez olarak da prima veya molfix karışık ilerliyorum elime ne gelirse benimkilerin bez değişimi yaparken poposunu havalandırırsam pişik olmuyor rahat ediyorlar öyle gözlemledim kuzum.

Sağım 2 saatte bir yapıyordum artık vaktim iki bebekle çok olmuyor sağıma aradanuyuyup ev işi yaptığım için keşke şarjlı giyilebilir alsaydım diyorum şimdi mecbur 5-6 saatte bir sağıyorum eşim eve gelince sağıyorum bebeklere o bakarken hallediyorum.

Sma comfort mama veriyorum aynı zamanda anne sütü vereceksem Sma nın anne sütü zenginleştirici protein tozundan kullanıyorum

Prima marketlerde bazen indirimli 175 tl oluyor öyle bulunca prima alıyorum e-bebekte çok pahalı, molfix bir de memnunum benimkilere ikisi iyi geldi ama artık 0 numaralar elimde bitti zaten kilo da aldılar 1 numara deneyeceğim molfixin çünkü 0 çok küçük geliyor molfixte ama prima 0 numara hala oluyor popolarına boyut farkı var yani baya.

Banyo lifi süngeri aşırı gereksiz neden aldım bilmiyorum zaten 5 dk sürüyor banyoları elimle köpürtüp elimle ovalıyorum zaten anlamsız benim içni lif ve sünger bir de banyo su ölçer gereksiz bilemem bozuldu dirseğimle suyu kontrol ediyorum sıcaklığını çünkü vaktim yok iki bebekle o ölçsene kadar yıllar geçiyor hemen dirseğimle anlıyorum zaten bir de biberon temizleyici boşa almışım evde temiz sünger açtım bulaşık süngeri onunla yıkıyorum sünger aynı görevi görüyor zaten , mustela pişik kremi boşa almışım bepanthol daha iyi kıvam olarak, mustela yağ boşa almışım kullanmıyorum losyon kullanıyorum losotnu da boşa stoklamışım zaten minicikler Sürekli kullanmıyorum da kuru olmadığı saman cilt kullanmak önerilmiyor ee kullansam da mercimek tanesi kadar yetiyor stok gerek yokmuş, şampuan da stok gerek yokmuş yine Minicik sıkıp elimle köpürtüyorum zaten doktor 1 hafta da bir kez şampuan izin veriyor diğer yıkamalar duru suyla olacak diyor yani çok şampuan kullanmıyorum, banyo havlusu da gereksiz almışım zaten msğlin örtüye sarıp hemen kurulayıp giydiriyorum çünkü üşümemeleri için saatlerce üstlerinde havlu kalmıyor bizim gibi değil yani hemen kurulayıp giydirdiğim için havlu gereksiz müslin daha pratik hem kulaklarını da mğslinle daha rahat temizliyorum kulak çubuğu kullanmıyorum şuna aklına gelen benim gereksizlerim bunlar canım

Gümüş kapak sadece takıyorum mis he bir de lansinohh göğüs ucu kremi boşa almışım gümüş kapak kullanıyorum sadece o da sürekli değil yara olacak gibiyse acımaya başlıyorsa lansinoh boş boş Duruyor nerde bilmiyorum bile 🤣
Cnm bn müslin almadım, havluyla kuruluyorum. Göğüs için incia almıştım çok grek kalmadı, okdar para verdım, şampuan ve bebe yagı bıde losyon almıştım, gercı kullanılır fakat ekstra beledıyede verdı bi ton şey oldu. Göğüs kalkanını tek gecıyorum gerckten, uçlar kıtafete değmıyor, sütler birikiyor, ve uçlar deliklerden hava alıyor.
Prima 0 numara e bevekte 30 tanesi 250 deyınce almadık, slepy e gectık. Elşmde prıma 1 numara var buyuk bıraz, slepy 1 numarada buyuk. Şuan prima 0 numara anca oluyor.

Derece ölçer greksız, sunger greksız evet oyle seyler almamıştım, 2 lampuanı var ama ben dalin sabunla yıkıyorum. 😁

Kızlar emzik kullanıyor musunuz? Meme reddi yapmasın diye şimdiye kadar kullanmadım ama daha fazla dayanamycam sanırım. Akıl sağlığımı yitirmek üzereyim 🫠 emzik kullanıp meme reddi yaşayan oldu mu?
Cnm kullanmıyoruz, atıyor agzından emziği. Çokta ısrar etmedım açıkçası. Kolik bebek olsaydı yada gce uyumasaydı verırdım ama şuan grek yok açıkçası.
Cnm çokmu aglıyor, gce uyumuyormu??

Kızlar ya bana uyku tulumu önerir misiniz ? Geceleri üstlerine müslin örtüyorum ama elleriyle kafalarına çekiyorlsr mislini yatak kenarlarına sıkıştırıyorum bu sefer altına giriyorlar kaya kaya 😀 bana uyku tulumu şart
canım ben de istiyorum ama karar veremedim 4 kg geçince love to dream diye düşündüm ergopouch ya da ama pahalılar :KK43: sevmezse diye de bilemedim

ben doğduğu saat hastanede verdim resmen biz yaşamadık ama tavsiye değildir her bebek ayrı :KK43:

Kızlar doğumumuz salı oldu acil olarak, kordon dolandı o gün zaten çok kötüydüm Atlas harekette etmiyordu, sonra doktorumla hastanede buluştuk hemen doğum dedi, spinal oldu bebeğim kordon dolandığı için önce ağlamadı o anlar bende travma oldu resmen , kardıyolojı doktoru ayrı, çocuk doktoru ayrı hepsinin söylediklerini duydum. Öyle ağlıyordum ki anlatamam. Ya bebeğime birsey olursa diyordum, sonra ciddi şekilde kanama oldu o esnada hemen uyuttular beni . Sürekli kan takılıyorum. Bebeğim daha bugün yanıma geldi küvezde takip edildi soluk borusuna baskı var mı diye ? . 2 ay sonra kalbindeki soruna tekrar bakılacak, vsd aynı yerinde muhtemel 2 ay sonra yakılacak.
Cnm anneliğin hayırlı olsun 💐çok şukur bebişin seninle, saglıkla buyut cnm🥰

Kız beni de etiketle inşallah açılman vardır ya 40a dayandın artık
Kiaaaz var varrr 1.5 cm 😂😂 çatı muayenesi oldum hemiidee dogumhanede 😂😂 ilkten Çarşamba tekrar muayeneye gel dedi çatı muayenesi yaparken çatın yumos yumos doğurursun sen çarşambaya kalmazsın dedi 💃🏼💃🏼

Kızlarr ben kafayı yiycem artık bugün. Karnımın aynı noktada içnden sanki.iğne batırıyor bebem🙄 Br yanma acı hissi olusuyor ovuyorum geciyor 5sn sonra yine aynı. Hep aynı nokta. Ne oluyor anlamadım

Bir de eşime 40 çıkınca korunalım diyorum eşim diyor nau nau Allah akıl fikir versin kadın doğumcu bile korunmayı unutma tüp bebek olabilirler ama artık hamile kalman çok kolay olur dedi. Ama eşim öyle şey mi olur o zaman enden tüp bebek yaptık diyor ve bilimsel tıbbı reddediyor cahil 🤣 napsam bilemedim nasıl korunsam hayatımızda hiç korunmadık da o yüzden reddediyor kocam bu korunma işini 🥲
Benimkide öyle diyor zaten diyor ilaçlarla hamile kaldın kullanmasan kalmıcan anlatamıyorumki kala bilirim her şey olub bitenden sonra ne edicez diyorum🤦🏻‍♀️

Ben de hep bunu düşünüyorum bu arada. Yeniden hamile kalmamam lazım yani 😅 ama hormonal bir şey de kullanmak istemiyorum hap veya kol altı implant gibi. O yüzden prezervatif+ geri çekilme ile korunurum gibime geliyor 🙊 kesin bir yöntem olur mu bilmiyorum korkuyorum açıkçası.
Geri çekilmeye hiç ve hiç güvenme benimkide bunu teklif etti hayatta ona güvenemem🫤

X