- 11 Mart 2024
- 1.280
- 1.156
- 29
Canm bilmiyorum ki bu ara canm hep sıcak süt istiyordu canm ölçümlerdr de normal çıkıyor zararlı mı ki günde 2 bardakGebelik Şekerinde sürekli süt içmek sorun olmuyor mu ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canm bilmiyorum ki bu ara canm hep sıcak süt istiyordu canm ölçümlerdr de normal çıkıyor zararlı mı ki günde 2 bardakGebelik Şekerinde sürekli süt içmek sorun olmuyor mu ?
Canm yemek yapmaya çalışıyorum genelde 1 gğn değil 1 gğn şeklinde 1 sebze yada et yemeği yemeği yanına basmati pirinç yada bulgur (bazen sade bazen sebzeli bazen salçalı sarımsaklı meyhane) yanına da yoğurt koyuyorum 6 kaşık hepsi ara öğünlerimde de salatalık süt badem ceviz vs tüketiyorum bazen mercimek köftesi kısır kabak -patlıcan közlüyorum vs oluyor ana yemeklerim arada kaçamak da zübern nohut cipsi ve şeker ilavesiz hurma ezmesi yiyordum onda da ölçümler normal çıKıyorMerhaba diyet menüsünde neler yiyorsun acaba ?
İçime su serptin canım Allah razı olsun ilk çocuk ya kafaya takmamaya çalışıyorum doğumu ama yine de aklıma geliyor bi şekildeCanım ben dün 32 oldum. Kontrolüm de vardı hatta. Benim bebiş dönmüş başı aşağıda. Nst çekmedi ama 34'te görüşelim dedi. 34te çekinmeye başlarsın dedi
Ayy bilmiyorum yaa akışına doğumu bırakamıyorum aslında teslimiyetçi bi insanımdır ama ilk olunca herhalde düşündürüyor biraz beniBende 32 de gitcem bana da demedi herkesin doktoru farklı ilerliyor ona demişler bana demediler diye takılma sancın olursa çekerler illaki akışına bırak
Benim diyetisyen sabahları 1 bardak demişti ama emin degilim bende o yüzden içmiyorum gün içinde yoksa sütü çok seviyorum bi zararı yoksa içerim bendeCanm bilmiyorum ki bu ara canm hep sıcak süt istiyordu canm ölçümlerdr de normal çıkıyor zararlı mı ki günde 2 bardak
Seninki ne güzelmiş,Canm yemek yapmaya çalışıyorum genelde 1 gğn değil 1 gğn şeklinde 1 sebze yada et yemeği yemeği yanına basmati pirinç yada bulgur (bazen sade bazen sebzeli bazen salçalı sarımsaklı meyhane) yanına da yoğurt koyuyorum 6 kaşık hepsi ara öğünlerimde de salatalık süt badem ceviz vs tüketiyorum bazen mercimek köftesi kısır kabak -patlıcan közlüyorum vs oluyor ana yemeklerim arada kaçamak da zübern nohut cipsi ve şeker ilavesiz hurma ezmesi yiyordum onda da ölçümler normal çıKıyor
Yaa birde eşimde diyet besleniyor zayıflamak için öğretmen o da evdeydi beraber hazırlanıyorduk Öyle olunca düzenli oldu
Bende meyve hemen arttırdı şekerimi bende öğünler arası 1 salatalık alıp yiyorum akşam yemeğinden sonra da Bazen çay yada kafeinsiz kahve içiyorum bazen çay yanına nohut cips. Çok nadir o daBenim diyetisyen sabahları 1 bardak demişti ama emin degilim bende o yüzden içmiyorum gün içinde yoksa sütü çok seviyorum bi zararı yoksa içerim bende
Ben diyeti bilmiyorum niye tam algılayamadım galiba,
Ögünler arası meyve yiyorum 1 tane mesela sonra hiç bişey yemiyorum diger ögüne kadar
Bende meyve hemen arttırdı şekerimi bende öğünler arası 1 salatalık alıp yiyorum akşam yemeğinden sonra da Bazen çay yada kafeinsiz kahve içiyorum bazen çay yanına nohut cips. Çok nadir o da
Yaa sütü bilmiyorum ki sorun olacağını hiç
Düşünmedim ben sabah erken uyanıyorum kahvaltı yapasım gelmiyor diye süt içiyorum 1-2 saat sonra kahvaltı yiyorum
Öğrenince yaz canm benim de tokluklar normal ama açlıklar son zamanlarda hep 90larsa çıkıyor Akşam açlıklarım değişiyor max111 çıktı ama 90-110 değişiyor çoğunluklaPazartesi kontrolüm var tekrar sorarım ben diyetisyenime emin degilim çünkü yanlış yönlendirmek istemem seni,
Birde degerlerin normal çıkıyormuş demekki sende sorun olmuyor,
Benim bazen açlık şekerimde yüksek çıkıyor anlamıyorum,
Sanırım bana insülin vericekler.
Senin ölçümler kaç mesela benm Dr gerekli görmedi insülini biraz daha dikkat et dedi şimdilikPazartesi kontrolüm var tekrar sorarım ben diyetisyenime emin degilim çünkü yanlış yönlendirmek istemem seni,
Birde degerlerin normal çıkıyormuş demekki sende sorun olmuyor,
Benim bazen açlık şekerimde yüksek çıkıyor anlamıyorum,
Sanırım bana insülin vericekler.
Haklısın vallahi canım. Hepimiz aynıyız. Umarım sağlıkla alırız kucağımıza yavrularımızıİçime su serptin canım Allah razı olsun ilk çocuk ya kafaya takmamaya çalışıyorum doğumu ama yine de aklıma geliyor bi şekilde
Aminnn inşallah canım inşallah Allahım kavuştursun bebeklerimize sağ SalimHaklısın vallahi canım. Hepimiz aynıyız. Umarım sağlıkla alırız kucağımıza yavrularımızı
Canım bizde degerler biraz farklı,Senin ölçümler kaç mesela benm Dr gerekli görmedi insülini biraz daha dikkat et dedi şimdilik
Bende de diyetle dengelemeye çalışıyoruz ama ben beceremiyorum galibaÖğrenince yaz canm benim de tokluklar normal ama açlıklar son zamanlarda hep 90larsa çıkıyor Akşam açlıklarım değişiyor max111 çıktı ama 90-110 değişiyor çoğunlukla
Ben demiştim sana ama belki senin doktor yeni ya ondan dememiştir zaten 32. Haftadan sonra okuduğumda göre her 2 haftada bir cagiracaklar ya o zaman ister ya da muayneden önce ister kuzuKızlar benim bu yeni gittiğim doktorum 32. Haftada görüşürüz 1 ay sonra dedi ama nst demedi bir kaç arkadaşım var onlara nar demişler grupta da vardı galiba nst diyen sizce neden dememiş olabilir erken mi yoksa risk açısından mı
Canım meyve olarak ne tüketiyorsun? Bir de ne kadar tüketiyorsun?Canım bizde degerler biraz farklı,
Açlık şekeri en yüksek 5.3 olması lazım Bende bazen 4.6 bazen 5 bazen 5.2 bazende tam sınırda çıkıyor geçen 6.1 di mesela,
Toklukta 8.0 normali bazen 6.9 bazen 7 lerde geçen mesela pirinçle biraz karpuzu aynı anda yedim akıl edemedim 12 çıktı,
Biraz karbondihitrat olan bişey yesem hemen yüksek
Benim de gebelik şekerim çıktı yüksek riskli gebelik kategorisine mi giriyoruz acaba doktor öyle bir şey dedi mi ya da yazdı mi evrak olarakCanm benim gebelik şekerim de olduğu için doktorum biraz korkuttu açıkçası 10 güne bir kontrol dedi bana Şuan 30+4 deyim
Ne kadardı kilosu bende geriler korkusuyla badem kaşar süt avakado yedim bu ay bol bol zorlar iyi kilo aldırıyor bebeğe alt sınırdaysa onları da yiyebilirsin bol bol
Benim de gebelik şekerim çıktı yüksek riskli gebelik kategorisine mi giriyoruz acaba doktor öyle bir şey dedi mi ya da yazdı mi evrak olarakİyi niyetinizden şüphe duymamakla beraber bu mesajınızın insanları yanlış yönlendireceğini düşünüyorum. Ben normalde sağlıklı beslenen bir insanım, ayda bir ya da iki kez tatlı yerim ya da hiç yemem. Ve gebelik öncesinde de gebelikte şeker yüklemesi yapılana kadar da açlık ve tokluk kan şekerlerim hep normaldi. Ama 75 gr yükleme ile bende gebelik şekeri çıktı. Bu arada takiplerde suyum iyi, bebeğim haftasıyla uyumluydu. Yani gebelik şekerini öngörebileceğimiz tıbbi bir durumum da yoktu. Gebelikte değişen hormonların etkisiyle diyabete yatkınlık artıyor, hormonlar insülin direnci yapıyor çünkü. Taramalar da bu nedenle yapılıyor, şeker varsa oluşabilecek bir malformasyonun önüne geçebilmek için.