• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    193
Bak işte şuan yatak odasının yanında bebe belik bağıra bağıra konuşuyor çocuk sese habire sıçrıyor valla sinir oluyorum
Aman yavrum biz söyleyemeyiz olay olur en başta arsız olacaktik şimdi yapsak olmuyor işte

İşte gel anlat bebeğim
Ben geçen o kadar yorgundum ki çocuğa uyu artık dedim yüksek sesle eşim bana demediğini bırakmadı bugün annesi bağırarak seviyor diyorum çocuk sıçrıyor bağırmayın lütfen. Hiç ona sesi çıkmıyor. Bende niye bir şey demiyosun dedim e öyle seviyor o dedi . Sevmesin dedim suç yine bende oldu

Yazdıklarınızı okuyunca mutlu oluyorum yanlış anlaşılmasın valla aynı yukarda dendiği gibi sadece benim bebeğim böyle gibi geliyor o yatır kalklar bitmeyecek sütüm yetmiyorda bu çocuk bir saatte bir geliyor üzüntüsü bitmeyecek gibi ☺️ hanımlar birde bebişler kafayı tutabiliyor mu doktorda iki elini çekince kalkan kız kalkmadı doktorda kafa egzersizleri yüz üstü saatleri yapalım daha çok dedi. Birde sakral gamzemiz vardı normal çıktı.

Ben geçen o kadar yorgundum ki çocuğa uyu artık dedim yüksek sesle eşim bana demediğini bırakmadı bugün annesi bağırarak seviyor diyorum çocuk sıçrıyor bağırmayın lütfen. Hiç ona sesi çıkmıyor. Bende niye bir şey demiyosun dedim e öyle seviyor o dedi . Sevmesin dedim suç yine bende oldu
Ay benimki de aynı bu küçük bebek diyorum anlayan yok..

Yavrum benim oğlanın emme düzeni yok sürekli memede sürekli iki çekip bir etrafa bakıyor. Çiş yapıyorsa kilo alımı iyiyse hiç milleti kafana takma. Zaten az kaldı çok şükür gidecekler yine iyi dayandın . Ayrıca biri bir şey dedi mi içinden geleni söyle aaa hormonlardan dersin. Hiçç sıkma canını sütüne de yansır
Ya benimkide sürekli memede emsin bes dakka sonra veriyim yine emiyo emerken uyuyo yerine koydummu gözler faltaşı vallahi napcami şaşırdım kilo alimids çok iyi ayda bir kilo almıştı ilk ay şimdide 1 kiloya yaklaştı

Birde biz uyumayınca beraber yatıyoruz kollarımda saatlerce uyuyor ama tabi ben çok tedirginim
Bugün tam 2 buçuk saat kolumda uyudu inanır mısın 😔 hiç uyumamıştı yerine koyar koymaz uyanıyor diye bırakamadım da yeter ki uyusun diye o da maşallah hiç kıpırdamadan uyudu kucağımda. Yerimden kalkamadım. Belki az uyuduğu için kilo almıyordur diye 😔

Al işte biz yapınca sorun oluyor anaları yapınca bişey yok
Ben bugün kv ile çok konuşmadım o konuşmaya çalıştı baya yüz vermedim ama sonra dedim yarın gidiyolar boşver Allah'a havale et dedim kendime
Ay kız eşim geceye başladı oğluşum uyumuyor belim koptu ya bu gece sabah olmaz bana bide uykum varki maşallah 🤣

Ne yiyip içiyorsun 😂
Valla düzenli olarak yediğim hurma ve çiğ fındık canım gece başucumds duruyor hep her emzirmeye uyandığımda aciktigimbicin ondan atıyorum ağzıma onun dışında her fırsatta uyumaya çalışıyorum birde yine her emzirdigimdd su içiyorum sütüm yeteri kadar var ama doyuyomu anlamıyorum yani bu kadar sık beslendiği için mi doyuyor acaba diye düşünüyorum yeteri kadar doyurucu olsa bı emdiginde baya bı yok kalmasu gerekmezmi

Ailelerin özellikle kv sayesinde depresyonun dibini gördüm. Daha yeni yeni toparlıyorum diyebilirim. Önceki mesajların çoğunu okudum. Kızlar tek tavsiyem eşinizle konuşun kimseyi karıştırmayın. Ben hiçbir şey yapmadığım halde (sadece sezeryan dikişlerimden dolayı canım acıdığı için suratım asıktı) şeytan gelin ilan edildim. Bundan sonra kendi kafama göre yaşıyorum. Kim ne derse desin kendi kendine konuşur sadece ben dinlemiyorum artık.

Kızlar bunaldım iyice kv geçen durdu senin sütun cıvık dedi çocuk sadece çiş yapıyor dedi sütü cıvık olanın öyle olur dedi bende anne kakada yapıyor o zaman ne oluyor dedim ki gece gündüz yani yapıyor kakasını çişini ikide bir senin sütun yaramıyor demeye getiriyor bugün aha 1 1.5 saat önce oğlum uyandı gorumcelerim bende neyse oturuyoruz saat başı meme emiyor bu bebe doymuyor diyor bende dedim çünkü çok emmiyor uykusu var emerken uyuyor yarıda kesiyor gece böyle değil dedim gorumcemde (hem hemşire hem 4 sene önce doğum yaptı ki genelde bana çok yardımcı olur ) oda doymuyor olabilir istersen mama ver dedi kv de durur mu evet evet mama versin diyor bende dedim benim sürüm yetiyor yetmede bu çocuk hep ağlar diye
Ev kalabalık uyku düzeni bozuldu ki biz kv varken bile bı düzen kuramadık çünkü evde hep birileri vardı ama nedense hastaneden ciktigimdan beri hep benim sürüm yaramıyor çocuğuma ya kızlar sizinkilerede saat başı emmek istemiyor mu ya da 2 saatte bir
Bide bugün durmuş büyük görümcem için diyor bı sağlardı bir biberon çıkarırdı sende o kadar çıkmıyor dedi bana bende dedim o ise gidiyordu birikiyordu da sağlıyordu ben habire emziriyorum nasıl birikecek diye kızları varya onların yanında yapıyor benim sürüm yetmiyormuş gibi yetmese doymasa bu çocuk nasıl kilo alacak nasıl bezi dolacak Allah aşkına ya biriniz söyleyin hayır benim sütüm civiksa nasıl kilo alsın bu çocuk cidden moralim bozuldu eşimde ayrı bı şey ağzını açıp hiç bişey demedi bende çocuğu aldım odaya geçtim emmedi uykusu olduğundan bende bebeğe kızdım sonra içim acıdı ya
Varsa yyoksa kızları ve onların sütleri bıktım artık cidden psikolojimi bozdu bu kadın benim sütun yetmiyor aç bu çocuk diye diye bide bana diyor ki ben kimseye karışmam kimseye bişey demem anca kendini övüyor esimede ayrı uyuz oluyorum zaten bı beni savunmuyor hep susuyor ben aranıza girmem diyor odada bana çıkma canını neden ağladığını emmedigini biliyorsun kimseye kulak asma diyor lan o zaman anana desene nedenini cidden kızlar sıkıldım bu durumdan mamayı verip kurtulayım diyorum bazen ama çocuğuma kıyamıyorum
Kv lafını bilmeyen biri demek ki, bundan sonra farkında olarak kendini üzmemeye seni mutlu eden şeylere odaklanmaya çalış bebişine de iyi gelecek. Kendime söylediğim cümleler bunlar,büyük oğluma karşı haşa vicdan azabı içindeyim milletin lafıyla kıyaslamalarıyla kendimi yetersiz hissettirmeleriyle baş edemeyip çocuğa yüklenmişim hep. Anneliğin tadını çıkarmak dururken. Bu evladımda N NURSUMRA nın dediği gibi dinlemicem ve önceliğimi değiştirdim artık bakalım ne olacak dananın kuyruğu nerde kopacak. Emzirebilşyorsanız vazgeçmeyin bence 🥰 ilk bebiş mi bilmiyorum ama kızlar az daha büyüyünce emzirirken bakışmak güzel bir duygu. Şakalaşmak ağzı memede sündüre sündüre sağa sola bakacak dha 😄
Kızlar ben bişey keşfettim sizinkilerde yapiyormu bı bakinn oğlum emerken gözümün içine içine bakıyor ben baktığım an gözlerini kaciriyo yada uykuya daliyooo ay çok duygulandim her denememde aynısını yapıyor 😁😍
Bakıyor ama dikkat edeceğim bunaaa ❤️
Yazdıklarınızı okuyunca mutlu oluyorum yanlış anlaşılmasın valla aynı yukarda dendiği gibi sadece benim bebeğim böyle gibi geliyor o yatır kalklar bitmeyecek sütüm yetmiyorda bu çocuk bir saatte bir geliyor üzüntüsü bitmeyecek gibi ☺️ hanımlar birde bebişler kafayı tutabiliyor mu doktorda iki elini çekince kalkan kız kalkmadı doktorda kafa egzersizleri yüz üstü saatleri yapalım daha çok dedi. Birde sakral gamzemiz vardı normal çıktı.
Benim de büyük oğlumda var sakral Gamze

Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz demek ki. Hem gece hem gündüz sürekli emmek istiyor. Kilo alımı çok iyi değil diye mecbur mama da veriyorum ama sanıyordum ki doymuyor sütüm yetmiyor. Hatta mamayı arttırsam mı diye düşünüyordum. Ama bildiğin kadarıyla siz mama vermiyorsunuz. Durum sizde de öyleyse bunun sütle alakası yok 😂
Mama vermiyorum canım aynen ama 2. Ayın bitiminde zaten yavaş yavaş perde kalkmaya başladığı için anneyi tanıyor ve bebek daha çok kucak istiyormuş bağlanma sebebi ile meme bahane diyorlar ama benim oğlan dili ile kucağımda kontrol ediyor elbise ise eğer diline gelen şey bekliyor ki meme açılsın açılmazsa bağırıyor ağlamıyor babam dahil sen bu çocuktan niye mahrum ediyorsun Allah’ın verdiği şeyi diyor ama aç değil yeni emdi diyorum olsun istiyorsa vereceksin diyorlar veriyorum bende kusuyor fazlalığı kussun senin işinin adı ne temizle diyorlar 😂😂yani bu ara çok değişiğiz emerken gözlerimin içine bakıyor hiç kesmeden bayılıyorum bende o hallerine o yüzden bende meme vermek istiyorum herhalde 🥰

Valla düzenli olarak yediğim hurma ve çiğ fındık canım gece başucumds duruyor hep her emzirmeye uyandığımda aciktigimbicin ondan atıyorum ağzıma onun dışında her fırsatta uyumaya çalışıyorum birde yine her emzirdigimdd su içiyorum sütüm yeteri kadar var ama doyuyomu anlamıyorum yani bu kadar sık beslendiği için mi doyuyor acaba diye düşünüyorum yeteri kadar doyurucu olsa bı emdiginde baya bı yok kalmasu gerekmezmi
Bebekler sadece açlıktan emmez ki. Kilo alıyor, çişli bez sayısı yeterliyse doyuyordur

Mama vermiyorum canım aynen ama 2. Ayın bitiminde zaten yavaş yavaş perde kalkmaya başladığı için anneyi tanıyor ve bebek daha çok kucak istiyormuş bağlanma sebebi ile meme bahane diyorlar ama benim oğlan dili ile kucağımda kontrol ediyor elbise ise eğer diline gelen şey bekliyor ki meme açılsın açılmazsa bağırıyor ağlamıyor babam dahil sen bu çocuktan niye mahrum ediyorsun Allah’ın verdiği şeyi diyor ama aç değil yeni emdi diyorum olsun istiyorsa vereceksin diyorlar veriyorum bende kusuyor fazlalığı kussun senin işinin adı ne temizle diyorlar 😂😂yani bu ara çok değişiğiz emerken gözlerimin içine bakıyor hiç kesmeden bayılıyorum bende o hallerine o yüzden bende meme vermek istiyorum herhalde 🥰
Vermek sıkıntı değil de 😅 sanırım sütüm az olduğu için akşam 9 10 civarı bitiyor memede süt kalmıyor ki. Bir o yana bir bu yana çevir çevir emzir çocuk yorgunluktan uyumuyorsa ben de hiçbir şey bilmiyorum 😂

Bugün bi yazı okudum kızlar çok hoşuma gitti. Olur ya zor bi gün geçiriyorsunuzdur belki iyi gelir.
"Bir gün nefesimdeki süt kokusu kaybolacak, minik ellerim büyüyecek, tombul yanaklarım bir daha bu kadar küçük olmayacak. Kucağında huzurla durduğum anlar geride kalacak. Dişsiz gülüşümü, sana 'Dünyamsın' der gibi bakan gözlerimi özleyeceksin. Bir gün sarılmalarım yerini bağımsız adımlarıma bırakacak ve herşey için sana duyduğum ihtiyaç bir anı olacak. O yüzden şimdi beni sıkıca sar anneciğim. Çünkü bir gün bu anılara dönüp baktığında, bunların hayatının en güzel yılları olduğunu hatırlayacaksın"

O kadar güç ki yaptığımız şey. Din dil irk olarak pek cesitli olan hepimizin tek derdi Yeni bir birey hazırlamak dunyaya. Bu bireyin İyi insan olması en büyük temennimiz. O kadar zor ki işimiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sadece bu kadar zorluğa rağmen fark ediyorum ki bebek beni olgunlaştırdı. Artik sadece kendimi düşünmemek sert kararlar aldırıyor. Yıllarca alkolunden ve pek zararlı alışkanlıkları olan babamı dahi 28 yıldır hayatımda tutarken canım bebeğim sayesinde cikarabildim hayatımdan. Umarım bu uzun yol hep aydınlık olur kızlar. İyi geceler 💫

Ben başlarda mama veriyordum ama az doktor verme dedi bende kestim yani çok zorlarsa öyle veriyorum ya da dışarı cikiyorum emzirecem yer yoksa öyle onun haricinde vermiyorum canım sizlerde de öyleyse o zaman benim bebeğimde doyuyor
Dışarıda mama nasıl veriliyor ısıtmak şart değil mi

Back
X