• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    109
Kızlar, önerilerinizi almak istiyorum. Yatak, beşik vs hiçbir şey almadım henüz. Çok kararsızım. Aşağıdaki seçenekler var elimde:

1. 7-8 aya kadar otomatik sallanan beşik daha sonrası için 4-5 yaşına kadar kullanabileceği sabit sağlam yatak.

2. Direkt 4-5 yaşına kadar kullanabileceği ve aynı zamanda manuel sallanan yatak.

Otomatik sallanan beşik konusunda içime kurt düştü, ya elektromanyetik alana maruz kalır da çocuğa zararı olursa diye?

Yatağın sallanması önemli mi?
Ben sallanmayan beşik alacaktım. Annem yine de sallanan al, gerekmezse sallamassın dedi. Kolik olursa ( inşallah hiçbirimizin olmaz) sallanan beşik çok işe yarıyormuş.

Dördüncü veya üçüncü gebeliği olanlara sormak istiyorum ikinci doğumlardada emzirirken meme ucu yarası oluyormu ilki gibi yoksa hafifleyecekmi biraz bu sefer bir umut işte
Benim ilkinde hiç olmadı ama ikincide felaketti yani onun doğumla alakası yok bebeğin iyi kavrayıp kavramamasi ile ilgili

Tansiyon düşüklüğü yaşayanlar var mı. Ay çok fena oluyorum gün içinde de gece de. Sürekli başım dönüyor bayılacak gibi oluyorum 🥺 açlıkla vs ilgili değil karnım tokken de oluyor
Ben yaşıyorum bayılma hissi gelimce hemen su içip yatıp dinlen
Kan yapıcı şeyler tüket bolca özellikle nar çok işe yarıyor elim değip tüketemiyorum ama çok kötü bir his

Güzelde kavratıyordum emme de bir sorun yoktu ama bu meme yarası beni bağırtıp ağlatıyordu aklıma geldide çok korkuyorum
Şimdiden çok gergin ve kuru sanki benimki eski hassasiyet gidince bir değişik oldu bir kaç hafta sonra kremi sürmeye başlıcam bende bunun korkusuna 🤦🏻‍♀️

Karnım çok şiş ve rahatsız, durmadan burnum tıkanıyor günde 2-3 defa otrivine fıslatıyorum, nefes darlığım var ve hergün bir iki tur boğuluyor gibi hissediyorum akciğerlerimi yeterince havayla dolduramıyo gibi hissediyorum 1-2 saate kendi geçiyor, reflüm var sık sık midem ağzıma geliveriyor ya da boğazım yanıyor, bir de huzursuz sağ ayak sendromum var ayağım gıdıklanır gibi oluyo çok rahatsız hissediyo habire oynatmak istiyorum falan. Bütün bu dert ve çileler beni illallah ettirdi ve demin sinirimden ağladım artık xD Buraya içimi dökmek istedim. Bugün 32 haftalık oldu bebek ve göbeğim tamamen kırmızı derin kocaman ve uzun yüzlerce çatlakla kaplı. Çıldıracam x( Bir de bebek oynadıkça çişimi getiriyor takla atıp duruyo içerde
Bende seninle aynıyım endişelenme 🥺
Burnum ve ağzım sürekli kuruyor. Ama bişey kullanmıyorum hava nemlendiricisi almayı düşünüyorum. Nefes darlığını bende yaşıyorum ve çok zor bir durum sanki boğuluyormuş gibi ciğerim tam nefes dolmuyor gibi oluyor. Aynı haftadayız seninle,bebişlerimiz çok büyüdü sanırım ciğere miğere baskı yapıyor. Reflü desen çıldırmış halde afedersin yatarken birden tüm yediklerim ağzıma doluyor o şekilde uyanıyorum 😞 halimiz perişan canım anlayacağın 😊

Ben günde 3 ana 3 ara beslenmeye çalışıyorum. Mesela sabah yumurta, süzme peynir, biraz fazlaca kaşar peyniri, ekmek zeytin yeşillik yedim 125 çıktı. Ama öğlen ve akşam bu şekilde beslendiğimde 100 civarında çıkıyor. Öğlenleri sebze yemeği ve 1 kepçe çorba içiyorum, akşamları da protein ana yemek yanında sebze yiyorum. Ara öğünlerimde de sürekli ya kefir+kuruyemiş ya da yoğurt ve yarım meyve yapıyorum. Öğlen ve akşam tokluğunu düzene sokabildim ama sabahı dengeleyemedim hala. Ara öğünlerini mutlaka yap canım, kendini aç bırakma. Acıkmadan özellikle yoğurt kefir ve kuruyemiş ye.
ben dün 2 dilim tb ekmek yemiştim 140ları gördüm. Bugün karabuğday ve bol yeşillik ekledim 112 çıktı. kahvaltıdan sonra ben sadece kahve içiyorum acıktıysam ceviz badem yiyorum yanında öğlen yemekhane de yiyorum. maalesef öğlen tokluklarım hep 130-140 arası çıkıyor ne kadar dikkat etmeye çalışsam da:( 3-4 arası prebiyotik yoğurt, meyve, kuruyemiş yiyorum eve gidince zaten yemeğimi yiyip sonra acıkırsam da kefir kuruyemiş yiyorum soda falan öyle takılıyoruum
Ben de bugün karabuğday patlağı aldım. Yarın sabah kaşarı ve ekmeği çıkartıp sadece yumurta, süzme peynir, yeşillik, bol ceviz, zeytin ve karabuğday yiyeceğim. Bakalım kaç çıkacak bekliyorum😬
kaç çıktı baktın mı?
altta yazan bilgileri bi benmi göremiyorum yoksa sizdede aynımı hani gebelikle ilgili olan yorumların altındaki
bende de yok, güncelleme gelmiş yaa

Karnım çok şiş ve rahatsız, durmadan burnum tıkanıyor günde 2-3 defa otrivine fıslatıyorum, nefes darlığım var ve hergün bir iki tur boğuluyor gibi hissediyorum akciğerlerimi yeterince havayla dolduramıyo gibi hissediyorum 1-2 saate kendi geçiyor, reflüm var sık sık midem ağzıma geliveriyor ya da boğazım yanıyor, bir de huzursuz sağ ayak sendromum var ayağım gıdıklanır gibi oluyo çok rahatsız hissediyo habire oynatmak istiyorum falan. Bütün bu dert ve çileler beni illallah ettirdi ve demin sinirimden ağladım artık xD Buraya içimi dökmek istedim. Bugün 32 haftalık oldu bebek ve göbeğim tamamen kırmızı derin kocaman ve uzun yüzlerce çatlakla kaplı. Çıldıracam x( Bir de bebek oynadıkça çişimi getiriyor takla atıp duruyo içerde
Çatlaklar haricinde birebir yaşıyorum dediklerinizi. Burun tıkanıklığı beni de mahvetti zaten. Nefes alamama hissi en kötüsü bence. İş yerinde sürekli tuvalete gidiyorum. Çişimi hiç tutamıyorum. Çocuk sanki biranda başını çıkaracak gibi baskı hissediyorum. Evde nispeten daha rahatım. Haftaya çarşamba 32.haftamda çalışamaz raporu alıp evde geçireceğim son haftalarımı. Uyuşma ve kramplarıma magnezyumu düzenli kullanmak bende epey fayda etti.

Ölçtün mü tansiyonunu? Ben de bir ara öyle oluyordum, özellikle yemek sonrası. Meğer demirim eksikmiş
10/8-10/9 falan çıkıyor. Demir ilacı kullanıyorum ben demirden olacağını sanmıyorum ama 😕
Ben yaşıyorum bayılma hissi gelimce hemen su içip yatıp dinlen
Kan yapıcı şeyler tüket bolca özellikle nar çok işe yarıyor elim değip tüketemiyorum ama çok kötü bir his
Deniyim bi teşekkürler

27 haftalık olacağız yarın. Ama hala öyle çok çok bi hareket yok. Sabahları ve akşamları ara ara hareket ediyor o kadar. Öyle hareketten uyutmadığı ya da çok hareketli olduğu hiç yerinde durmadığı hiç olmadı. Haftaya ctesi kontrol var sizce normal mi kızlar??

27 haftalık olacağız yarın. Ama hala öyle çok çok bi hareket yok. Sabahları ve akşamları ara ara hareket ediyor o kadar. Öyle hareketten uyutmadığı ya da çok hareketli olduğu hiç yerinde durmadığı hiç olmadı. Haftaya ctesi kontrol var sizce normal mi kızlar??
27+5 im bende. 27 ye kadar böyle aman aman bir hareket yoktu. 27 den sonra maşallah kıpır kıpır oluyorlar💖

ben dün 2 dilim tb ekmek yemiştim 140ları gördüm. Bugün karabuğday ve bol yeşillik ekledim 112 çıktı. kahvaltıdan sonra ben sadece kahve içiyorum acıktıysam ceviz badem yiyorum yanında öğlen yemekhane de yiyorum. maalesef öğlen tokluklarım hep 130-140 arası çıkıyor ne kadar dikkat etmeye çalışsam da:( 3-4 arası prebiyotik yoğurt, meyve, kuruyemiş yiyorum eve gidince zaten yemeğimi yiyip sonra acıkırsam da kefir kuruyemiş yiyorum soda falan öyle takılıyoruum

kaç çıktı baktın mı?

bende de yok, güncelleme gelmiş yaa
Canım evet ölçtüm, sabah kahvaltıda 1 yumurtadan biberli omlet, süzme peynir, ceviz, zeytin ve salatalık yeşillik yedim. Bugün ekmek ve kaşarı çıkardım kahvaltıdan. Karabuğday da yemedim. 99 çıktı sabah tokluğu. Bence kahvaltıda hiç karbonhidrat almadan başlamak lazım, eğer sabah yükselirse tüm gün öyle gidiyor sanki. Kahvaltıdan 2 saat sonra da yoğurt,yarım elma,1karabuğday ve 2 ceviz yedim. Birazdan öğlen yemeği yiyip ölçeceğim.

Kızlar selamm umarım hepiniz iyisinizdir💖 ben fotoğraf çekimi için isim yazılı bir set yaptırmak istiyordum ama instagramda satıcılardan bir şey sipariş vermek çok sıkıntılı biliyorsunuz o yüzden baya uzun süre karar verememiştim ama bugün siparişim geldi o kadar güzel ki 😍
benim gibi kararsız anneler için paylaşayım istedim sizinle asla reklam değil sadece çok memnun kaldım
https://www.instagram.com/momanddesigntr?igsh=MXBzcDJ1cjNyYXFwdQ== bu satıcıdan aldım simdi görselini de ekliyorum

Eklentiler

• IMG_3749.jpeg
    IMG_3749.jpeg
    178,6 KB · Görüntüleme: 59
Canım evet ölçtüm, sabah kahvaltıda 1 yumurtadan biberli omlet, süzme peynir, ceviz, zeytin ve salatalık yeşillik yedim. Bugün ekmek ve kaşarı çıkardım kahvaltıdan. Karabuğday da yemedim. 99 çıktı sabah tokluğu. Bence kahvaltıda hiç karbonhidrat almadan başlamak lazım, eğer sabah yükselirse tüm gün öyle gidiyor sanki. Kahvaltıdan 2 saat sonra da yoğurt,yarım elma,1karabuğday ve 2 ceviz yedim. Birazdan öğlen yemeği yiyip ölçeceğim.
Öğlen kaç çıktı benim öğlen de 112 çıktı

Öğlen kaç çıktı benim öğlen de 112 çıktı
Ben günlerdir öğlen mercimek çorbası içiyordum, yanında sebze yemeği yiyordum. O zaman hep 110-120 arası çıkıyordu. Bugün kıymalı sebze yemeği ve yoğurt yedim 104 çıktı. Sanırım mercimek de yükseltiyor şekeri, ben kendimde onu farkettim. Bir de domates yemememiz gerekiyormuş canım. Domates meyve yerine geçiyormuş ve çok şekerliymiş aklında olsun. Yemeklere de koymuyorum artık.

Ben günlerdir öğlen mercimek çorbası içiyordum, yanında sebze yemeği yiyordum. O zaman hep 110-120 arası çıkıyordu. Bugün kıymalı sebze yemeği ve yoğurt yedim 104 çıktı. Sanırım mercimek de yükseltiyor şekeri, ben kendimde onu farkettim. Bir de domates yemememiz gerekiyormuş canım. Domates meyve yerine geçiyormuş ve çok şekerliymiş aklında olsun. Yemeklere de koymuyorum artık.
Evet evet ben kullanmıyorum domates, sadece salça olarak. Bir de bak sende de aynısı olmuş. Proteinli bişi yiyince daha az çıkıyor

Benimde bir suredir hareketleri azalmis sekilde senle daha oncede yazişmiştik. Suan 31 haftalk olmak uzere hala ayni. Onceleri kipir kipirdi. Simdi 1 aydan fazladir azalmis durumda ama normal diyorlar. Kahve ictigimde falan biraz hareketleniyor sonra yine ayni. Benimde haftaya kontrolum var merakla bekliorm

Back
X