• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    109
Kızlar hastane çantasını hazırlayan var mıı 😅 neler koydunuz acabaa
Ben de bunu yazacaktim, kizlar ilk sayfaya hastane cantasi ekleme vaktim geldi sanirim, ben de bakacagim biraz ama siz de bulduklarinizi gonderin, ortaya karisik bir seyler yapayim:) benim burada bebegin kundagina kadar her seyi veriyorlar sadece kendime pijama gecelik+ guzellik- bakim urunu ve bebege 2-3 takim goturecegim sanirim.

Kızlar merhaba, gebelik şekerim çıktı malesef. Gebelik şekeri olanlar diyetisyenle mi devam ediyorsunuz? Beslenme şekliniz nasıl? Rica etsem biraz anlatabilir misiniz?
Canım ben de var, doktorum diyetisyene yönlendirmedi kendim diyet yapıyorum. Pilav, patates, havuç, bezelye, her türlü hamurişi, her türlü tatlılar, paketli ürünler hepsi yasak. Pilav yerine ne yiyebilirsin. Mesela bulgur pilavı, tam buğday makarna ama tabii bunları da abartmaman gerekiyor. Yani olabildiğince karbonhidrattan eksik besleniyoruz. Daha ağırlıklı protein-sebze

Ben de evde kendim ölçüm yapıyorum sürekli. Dediğiniz gibi beslenince tokluğum 100-110 civarında. Tek sorun sabah kahvaltıları. Azıcık karbonhidrat yesem orada şekerim zıplıyor. Yarın sadece yumurta, zeytin, peynir ve yeşillik işe deneyeceğim kahvaltıyı.

Canım ben de var, doktorum diyetisyene yönlendirmedi kendim diyet yapıyorum. Pilav, patates, havuç, bezelye, her türlü hamurişi, her türlü tatlılar, paketli ürünler hepsi yasak. Pilav yerine ne yiyebilirsin. Mesela bulgur pilavı, tam buğday makarna ama tabii bunları da abartmaman gerekiyor. Yani olabildiğince karbonhidrattan eksik besleniyoruz. Daha ağırlıklı protein-sebze
Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Dileğim sıkıntısız bu süreci atlatmamız🙏🏻 Sen evde kan ölçümü yapıyor musun? Özellikle kötü geldiğini düşündüğün besinler var mı?

Ben diyetisyenle devam ediyorum ikinci haftam ve çok şükür normale geldi şekerim 110/120civari şu an tokluk
Çok geçmiş olsun, inşallah sağlıkla atlatın siz ve bebişiniz 🙏🏻Diyetisyen günde kaç öğün beslenmenizi istiyor acaba? Yaptığım tüm araştırmalarda 3 ana 3 ara öğün verilmiş. Ben de şuan bu şekilde azar ve sık beslenmeye çalışıyorum. Siz de öyle mi yapıyorsunuz?

Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Dileğim sıkıntısız bu süreci atlatmamız🙏🏻 Sen evde kan ölçümü yapıyor musun? Özellikle kötü geldiğini düşündüğün besinler var mı?
Ben de evde ölçüm yapıyorum canımm. Misal ekmek tam buğday bile olsa 2 dilim olunca hemen fırlıyor. İş yerinde yemekhanede de yiyince fırlıyor yani 140 görüyorum. Evdeyken max 110 çıkıyor. Pilav patates direkt yükseltiyor. Mesela bi kere yarım çikolata yedim yanında sütlü kahve badem tükettim zıplatmadı 107 çıkmıştı

Ben de evde ölçüm yapıyorum canımm. Misal ekmek tam buğday bile olsa 2 dilim olunca hemen fırlıyor. İş yerinde yemekhanede de yiyince fırlıyor yani 140 görüyorum. Evdeyken max 110 çıkıyor. Pilav patates direkt yükseltiyor. Mesela bi kere yarım çikolata yedim yanında sütlü kahve badem tükettim zıplatmadı 107 çıkmıştı
Sabah kahvaltıda nasıl besleniyorsun? Mesela peynir olarak ne yiyorsun? Sanırım kahvaltıda yediğim kaşar benim şekerimi yükseltiyor😼

Bende diyetisyenle şeker takibindeyim diyetim şöyle tabi herkesin ihtiyaçları farklıdır sadece fikir olur belki diye paylaşıyorum ☺️

Eklentiler

• IMG_20250103_204104.jpg
    IMG_20250103_204104.jpg
    114,8 KB · Görüntüleme: 53
Sabah kahvaltıda nasıl besleniyorsun? Mesela peynir olarak ne yiyorsun? Sanırım kahvaltıda yediğim kaşar benim şekerimi yükseltiyor😼
Ay ben de kaşar tüketiyorum. Bu sabah 2 dilim tam buğdaya kaşar koyup tost yaptım çünkü her gün aynı şeyden sıkıldım. Avokado yedim. Süt içtim, yumurta haşlamıştım patlamış 🥲 midem kalktım. Normalde de kaşar, avokado, zeytin, bol yeşillik, yumurta tüketiyorum. Bir de şu karabuğday patlağından aldım zeytin ezmesi falan sürüp yiyorum arada. O zaman çok iyi çıkıyor şekerim. Senin fırlıyor dediğin kaç oluyor?

Bugün sabah öğlen akşam hep 140 civarı çıktı neden böyle oldu ki? Akşamları 100 civarları seyrederdi nerde yanlış yapıyorum

Back
X