• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    193
Valla yapmaya çalışıyorum ama gönlümde diyorki lan hıyar 3 gündür duş almadın çocuğun kustuğu ve tişört var üstünde bebeyi ütülesen nee ütülemesen nee
Doğdu doğalınhiç ütülemedim zaten kurutmada kuruyor dışarda olsa hadi toz olur dicem de valla kızlar benden pas dün bebek mevlidi için ütüledim herşeyini gözüme çok güzel geldi ama yooooo yapamam kendime bunu🤣

Merhabalar güzel anneler, benim yavru gibi çok gazlı bebekler var mı bilmiyorum ama nurse harveys kullanam var mı? Günde kaç defa ve kaç damla kullanıyorsunuz acaba? Daha önce Şub simplex kullandık çok işe yaramadi sanki, şimdi nurse harveys deneyelim dedik

Annem de emzik tutsa rahat edeceksin deyip duruyor da bizimki öğürüyorduuuu. Şuan emziğe gaz damlasını damlatıp veriyorum sevdirmeye çalışıyorum 😅 alışırsa çok iyi olacak çünkü ben emzik oldum 😬
Valla biz de 3. denemede bulduk çok şükür doğru emziği. İnşallah sizde bulursunuz canım. Ama emzik işi hiç belli olmuyor kimisi kabul ediyor kimisi etmiyor🥲

2 gün sonra 40 mız çıkacak ama benim dikiş yerlerimin içi (sezeryan) hala ağrıyor. Kadın doğuma da randevu aldım bakalım ne diyecek ama içim hala yara gibi. Bazen böyle bıçak saplanır gibi oluyor. Dıştan görünüm de sıkıntı yok ama iç ağrısı fena. Kanamam da iyice kahverengisi oldu. Hala devam ediyor.

Valla biz de 3. denemede bulduk çok şükür doğru emziği. İnşallah sizde bulursunuz canım. Ama emzik işi hiç belli olmuyor kimisi kabul ediyor kimisi etmiyor🥲
Ya benimki emzikle kandırıldığını, süt gelmediğini farketti, artık emzik işlevsiz bizde 😭

Tulumları çabuk küçüldü pişman oldum o kadar tulum aldığıma, hatta çoğunluk tulum olunca kıyafet sıkıntısı yaşadım resmen 😄 kıyafetlerinin de küçük geldiğini görünce çok duygulandım. Dün emzirme odasında 1 haftalık bir bebek vardı ayyy dedim biz büyüdük mü biz de o yoldan geçtik daha yeni ☺️ daha çok basındayız tabi haftalar aylar sonra sa bu günleri özleyeceğiz ben de eminim 🥹🥹

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin kötü olmuş baya 😞 ben ılık suya karbonat karıştırıp göğsünde bekletebilirsin ben temiz bir tasa ya da bardağa yapıp göğsüme yapıştırıp bir kaç dakika bekletiyordum. Sonra da lansinoh sürüyordum ve açık geziyordum evde. Ama benim bu kadar kötü değildi canın çok yanıyordur senin inşallah toparlarsın hemen. Ayva çekirdeğini yeni keşfettim, jel haline getirip onu yaptım onun da faydasını görmüştüm tavsiye ederim. Ama karbonatı özellikle tavsiye ederim. Hijyene dikkat edin de bir de enfeksiyon olursa Allah korusun, çabuk toparlarsın inşallah 🤲🏻🌸
Çok teşekkür ederim 🙏🏻 Denerim onunla yakmazsa inşallah toparlasın ki sağmaya devam etmem gerek😔

2 gün sonra 40 mız çıkacak ama benim dikiş yerlerimin içi (sezeryan) hala ağrıyor. Kadın doğuma da randevu aldım bakalım ne diyecek ama içim hala yara gibi. Bazen böyle bıçak saplanır gibi oluyor. Dıştan görünüm de sıkıntı yok ama iç ağrısı fena. Kanamam da iyice kahverengisi oldu. Hala devam ediyor.
Merhaba benzer durumları yaşadım sonra geçti. Bu süreçte ben biraz cengaverdim bebekleri yıkamadan önce kovayla su taşıyodum yada bebekleri gezdireceğim zaman bebek arabasını açıp kapatıp indirip kaldırıyodum oto koltuğunu taşıyodum. Ondan dolayı olmus ağrılarım. Ağır kaldırmaktan kaçınmaya calışın.

Ay olabilir mesela az önce uyandı emzirdim sonra tekrar uyuyacaktı annem uyutma gece uyumuyor biraz uyanık kalsın dedi. Bize dehşeti yaşattı saolsun😂
Ya böyle mesela sallamaya alışırsa sonra başka bir şekilde uyumazsa falan diye korkuyorum🥲 ben öyleymişim mesela😅 Bu arada sözde asla sallamayacaktım dün gece salladım 🥹 bir de insanlar yenidoğanla seyahat etmek falan çok kolay diyorlar hamileyken bende gidicem gezicem diyordum şimdi asla gözüm yemiyor ya
Alışsın ya en kötü eğitimle halledersin işte zamanı gelince şimdi bu dönemi rahat geçirmiş olursun hiç değilse uyusun yeterki 😁 çok tedirginsen sonra çok uzmeyecek yöntemleri dene yani misal kucağında uyuyorsa sallayarak değilde sadece yürüyerek uyut yada mümkünse oturduğun yerde kucağında uyut sonra çok zorlamasın yani.
Valla banada önceden gezme tozma çok gözüme buyurdu şimdi bebisle evde oturmak daha zor geliyor ahshsh msiafir sevmezdim birileri gelsin diye bekliyorum djdjdj
İşte o en erken. 11 i 12 yi buluyor genelde. Bi diyorum salayım kasmayayım ama bizimkinin uykuya geçişi çook zor. 11 de uyutmaya çalışsam 2 yi geçer uyuması
Valla bizde öyle olmuyor kendimide parcalasam salsamda baktım saati gelince uyuyor ancak hiç denedinmi uyutmaya çalışmayı? Belki herturlu o saatte uyur bizimki öyle yaptı bende ondan sonra saldım kendimi mental olarak çok yoruyordum diğer türlü uyusun diye gözünün içine baka baka

Kızlar bebeklerinizin kıyafetlerini ütülüyor musunuz ? İlk ay tamam da şimdi her şeyini tek tek ütülemek zor geliyor. 40 derecede yıkadığım için ütüleyim diyorum genelde ütüledim şimdiye kadar yetiştiğim kadar diyeyim. Ama gerek var mı emin değilim çok titizlenen biri değilimdir ama bunu bilemedim ya çarşafı ütüleyim ama battaniyeye de gerek var mı mesela ağdı değiyor çünkü hatta bazen emcikliyo battaniyeyi benim omzumdayken tişörtümü 🤣
Ben kurutma makinesi kullanıyorum o yüzden ütü gereksiz geldi onun içinde ısıyla dezenfekte oluyordur diye düşünüyorum ne kadar doğru bı düşünce bilmiyorum ama 😁 kurutma makinesi olmasaydı da utulemezdim ama ya yıkamayi zor yapıyorum 🥴

Merhabalar güzel anneler, benim yavru gibi çok gazlı bebekler var mı bilmiyorum ama nurse harveys kullanam var mı? Günde kaç defa ve kaç damla kullanıyorsunuz acaba? Daha önce Şub simplex kullandık çok işe yaramadi sanki, şimdi nurse harveys deneyelim dedik
Sabah 10 akşam 10 damla görümcem eczaneede çalişiyo o önerdi bana da ben önce sab sımplex kullandim hiç etki etmedi nurse yine saba göre daha daaha iyi

Kızlar bişey soracağım. Şimdilik benim kız gündüzleri salonda küçük bi süngerin üzerinde koltukta yatıyor. Dönmediği için de risk yok. Ama ilerledikçe zaman dönmeye başlayacak.

Salonda gündüzleri kullanmak için ne önerirsiniz ? Nerede yatırıcam ben cocugumu. Beşiği yatakodasında taşıma şansım yok. Şöyle bişey alsam iş görür mü tavsiyelerinizi merak ediyorum?
Canım kızlar buna öneri de bulunmadı kimse ?

Merhaba benzer durumları yaşadım sonra geçti. Bu süreçte ben biraz cengaverdim bebekleri yıkamadan önce kovayla su taşıyodum yada bebekleri gezdireceğim zaman bebek arabasını açıp kapatıp indirip kaldırıyodum oto koltuğunu taşıyodum. Ondan dolayı olmus ağrılarım. Ağır kaldırmaktan kaçınmaya calışın.
Ayyy bende su falan taşıyorum valla neyime gerekse demek ondanmış ağrılar

Alışsın ya en kötü eğitimle halledersin işte zamanı gelince şimdi bu dönemi rahat geçirmiş olursun hiç değilse uyusun yeterki 😁 çok tedirginsen sonra çok uzmeyecek yöntemleri dene yani misal kucağında uyuyorsa sallayarak değilde sadece yürüyerek uyut yada mümkünse oturduğun yerde kucağında uyut sonra çok zorlamasın yani.
Valla banada önceden gezme tozma çok gözüme buyurdu şimdi bebisle evde oturmak daha zor geliyor ahshsh msiafir sevmezdim birileri gelsin diye bekliyorum djdjdj

Valla bizde öyle olmuyor kendimide parcalasam salsamda baktım saati gelince uyuyor ancak hiç denedinmi uyutmaya çalışmayı? Belki herturlu o saatte uyur bizimki öyle yaptı bende ondan sonra saldım kendimi mental olarak çok yoruyordum diğer türlü uyusun diye gözünün içine baka baka
Ya böyle uyuyacak uykusu var ama bir türlü uyumuyor sıpa öyle yürümek falan da fayda etmiyor ya. Normalde pilates topunda sakinleşirdi bir haftadır o da işe yaramıyor😢 artık o ne istiyorsa ona göre yapıcaz yani. Sırf o iyi olsun da valla.
Ya benim de gözüme de dışarı çıkma çok büyüyor. Mesela her akşam 1 saat falan yürüyoruz ona tamamım ama araba olmadığı için metroyla bir yere gitmek falan çok zor ya😭

Ya böyle uyuyacak uykusu var ama bir türlü uyumuyor sıpa öyle yürümek falan da fayda etmiyor ya. Normalde pilates topunda sakinleşirdi bir haftadır o da işe yaramıyor😢 artık o ne istiyorsa ona göre yapıcaz yani. Sırf o iyi olsun da valla.
Ya benim de gözüme de dışarı çıkma çok büyüyor. Mesela her akşam 1 saat falan yürüyoruz ona tamamım ama araba olmadığı için metroyla bir yere gitmek falan çok zor ya😭
Aa orasi öyle araba olmasa benimde gözüme büyürdu çok haklısın canım
Benimkide beni yalancı çıkarıyor normalde gündüz uykusu ne bilmeyen çocuk kv geldiğinde yada oraya gittiğimizde uyanmak bilmiyor şaka gibi bugün geldi sabahtan beri uyuyor çocuk onlar gidince uyanıyor ya sonra kv diyorki iyi ne güzel uyuyor çocuk 🥲

Back
X