2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
İzmirdeyim yavrum Karşıyaka'da valla elinden gelse onu yapacak. Sütün gaz yapıyor diyip duruyor zaten

Kızlar ben ilk regl mi oldum sanırım bebeğin 55 günlük emzirirken regl olunmaz diyorlardı ya birde sütüm az gibi sanki bu etkilemiş olabilir mi bilginiz var mı bir kere gece bebeğim bir defa uyandı baya uzun uyumuşuz ikimizde uzun süre emmediği için olmuş olabilir mi çok korkuyorum sütüm kesilecek diye eskiden göğsüm dolardı akardı iki gündür yok

Hanımlar resim için özür dilerim. Bebeğimin kakası bu şekilde ve çok gazı var neden bu şekilde olur kakası bi bilginiz varmı?

Eklentiler

• IMG_20241224_214844.jpg
    84,6 KB · Görüntüleme: 25
Çok canım sıkkın kızlaarrr
En baştan başlıyorum
Cumadan beri yerdemiyim görkemiyim belli değil
Perşembe cuma kaka yapmadı benimki dert orda başladı bana 2 gün ıkına ıkına burnu tıkandı cumartesi günü
Perşembe cuma kaka yapmadı diye uyuyamadı karnının ağrısından ağla ağla perişan oldu yavrum
Cumartesi akşam 1 saat ağlata ağlata msj yaptım ayaklarını hareket ettirdim ve sonununda yaptı çok şükür ama bu seferde burnu tıkandı cumartesi pazar günü nefes alırken resmen horr horr ses çıkıyordu
Pazar günü dayanamadım elimde serum fizyolojik vardı 2 damla damlatıp msj yapmaya çalışıp nefesle çektim ama çıkmadı
Çıkmadığı gibi daha beter oldu pislikleri yerinden oynattım heralde ondan diye düşünüyorum
Nefessiz kalıp ölecek diye korktum bu seferde çünkü resmen nefes alırken ağlıyordu yavrum 2 aydır ilk defa memede ağladığını gördüm
Bizde gece acile gittik yıkasınlar diye onda da ince bi hortum soktular burnuna bi tık açıldı ama yine rahat nefes alamıyordu bi cesaret geldi bana internetten izleterek serum fizyolojikle burnunu yıkadım kendi kendime be hastanedekinden daha başarılı oldum pazar akşam biraz uyuyabildi
Pazartesi hastaneye gittik kendi doktoruna rica ettik o iyice yıkadı burnunu sonra bi tarttı ki 1 ayda sadece 500 gr almış sadece anne sütü ile besliyordum dünden beri o kadar üzgünüm o kadar üzhünüm ki size anlatamam uçuk çıktı dudağımda üzüntüden sütümde o kadar çok ki birinden emerken diğerinden akıyor o derece yani sağım yap mutlaka dediler ama zaten çok niye sağ dediler anlamadım
Bugün mama aldık ilk defa mama verdim çocuğa 3 saattir kesintisiz uyuyor
Demekki sütüm yaramıyormuş yavruma
Çok üzüldüm ağlıcam nerdeyse sütüm çok diye seviniyordum bende
Çok uzun yazdım kusura bakmayın

Benimki de 8. Hafta atak haftasında canım. Evet bende atak haftası özelliği olduğu için geçici olacağını ümit ediyorum ağlama krizleride öyle

Canım kesintisiz uyumasının sebebi tok oldupu için değil yani tokta şu şekilde yok mama anne sütünden daha uzun sürede sindiriliyor buda bebeklerin daha uzun tok kalmasını sağlıyor yani aynı ölçüde mama ve anne sütü ver mama içen bebek anne sütü içen bebeğe göre daha geç acıkır ve daha geç uyanır

Canım bence ona bakmıyor benim 2. ayda regl olan bir sürü arkadaşım hala bebeklerini emziriyorlar şu an 4-5 aylık bebekleri. İkinizin uzun uyuması da bence etkilemez benim bebeğim bazen 4,5 saat falan uyuyor yani gece 1 kez uyanıyor ama etkilenmedi sütüm. Acaba bu ara bir şeyler olmuş az emmiş olabilir mi? Ya da belki sen az su içmiş falan olabilir misin?

Üzülme canım. Bence de anne sütünü de vermeye devam ediyorsundır akıl vermiş gibi olmayım. Acaba bebek emmeyi tam beceremiyor da o yüzden olmuş olabilir mi kilo alımının az olması. Bizim de azdı, sünnet oldu ve ememiyor demiştim doktora, emmeyi daha iyi öğrendi sonraları biraz daha toparladı ama bu ay ne çıkacak bakalım. Son süt kilo aldırıyor deniyor ya bir de, biraz sağıp sonrasını mı versen göğsün dolu kalıyorsa orayı almıyordur belki

İzmirdeyim yavrum Karşıyaka'da valla elinden gelse onu yapacak. Sütün gaz yapıyor diyip duruyor zaten
Orayada çok geliyoruz biz gezmeyi seviyoruz emzirsin o zaman Verde yavrum hee senin sütun gaz yapar zaten bebekte gaz yoktur yahu gaz yapacak bişey yemiyorsundur bebekte emerken hava yutuyor ondan gaz oluyor işte yani napalim

Dün emzirdikten sonra 20 dk boyunca sağdım 20cc çıktı sadece tek göğüsten yani bu bitiriyor demek değil mi
Bugün de mama verince sağdım 80 cc çıktı tek göğüsten

Benimki de 8. Hafta atak haftasında canım. Evet bende atak haftası özelliği olduğu için geçici olacağını ümit ediyorum ağlama krizleride öyle
Ay inşallah valla çok zorlanıyorum
Aha 11den beri uyutmaya çalışıyorum aslında 6da ara ara uyudu uyandı 11den beri kollarım koptu artık omuriligini hissetmiyorum ben bide benimki yüz üstü gogusume yatıp uyumaya alıştı gaz çıkarırken öyle çıkartıyorum geçen öyle uyudu şimdi hep onu istiyor kız uyuttum besige koydum eşim geldi işte yeni ona gözünü açtı ya bende eşime postaladim kaçtım

Canım acaba sadece ön sütü mü veriyorsun bide son süt varya bir memeyi emzir o bittikten sonra diğerine geç istersen çünkü kilo aldıran son süt yavrum ilk gelen süt değil banada ebe dedi bende ilk başta habire meme degistiyordum bana birini emzir bitsin sonra diğerine geç dedi bir memeyi 20 dakika emzir en az dedi
İstersen bir dene mamadan daha iyi olur bence ya sütten değil bazen bize gösterilmeyen emzirme eksikliğinden de oluyor yavrum emin ol sütun yarayislidir

Valla ben bir hafta kendim idare edebildim canım ailemin yanına geldim. Öyle ağlıyor ki annem babam ben başındayız. Dünden beri doğru düzgün uykusu yok. Senin bebiş Öyle uyuyorsa kokunu istiyordur. Atak haftalarında oluyor. Ben yanıma yatırıyorum sakinliyor ama uyumuyor

Ben hiç iki göğsümü birden emzirmedim ki zaten hep tek göğüs emzirdim öyle dakika falan da tutmadım kendi bırakana kadar durdu göğsümde
Derdimde bu zaten doyduğundan hep emindim
Emerek uyuyor benimki uyuyup bıraktıktan sonra sıktığımda süt geliyordu hala o yüzden doyduğuna sütümün yeterli olduğuna emindim
Yıkıldım yaa resmen anlatamam
Evdekilere de belli etmemeye çalışıyorum ama çok kötüyüm bu saat oldu çocuk hala uyuyor ben uyuyamadım

Benim eşim sağolsun postalayıp kaçmama asla izin vermiyor. Çocuğu veriyorum 5 dk sonra tepeme dikilip damla mı versek neden uyumadı ki karnına masaj mı yapsak ağzı mendilini getirsine. 50 tane bahaneyle yerimde tutumuyor beni.
Uyumak üzere olan çocuğa şarkı söyliypr uyandırıyor çocuğu. Böyle delirmelik şeyler yapıyor. En son labet gellmesin ben bakarım diyorum.
Yarın mçsafirim var banyoyu yıkayıp bi duş alayım dedim. 40 dk durdum. Cıkdırmıs.
Çocukta uyuyor bu srada. Yarın iş varmış da bırakamamış çocuğu. Beni beklemiş.
Çok geç kalmışım vs.
Yav he he dedim.

Eşime nasıl yıkabilirim çocuğu birazda olsa.

Bizim çoçuk 2 kez grip oldu ablasından bulaştı Burnu tıkakıysa ac mutlaka o beslenmesini de etkiler yeteri kadar ememez o ince hortum ile burun yıkama olayını 3 kere yapmak zorunda kaldık yeterli olmadı temizlememiz korkuyor çok sıkamıyordum serumu çünkü ayrıca bize gösterdiler baya çekiyor Aslında ama çoçuk ağlamaktan perişan olmuştu o işkenceyş yaşatmak istemediğim için kendim sıkıp nefesle çekilen aspiratörle çekiyorum YouTube de teknikler var ben 0,5 mm sıkıyorum her deliğe aspiratörlede bi anda değil kesikli kesikli çekiyorum Dr öyle gösterdi (nasıl tarif etsem bilemedim )
Ayrıca sütünü sağıp içirirsen kaç mm içtiğini anlarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…