2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bizim de kilo alımı az diye mama + emzirme şeklinde ilerliyoruz. Öncelikle üzülme. Eğer önceki mesajları okuyorsan hemen hemen birçoğumız maalesef aynı şeyleri yaşıyoruz.
Üzülürsen olan sütün de etkilenir sakın üzülme. Sağ demelerindeki sebep şu: sütün fazla olabilir ama önsütün fazla bebek onu içip doyuyor son sütü yeterince alamıyor demek oluyor. Çünkü önsüt genelde su ve laktozdan zengin, son süt ise daha yağlı ki o da kilo aldırıyor. O yüzden emzirmeden önce sağ ki o önsüt biraz azalsın. Sağdığın sütleri dolaba kaldır ki ek gıda zamanı bebeğin mamalarına katarsın. Her damlası çok kıymetli

İşte bir fark ettiğim bu ara gece uzun uyuyor 3 saatte bir kalkıp sağsam mı acaba diye düşündüm bebeğimi uyandırmam da gece uzun uyumaya alışsın belki uykusunda içecek gibi olursa veririm elimde su bardağıyla geziyorum evde ama bil miyorum ki inşallah düzelir

Emzirme, gaz alma, kusmasin diye dik tutma rituelleri sirasinda yandan gelen horlama sesi…
Yine senin yandan horlama sesi geliyor ben kızımla yatakta yatıyorum reflü yatağını koyuyorum yanıma koyunkoyuna uyuyoruz kocam da nereyi bulursa orda yatıyor ama en iyisi oda çok horluyor çocuğumu uyandırır artık bilemiyorum ne kadar böyle yatmaya de am ederiz kanka olduk kocamla iyice

Bilmiyorum canım ya aha gece hiç uyanmadı zorla kaldırdım biraz önce azıcık emip uyudu neden böyle yaptı anlamadım ilk defa bu kadar uyudu ay bide gece

Allah Allah kuzum üzme kendini diyeceğim ama üzüleceksin biliyorum acaba bı emzirme danışmanından falan yardım mi alsam kuzum ya sonuçta sütüm var diyorsun maşallah
Benim eşim benden tecrübeli 5 yeğeni var hepsinede bakmış altını bezlemis falan bide çocuklara bayılıyor tabi bişey olduğunda annesi diye çağırır ama yaparda şükürler olsun
Valla kuzu bakacak eşin sonuçta o çocuk tek senin değil eline veri veri ver bisver seni cagirsada bak şu isim var falan de gitme bakmayı öğrensin emzirsin demiyoruz sonuçta
Kız bebek tatisini nerden bulam ben

Ay aynı biz ve çocuktan önce hiç ayrı yatmazdık aynı anda yatağa gider uyurduk ben tek uyuyamazdım ama bizimleyken adam çok stres oluyormuş uyuyamıyormuş yazık kıyamam. Siz de gelin salonda yatalım farklı koltuklar olursa uyanmam diyor bi de utanmadan uyansa da okey yardımı yok bunu anlıyorum ama salona taşınması da içime oturmuş heralde az önce yarım saatlik uykumda kötü kötü şeyler gördüm adamı az sonra dövecem gidip

Ne zaman meme ne zaman mama verdiniz bi de kilosu düzeldi mi
Mamayı Günde 1 mi 2 mi versem diye düşünüyorum

Canım kendini bu kadar yıpratma lütfen. Uçuğun bebişler için olan riskini biliyorsundur inşallah aman diyim bebeğine temas etme. Osman gönülal ilk ay 800 sonraki aylar 500 gram yeterli diyor sanırım bebeğin kaç aylık. Belki yetersiz olabilir ama çok da kötü bi durum yok lütfen kendini bu kadar üzme bebeğin de hissediyor böyle düşün

Günaydın arkadaşlar ama gün aymadı hala kucağımda bu kız, 2 yaşında kreşe vericem seni uyku ne demek öğrenirsin diye söyleniyorum çocuğa bu arada doğum sonrası beraberlikte çok ağrı oluyor diye konuşmuştuk, bu sanırım normal doğum yapanlar da yaşanıyor. Sezertsn doğum yaptım ve ağrı sızı olmadı açıkçası, diğer arkadaşlara başarılar dilerim

Bilmiyorum canım ya aha gece hiç uyanmadı zorla kaldırdım biraz önce azıcık emip uyudu neden böyle yaptı anlamadım ilk defa bu kadar uyudu ay bide gece
Geçen gün benimkide yapmıştı baya korkmuştum. Annemde uyusa suç uyumasa suç demişti bazı zamanlar daha yorgun oluyorlar bizim gibi sanırım canım. Nasıl bizde bazen daha az uyuyup daha hareketli oluyoruz, bazende çok uyumak istiyoruz. Artık onlarda bi birey beni korkutan kan şekerinin düşmesiydi ama sorun olmadı diğer günler aynı geçti

Orayada çok geliyoruz biz gezmeyi seviyoruz emzirsin o zaman Verde yavrum hee senin sütun gaz yapar zaten bebekte gaz yoktur yahu gaz yapacak bişey yemiyorsundur bebekte emerken hava yutuyor ondan gaz oluyor işte yani napalim
Ama olur mu benim sütten dolayıymış kız süt geleceğini bilse emzirir bizde gezmeyi severdikkk çıkmaya korkuyorum bebişle hapşırıp durdu bugün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…