2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
ben
Ben çok az su içiyorum ne yazık ki. En büyük eksiğim bu

Benimkine ne yaparsan yap illa o meme de uyuyacak arkadaşımın üç oğlu var erkek çocuğu memeyi çok sever zamanlı zamansız ister diyor benim oğlanda öyle oldu biraz

Canım şimdi sütün ilk kısmını ilk zamanlar sağıyordum ama ebe dedi ki sapma daha tazyiklerinir kendisi aksın diğerini emerken zaten otomatik ön süt akıyor ben ped koyuyorum hatta blok emzirmeyi hep yapıyorum üç aya kadar devam eder bu şekilde dedi örnek veriyorum sabah 8’de sağ memeyi emziriyorum 10’da emziriyorum sağı 2’de solu emziriyorum yani göğüs ne kadar süt üretmesi gerektiğini bilsin diye

Kırkın içinde kanama durdu ama öyle 15 gün değil bir kaç gün

Benimkine ne yaparsan yap illa o meme de uyuyacak arkadaşımın üç oğlu var erkek çocuğu memeyi çok sever zamanlı zamansız ister diyor benim oğlanda öyle oldu biraz
Aha benim oğlanı anlatiyorsunuz kızlar memede uyuyum memede uyaniyim istiyor emdikten sonra illa orda bıraz uyuyacak yoksa yatağa koyunca gözlerini fal taşı gibi açıyor yaa

Kanama olsa da 40 günü geçtiğinde özür sayılıyor ve her vakitte namaz abdesti almak şartıyla ibadet edilmesi gerekiyor. 60 gün nereden çıktı ?
Kanama bittiğinde tekrar gusül abdesti alarak normal düzene geri dönebilirsiniz

Ya benim sütüm bana göre çok değil ama tazyikli geliyor artık bebeği rahatsız ettiğini düşünüyorum biz gazda çıkarsak hep çok gazlı sütü dahada azaltmadan nasıl başedebilirim bu durumla

Ben hocanın söylediğini ilettim canım bana şöyle söyledi Hanefi mezhebine göre 40 gün safi mezhebine göre 60 gündür lohusalık ama kanaman bitmediyse sen 60 gün duracaksin dedi kanaman ne zaman biterse abdest alıp ibadetine başlayacaksın
İsterseniz netten bakın ben bana söyleneni ilettim siz nasıl istiyorsanız ona göre yapabilirsiniz.

Ya artık uyusunda kucakta uyusun memede uyusun diyorum. Zaten 1 saat uyuyor kucakta tutarım yeter uyu diyorum ama yok ya. Asla dalmıyor daha 35 günlük ama çıt sesine gözünü açıyor, saatlerce dalsın diye bekliyorum

Her doktor farklı bir şey diyor arkadaşıma da 2. Aydan önce alerji demek çok doğru olmaz sana diyet yap diyip sütününeykilemek istemem demiş yaptırtmamış
İnsan be yapacağını şaşırıyor böyle. Ben de doktora götürdüğümde erken değil mi alerji için dedim olabiliyor dedi. İkinci gidişimde mukuslu kakası oldıgu için konuştuk alerji var gibi de ama biz diyeti çok ileri durumlarda veriyoruz zorunluluk yoksa söylemiyoruz süt diyeti zordur falan… bir türlü net olamadık, sürekli ağlıyor mu sürekli ıkınıyor mu dedi, evet ama çok ağlayıp ıkınan her bebek alerjik değil bu ölçüt olur mu dedim. Grupta görüyoruz yani. Ama en sonunda hocam yapmam gerekliyse diyet yaparım dedim. O da siz bi 15 gün kesin dedi rahatlarsa diyete devam.
Bu diyeti yapanlara bir sorum var, dana eti yerine kuzu tercih et yşyebiliyorsan dedi, dana tamamen mi yasak kafam karıştı az miktarda mesela yemeğin içinde kıyma olarak da mı kesmeliyim

Kızler selam
Ben ev hanımıyım eşim sigortalı çalışan emzirme desteği, doğum ödemesi vs yapılır mı bana ?

mukuslu kakadan kasıt böyle kakanın uzaması durumu mu? Osman gönülalın videosunda mukuslu kaka alerjiden bahsederiz diyordu sanki, alerji için kakanın jöle gibi hareket etmesi lazım diyordu sanki

Bugün 9,30 da uyandım kızım uyanmadan kahvaltımı yapıp evi toparlayım dedim. Ne mümkün. 10 da uyandı. Bu saate kadar 20 dk uyuyup uyanıyor. Mama ağlama uyuma sohbet üçlüsü arasında boğuşup duruyoruz. Çok huysuzdu bugün memeyi de hiç almadı neredeyse. Bildiğin dövüştü memeyle. Durmadığından süt de sağamadım.

Canım çıktı gerçekten. Kahvaltıyı 1,40 da anca yapabildim. Her uyuduğunda ufaktan ev işlerine koşturdum. Hala şu saat oldu uyumuyor. Hıçkırık tuttu şimdi de.

Sırtım belim ağrıdan mahvoldu. İlkkez bugün ağlayacaktım yorgunluktan.
Daha akşam yemeği yapılacak ama gücüm kuvvetim kalmadı yemin ederim

Sen benim dün yaşadığımı bugün yaşamışsın seni o kadar iyi anlıyorum ki sabah 8 den akşam 9 a sadece 2 saat uyudu o da kucakta hiç inmedi gün boyu kucağımdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…