2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Yok canım dikişler tamamen geçti sadece sızıları devam ediyor açıkçası.. Ama. Çok şükür çok daha iyiyim 💝
Bebiş için şey diyeyim sana belki yapıyorsundur ama bilemedim günlük banyo yaptır, durduk yere olan sebepsiz ağlamalar huysuzlanmalar çık vardı acayip rahatlatıyor hem bedeni emmesi uyuması çok rahatlıyor
Günlük yapamıyorum kuzum kv bende ya herşey sorun oluyor o yüzden 3 4 gune bir yaptirabiliyorum şimdi yaptırdık uyudu sabahın 7sinden beri uyumuyordu
Dikişler benim geç mi düşüyor anlamadım ya sıkıntı olur mu ki

Yaa hahaha memedeki heyecanı hiç bişeyde yaşamıyor cidden 😁 aslında konuşurum sürekli şarkılar uydurup söylerim falan ama devam edeyim bakalım
Memenin kokusunu alıyor herhalde memeye gelirken kur yapıyo resmen bizi o kadar çok güldürüyor ki 🤣🤣🤣eşimle sırf o heyecanını izlemek için hemen vermiyoruz bu sefer de memeyi ağzına alıyor gibi yaptır çekiyor küsüyor Memeye trip atıyor 😂😂
Kesinlikle konuş doktor bana sürekli diyor gerekli gereksiz konuş diye

Ya okuduğum kaynaklarda emziği ve memeyi farklı şekillerde kavradığı için memeyi almasını etkileyebilir diyordu. Ebe de 1 ay beklemeni öneririm deyince çok fazla sorgulamadım açıkçası🥲 mızıldandığında ben emzik mi versem derken eşim alıyor saolsun 2 haftadır bir şekilde idare ediyoruz
Bana doktor dalarken ver memeyi emzik gibi kullanmasın dese de kullanıyor ebe de verme gaz yapar dedi ama biz gece yine de vermek istedik bu sefer de dalıyor emzik pıt düşüyor bizim ki gözünü açıyor eğer emzik verildiğinin farkına varırsa hemen atıyor biz vermeye kalkınca ağzını kapatıyor asla açmıyor emzikten bişey gelmeyeceğini biliyor biberona yapmıyor mesela bunu

Kızlar bebek bezi hangi markayı kullanıyorsunuz? Bizde pişik oldu Sleepy markasına bağladık sebebini bepanthen pişik kremi kullanmaya başladık rahatlama başladı şükür. Minies aldık geçici olarak ama bilinmedik bir marka bilemedik.

Yok canım dikişler tamamen geçti sadece sızıları devam ediyor açıkçası.. Ama. Çok şükür çok daha iyiyim 💝
Bebiş için şey diyeyim sana belki yapıyorsundur ama bilemedim günlük banyo yaptır, durduk yere olan sebepsiz ağlamalar huysuzlanmalar çık vardı acayip rahatlatıyor hem bedeni emmesi uyuması çok rahatlıyor
Hergun banyo desem çevremdekiler üşütürsün derler 😀

Günlük yapamıyorum kuzum kv bende ya herşey sorun oluyor o yüzden 3 4 gune bir yaptirabiliyorum şimdi yaptırdık uyudu sabahın 7sinden beri uyumuyordu
Dikişler benim geç mi düşüyor anlamadım ya sıkıntı olur mu ki
Sıkıntı olmaz inşallah ya pansumanına temizliğine mümkün mertebe kuru olmasına dikkat et dökülür illa ki ama yine de doktorunlamda görüş
3 4 günü biraz daha indirmeye çalış banyosunu gğzel bir masaj miss bak gör bebişin rahatlığı çok olacak emin ol

Ya gecen de bana yardıma gelen abla bebekler ilk 40 gün hep uyur senin cocuk hiç uyumuyor dogrudürüst diyor. Kadını cok severim o da beni sever de sinir oldum. Yani ben de görüyorum uyumuyor ama karnı agrıyor cocugun ıkınıp pıkınıyor sürekli uykusunda her cocuk bir değil ki. Fikirlerini kendilerine saklasa insanlar olmuyor sanki
Bence eski bebekler yani bizler öyleydik, benimde annem kızıma bakarken bebek dediğin yedirir içirirsin sonra uyur bu çocuk ne böyle dedi gülüştük aramızda. Ama yeni jenerasyon böyle değil gerçekten, senin bebeğine özel bir durum değil üzülme benim kızımda uyumuyor ne yazık ki. Uykusu olduğu halde hep bir ağlama krizinde uykuya geçemediğinden ağlıyor gazdan ağlıyor bebek işte 🤷🏻‍♀️

Kizlar gunaydin sizler hangi mamayi kullaniyorsunuz mama kullananlar ya benim bebis kakasini yapamiyor gunde 1 defa yapiyordu zorla dunden beri hic yapmadi doktorlar normal karsiliyor ama cocuk rahatsiz oluyor acaba mamadan mi oluyor hipp organik combiotic kullaniyorum fikri olan bilgisi olan varsa bilgilendirsin canlar bebisim kivrandikca uzuluyorum ya
Bende hipp kullanıyordum canım ama bebeğim kaka yapıyordu ama çok gazlanıyordu, probiyotikli mama kullan dediler sma optipro aldım dün, bugün verdim henüz fark görmedim ama bugün daha kaka yapmadı bilmiyorum akşama kadar bekleyeceğim.

Canım biz de 1 aylık olduk benimle aynı hafta doğum yapan arkadaşım var çok sessiz sakin bir insandır bende tam inadına heyecanlı sürekli konuşan aktif bi insanımdır oğlumun altını değiştirirken bile sürekli muhabbet ediyorum oda banma cevap veriyor ama arkadaşımın bebeği daha durgun daha sessiz iki gün kadar da yoğun bakım süreci var onların beraber aynı aile hekimine gidiyoruz doktor gerekli gereksiz konuşun evde eşleriniz konuşsun alın kucağınıza cam önüne götürün diyor genelde ben öyle yapıyorum özellikle uyku eğitimi için sabah kalktığınızda Perdeleri açın üstlerini tamamen soyun güne başlandığını bilsin diyor bende o kartları gösterdim falan benim oğlan kafasını çevirdi yüzüne bile bakmadı eşimde diyor ver memeyi bak nasıl biliyor memeyi karşından kokusunu mu alıyor kur yapıyor yani ilgisi başka şeylere olabilir
Ay benim kızım hep ağladığı için camdan kuş gösteriyorum güneş ışığı gösteriyorum konuşuyorum ben konuştukça daha çok ağlıyor sanki 😂 muhabbetim sarmıyor galiba bebemi 😂 25 günlük zamanla düzelir umarım, biraz onunla oyalanmak sevmek istiyorum ama pek fırsat vermiyor kendisi 🥲

Kizlar gunaydin sizler hangi mamayi kullaniyorsunuz mama kullananlar ya benim bebis kakasini yapamiyor gunde 1 defa yapiyordu zorla dunden beri hic yapmadi doktorlar normal karsiliyor ama cocuk rahatsiz oluyor acaba mamadan mi oluyor hipp organik combiotic kullaniyorum fikri olan bilgisi olan varsa bilgilendirsin canlar bebisim kivrandikca uzuluyorum ya
Canım benim başından beri 4 /5 günde bir anca yapıyor ben de mama kullanıyorum seninkinden değil mi golden göster diye birşey

Kızlar ben mi beceremiyorum bilmiyorum ama sosyal medya fenomenleri vloglar çekiyorlar bir yandan bebeklerine bakıyorlar yemek yapıyorlar kendilerine bakıyorlar, ben yemek yapamıyorum hatta bazen tuvalete zor gidiyorum yani bilmiyorum sorun ne, bende mi siz nasılsınız yani kendinize vakit ayırabiliyor musunuz en azından yemek yapabiliyor musunuz rahatça yemek yiyebiliyor musunuz😬

Kızlar beklemiş süt verilmez deniyor yani sağım yaptm mesala sabah sonra akşam yptm yada ertesi gün . ertesi gün yaptığımı bebegime verebilirmiyim

Kızlar ben mi beceremiyorum bilmiyorum ama sosyal medya fenomenleri vloglar çekiyorlar bir yandan bebeklerine bakıyorlar yemek yapıyorlar kendilerine bakıyorlar, ben yemek yapamıyorum hatta bazen tuvalete zor gidiyorum yani bilmiyorum sorun ne, bende mi siz nasılsınız yani kendinize vakit ayırabiliyor musunuz en azından yemek yapabiliyor musunuz rahatça yemek yiyebiliyor musunuz😬
Onlara asla inanıp aldırış etme, hepsinin evinde yardımcısı var ya da anneleri var işte onlar destek oluyor. Kendini asla eksik yapamıyor hissetme. Senin bebeğine senden daha iyi hiç ama hiç kimse bakamaz emin ol. Onun tüm dünyası sensin, bi seni biliyor zaten nasıl eksik olabilirsin ki? Bende sabah annem geliyor akşam gidiyor ama o gelmediği günler çok zor hiçbir şey yapamıyorum hatta sabah erken gelmez öğlen 12ye kalırsa ne kahvaltı yapabiliyorum o gelmeden abartısız çorabımı bile giyemiyorum. Çok afedersin dün tırnağımı kesmek için annemi bekledim, duşa girmek, tuvalete girmek için evde birinin olması şart benim içinde. Yemek ve temizlikten bahsetmiyorum bile çünkü asla asla yapamıyorum. Dün eşim baktı ben çorba yaptım ilk defa ama 10 kere mutfak salon git gel yaparak.

Kızlar beklemiş süt verilmez deniyor yani sağım yaptm mesala sabah sonra akşam yptm yada ertesi gün . ertesi gün yaptığımı bebegime verebilirmiyim
Sağıp dolaba koyduysan çıkarıp verebilirsin. Dolapta bekleyen süt 3 gün kalabilir, sağıp odada beklettiğin 3-4 saat kalıp verebilirsin.

Kızlar bebek bezi hangi markayı kullanıyorsunuz? Bizde pişik oldu Sleepy markasına bağladık sebebini bepanthen pişik kremi kullanmaya başladık rahatlama başladı şükür. Minies aldık geçici olarak ama bilinmedik bir marka bilemedik.
Sen de sleepy kullanıyorum ama her altını açtığımda ve bepantol sürüyorum. Pişik olsa da olmasa da hep kullanıyorum ben şükür pişik olmadı

Tabii ki de sorun sen de üçbeş tane yardımcın yok ki nasıl yetişirsin onlara 😅😅

S
Onlara asla inanıp aldırış etme, hepsinin evinde yardımcısı var ya da anneleri var işte onlar destek oluyor. Kendini asla eksik yapamıyor hissetme. Senin bebeğine senden daha iyi hiç ama hiç kimse bakamaz emin ol. Onun tüm dünyası sensin, bi seni biliyor zaten nasıl eksik olabilirsin ki? Bende sabah annem geliyor akşam gidiyor ama o gelmediği günler çok zor hiçbir şey yapamıyorum hatta sabah erken gelmez öğlen 12ye kalırsa ne kahvaltı yapabiliyorum o gelmeden abartısız çorabımı bile giyemiyorum. Çok afedersin dün tırnağımı kesmek için annemi bekledim, duşa girmek, tuvalete girmek için evde birinin olması şart benim içinde. Yemek ve temizlikten bahsetmiyorum bile çünkü asla asla yapamıyorum. Dün eşim baktı ben çorba yaptım ilk defa ama 10 kere mutfak salon git gel yaparak.

Şükürler olsun sonunda birilerinin de benim gibi olduğunu bilmek iyi hissettirdi çünkü cidden dediğiniz gibi duşa girmek tırnak kesmek bile ya o kadar zor ki. Birde başta çok kucağa alıştı sanırım kızım şimdi ana kucağında bile durmuyor😊 yemek yerken bile kucaktayız.

X