Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım bende aynı yanılgıya düştüm ilk başta çocuk 4 günde 450 gram verdi meme reddi yaşamasın diye emzirme destek sistemli ve kaşık biberona geçtik üç günde öyle besledim ama yine 50 gram vermişti doktor derhal normal bir biberona geçmemi istedi bende daha fazla göze alamadım geçtim, çocuğunun kilosu 80 ml mamayı alabilecek düzeyde 3 saatte veriyorsan, ben artık kafa olarak mama ile besleme kafasına geçtim sağıyorum sütüm o öğünde ne çıkarsa veriyorumselam kızlar. benim bebegim 29 ekim de 3700 gram doğdu dün tartıldı 3600 gram dı 20 gündür hiç kilo almamış neredeyse kaybettiginin bile hepsini alamamış. sütüm az hem emziriyorum hem mama veriyorum mama da 30 la asla doymuyor. bazen 60 fa veriyorum. 8 den beri uyutmaya calısıyorum en son 60 cc mama verdim oyle daha yeni uyudu. sizde kilo artışı nasıl mama veriyor musunuz? verenler kaç cc veriyor acaba
Sarılık varsa mama miktarını arttır canım benim doymuyor demek ki sen ona 80 lik yap bi dene alacak mı hepsini3700 doğdu 3600 şuan.kilo almamış kaybettiğinin bile hepsini almamış.sarılık da var yüksek derecede yeni yeni azalıyor gibi ya da bana oylr geliyor.çişli bez sayısı iyi gibi saymadım ama 7 vardır.kaka da günde en az 2 kez yapıyor.1 saat emse de indirdigimde agzı aranıyor o yüzden ac olduğunu düşünüyorum meme verince susuyor ama onda da süt kalmıyor bi yerden sonra
Bizim yaşadığımızı yaşamışsın resmen saatler bile aynı bitik durumdayımBu kısır döngü ne zaman normale döner acaba 2 saat bi emzircem diye saat 2’de uyandık emdi altını değiştir gazını çıkar tekrar emzir tekrar gazını çıkar tekrar uyusun diye emzir tekrar gaz saat oldu 5 oğlan da tık yok uykuya dair her yarım saatte bir emzir gibi oldu
Bol bol hoşaf iç yavrumKizlar sezeryan sonrası gaz çıkarmak için yürüyüş dişi napabiliriz gaz çıkmadi ve büyük tuv de çikamadim
Bizi de haberdar et canım güzel haberler alırsın inşallahAl benden de o kadar. Bakalım yarın ki kontrol de ne diyecek doktor. Suni sancıyla başlatacak bu gidişle.
Gözün aydınnnn Çok sevindim senin adına sağlıkla büyüsün bebişinKızlar selam, kaç gündür burayı kasılmalarımla meşgul etmiştim ben vajinal doğum yaptım 18 kasım tarihli oldu kızım, saatlerce sancı kasılma açılmayan açıklık ne varsa yaşadım, henüz doğurmamış vajinal düşünen arkadaşlar sorunuz varsa alabilirim
Canim ben daha yeni gördüm mesajını arada kaynamış epidural oldum mamayı sindirmeleri daha zor oluyormus bebislerin birde sütumde arttı doyurmaya başladı fazla geliyordu muhtemelen bıraktım mamayı şuan direkt kavrıyor sen naptın son durum neeCanım bnm. Bbekte cokk gerideymişşş doktor hiç suni sanci ile çektirmeyelim sna dddi bnde riske almak istemiyorum yarın sezeryan ile inş kavuscam bebeğime sütnde gelmiş ne güzel mama fazla mi geliyor acaba bnu bnde takip edeyim bana da akıl olur spinal sezeryan mi genel mi oldu n canım
Canim ben sağlık ocağındaki ebemle de konuştum kontrol için gittiğimiz çocuk doktorutlada konuştum ve en iyisini kendim bildigime karar verdim şimdi şöyle herkes çok ezbere konuşuyor kendi bebeğini sen çok daha iyi biliyormussun bunu anladım. Ebemiz mama vermemin gereksiz olduğunu söyledi sarılık dediğin şey böbrekten atılan bir şey ne kadar sıvı alıp idrar yaparsa okadar sarılığı düşer dedi benimde sütüm baya baya geliyor şükür doydugunu hissediyorum mamayida zorla veriyorduk zaten sarılık olmasin ver dediler diye mamayı kestim oğlum kendi acikil uyanmaya başladı bazzen 1 saatte bazen 2 saatte uyanıyor yaklaşık toplam 15 dakika emiyor ortalama ama uyandığında iştahla yapışıyor şükür. Mama verdifim sıra goguslerimide tam bosaltamiyordu çok ağrıyordu şimdi o problemfe kalktı. Ha bu arada kontrolde ki doktor mama vermeye devam etmemi söyledi 10-15 dk emiyorsa azmis öyle söyledi. Neye göre kime göre az yani dediğin gibi çok ezbere konuşuyorlar.Kan uyuşmazlığının dışında şu an seninle aynı şeyler yaşıyorum bende iki meme mi emiyor ağzından taşıyor hatta sonra 30 cc mama veriyorum uyandırmak zor oluyor ama zorla uyandırıyor tekrar emziriyorum 2 saatte uyanmak istemiyor iki kere kontrole götürdüm sarılık hafif artmış dedi bir daha götürmedim ama cuma günü falan gidelim dedim biraz da kilo almış olur yada yarın sağlık ocağına götüreceğim kilosuna bakacağım belki sarılıkla ilgili bir şey derler orda
Hayırlı olsun canım bugün kontrolüm var muhtemelen suni sancı için yatış günü verecek doktor. Sürecini anlatır mısın kısaca canımKızlar selam, kaç gündür burayı kasılmalarımla meşgul etmiştim ben vajinal doğum yaptım 18 kasım tarihli oldu kızım, saatlerce sancı kasılma açılmayan açıklık ne varsa yaşadım, henüz doğurmamış vajinal düşünen arkadaşlar sorunuz varsa alabilirim
Yaaa hayırlı olsun canım sonunda şükür geldi mi oğlanDoğum yapanlara katilan bir ben şükürler olsun
2700 doğdu hastaneden çıkarken 2550 kontrolde 2440 dediler mama ver tamam dedim hibeni emiyor sol meme de ne varsa içiyor ama sağın bir türlü ucu oluşmadı almak istemiyor dün 10. Gün kontrolü vardı doğum kilosuna gelmiş bebek dedi doktor ama gece bir türlü uyanmadı kendi ama sabah uyandıCanım doktor bize gündüz 2 gece 3 4 saat uyuyabilir uyandırmayın dedi. Ben de artık uyandırmıyorum o kendisi o sürelerde uyanıyor zaten. Kilo alımınız iyiyse sürekli uyandırma bence.
Benim bebek haftasından çok önce doğdu o yüzden yakalaması lazım mamayı verin dedi yoksa küçük kalır gibisinden bişey söyledi bende veriyorum öyle olunca dün sağlık ocağına gittiğimizde de mamaya devam et dediler doğum kilosuna gelmiş hafif geçmiş ama benim işte tek meme gidiyoruz çocuk diğer memeyle zıt birini emerken diğerinden de süt akıyor ama almıyor oğlan ilk geldiğimizde eve sağmıştım 30 cc gelmişti tek memeden şimdi sol da 30 varsa diyorum mama da 30’sa ancak dengeliyordurCanim ben sağlık ocağındaki ebemle de konuştum kontrol için gittiğimiz çocuk doktorutlada konuştum ve en iyisini kendim bildigime karar verdim şimdi şöyle herkes çok ezbere konuşuyor kendi bebeğini sen çok daha iyi biliyormussun bunu anladım. Ebemiz mama vermemin gereksiz olduğunu söyledi sarılık dediğin şey böbrekten atılan bir şey ne kadar sıvı alıp idrar yaparsa okadar sarılığı düşer dedi benimde sütüm baya baya geliyor şükür doydugunu hissediyorum mamayida zorla veriyorduk zaten sarılık olmasin ver dediler diye mamayı kestim oğlum kendi acikil uyanmaya başladı bazzen 1 saatte bazen 2 saatte uyanıyor yaklaşık toplam 15 dakika emiyor ortalama ama uyandığında iştahla yapışıyor şükür. Mama verdifim sıra goguslerimide tam bosaltamiyordu çok ağrıyordu şimdi o problemfe kalktı. Ha bu arada kontrolde ki doktor mama vermeye devam etmemi söyledi 10-15 dk emiyorsa azmis öyle söyledi. Neye göre kime göre az yani dediğin gibi çok ezbere konuşuyorlar.
Bu arada 3450 doğduk hastaneden çıkarken 3350ydi 3. Gün 3250 çıktı sarılığı 10 çıktı kilosu çok düşmüş dedi bana normal geldi sizce çok mu?
Wala normal canım biz normaliz bence eskidenmiş o başında kalmalar bende rahatsız oluyorum yaa tam emzircem kv gelip oturuyor yatağa bakıyor ya rahat edemiyorum ayıp ben utanırım birine bakmam yani kendi annem olsa neyse ama insan çekiniyor ya sağolsun her işimi yaptı ama bana geliyorlar biri oluncaİşte biz de akşamları başbaşa kalıp bi sohbet edemedik ağlamak istiyorum ama annesi olduğu için eşimle de paylaşamıyorum senin gibi gizli gizli ağlayıp geliyorum 5 gün dayanabildik biz de gönderdik annesini ama dediğin gibi hiçbirşey yapılmasa bile sanki varlıklarıyla bile müdahale ediyorlar gibi. Sonra da kendime tekrar kızıyorum kötülüğü olmayan insandan rahatsız oluyorum diye vicdan yapıyorum
Bizimki de 30-40 içiyor mesela. Kaşık biberonla verilecek gibi değil ki. Eds ile denedim ama göğsümü almıyor ki çocuk alsa eds ile vericem mamayı da. Enjektör denedik aşırı zor ve çoook uzun sürüyor besleme süreci. Şu an hiç emmiyor mu seni canım? ben ayakta şarkıyla kolik müzikle vermeye çalışıyorum ama çok yorgunum gerçekten. Daha göğsüme gelirken feryat figan bağırıp kıyameti koparıyorBana da biberonu bırakalım dedi dedim ben çocuğumun kilo kaybını göze alamam o zman sütünü arttırmaya odaklanalım şimdi diğerini sonra çözeriz dedi kaşık biberon ben bi hafta verdim ama 80-90 ml mama içiyo şu an verilecek gbi değil
Hangi biberon canım? Philips avent kullanıyorum ben bi de lansinoh aldım ama onu sevmedim. Şu an hiç emmiyor mu seni?Biberona başladık artk ondanmi oldu bilmiyorum ki anne memesine uyumlu vs olandan aldk biberonu o kadar
Canım ilk günler kilo kaybı çok normal sütün de geliyormuş hiç kafana takma aynen yazdığın gibi devam et, sistemini çok iyi kurmuşsun.Canim ben sağlık ocağındaki ebemle de konuştum kontrol için gittiğimiz çocuk doktorutlada konuştum ve en iyisini kendim bildigime karar verdim şimdi şöyle herkes çok ezbere konuşuyor kendi bebeğini sen çok daha iyi biliyormussun bunu anladım. Ebemiz mama vermemin gereksiz olduğunu söyledi sarılık dediğin şey böbrekten atılan bir şey ne kadar sıvı alıp idrar yaparsa okadar sarılığı düşer dedi benimde sütüm baya baya geliyor şükür doydugunu hissediyorum mamayida zorla veriyorduk zaten sarılık olmasin ver dediler diye mamayı kestim oğlum kendi acikil uyanmaya başladı bazzen 1 saatte bazen 2 saatte uyanıyor yaklaşık toplam 15 dakika emiyor ortalama ama uyandığında iştahla yapışıyor şükür. Mama verdifim sıra goguslerimide tam bosaltamiyordu çok ağrıyordu şimdi o problemfe kalktı. Ha bu arada kontrolde ki doktor mama vermeye devam etmemi söyledi 10-15 dk emiyorsa azmis öyle söyledi. Neye göre kime göre az yani dediğin gibi çok ezbere konuşuyorlar.
Bu arada 3450 doğduk hastaneden çıkarken 3350ydi 3. Gün 3250 çıktı sarılığı 10 çıktı kilosu çok düşmüş dedi bana normal geldi sizce çok mu?
Bence kilo normal düşmüşCanim ben sağlık ocağındaki ebemle de konuştum kontrol için gittiğimiz çocuk doktorutlada konuştum ve en iyisini kendim bildigime karar verdim şimdi şöyle herkes çok ezbere konuşuyor kendi bebeğini sen çok daha iyi biliyormussun bunu anladım. Ebemiz mama vermemin gereksiz olduğunu söyledi sarılık dediğin şey böbrekten atılan bir şey ne kadar sıvı alıp idrar yaparsa okadar sarılığı düşer dedi benimde sütüm baya baya geliyor şükür doydugunu hissediyorum mamayida zorla veriyorduk zaten sarılık olmasin ver dediler diye mamayı kestim oğlum kendi acikil uyanmaya başladı bazzen 1 saatte bazen 2 saatte uyanıyor yaklaşık toplam 15 dakika emiyor ortalama ama uyandığında iştahla yapışıyor şükür. Mama verdifim sıra goguslerimide tam bosaltamiyordu çok ağrıyordu şimdi o problemfe kalktı. Ha bu arada kontrolde ki doktor mama vermeye devam etmemi söyledi 10-15 dk emiyorsa azmis öyle söyledi. Neye göre kime göre az yani dediğin gibi çok ezbere konuşuyorlar.