- 1 Aralık 2010
- 167
- 267
Merhaba umarım görürsünüz benim bebeğim 3310 kg doğdu 5 gün aonra kontrolde 2900 e düsmüştü beklenilenden fazla kilo vermiş ve sarılık başlangıcı oldu sonra emzirme danışmanından eğitim aldım iki gün sonra kontrol verdi bebek o iki günde 100 gr almıştı ve sarılık değeri düşmüştü. Sonrasındaki kontrolumüzü bir hafta sonrasına verdi ve doğum kilomuzu geçersek sizi rahat bırakıcam dedi. Ben 10 gün aonra gittim 3360 çıktı beklentimizin altında kalmış dedi yine danışmana yönlendirdiler iki sonra konrol verdiler bu iki gün sonra 200 gr aldı çok şükür. Şimdi öğrendiklerimş aöyleyeyim belki işinize yarar ama bu ara ben de yapamıyorum umarım kilo alımı devam ediyordur bebeğimin.doktor hiçbir şey demedi. ozel de gittigim doktor hiçbir şey anlamadım. mama ver dedi gecti. seninki maşallah cok guzel toparlamış yoğunvakım da kalmasına rağmen. 3700 doğdu 3400 e düştü tekrar gittigimde hala 3400 dü en son gitmemde 3600 olmuştu 3 haftada 200 gram almış yani
Her iki danışmanlıktan da öğrendiğim şey şu her iki gögüs de emzirilecek. Her bir göğüste 15 dk sürecek fazla sürmesi yorulmasına neden oluyor iki göğüs arası gazı çıkarılacak emzirme bitince tekrar gaz çıkacak. Gündüzleri 2 saatte bir emzirilecek eger göğüsün tam bitmediğini hissedersen bir saat sonra tekrar emzirilecek ya da sağılacak iki saat sonra emzirilip üstüne verilecek. Gece üç dört saatte bir emzirelecek. Çocuğun yağlı süte ulaşması gerekiyormuş ben her iki göğüsü emzirmiyordum ya da mesela şuan birini 15 emdi ama diğerini 7 dk emip uyudu ben her ikisini de emzirsem sağdığımda 60 falan kaldığı oluyor doktorum yağlu süte erişemiyor olabilir dedi. Danışman bu şekilde devam et bir ay sonra zamanla tamamnı bitirmeyi öğrenecek dedi. İnşallah öyle olur. Ben aynı zamanda sütüm yetmiyor gibi geldiğinde mama da veriyorum bazen 30 luk bazen 60 lık yapıyorum günde bir kesin mama veriyorum. Bazen iki oluyor bir sabah bir gece uykusu öncesi.
Size tavsiyem her iki memeyi de emzirin ve kalanı sağıp verin doymuyorsa mamadan da korkmamak gerekiyor
Sütlerimiz bebişlere şifa bol bol kilo olsunnn