2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    178
doktor hiçbir şey demedi. ozel de gittigim doktor hiçbir şey anlamadım. mama ver dedi gecti. seninki maşallah cok guzel toparlamış yoğunvakım da kalmasına rağmen. 3700 doğdu 3400 e düştü tekrar gittigimde hala 3400 dü en son gitmemde 3600 olmuştu 3 haftada 200 gram almış yani😞
Merhaba umarım görürsünüz benim bebeğim 3310 kg doğdu 5 gün aonra kontrolde 2900 e düsmüştü beklenilenden fazla kilo vermiş ve sarılık başlangıcı oldu sonra emzirme danışmanından eğitim aldım iki gün sonra kontrol verdi bebek o iki günde 100 gr almıştı ve sarılık değeri düşmüştü. Sonrasındaki kontrolumüzü bir hafta sonrasına verdi ve doğum kilomuzu geçersek sizi rahat bırakıcam dedi. Ben 10 gün aonra gittim 3360 çıktı beklentimizin altında kalmış dedi😟 yine danışmana yönlendirdiler iki sonra konrol verdiler bu iki gün sonra 200 gr aldı çok şükür. Şimdi öğrendiklerimş aöyleyeyim belki işinize yarar ama bu ara ben de yapamıyorum umarım kilo alımı devam ediyordur bebeğimin.

Her iki danışmanlıktan da öğrendiğim şey şu her iki gögüs de emzirilecek. Her bir göğüste 15 dk sürecek fazla sürmesi yorulmasına neden oluyor iki göğüs arası gazı çıkarılacak emzirme bitince tekrar gaz çıkacak. Gündüzleri 2 saatte bir emzirilecek eger göğüsün tam bitmediğini hissedersen bir saat sonra tekrar emzirilecek ya da sağılacak iki saat sonra emzirilip üstüne verilecek. Gece üç dört saatte bir emzirelecek. Çocuğun yağlı süte ulaşması gerekiyormuş ben her iki göğüsü emzirmiyordum ya da mesela şuan birini 15 emdi ama diğerini 7 dk emip uyudu 😟 ben her ikisini de emzirsem sağdığımda 60 falan kaldığı oluyor doktorum yağlu süte erişemiyor olabilir dedi. Danışman bu şekilde devam et bir ay sonra zamanla tamamnı bitirmeyi öğrenecek dedi. İnşallah öyle olur. Ben aynı zamanda sütüm yetmiyor gibi geldiğinde mama da veriyorum bazen 30 luk bazen 60 lık yapıyorum günde bir kesin mama veriyorum. Bazen iki oluyor bir sabah bir gece uykusu öncesi.

Size tavsiyem her iki memeyi de emzirin ve kalanı sağıp verin doymuyorsa mamadan da korkmamak gerekiyor

Sütlerimiz bebişlere şifa bol bol kilo olsunnn 🌺

Canım bende aynı yanılgıya düştüm ilk başta çocuk 4 günde 450 gram verdi meme reddi yaşamasın diye emzirme destek sistemli ve kaşık biberona geçtik üç günde öyle besledim ama yine 50 gram vermişti doktor derhal normal bir biberona geçmemi istedi bende daha fazla göze alamadım geçtim, çocuğunun kilosu 80 ml mamayı alabilecek düzeyde 3 saatte veriyorsan, ben artık kafa olarak mama ile besleme kafasına geçtim sağıyorum sütüm o öğünde ne çıkarsa veriyorum
30 gr vermiş doğum kilosundan mamayı 90 yaptı doktor ne olursa olsun sağmalısın dedi

Merhaba umarım görürsünüz benim bebeğim 3310 kg doğdu 5 gün aonra kontrolde 2900 e düsmüştü beklenilenden fazla kilo vermiş ve sarılık başlangıcı oldu sonra emzirme danışmanından eğitim aldım iki gün sonra kontrol verdi bebek o iki günde 100 gr almıştı ve sarılık değeri düşmüştü. Sonrasındaki kontrolumüzü bir hafta sonrasına verdi ve doğum kilomuzu geçersek sizi rahat bırakıcam dedi. Ben 10 gün aonra gittim 3360 çıktı beklentimizin altında kalmış dedi😟 yine danışmana yönlendirdiler iki sonra konrol verdiler bu iki gün sonra 200 gr aldı çok şükür. Şimdi öğrendiklerimş aöyleyeyim belki işinize yarar ama bu ara ben de yapamıyorum umarım kilo alımı devam ediyordur bebeğimin.

Her iki danışmanlıktan da öğrendiğim şey şu her iki gögüs de emzirilecek. Her bir göğüste 15 dk sürecek fazla sürmesi yorulmasına neden oluyor iki göğüs arası gazı çıkarılacak emzirme bitince tekrar gaz çıkacak. Gündüzleri 2 saatte bir emzirilecek eger göğüsün tam bitmediğini hissedersen bir saat sonra tekrar emzirilecek ya da sağılacak iki saat sonra emzirilip üstüne verilecek. Gece üç dört saatte bir emzirelecek. Çocuğun yağlı süte ulaşması gerekiyormuş ben her iki göğüsü emzirmiyordum ya da mesela şuan birini 15 emdi ama diğerini 7 dk emip uyudu 😟 ben her ikisini de emzirsem sağdığımda 60 falan kaldığı oluyor doktorum yağlu süte erişemiyor olabilir dedi. Danışman bu şekilde devam et bir ay sonra zamanla tamamnı bitirmeyi öğrenecek dedi. İnşallah öyle olur. Ben aynı zamanda sütüm yetmiyor gibi geldiğinde mama da veriyorum bazen 30 luk bazen 60 lık yapıyorum günde bir kesin mama veriyorum. Bazen iki oluyor bir sabah bir gece uykusu öncesi.

Size tavsiyem her iki memeyi de emzirin ve kalanı sağıp verin doymuyorsa mamadan da korkmamak gerekiyor

cok teşekkür ederim ekran görüntüsü aldım. benim bebegim uzun süre emiyor. sabah sadece dolu oluyor onun dışında gün içinde cok doldugunu hissetmiyorum göğsümün. ama yine de iki göğsümü de veriyorum. inşallah öyle olur😍🌸

Tatlış anneler ve anne adayları
Bi sorum olacaktı ?
Beşik ve bebek arabasını nerden temin ettiniz
Memnunmusınuz?
Teşekkürler ☺️

Kızlar bebeğimin kakası böyle hardal renginde ve katı yani sulu değil kaka gibi değil tam. Böyle küçük hardal parçaları gibi. Hipp mama + meme veriyorum sizce normal mi bu? Annem normal diyor ama sanki normal değil gibi bilmiyorum 😂

Bizimki de 30-40 içiyor mesela. Kaşık biberonla verilecek gibi değil ki. Eds ile denedim ama göğsümü almıyor ki çocuk alsa eds ile vericem mamayı da. Enjektör denedik aşırı zor ve çoook uzun sürüyor besleme süreci. Şu an hiç emmiyor mu seni canım? ben ayakta şarkıyla kolik müzikle vermeye çalışıyorum ama çok yorgunum gerçekten. Daha göğsüme gelirken feryat figan bağırıp kıyameti koparıyor
Memeyi neden almıyor öncesini okuyamadım ama göğüs ucu slikonla deneyin isterseniz benim göğsünün ucu içe dönük aslında aalistirmak istemiyordum ama şuan için negatif hiç bir yanı yok vermesem memeyi zor alacaktı sütüm azalicakti göğüs ucum yara olacaktı vs. Ama slikonla çok rahatız

selam kızlar. benim bebegim 29 ekim de 3700 gram doğdu dün tartıldı 3600 gram dı 20 gündür hiç kilo almamış neredeyse kaybettiginin bile hepsini alamamış. sütüm az hem emziriyorum hem mama veriyorum mama da 30 la asla doymuyor. bazen 60 fa veriyorum. 8 den beri uyutmaya calısıyorum en son 60 cc mama verdim oyle daha yeni uyudu. sizde kilo artışı nasıl mama veriyor musunuz? verenler kaç cc veriyor acaba
Canım doktorun daha iyi bilir ama 30 cc bana çok az geldi. Biz sezeryandan dolayı iki gün kalmıştık ilk gün 2 saatte bir 30 verdirdiler ikinci gün akşama doğru artık artırın miktarı demişlerdi. Şuan 25 günlük versem 90-120 arası içer. Ben miktarını bebeğe bırakıyorum karnı doyunca biberondaysa ya oynamaya ya uyumaya dönüyor. Biberonu çektiğimde tekrar aranmıyorsa vermiyorum

Bişey sorcam canım şimdi benim oğlan sol mememi 15 dakika içti sağı bir türlü içmiyor bende onun yerine mama veriyorum bu sağı sağsam biberona dolaba koysam ısıtıp versem mi ki yoksa bebek solu emerken sağı sağıp o an vermek istiyorum ama almıyor biberondan anne sütünü içmiyor nasıl yapsam ki yaa

Kızlar bebeğimin kakası böyle hardal renginde ve katı yani sulu değil kaka gibi değil tam. Böyle küçük hardal parçaları gibi. Hipp mama + meme veriyorum sizce normal mi bu? Annem normal diyor ama sanki normal değil gibi bilmiyorum 😂
Bende hipp meme veriyorum hardal renginde kakası karı değil cıvığa yakın

Bence o sağım olayına hiç takılma canim vücut bebisin ihtiyacı kadar süt üretiyormus ve ben her seferinde de aynı CC süt geldiğini düşünmüyorum çünkü birinde 1 saat sonra acikiyor birinde 2 saat değişiyordur illaki gelen süt miktarida doyuruculuguda. Sen hislerine güven sana doymuyor gibi geliyorsa doymuyordur devam edersin mamayla 🥰
Yaa ben sağ memeyi sağıp vermek istiyorum ama biberondan içmiyor sağıp koysam biberonda ısıtsam olur mu ki sizce

Sezeryan olan arkadaşlar evdeki durumunuz ne? 6. günüm ama hala yatıyorum dinlenme modundayım. Ev işiyle annem ilgileniyor. Spinal için vurulan iğne yeri sırtım ağrıyor bugün. Dikişlerimde ağrıyor sızlıyor gece yataktan kalk bebeği beşikten al koy taşı dikişlerimi zorluyor biraz normal mi sizce bu?

Yaa ben sağ memeyi sağıp vermek istiyorum ama biberondan içmiyor sağıp koysam biberonda ısıtsam olur mu ki sizce
Benimde sağ memem diğerine göre emmediği için daha büyük sert ve ucu küçük onu emmiyor istemiyor. Solu emerken sağı sağıyorum biberon ile arkasından onu veriyorum. Diğer türlü ağrı oluyor memede

Kızlar dün doğum yaptım göğüslerim hemen yara oldu ya ebe bı kez çektirdi orada kan topladı napabilirim
Yanlış tutmuş memeyi ben gümüş kapak kullanıyordum bir kere sağdım kan topladı hemen lansinoh sürdüm biraz öyle durdu sonra gümüş kapak taktım toparladı hemen

selam kızlar. benim bebegim 29 ekim de 3700 gram doğdu dün tartıldı 3600 gram dı 20 gündür hiç kilo almamış neredeyse kaybettiginin bile hepsini alamamış. sütüm az hem emziriyorum hem mama veriyorum mama da 30 la asla doymuyor. bazen 60 fa veriyorum. 8 den beri uyutmaya calısıyorum en son 60 cc mama verdim oyle daha yeni uyudu. sizde kilo artışı nasıl mama veriyor musunuz? verenler kaç cc veriyor acaba
Aynı durumu dün gece ben yaşadım saat 8den 1 e kadar yok uyumuyor emiyor sat başı sürekli memede ama uyumadı sonra mama yaptık 60 lık bitirdi 23.30 gibi içti yine uyumuyor sonra tekrar meme yok dedim emzikmi istiyor denedim asla almadı emzik sonra 1 gibi dedim yine mama vereyim napayım saldırıyo çocuk 60 lık yaptık içti ve uyudu emiyor ama yetmiyor sanırım geceleri bilere mama istiyor

cok teşekkür ederim ekran görüntüsü aldım. benim bebegim uzun süre emiyor. sabah sadece dolu oluyor onun dışında gün içinde cok doldugunu hissetmiyorum göğsümün. ama yine de iki göğsümü de veriyorum. inşallah öyle olur😍🌸
Çok uzun süre emmesi çenesinş yoruyormuş emzik niyetine kullanıyor dedi ilk danışman maksimum 30 dk kalabilşr dedi ikinci danışman maksimum 20 dk kalsın dedi
Ben de hipp ve meme şeklinde gidiyorum hardal rengi üç gün yapamadı baya korktuk dün toplu yaptı 🫣
Bişey sorcam canım şimdi benim oğlan sol mememi 15 dakika içti sağı bir türlü içmiyor bende onun yerine mama veriyorum bu sağı sağsam biberona dolaba koysam ısıtıp versem mi ki yoksa bebek solu emerken sağı sağıp o an vermek istiyorum ama almıyor biberondan anne sütünü içmiyor nasıl yapsam ki yaa
Mama vermek yerine zorla bence farklı pozisyonları dene ben de solu çok aktif emziremiyorum sağda sütüm daha fazla oluyor çünkü sanırım daha iyi tutuyorum sağdayken. Ben olsam farklı pozisyonları denerim olmadı o solu emerken sağı sağıp sol bitince sağdan çıkanı veririm mama yerine
Sezeryan olan arkadaşlar evdeki durumunuz ne? 6. günüm ama hala yatıyorum dinlenme modundayım. Ev işiyle annem ilgileniyor. Spinal için vurulan iğne yeri sırtım ağrıyor bugün. Dikişlerimde ağrıyor sızlıyor gece yataktan kalk bebeği beşikten al koy taşı dikişlerimi zorluyor biraz normal mi sizce bu?
Benim de ağrılarım uzun sürdü 10 güne toplarsın ama evde yürüyüs yap bir de ben mümkün olduğunca kendim ilgilenmeye çalıştım bebişle 5. Günden sonra hala annem benimle ama geceleri hep kendim bakıyorum biraz böyle zorlamak gerekiyor bence tabi dikişleri çok zorlama ama ben şuan hiç ameliyat olmamış gibiyim yüz üstü bile yatıyorum 🫣

Aynı durumu dün gece ben yaşadım saat 8den 1 e kadar yok uyumuyor emiyor sat başı sürekli memede ama uyumadı sonra mama yaptık 60 lık bitirdi 23.30 gibi içti yine uyumuyor sonra tekrar meme yok dedim emzikmi istiyor denedim asla almadı emzik sonra 1 gibi dedim yine mama vereyim napayım saldırıyo çocuk 60 lık yaptık içti ve uyudu emiyor ama yetmiyor sanırım geceleri bilere mama istiyor
Bence ne olursa olsun memede akış yavaş olduğundan yorluyorlar tam bitmiyor meme benimkinde aynı meme vermiş olsam da uyumuyor bazen mama veriyorum saldırıyor

X