2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    178
Kızlar benim çocuk 1 ayı geçti uyumuyor artık 😅😂 sürekli memede sürekli biberonda. Hastanede tomografi ve mr çekildim diye 3 gündür mama veriyorduk benimki baya aç bir çocuk galiba daha önce de 4 gün emziremediğimde biberonla sütümü vermiştik bana mısın demiyor verin de nerden verirseniz verin der gibi hiç meme reddi yaşamadım. Aptamil mama kullandım biraz gaz ve kabız yaptı süte geçince düzeldi kabızı. Lansinohun biberonunu kullandım. 4 kiloyu geçti çoktan 2.8 doğmuştu 2.7 küvezden çıkmıştı bu da abisi gibi tombul yanaklı oldu iyice 😂

Eklentiler

• IMG_20241113_170843.jpg
    IMG_20241113_170843.jpg
    103,9 KB · Görüntüleme: 27
Kızlar benim çocuk 1 ayı geçti uyumuyor artık 😅😂 sürekli memede sürekli biberonda. Hastanede tomografi ve mr çekildim diye 3 gündür mama veriyorduk benimki baya aç bir çocuk galiba daha önce de 4 gün emziremediğimde biberonla sütümü vermiştik bana mısın demiyor verin de nerden verirseniz verin der gibi hiç meme reddi yaşamadım. Aptamil mama kullandım biraz gaz ve kabız yaptı süte geçince düzeldi kabızı. Lansinohun biberonunu kullandım. 4 kiloyu geçti çoktan 2.8 doğmuştu 2.7 küvezden çıkmıştı bu da abisi gibi tombul yanaklı oldu iyice 😂
maşallah canımm🧿🧿🧿mama kaç
ml veriyordun acaba ac olunca benimki 60 la doymuyor fazla da vermiyorum fazla gelir diye. 3 haftalık oldu bugun

Ahahaha yeri rahat demek ki annesi😂
Bizim de annem geçen hafta geldi bu hafta da artık doğmuş olur diye babam geliyor. Dedeyi boş yere getirdi resmen. Git gel yaparım diyor artık adam ahahaha.
Peki karnın düştü mü senin ya da herhangi bir belirti var mı yaklaştığına dair? Ben bacak bacak üstüne atmayı denedim bugün onu da yapabiliyorum. Karnım da düşmedi.
Karnım düştü alt tarafta şiddetli baskı var hatta nişanım gelmedi ama sanki rahim ağzında vajinaya doğru kesik var öyle bi acı var. Bacaklarımı asla kaldıramıyorum resmen pijamamı giyemiyorum 😂 bide sürekli çişim var çiş kaçırıyorum patlak boru gibi sızdırıyorum 🤦🏻‍♀️ ishalde başladı 2 gündür ama sanki kabızmışım gibi makatımda baskı var yalancı sancılarım arttı sürekli kasıklarımda belimde adet olacakmışım gibi ağrı var

maşallah canımm🧿🧿🧿mama kaç
ml veriyordun acaba ac olunca benimki 60 la doymuyor fazla da vermiyorum fazla gelir diye. 3 haftalık oldu bugun
90 bazen de çok açsa 120 bile içiyordu biraz ona bırakıyorum ne kadar içeceğini ben süt vermeyip sadece mama vermek zorunda kaldım ama sütle birlikte ne kadar veriliyor bilemiyorum

Kızlar selam, kaç gündür burayı kasılmalarımla meşgul etmiştim 🫢 ben vajinal doğum yaptım 18 kasım tarihli oldu kızım, saatlerce sancı kasılma açılmayan açıklık ne varsa yaşadım, henüz doğurmamış vajinal düşünen arkadaşlar sorunuz varsa alabilirim 💜
Gözün aydın canım Rabbim analı babalı büyütsün inşallah benim yerime öp kokla bebişini 😍 kaç haftalıktın canım bide kasılmalarının doğum sancısı olduğunu nasıl anladın

90 bazen de çok açsa 120 bile içiyordu biraz ona bırakıyorum ne kadar içeceğini ben süt vermeyip sadece mama vermek zorunda kaldım ama sütle birlikte ne kadar veriliyor bilemiyorum
ben de sütümü ne kadar aldıgını bilmedigim için mamayı cok veremiyorum. ama ne kadar emzirirsem emzirryim hep ac. cok üzülüyorum fazla versem korkuyorum az versem doymuyor. acaba bebek istedigi kadar mı verilmeli yoksa bebeğin istemesi aclıkla alakalı degil mi

ben de sütümü ne kadar aldıgını bilmedigim için mamayı cok veremiyorum. ama ne kadar emzirirsem emzirryim hep ac. cok üzülüyorum fazla versem korkuyorum az versem doymuyor. acaba bebek istedigi kadar mı verilmeli yoksa bebeğin istemesi aclıkla alakalı degil mi
Ne kadar çişli bezi var günde ne kadar kaka yapıyor aç olduğundan emin misin ağladığı için diyorsan gaz olabilir kolik bebek olabilir. Aranıyor diye diyorsan sadece anne kokusu istediği için bile meme arıyor olabiliyorlar. 8 küsür çişli 2-3 kakalı bezi varsa doyuyordur takma kafana. Eğer hiç kilo alamıyorsa sıkıntı vardır kilo alımı da iyiyse zaten doyuyordur 😊

Ahahaha yeri rahat demek ki annesi😂
Bizim de annem geçen hafta geldi bu hafta da artık doğmuş olur diye babam geliyor. Dedeyi boş yere getirdi resmen. Git gel yaparım diyor artık adam ahahaha.
Peki karnın düştü mü senin ya da herhangi bir belirti var mı yaklaştığına dair? Ben bacak bacak üstüne atmayı denedim bugün onu da yapabiliyorum. Karnım da düşmedi.
Bir şey sorcam doktor bende yumuşama dahi olmadığını söyledi eliyle uyarmaya çalıştı falan hatta alttan muyenede hiç kan gelmedi normalde gelir dedi ee biz 40. Haftada da böyle olursak beklicrk miyiz yoksa sezeryana mı alıncaz senin doktorun neye yönlendirir sence? Beklemenin tek sıkıntısı bizim için zorlaşması hamileliğin artık

Ne kadar çişli bezi var günde ne kadar kaka yapıyor aç olduğundan emin misin ağladığı için diyorsan gaz olabilir kolik bebek olabilir. Aranıyor diye diyorsan sadece anne kokusu istediği için bile meme arıyor olabiliyorlar. 8 küsür çişli 2-3 kakalı bezi varsa doyuyordur takma kafana. Eğer hiç kilo alamıyorsa sıkıntı vardır kilo alımı da iyiyse zaten doyuyordur 😊
3700 doğdu 3600 şuan.kilo almamış kaybettiğinin bile hepsini almamış.sarılık da var yüksek derecede yeni yeni azalıyor gibi ya da bana oylr geliyor.çişli bez sayısı iyi gibi saymadım ama 7 vardır.kaka da günde en az 2 kez yapıyor.1 saat emse de indirdigimde agzı aranıyor o yüzden ac olduğunu düşünüyorum meme verince susuyor ama onda da süt kalmıyor bi yerden sonra

3700 doğdu 3600 şuan.kilo almamış kaybettiğinin bile hepsini almamış.sarılık da var yüksek derecede yeni yeni azalıyor gibi ya da bana oylr geliyor.çişli bez sayısı iyi gibi saymadım ama 7 vardır.kaka da günde en az 2 kez yapıyor.1 saat emse de indirdigimde agzı aranıyor o yüzden ac olduğunu düşünüyorum meme verince susuyor ama onda da süt kalmıyor bi yerden sonra
Hiç süt sağdın mı kaç cc sağıyorsun 90-120 ye yakın sütün geliyor mu? Sütün geliyor bebek emiyor 1 saat memede bile kalabiliyor bunlar iyi şeyler aslında. Kilo vermesinin altında başka bir sebep olabilir. Doktorunuz ne dedi kilo vermesiyle ilgili doktora gitmiştiniz sanki diye hatırlıyorum ama çok mesajlara bakamadım üstünkörü gördüm

Genelde 2 haftada doğum kilosuna gelmesini hatta geçmesini bekliyorlar çünkü ilk hafta yok ödemiydi yok fazla suydu derken 1-1.5 kilo veriyorlar. Oğlum küvezde 2.6 ya kadar düşmüştü 2.7 taburcu olmuştu 2 haftada doğum kilosunu geçip 2.9 du mesela senin bebişin 3 haftalık hafta hafta kilo vermeye devam mı etti

Bu kısır döngü ne zaman normale döner acaba 2 saat bi emzircem diye saat 2’de uyandık emdi altını değiştir gazını çıkar tekrar emzir tekrar gazını çıkar tekrar uyusun diye emzir tekrar gaz saat oldu 5 🥹🥹🥹oğlan da tık yok uykuya dair her yarım saatte bir emzir gibi oldu
Canım doktor bize gündüz 2 gece 3 4 saat uyuyabilir uyandırmayın dedi. Ben de artık uyandırmıyorum o kendisi o sürelerde uyanıyor zaten. Kilo alımınız iyiyse sürekli uyandırma bence.

Canım doktorunuz ne diyor kilosu için götürdünüz mü. Belki doğumdan sonra çok verdiği için ancak toparlıyordur. Benimki de memede susuyor süt yoktur diyorum ama merak etme onlar çok güçlü çekiyor. Yerinde olsam keyif için bile emse mememden ayırmam. O emdikçe beynine süt gerekli sinyali gidecek zaten. Hem de daha çok küçükler ten temasıyla rahatlıyorlar

Genelde 2 haftada doğum kilosuna gelmesini hatta geçmesini bekliyorlar çünkü ilk hafta yok ödemiydi yok fazla suydu derken 1-1.5 kilo veriyorlar. Oğlum küvezde 2.6 ya kadar düşmüştü 2.7 taburcu olmuştu 2 haftada doğum kilosunu geçip 2.9 du mesela senin bebişin 3 haftalık hafta hafta kilo vermeye devam mı etti
doktor hiçbir şey demedi. ozel de gittigim doktor hiçbir şey anlamadım. mama ver dedi gecti. seninki maşallah cok guzel toparlamış yoğunvakım da kalmasına rağmen. 3700 doğdu 3400 e düştü tekrar gittigimde hala 3400 dü en son gitmemde 3600 olmuştu 3 haftada 200 gram almış yani😞

Canım doktorunuz ne diyor kilosu için götürdünüz mü. Belki doğumdan sonra çok verdiği için ancak toparlıyordur. Benimki de memede susuyor süt yoktur diyorum ama merak etme onlar çok güçlü çekiyor. Yerinde olsam keyif için bile emse mememden ayırmam. O emdikçe beynine süt gerekli sinyali gidecek zaten. Hem de daha çok küçükler ten temasıyla rahatlıyorlar
doktor hiçbir şey demedi cok sacma bi dr du zaten. inan hiç ayırmıyorum artık oyle bi sırt agrısı yasıyorum ki emzirmekten yine de vazgeçmiyorum ama bebegim yine fe aglıyor aranıyor hep psikolojim bozuldu. cok yorgun ve uykusuzum şuan bebegim uyudugu halde düşünmekten uyuyamıyorum

doktor hiçbir şey demedi. ozel de gittigim doktor hiçbir şey anlamadım. mama ver dedi gecti. seninki maşallah cok guzel toparlamış yoğunvakım da kalmasına rağmen. 3700 doğdu 3400 e düştü tekrar gittigimde hala 3400 dü en son gitmemde 3600 olmuştu 3 haftada 200 gram almış yani😞
Dil damak bağı var mı baktırdın mı belki kavrayamıyordur yeterince ememiyordur o yüzden. Bu arada 1 küsür kilo veriyorlar demişim yanlış oldu psrdon 100-400 gr arası verebiliyorlar yazacaktım kafa yalama oldu iyice hastane hastane gezmekten 😅

Ve kilo almaya başlamış olması iyi birşey zaten çok vermiş doğum kilosunu nerdeyse yakalamış bile. Sen sütünü sağıp ne kadar çıktığına bir bak istersen 90 a yakında senin sütün yetiyordur ama bebeğin kavrama sıkıntısı olabilir. Sarılık var diyorsun bir de o da çok yıpratıyor bebeği ayrıca yüksekse neden ışına almadılar bebeğini sadece sütle geçebiliyorsa çok şükür

doktor hiçbir şey demedi cok sacma bi dr du zaten. inan hiç ayırmıyorum artık oyle bi sırt agrısı yasıyorum ki emzirmekten yine de vazgeçmiyorum ama bebegim yine fe aglıyor aranıyor hep psikolojim bozuldu. cok yorgun ve uykusuzum şuan bebegim uyudugu halde düşünmekten uyuyamıyorum
Canım başka bi dr a da götür istersen. Çok haklısın bize de sarılık riski var dediklerinde ben de öyleydim. Bence bi doktora daha götür ve madem meme reddi yapmıyor mamasıni artır. Fazlasını zaten bi şekilde çıkarıyor bebekler. İyice toparlasın sonra zaten senden beslenecek gücü olur Allahın izniyle. Osman gönülal diye bi çocuk doktoru var YouTube emzirmeyle ilgili yeterli süreler bebeğin durumuyla ilgili videoları var istersen onlara da bak

Özeller ilk 28 gün yenidoğanlara ücretsiz oluyor bilgin olsun araştırıp başka iyi bi doktora götürebilirsin

X