2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Bana da doktor kanalda değil dedi şimdi bida çati muaynesi yapti bebek 3300 dedi sen dedi çok dağalirsin normal doğumda sezeryan oç dedi pztsi gün verdi bn sezeryan istemiyorum kizlar ya
İstemiyorum diye düşünme canim kendini her türlü doğum şekline hazırla önemli olan sağlıkla kucağımıza almamız bak ben yarınsuni deeniycem olmazsa sezeryana donucem nasıl olduğundan ziyade ne zaman olacağını merak ediyorum vallahi birde dayanamamaktan 😔 nasil olması gerekiyorsa öyle olsun akışa bırakkendini ben öyle yapacağım valla biraz olsun stresim azaldı böyle düşünmeye başlayınca

Yazdim canım kanala girmemiş dedi sen çok parçalanirsn dopumda falan dedi sen normal doğurma dedi sezeryan ol dedi pztsi sna kalmiş dedi
Suni içinde mi öyle düşünüyor? Yoksa daha fazla büyümesin anlamindami diyor normal doğumu bekleme diyee

Yazdim canım kanala girmemiş dedi sen çok parçalanirsn dopumda falan dedi sen normal doğurma dedi sezeryan ol dedi pztsi sna kalmiş dedi
Hadi ya olsun kuzum ya hayırlısı buymuş demek ki içini ferah tut rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin evladına kavusacaksin en güzel duygu 🥰🥰
Bana da bugün suyun azalmış dedi bebek kanal da ama başı çok yukarda dedi pazartesi suyuna bakacak eğer yetersizse suni sancı verecek eğer olmazsa sezeryan olacam ama suyu yeterli olursa cuma günü doğum olacak

Merhaba, biz 15 günlük olduk, ilk hafta çok daha fazla duygusaldım ama maalesef eşime gösteremedim gittim mesela duşta iki saat ağladım çıktığımda annem mutfaktaydı duymamış iyi, eşim de bebekler gibi uyuyordu. Yalan yok görsün bi empati kursun isterdim. Haberi olmadı ben de biraz daha iyiydim ama ara ara yokluyor. Özellikle akşam saatlerinde aşırı daralıyorum sizlerde de var mı böyle? İçim sıkılıyor neye ne anlam yuklenecek bilmiyorum. Eşim arkadaş buluşmasına gidiyor alışverişe gidiyor iş diye gidiyor, ben bütün acıyı çekiyorum sende bir değişiklik yık dedim. Bebek sana bagymlı şu an elimden bir şey gelmiyor ki dedi. Halbuki ben söylemeden yapılabilecek çok şey var değil mi hanımlar eminim hepiniz beni anlıyorsunuz. Öyle içerliyorum ki bazen. Ve bazı davranışlarında Saliha hanım sizin gibi bocalıyorum ben mı abartıyorum acaba tepki vermeli miyim diye.
Sizi gaza getirmeyelim eşinizle ilişkiniz öncelikli nasıl. Ama okurken kendimi eşimi düşündüm kesinlikle ben de rahatsız olur ve bunu sorardım. Hele kırmızı kalp nedir ne alaka
Ben de aynı şeyleri özellikle akşam saatleri gelen ağlama krizi iştah kaybı oldu çok şükür iki hafta sürdü şuan çok daha iyiyim. Eşin konusunda da benimki de aynı o hayatına devam ediyor ama beni öyle görünce büyütücez ben senin hep yanındayım galan dedi ama tutamıyor bile bebeği bağ kurmasını istiyorum ama yok…
Kızlar pazar sabah sezeryan olmuştum sütüm gelmemişti dün gece uyandım 3te gögüslerim taş gibi olmuş. Ucunu biraz sımınca baktm süt de geldi. Pompayla sağdım süt çıkıyor ama meme ucundan iğne ucu kadar bir noktadan geliyor. Memenin deliği o kadar mı arkadaşlar yoksa diğerleri tıkalı mı? Nasıl açabilirim? Bir de vakumlarken sağma işleminde meme ucum çok fazla acıyor. Bebeğim de küvezde zaten emziremiyorum. Gögüslerimi de boşaltamazsam kitle oluşacak diye korkuyorum. İğne ucu kadar yerden fışkırtarak biraz cıkartıyorum sonra acısına dayanamayıp bırakıyorum. Gögüslerim boşalmıyor yani. İlk anneliğim bilen biri Allah rızası için yardm etsn
İlk süt yoğun oluyor hastane tipi ile bile çıkmadı bebeği sık sık emzirin o çekebiliyor iiilik serlik olursa duşta sıcak masaj sıcak su torbası koyabilirsiniz ben öyle yaptım
Kızlar gaz damlası kullanıyor musunuz ne kullanıyorsunuz
Doktor nbl prebiyotik verdi dün başladık iyi gelmezse sab simplex de verecekmiş
Kızlar 9 kasım doğum yaptım ama hala sezaryen dikişlerinden dolayı tam yatamıyorum yatsam zor kalkıyorum.normal mi bu şekilde olması ? Geçiyorsa o ağrı hissi ne zaman geçiyor tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir.birde rahmim hala küçülmedi gibi sanki olduğu gibi duruyo doktor kontrol etti sorun yok zamanla küçülür dedi ama geç mi gidiyo bu şekilde ben mi aceleciyim bilmiyorum.Süt olayı da cidden çileli bir işmiş.2 saat sağıyorum 3 damla anca topluyorum
40 günde küşülüuormuş ilk süt yoğun ve miktarı az endişelenmeyin sezaryenden sonra ben de öyleydim ilk 5 gün yataktan kalkmak bebeği almak emzirmek tuvalete gitmek tuvaletten kalkmak hepsi çok zordu iki büklümdüm evde yürümeye iş yapmaya çalıştım kendim ilgilenmeye çalıştım bebekle bir haftada gerçekten düzeldim 10 günde sanki hiç ameliyat olmamış gibiydim şuan yüz üstü bile yatmaya başladım

Ben bu anne göğsüne benzeyen biberonla veriyorum meme reddi yapmadı açıkçası .ilk başta bende enjektör kullandım çok zordu. Aynı emzirme sonrası 30 ml yapmıyorum genelde bitirme durumuna yada memeyi emme süresine göre ayarlıyorum ölçüyü .. hiç tutma kendini vala ağlayacaksan ağla . Çok iyi geliyor
Hangi biberon canim o? Philips avent mi? Sarilik nedeniyle kuveze girdi kuzum :KK43: acaba besleyemedik mi. Memeyi emdikten sonra hic aranmiyor acaba doymus mu oluyor yoksa zorla mama takviyesi de yapmak lazim mi ki? Valla kafamda deli sorular.

Araştırdım şimdide miyadi dolup hala kanala inmeyen bebebkler içinde suni sancı kullanılıyor yazıyor vallahi bilemedim oluyor demekki 😁 ay açılmasız sancısız kanala inmeden zoraki dogurtmayi deneyeceğiz çocuğu ya inşallah uzun sürmez 😭
Valla haklısın canım baya zorlayarak doğurmaya çalışıyoruz ya allahım affet bizi 🤣 ben suniden hiç korkmuyorum kilosu ilerlerse doğuramamaktan korkuyorum

Bana 38+0da 3650 gr ile 39a kadar müsade verdi. Belki kendi sancıların gelir hareket et dedi. Sen se yerleri falan sil, ahududu yaprağı çayı, hurma bütün düğmelere bas canım. Senin pazartesi kaç oluyor ve suni sancı meden teklif etmedi çatınla mı ilgili acaba
Galibaa dedi ki çok dağalirsn pelvik yapi müsait ama kanala girmemiş bebek dedi çati giriş dar dedi o doktorda normal doğumlara girmiyo sezeryanlara giriyo hep ondan olablr beğenmemesi bilemedim ki suni teklif edebilirdi dediğin gibi 38 dedi bugün yine haftasına

Kızlar farkında mısınız son bir iki haftadır eşler kvler onlar bunlar yüzünden kendi derdimizi unutmuş durumdayız. Özellikle bu eşlere noluyor Allah aşkına? Onlardami lohusaliga giriyor napıyor. Son haftalara kadar şurada 1 kere şikayet etmemisimdir eşimden ama bazen yazayım diye bir giriyorum benden önce herkes yazmış zaten 😁 gerçekten onlarında hormonlarınıj değiştiğini düşünmeye başladım avellesiyorlar bence resmen Allah bize sabır versim 😁
Avellestiler gercekten ya 😄😄 benimkinin eli ayagina dolasiyor surekli ben zaten hormonlarin kurbaniyim onlara da degisik bir guncelleme geldi demekki.

Kızlar 9 kasım doğum yaptım ama hala sezaryen dikişlerinden dolayı tam yatamıyorum yatsam zor kalkıyorum.normal mi bu şekilde olması ? Geçiyorsa o ağrı hissi ne zaman geçiyor tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir.birde rahmim hala küçülmedi gibi sanki olduğu gibi duruyo doktor kontrol etti sorun yok zamanla küçülür dedi ama geç mi gidiyo bu şekilde ben mi aceleciyim bilmiyorum.Süt olayı da cidden çileli bir işmiş.2 saat sağıyorum 3 damla anca topluyorum
7 kasımda sezaryen ile doğum yaptım ve benim de hala ağrılarım var maalesef. Ve dikişlerimde şişlik oldu 😔 yaşayan var mı böyle bişey acaba

İnşallah canım bilmiyorum gerçekten gerekli mi hala şüphelerim var ama doktor ısrarla başlatma taraftarı bende riske atmak istemedim muhtemelen zor bir süreç bekliyor beni suniyle ama biraz saldım diyebilirim Allah yardımcım olsun diye dua ediyorum sadece 😁 doktorada guvenemezsem kime guvenecegim kk 😔
Bende 39+0da suniyle doğum yaptım canım ilkinde de suniyle doğum yaptım nefesini kontrol edersen sakin kalmayı telkin edersen kendine kolayca doğurursun inşallah 🙏🏻

Normal doğum yapıp alttan dikişleri olanlar o dikişler kendiliğinden düşecek değil mi de bir şey demedi 15 gün oldu hala düşmedi ilk doğumda kendiliğinden düşmüştü

X