2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 106 49,3%
  • erkek

OY: 102 47,4%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 4 1,9%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    215
Ya kızlar kızımın kakasında mandalina çekirdeği buldum. Şok içindeyim. Ne ara yutmuş olabilir aklım almıyor sürekli başındayım. Çok moralim bozuldu.
Kelebeğim birşey olmamış çok şükür her an gözümuz üzerinde olamaz gayet normal bebeklerin yutaklari aslında bize göre daha kayganmis ve daha düz mü diyim hani geçişler kolay olsun diye canını sıkma böyle böyle alışacaklar ve tabi bizde

Ben de geçen gün azıcık ananas yalatmıştım o da aynı gruptaymış bilmiyordum oluyor öyle şeyler
Ayy beste ananasi bende denedim senin gibi cuk cuk emdi çokta sevdi sonra dedim ki bu ne zaman veriliyor aceba anaaa yok zmaani değilmiş neyse ki sıkıntı olmadı zaten olacak diye birşey yok her bebek farklı şeylere tepki veriyor ya da vermiyor onlar sadece öneri dikkat edin diye bilgi veriliyor güzel birşey

Kızlar
Moralim geceden çoook bozuk benim durup durup üzülüyorum. Kızım 2 nolu mamaya geçtikten sonra içmeyi biraz azalttı gibi arada içiyor arada içmiyor gibi zaten gündüzden ona moralim bozuldu sonra saat akşam 7 den beri oyalıyorum ne bilim uyutmaya çalışıyorum yok saat oldu 1 uyumuyor bende en son sinirlendim ya yeter senle mi uğraşıcam saatlerdir beraberiz dedim yatağın üstüne bıraktım eşime oturma odasına geldim az dinlendim 5-10 dk geri gittim sallamaya yok yine uyumadı tabi beni yine sinir bastı ben odadan çıkarken kızım ağlamaya başladı felan
Yine az durdum geri gittim eşime diyorum çocuğu ver uyutucam yok sen emziği ver diyor ben diyorum çocuk o diyor emzik biraz yüksek sesle konuştuğumuz için tabi kızım ağladı eşimde diyor senin yüzünden ağlıyor o lafına tabi ben hüngür hüngür ağladım hem kızı kucağımda sallayıp hemde ağlamaya devam gözlerim şişti ağlamaktan.
Neden böyle oluyor ben anlamadım bazen sabrım çook tükeniyor o kadar üzgünüm ki anlatamam size kızım ağladığını için o konuşmadan dolayı.
Gece yatırırken kulağına kızım bugün yaşanılanları unut ben seni ağlatmadım üzmedim seni çok seviyorum dedim.
Bide odadan çıkmama kalmadan sesi kaçacak şekilde ağlıyor bu çocuk normal mi ya tam 6 ay 2 günlük.

Aaahh elifcim üzülme lütfen inan sadece sen yasamiyorsun bunları hepimizin sinirleri bozuluyor bazen aslında bunun altında yorgunluk var bunu hepimiz biliyoruz anne olmak gerçekten çok çok zormuş ama geçecek büyüyecekler bak geçen yıl bu zamanlar cinsiyetleri bile bilmiyorduk belki dogdular büyüdüler neler yaşadık her birimiz ve şimdi bizi delirtiyorlar biliyorum bunların heosini sende biliyorsun ama içinde yaşayınca çok zor geliyor insana seni çok iyi anlıyorum her süreç çok farklı ilerliyor bak hepimiz hemen hemen aynı zamanlarda doğum yaptıkt hiç biri birbirine benzemiyor kimi ağlıyor kimi gülüyor kimi yiyor kimi yemiyor kimi zayıf kimi kilolu kimi emiyor kimi emmiyor kimi uyuyor kimi uyumuyor o kadar farklı ve özel ki her biri böyle zamanlarda ben uyutmaya zorlamiyorum eşime veriyorum bir çay demiyorum ya da bir kahve yapıyorum ayaklarımı uzatıp dinlenmeyi tercih ediyorum ya da yarım saatte olsa uyuyorum kendime o an ne gerekiyorsa onu yapıyorum yoksa işler sarpa sarıyor çok normal bizde insanız ve sorumlu olduğumuz minikler var bize muhtaçlar sabırlı ve sakin kalmamız şart kendine küçükte olsa zamanlar ayır anneyiz öğreniyoruz

Mevsimm
Çok güzel yazmışsın Allah razı olsun.
Eşimde aslında çok destekçi bana haftada 3 gün akşamları spora gidiyorum gün içinde arkadaşlara komşulara gidiyorum aktif biriyim ama oralardada hep aynı bebekle uğraş bak uyut sustur hep böyle görenler aa ne kadar geziyorsun kafa dağıtıyorsun diyor ama alakası yok sonuçta o çocuklar bizimle.
Dün böyle birşey yaşandı kızımın ağlamasına çoook üzüldüm çok.
Ama diyorum bende büyüyecekler ve geçecek bu günler Allah yardımcımız olsun

Caniiim uzulme olur oyle… ben de bugun esimle kahve iciyordum bizimki yerde takiliyordu. Baktim hic sesi cikmiyor bunun, dondum baktim ki agzinda burun aspiratoru cigniyor ahhsgsbsh pisss cocuk

Elliif ayyni seyleri yasiyoruz emin ol. Ben de inanilmaz bunaldim son birkac gundur bana o kadar yapisti ki yanindan kalktigim an ciglik kiyamet agliyor. Babasinin kucaginda dururdu en azindan artik onu da yapmiyor surekli bana gelmek istiyor. Gece uykulari iyice bozuldu surekli pis pis yapiyorum adam akilli uyuyamiyorum bile. İnsaniz biz de sabrimiz tasiyor bazen el kadar bebege bile kiziyor oluyoruz. Ben boyle zamanlarda hep icimden ya sabir cekiyorum oyle sakinlesiyorum… gececek

Yaa Pınar
Gerçekten bizimde bozuldu sürekli pış pış dediğin gibi babasında duruyordu ondada mızırdıyor artık Allahım affetsin onları başımızdan eksik etmesin ama o mızırdama sesi bile kulakları mı tırmalıyor bazen Allahım şikayetçi değilim nolu beni yanlış anlama ama yaaa sabır çeke çeke bende o beşik başında tam uyudu yatıyorum ses geliyor

Amin canım sendende sen daha çok bebeğine kızdığın için üzülüyorsun insan vicdan azabı duyuyor ama geçti gitti böyle arada olur napalim onlarda uyusun delirtmesinler bizi

Yaa sonrasinda gelen vicdan azabi, o sana dolu dolu kirmizi gozlerle bakarken ben bazi geceler gercekten yatakta kavga ediyorum bebegimle. Ama konusmadan esim de duruyor duruyor “hayatim sakin ol cocugu dovecen nerdeyse, gel babacim” hayir acaba benim kadar uykusuz kalsan sen ne halde olursun diye cemkiresim geliyor ama useniyorum gercekten o ara cemkirecegime 5 dk uyuyayim diyorum…

Bu yazıyı okurken neden ağladım bilmiyorum. Sanırım çok benzer şeyler yaşadığımız için...
Geçen gün de biz eşimle tartıştık. İşe gidiyor geliyor. Biraz beni dinlendirsin, çocuğa baksın istiyorum. "Ben işten geldim yorgunum" diyor. Zorla baktırıyorum. Yine geçenlerde çocuk gece uykusuna geçmemek için direniyor. Bağırıyorum ona istemsizce "uyu artık yaa ne istiyorsun" diye. Eşim geldi "niye bağırıyorsun çocuğa" dedi. Öyle deyince iyice patladım "7/24 çocuğa ben bakınca, benim sinirlerim kaldırmıyor artık!" diye ona da bağırdım. Aldı çocuğu benden o uyuttu. İsteseler gayet güzel bakıyorlar. Ataerkil bir toplumda yaşamanın en büyük dezavantajı sanırım erkeklerin; çocuğa bakmayı annenin görevi olarak görmesi...

Ay canım korktum ya o kadar da gözümün önünden ayırmıyorum bir de. Şimdi sakinleştim
Caniiim uzulme olur oyle… ben de bugun esimle kahve iciyordum bizimki yerde takiliyordu. Baktim hic sesi cikmiyor bunun, dondum baktim ki agzinda burun aspiratoru cigniyor ahhsgsbsh pisss cocuk
Daha 6 aylıkken böyleler bir de Ders oldu bana da

Elif5255 seni çok iyi anlıyorum istemsizce eşimin hayatını kıskanıyorum son zamanlarda. Ne güzel işe gidiyor ne güzel şunu yapıyor diyorum sonra da kızıma haksızlık ediyorum diye üzülüyorum. Ama normal ya ilk bebeklerde böyle oluyormuş annem söyledi.
Ayrıca bebeklerimizde ayrılık kaygısı başlıyor. Görüş açısından çıkınca kaybolduk gittik zannediyorlarmış ne kadar üzücü ya O yüzden ben hep giderken anlatıyorum. Mama yapmaya gidiyorum kızım hemen geleceğim gibi… Artık algıları çok açık bakıyorum bazen moralim bozuk olunca anlıyor kucağıma gelip sarılmaya çalışıyor bana. Ah canım kızım en iyi arkadaşım olacak sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…