- 15 Kasım 2023
- 1.768
- 2.481
-
- Konu Sahibi mesirmacunu
- #26.701
Ahahahah ben de yeni oyuncaklara yapıyorum onu. Elimde yıkıycam diye vermiyoruz başta, sonra o kadar zaman geçiyor ki amaan ver bi şey olmaz diyorumBen birak daginik kalsin mottosundayim son birkac aydir. baktim olmuyor, mecburhatta eger disari yuruyuse cikariyorsam o gun mumkun degil yatak bile toplamaya vaktim olmuyor… iki tane onluk aldim cocuga 5 gundur elimde yikayacagim, 2 gun yatagin ustundeydi, 2 gun yerdeydi 4 gunun sonunda bantoya goturdum 1 gun de orda kaldiktan sonra yikadim shdvsjdhsj gecen esimle mutfak dolaplarinin daginikligi konusunca tartistik. Hicbir sey bulamiyorum diyor. Bilmiyor ki bi elimde 8-9 kilo cocuk bulasiklari toplamaya calisiyorum o yokken… gercekten zor
Öff ben laf sokmaya calisirsa diyene kadar sen yap diyorumAhahahah ben de yeni oyuncaklara yapıyorum onu. Elimde yıkıycam diye vermiyoruz başta, sonra o kadar zaman geçiyor ki amaan ver bi şey olmaz diyorumayy eşle bu sebeplerden tartışmak.. tartışcak gibi olmak bile sinirimi o kadar bozuyor ki. Bazen şaka yapıyorum ayağına laf soktuğunu sanıyor yapıcam dediğim bi şey içn sen onu yapana kadar beş yıl geçer falan valla elimin tersini ağzının ortasına indiresim geliyor. Siz de koala modundasınız dimi daha da ağırlaşınca napıcazzz
Ay ben instagramda hapur hupur yiyen cocuklari gorunce bizimkine sinirleniyordum. Buraya gelip sizin yazdiklarinizi okuyunca rahatliyorum birazBen de açtım diyeti ama bebişime daha vermedim. Ben açınca hafif mukus oldu devam ettim. Benimki de reddediyor, önüne mutfak eşyalarını, oyuncakları sırayla koyuyorum, dalınca ağzına sokuyorum kaşığı. Farkederse sinirlenip bağırıyor.
Sabah yumurta sarısı verdim 2 çay kaşığı. Yumurta sarısını da zeytin yağı ce suyla açmıştım, aslında yarım çay kaşığı gitmiştir belki midesine
İkindine doğru tam pirinç unu verdim 1-2 yemek kaşığı kadar ,onu elma suyu konsantresiyle tadlandırdığım için biraz istekle yedi.
Akşam yer elması havuç karışımı çorbası yaptım ama pek yemedi, onu da belki 2 çay kaşığı kadar yedirebilmişimdir .
Kaşıktan nefret ediyor şuan.
Yoğurdu 7 aylık olunca deniyim diyorum
Bebisin kafasi kac cm?? Bizimki de biraz buyuk, hep buyuktu hamilelikten itibarenSelam kızlar,
Bugün doktora gittik ishal için. Doktorun boş zamanına denk geldik sanırım anlattı da anlattı. Çıkarken ne için geldiğimizi unuttum yani. İshali çok önemsemedi. Probiyotik verin dedi. Vücudunda döküntü olmuştu geçtiğimiz haftalarda bugün sabah yine kızarmıştı ama onu da önemsemedi. Kızarıklık oluşan bölgeyi elinizle gerdirin, gerdirdiğinizde kızarıklık kayboluyorsa endişelenmenize gerek yok dedi. Zaditen kullanabilirsiniz kilo başına bir damla şeklinde dedi. Zaditen’i aniden kesmeyin yoksunluğa girmesin azaltarak bitirin vermeyi dedi. Biz döküntü olduğunda da doktora gitmiştik, o şampuan olarak aveno önermişti. Bu doktor bioderma atoderm ya da la Roche lipikar b5 serisini önerdi. La Roche cicaplast ‘ı da kızarıklık oluştuğunda sürebilirsiniz dedi. Destekli oturuyor mu? Çağırdığında bakıyor mu? Önündeki bir şeye uzanıyor mu diye sordu. Bizim kızın kafası bayağı büyükmüş. Geçen ay da doktor sınırda demişti ama bizim kafalar da büyük eşimle. Genetik olduğunu düşünüyorum dedi. Boyu da uzunmuş 72 cm, kilosu normalmiş 8 kg çıktı. Doktora da her ay gelmeyin bir daha 8 aylık olduğunda gelirsiniz dedi. Sizin çocuğunuz da büyüyor çingenelerinki de onların rahatlığını çok takdir ediyorum dediiki buçuk yaşına kadar size rahat yok ama zevkli bir dönem tadını çıkarın dedi. Onun dışında çok güzel her yerini muayene etti ama ishal konusu o uzun muayenenin 30 saniyesini aldı
Aynen vallaÖff ben laf sokmaya calisirsa diyene kadar sen yap diyorumzaten sabrimizi sinayan kucuk bir canavarla yasiyoruz hepimiz, suyumuza gideceklerine sinirlerimizle oynuyorlar tam yapisik olduk yani artik babasinda bile zor duruyor. Gozunun onunden kaybolmayayim… bilmiyorum su an bile tek kolla tasiyamiyorum bir an once emeklese de beni bi salsa
O sırada suluğu ağzına sokmayan yanlışlıkla bir damla ağzına denk gelse öğüren bebeğim dkdkdkfjAy ben instagramda hapur hupur yiyen cocuklari gorunce bizimkine sinirleniyordum. Buraya gelip sizin yazdiklarinizi okuyunca rahatliyorum birazbenimki de gercekten nefret ediyor kasiktan. Agzina sulugunu sokuyormus gibi yapip kasik iteliyorum yogurdu niye bekliyorsun alerjik mi bebis??
Sevmedi mi suyuuO sırada suluğu ağzına sokmayan yanlışlıkla bir damla ağzına denk gelse öğüren bebeğim dkdkdkfj
Benim cadının üst dişler fenalarda. Normalda tetagil vs kullanmayı düşünmüyordum ama bugün kullanacağım. Bi de üst diş için henüz patlatmamıştım. Gidim de patlatiimBu sırada mısır patlatan ben
TeacherAlerji canım. Mandalina falan verdiyseniz, portakal suyu yada limon böyle yapabilir
acilden gittikte pişiğe benziyor ama yinede çocuk doktoruna götür dedi.Canim pisik gibi sankibu kadar yogun pisikler icin hametan onermislerdi. Ama yine bi doktora goster bence
Oyyyy kıyamam böyle mi oluyor çıkarkenBenim cadının üst dişler fenalarda. Normalda tetagil vs kullanmayı düşünmüyordum ama bugün kullanacağım. Bi de üst diş için henüz patlatmamıştım. Gidim de patlatiim
Yaaa maşallah darısı bizim başımıza inş çünkü çocuk çok sıkıntı çekiyor Bi çıksaydıBenim cadının üst dişler fenalarda. Normalda tetagil vs kullanmayı düşünmüyordum ama bugün kullanacağım. Bi de üst diş için henüz patlatmamıştım. Gidim de patlatiim
Ahahhah mevsimlim kahkaha attırdın bana tabii sana da olur neden olmasınnOyyyy kıyamam böyle mi oluyor çıkarkenyalnız wasntm mısırı kendim için patlattım yirmilik çıkarıyorum da ay çok zor anne oğul diş dizmeye durduk
Amin canımYaaa maşallah darısı bizim başımıza inş çünkü çocuk çok sıkıntı çekiyor Bi çıksaydı
Tam hatırlayamadım da o yüzden yazmadım onu ya 44,5 ya da 45’di. Bizim de 37 cm doğdu. Ortalama 32-33 cm demişti doktor. Doğduğundan beri büyük onun da.Bebisin kafasi kac cm?? Bizimki de biraz buyuk, hep buyuktu hamilelikten itibaren
Bizimki de oyleydi sanirim, 38 cm dogmustu… doktor bir sey dedi mi bununla alakali?Tam hatırlayamadım da o yüzden yazmadım onu ya 44,5 ya da 45’di. Bizim de 37 cm doğdu. Ortalama 32-33 cm demişti doktor. Doğduğundan beri büyük onun da.
İki doktor görüşü de genetik olduğu yönünde. Nörolojik bir sorun olunca ona eşlik eden gelişim geriliği gibi durumlar oluyor ama sizde öyle bir durum yok, genetik olduğunu düşünüyorum demişti doktorumuz. Bu sefer gittiğimiz de benzer bir şey söyledi. Eşimin yeğeninin de kafası hep büyük çıkıyordu 6 yaşında gayet akıllı bir çocuk. Bizim kafalarımız da büyük gerçekten ben şapka falan bulamam hiç kendime. Doktor eşime senin kafan büyük dedi. Ben benim kafamda büyük dedim. Evet sana ayıp olmasın diye söylemedim dedi shshshsnBizimki de oyleydi sanirim, 38 cm dogmustu… doktor bir sey dedi mi bununla alakali?
Burada da ne kadin doktoru, ne de cocuk doktoru herhangi bir sorun gormedi buyuk olmasindaİki doktor görüşü de genetik olduğu yönünde. Nörolojik bir sorun olunca ona eşlik eden gelişim geriliği gibi durumlar oluyor ama sizde öyle bir durum yok, genetik olduğunu düşünüyorum demişti doktorumuz. Bu sefer gittiğimiz de benzer bir şey söyledi. Eşimin yeğeninin de kafası hep büyük çıkıyordu 6 yaşında gayet akıllı bir çocuk. Bizim kafalarımız da büyük gerçekten ben şapka falan bulamam hiç kendime. Doktor eşime senin kafan büyük dedi. Ben benim kafamda büyük dedim. Evet sana ayıp olmasın diye söylemedim dedi shshshsn
Amin canım senide güldürsünAhahhah mevsimlim kahkaha attırdın bana tabii sana da olur neden olmasınnAllah da seni güldürsünn.. ben aldırdım kurtuldum hepsinden çok sıkıntılıymış ya 20lik
Amin canımbugün dahaa da bi kabardı altta hiç böyle olmamıştı. Üst daha farklı sanırım