2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 106 49,3%
  • erkek

OY: 102 47,4%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 4 1,9%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    215
Ben de öyle 😩 ben el sanatları ile uğraşıyorum. Ortak olduğum bir atölye var. Hala her ay kira ödüyorum ama doğumdan beri sadece iki kez gittim. Yaptığım işe çok emek vermiştim. İnstagram hesabıma çok emek harcadım. Onu da eski gönderilerimi yeniden paylaşarak idare etmeye çalışıyorum. Ev işleri öyle. Kızıma aldığımız yatağın üzerinde çamaşır dağı var. Eşim destek olmaya çalışıyor ama yetmiyor. Onun yavaşlığı falan her şeyi bana batıyor. Annemin de başka telaşları var. Zaten biraz bir arada durunca didişmeye başlıyoruz. Eşimin ailesinde de çocuklar var. Bizim kıza bakıyorlar bir iki saat ama bu sefer çocuklar benle oynamak istiyor yine kafa dinleyemiyorum falan filan. Atölyeye gitmek istiyor muyum onu bile bilmiyorum aslında. Biraz kimlik kaybı yaşıyorum. Terapiye başlamıştım ama ona da ikinci kez gitmedim. Sırf randevu ayarlamaya üşendiğim için.
Çok iyi anlıyorum seni. Tutkun olan şey bile eski keyfi vermiyor sorumluluklar on katı olmuş, kafa sürekli orada. Eskiden olsa değişen düzen eninde sonunda bi yola girerdi şimdi öyle olmuyor ben de kaybolmuş gibi hissediyorum. Anı mı yaşamak lazım acaba 🤔

Çok iyi anlıyorum seni. Tutkun olan şey bile eski keyfi vermiyor sorumluluklar on katı olmuş, kafa sürekli orada. Eskiden olsa değişen düzen eninde sonunda bi yola girerdi şimdi öyle olmuyor ben de kaybolmuş gibi hissediyorum. Anı mı yaşamak lazım acaba 🤔
Ben De öyleyim, 2 çocuğa yetmiyorum, ikisi de iştahsız, ev dağınık, uykusuzum

Doktora koptum ya djfkdjf yaşlı mıydı?? İshal konusunda rahat olması sanki tecrübeye dayanıyor gibi geldi. Maşallahh boyu kilosu süper🧿🧿🧿
Teşekkür ederiz 🥰 Normalde hep dolu oluyordu randevuları ama sigorta anlaşması bitmiş. Çayımı içiyorum, ders veriyorum, sohbet ediyorum çok mutluyum dedi. Gerçekten eğlenceli biriydi. Aslında genç görünüyor ama 26 yaşında oğlu varmış demek ki 50’lerin ortasında sjsjs

Merhaba güzel anneler ek gıda konusunda kızımın iştahsız olduğunu söylemiştim. Denemelerimiz bitti malesef başarısız olduk. Sağılmış anne sütü dışında herşeyi reddetti. Alerjisi bitti sanmıştık ben açtım ama ona bir tatlı kaşığı yoğurt verince ishal oldu çocuk kestim. Sizler neler yapıyorsunuz 2 öğün veriyor musunuz? Daha önceden tecrübesi olan arkadaşlar bu süreç böyle mi gidecek diye korkuyorum nereye kadar anne sütü bu çocuk hiç birşey yemeyecek mi ne verirsem vereyim max 1 tatlı kaşığı yiyor

Merhaba güzel anneler ek gıda konusunda kızımın iştahsız olduğunu söylemiştim. Denemelerimiz bitti malesef başarısız olduk. Sağılmış anne sütü dışında herşeyi reddetti. Alerjisi bitti sanmıştık ben açtım ama ona bir tatlı kaşığı yoğurt verince ishal oldu çocuk kestim. Sizler neler yapıyorsunuz 2 öğün veriyor musunuz? Daha önceden tecrübesi olan arkadaşlar bu süreç böyle mi gidecek diye korkuyorum nereye kadar anne sütü bu çocuk hiç birşey yemeyecek mi ne verirsem vereyim max 1 tatlı kaşığı yiyor
Geçen gün çorba yapmıştım içmedi sürekli tükürdü, bende hemen muz ezip biraz portakal sıktım karıştırdim onu cok sevdi ikidir yapıyorum ve hepsini bitiriyor. Denemediysen tavsiye ederim belki tadını sever 🤷🏻‍♀️

Ben erken başladım ek gıdaya kabak veriyorum onu çok seviyor. Günde üç öğün besliyorum. 20 haziran doğumluyuz. Sabah avakoda yumurta zeytinyağı peynir eziyorum. Öğlen havuç patates brokoli kabk vs bunları veriyorum akşamda yogurt ya da meyve. İki kere kabız oldu bu süreçte. Çok zorlamadı aslında. Ben kabağa bir kaç damla pekmez koyuyorum. İlk tek öğün verdim sonra iki şimdi üç öğün veriyorum. Muhtemelen bir tek tadından ötürü değil biraz daha sıvı verin yiyecekleri belki öyle kabul eder. Benimki kıvamlı seviyor mesela.

Ben de açtım diyeti ama bebişime daha vermedim. Ben açınca hafif mukus oldu devam ettim. Benimki de reddediyor, önüne mutfak eşyalarını, oyuncakları sırayla koyuyorum, dalınca ağzına sokuyorum kaşığı. Farkederse sinirlenip bağırıyor.
Sabah yumurta sarısı verdim 2 çay kaşığı. Yumurta sarısını da zeytin yağı ce suyla açmıştım, aslında yarım çay kaşığı gitmiştir belki midesine
İkindine doğru tam pirinç unu verdim 1-2 yemek kaşığı kadar ,onu elma suyu konsantresiyle tadlandırdığım için biraz istekle yedi.
Akşam yer elması havuç karışımı çorbası yaptım ama pek yemedi, onu da belki 2 çay kaşığı kadar yedirebilmişimdir .
Kaşıktan nefret ediyor şuan.
Yoğurdu 7 aylık olunca deniyim diyorum

Kızlar selam
Kızımın poposu 2-3 gündür böyle oldu başına gelen var mı. Resmi internet sitesinden aldım.
IMG_7087.png

Ben erken başladım ek gıdaya kabak veriyorum onu çok seviyor. Günde üç öğün besliyorum. 20 haziran doğumluyuz. Sabah avakoda yumurta zeytinyağı peynir eziyorum. Öğlen havuç patates brokoli kabk vs bunları veriyorum akşamda yogurt ya da meyve. İki kere kabız oldu bu süreçte. Çok zorlamadı aslında. Ben kabağa bir kaç damla pekmez koyuyorum. İlk tek öğün verdim sonra iki şimdi üç öğün veriyorum. Muhtemelen bir tek tadından ötürü değil biraz daha sıvı verin yiyecekleri belki öyle kabul eder. Benimki kıvamlı seviyor mesela.
Ben de erken başladım. İlk başladığımda ne versem yiyordu. Sonra reddetmeye başladı hepsini. Sabah avokado yumurta muz zeytinyağı karışımı veriyordum ,3.gün yemedi, tek yumurta sarısı bari vereyim diyorum onu da yemiyor.
Tüm mutfak eşyalarını önüne döktüm dalsında yesin diye

Ben de erken başladım. İlk başladığımda ne versem yiyordu. Sonra reddetmeye başladı hepsini. Sabah avokado yumurta muz zeytinyağı karışımı veriyordum ,3.gün yemedi, tek yumurta sarısı bari vereyim diyorum onu da yemiyor.
Tüm mutfak eşyalarını önüne döktüm dalsında yesin diye
Aaa diş çıkarıyo kesin benimkide öyle bi kaç gündür maff olduk emmiyo bile bogazına da vuruyo diş agrısı kulagınada. Bu emzik şeklinde süzgeçli emme şeyleri varya ona koyucaksın el mecbur ondan birazda olsa yiyolar ne vereceksen biraz daha katı yaparak içine koyarsan eze eze o emer.

Ben de açtım diyeti ama bebişime daha vermedim. Ben açınca hafif mukus oldu devam ettim. Benimki de reddediyor, önüne mutfak eşyalarını, oyuncakları sırayla koyuyorum, dalınca ağzına sokuyorum kaşığı. Farkederse sinirlenip bağırıyor.
Sabah yumurta sarısı verdim 2 çay kaşığı. Yumurta sarısını da zeytin yağı ce suyla açmıştım, aslında yarım çay kaşığı gitmiştir belki midesine
İkindine doğru tam pirinç unu verdim 1-2 yemek kaşığı kadar ,onu elma suyu konsantresiyle tadlandırdığım için biraz istekle yedi.
Akşam yer elması havuç karışımı çorbası yaptım ama pek yemedi, onu da belki 2 çay kaşığı kadar yedirebilmişimdir .
Kaşıktan nefret ediyor şuan.
Yoğurdu 7 aylık olunca deniyim diyorum
Umarım alerji yapmaz sizde o yiyince yoğurt

Aaa diş çıkarıyo kesin benimkide öyle bi kaç gündür maff olduk emmiyo bile bogazına da vuruyo diş agrısı kulagınada. Bu emzik şeklinde süzgeçli emme şeyleri varya ona koyucaksın el mecbur ondan birazda olsa yiyolar ne vereceksen biraz daha katı yaparak içine koyarsan eze eze o emer.
Dişleri çıktı alttan iki tane
Umarım alerji yapmaz sizde o yiyince yoğurt
İnşallah yapmaz canım, korkumdan 7.ayı bekliyim dedim

Monimm maşallah geliyor bence çok kalmamış gibi tabii bebekten bebeğe değişir ama bizimki kabarmasından 1 hafta sonrasında çıkmıştı. 1/2 ay partisinde kıyamet kopardı, gecesinde aslaa uyumadı, asık suratlıydı. Sabah mama yedirirken baktım minnnicik bir diş çıkmış.
1 ay geçti şimdi de bizde üst diş başladı. Ne bulsa yine ağzında 3.-4. aya döndük resmen.
Ay bi de çok inanmam ama ne kaybederim dedim mısır patlatmıştım, çabuk patlasın diyeymiş. O da mı etkiledi diye düşünmüyor değilim sjjsjs😅😁
Bu sırada mısır patlatan ben 🤣

Benimki de cok az yiyor maya. Her denememde sinirlerim alt ust oluyor. Yani artik anam babam usulu agzina birkac kasik tikmak suretiyke veriyorum bazi seyleri😭 bi yandan da diyorum sonsuza kadar emecek hali yok herhalde sakin ol… ama olamiyorum yok ister istemez uzuluyorum. Ac olunca vermeyi denedim meme diye agliyor, tok olunca zaten yemiyor, tam arada deneyeyim diyorum agzinin ucuyla tadina bakiyor daha almiyor. Bilmiyorum ne olacak…

Kızlar günaydin herkese 💐anladığım kadarı ile herkes bir mahfolmus durumda 🤦🏻‍♀️ ay bende öyleyim ve yalnız olmadigim için kendi adıma sevindim 😅 6. Ay kontrolümüz vardı ordan geldik şimdi 7200 gram oğluş 62 cm minyon bir bebek anne baba olaeak bizde öyleyiz 🥰 ben tadimlara erken başlamıştım ebemiz kaşık maması falan verebilirsin dedi beslnme yönünden neler yapayım nerden başlayım kullandığınız onerebileceginiz şeyler var mı 🤗

Kızlar nasılsınız?? Ben baya depresyondayım 😭 hiçbir şeye yetişememe hissi, stres üstüne stres 😣 ünlüler gibi tükenmişlik sendromuna girdim resmen. Her gün o gün yapıcam dediğim şeyleri yapamamak sürekli ertelemek çok canımı sıkıyor. Bir yandan da günlük rutin işler var yemek çamaşır vs. Babamız gelince bakar işlerimi yaparım diyorum 20 dk sonra of pof sesler gelmeye başlıyor, o da işte yoruluyor. Napıcam her şeye yetişmeyi ne zaman becericem ben 🥺 annelik sadece çocuk doğurmak ya da birinin annesi olmak demek değilmiş çok iyi anladım
Ben birak daginik kalsin mottosundayim son birkac aydir. baktim olmuyor, mecbur🫠 hatta eger disari yuruyuse cikariyorsam o gun mumkun degil yatak bile toplamaya vaktim olmuyor… iki tane onluk aldim cocuga 5 gundur elimde yikayacagim, 2 gun yatagin ustundeydi, 2 gun yerdeydi 4 gunun sonunda bantoya goturdum 1 gun de orda kaldiktan sonra yikadim shdvsjdhsj gecen esimle mutfak dolaplarinin daginikligi konusunca tartistik. Hicbir sey bulamiyorum diyor. Bilmiyor ki bi elimde 8-9 kilo cocuk bulasiklari toplamaya calisiyorum o yokken… gercekten zor🥲

Teşekkür ederiz 🥰 Normalde hep dolu oluyordu randevuları ama sigorta anlaşması bitmiş. Çayımı içiyorum, ders veriyorum, sohbet ediyorum çok mutluyum dedi. Gerçekten eğlenceli biriydi. Aslında genç görünüyor ama 26 yaşında oğlu varmış demek ki 50’lerin ortasında sjsjs
Oha anlaşması bitince adam gençleşmiş resmen fjsjdndn ne güzel ya insan çalıştığı işte böyle mutlu olucak iştee

X