2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Bebegın hareketlerını göğüs altında hıssedıyomusunuz sızde dayandı kaldı oraya alttan da tekme yıyorum 😀😀😀
Hissediyorum kuzum en güçlü hareketler orada oluyor hatta ama değişiyor tabi dönüyor sanırım sürekli 🥰 ama 2-3 gündür sağ tarafıma toplanıyor yavrum sırtını koyuyor sanırım çünkü çok sert oluyor masaj yapıyorum elimle yavaş yavaş kayıyor 🥰 akşamları oynaşıyoruz böyle televizyon karşısında 😂

Hissediyorum kuzum en güçlü hareketler orada oluyor hatta ama değişiyor tabi dönüyor sanırım sürekli 🥰 ama 2-3 gündür sağ tarafıma toplanıyor yavrum sırtını koyuyor sanırım çünkü çok sert oluyor masaj yapıyorum elimle yavaş yavaş kayıyor 🥰 akşamları oynaşıyoruz böyle televizyon karşısında 😂
Hahaha aynı durumu yasıyorus helekı acıkınca sankı ıcerıde kıyamet kopuyor karnım yön degısıyor böyle havaya kalkıp duruyor 27 sıne randevu anca buldum en son ayrıntılıya gıtmıstım acaba kılo almısmıdır aldıysada ne olmuştur merak ıcondeyım en son 650 gramdı 23+3 dük bugun 27 haftalık olduk gercı her gıttıgımde günü fazla cıkıyor 😀😀😀😀

Merhabalar. Bir haftadır karnım sertleşiyor devamlı. Amma çok uzun sürmüyor. Kasılmalar normal mi bu haftalarda? Ara sıra tansiyonum yükseliyor. İkinci gebeliğim. Birinci nasıl geldi geçti anlamadım. Bu çok zor🥴
aşırı olmadığı sürece, uzun süren ya da ağrılı kasılmalar değilse çok normalmiş. suyu bol bol için ve sertleşme devam ediyorsa pozisyon değiştirin. bazen bebek hareketleri de o gerilmeyi sağlayabiliyormuş. doktorumun ve ebenin bana söyledikleri bunlar.

Karin sertleşmesi nasıl oluyor kızlar ya tam olarak tarif edebilir misiniz 🤔
canım tam tarif edebilirim ama bunu bilmiyorsan henüz yaşamadın demektir 😂 çünkü çok net anlayabileceğin bir his. karnın bütünü ya da genelde (bende olduğu gibi) bir bölgesi taş gibi semsert oluyor. geriliyor içeriden. ama herhangi bir ağrı sızı olmuyor. sertleşen bölge aynı zamanda çıkıntı halinde yükselip karın yamulabiliyor. böyle işte ama dediğim gibi bunu yaşadığın haa diyeceksin :KK70:

Canım benim bir arkadaşım gebelik zehirlenmesi yaşadı, karaciğer değerleri bozuldu takip ettiler bi türlü toparlamadı sonra tansiyon da yükseldi bebeğin gelişimi de yavaştı , durabildiği kadar anne de tutmaya çalıştılar 28 hafta civarı teşhis konmuş 32+6 civarı doğum yaptı ama bebek 30 haftalık gibiydi, 1690 gram doğdu, sen sorduğun için yazıyorum seni asla korkutmak istemem ama burada annenin sağlığı için çok sıkı takip ediyorlar ama hamdolsun hepsi geride kaldı , bebeği bir yaşını geçti sağlıklı hiç bir sıkıntı yok, prematüre bir bebek olmuş oldu sadece biraz da stresli bir gebelik tabi ama netice de ikisi de çok sağlıklı şuan, bu dediğim belki üç bir örnek belki senin daha büyüyecek bebeğin ama netice de hepsi geride kaldı bu arkadaşım içinde , inşallah hiçbirşey olmaz değerler normale döneÇok teşekkür ederim canım evet şöyle 32-34 haftaları bulsa belki 🤔

Canım benim bir arkadaşım gebelik zehirlenmesi yaşadı, karaciğer değerleri bozuldu takip ettiler bi türlü toparlamadı sonra tansiyon da yükseldi bebeğin gelişimi de yavaştı , durabildiği kadar anne de tutmaya çalıştılar 28 hafta civarı teşhis konmuş 32+6 civarı doğum yaptı ama bebek 30 haftalık gibiydi, 1690 gram doğdu, sen sorduğun için yazıyorum seni asla korkutmak istemem ama burada annenin sağlığı için çok sıkı takip ediyorlar ama hamdolsun hepsi geride kaldı , bebeği bir yaşını geçti sağlıklı hiç bir sıkıntı yok, prematüre bir bebek olmuş oldu sadece biraz da stresli bir gebelik tabi ama netice de ikisi de çok sağlıklı şuan, bu dediğim belki üç bir örnek belki senin daha büyüyecek bebeğin ama netice de hepsi geride kaldı bu arkadaşım içinde , inşallah hiçbirşey olmaz değerler normale döner🌸
Canım çok saol bilgilendirmen için🙏🏻 evet biraz daha büyüse inşallah çok erken gelmez duam o. Bakalım beni de takibe alacaklar. Dua edin kuzular🙏🏻🙏🏻

canım tam tarif edebilirim ama bunu bilmiyorsan henüz yaşamadın demektir 😂 çünkü çok net anlayabileceğin bir his. karnın bütünü ya da genelde (bende olduğu gibi) bir bölgesi taş gibi semsert oluyor. geriliyor içeriden. ama herhangi bir ağrı sızı olmuyor. sertleşen bölge aynı zamanda çıkıntı halinde yükselip karın yamulabiliyor. böyle işte ama dediğim gibi bunu yaşadığın haa diyeceksin :KK70:
Küçük küçük oluyor ama bebek hareket ediyor diye yorumluyorum. Tümü semsert olmadı sanırım hiç daha dikkatli bakacağım 😄

Küçük küçük oluyor ama bebek hareket ediyor diye yorumluyorum. Tümü semsert olmadı sanırım hiç daha dikkatli bakacağım 😄
ya belki de gerçekten bebek hareketidir onlar. insan kendisi daha iyi anlıyor ne hissettiğini. benim de karnımın tamamında sadece bir kere oldu. o daha içe çekilme gibiydi mesela. bazen diyorum keşke elimizde pratik bi alet olsa da merak ettiğimiz an bakabilsek içerde n'oluyor 😂

canım sertlik hiç geçmeden devam mı ediyor yoksa arada yumuşayıp arada sertleşiyor mu? bir sorun olsa nst de kesin çıkardı gerçi ama yine de değişik bir durummuş
Yumuşaması lazım normalde ama benim uzun sürdü oda kabızlıktan dolayı diye şüpheleniyoruz 2 gün daha beklicem sancım yok böyle devam edersem tekrar gidicem mecbur

Hahaha aynı durumu yasıyorus helekı acıkınca sankı ıcerıde kıyamet kopuyor karnım yön degısıyor böyle havaya kalkıp duruyor 27 sıne randevu anca buldum en son ayrıntılıya gıtmıstım acaba kılo almısmıdır aldıysada ne olmuştur merak ıcondeyım en son 650 gramdı 23+3 dük bugun 27 haftalık olduk gercı her gıttıgımde günü fazla cıkıyor 😀😀😀😀
Desene baya tombikto maşallah ona 🥰

Selam canım kızlar hepiniz iyisinizdir İnşallah 🤲:anneadayı:
İnternetten bebek için örtü/battaniye alan varsa memnun kaldığınız sitenin linkini atar mısınız🤗

Yok canım o doğum izni ayrı rapor ayrı sonrasında da alabilirsin öncesinde de
Merhaba bende sgknın ödediği toplu ödenekten yararlanmak istiyorum. 112gunluk olandan biliyorsunuzdur. 32.haftada doğum iznine ayrılacagım ama 32. Hafta 31+ mı yoksa 32+ mı demek ? Birde benim 32+0 ım 15 temmuza denk geliyor resmi tatil :KK43: 32+1 de alınırsa bu ödenekten yararlanamaz mıyım

Kızlar doktorum rapor verecekmiş bana daha fazla stres altında çalışmamı istemiyor 12 temmuzda dogum iznine çıkıcam normalde o güne kadar rapor yazıcam sana birleştiririz dedi doğum parasını etkilemez dimi bu durum
12 temmuz kaca denk geliyor senin 31+ mı 32 + mı ? Bir de sende sgklısın sanırım. Doğumdan sonra 46 bin tl civarı bir ödenek alacakmısız bunu mu kastediyorsun doğum parası derken ?

Merhaba bende sgknın ödediği toplu ödenekten yararlanmak istiyorum. 112gunluk olandan biliyorsunuzdur. 32.haftada doğum iznine ayrılacagım ama 32. Hafta 31+ mı yoksa 32+ mı demek ? Birde benim 32+0 ım 15 temmuza denk geliyor resmi tatil :KK43: 32+1 de alınırsa bu ödenekten yararlanamaz mıyım
Canım ben de çalışabilir raporu alacağım. Doktor 32+1 de gel dedi. Benim o gun 15 temmuza denk geliyor. Randevu aldım ben o güne. O zamanki durumuma gore ya izne ayrılacağım o gun ya da raporla calismaya devam edecegim

X