Ay afiyet olsun sizden sonra ben de yedim şimdi. Oh dünya varmış nasssıııl iyi geldi nasılÇoktan yedim bile canım. Ama nasıl iyi geldi
Hicbirseycik olmaz asiri abartip her gun yemedikten sonra. Aserilen seyin yenmesj cok onemliKızlar bi çiğ köfte yiyesim var şu an. Midemden dolayı pek bir şey yiyemiyorum ama şu an açım ve canım bunu istiyor. Bir seferden bir şey olmaz diyip beni rahatlatır mısınız?
Gunde bir paket sigara iciyordum sonra gunde 1 2 adet ictim 4 gundur hic icmiyorum masallahHamile olduğunuz andan itibaren nelerden vazgeçtiniz arkadaşlar yeme içme konusunda özellikleyasaklı tüm gıdalar hayatınızdan çıkarttınız mı? Ben kola konusunda biraz zorlandım mesela onun yerine sade sodayla devam ediyorum ama eşim içtiği zamanlar canım çok istediğinde ondan bir iki yudum içiyorum
Kız dert etme niye dert ediyosun. Sıkıntı bi durum olsa hamileler 4 aydan sonra araba kullanmayı bırakırdı. Ben neredeyse doguma bile arabayla gidicektim haftasonuna denk geldi eşim kardeşim vardı yanımda. Cumartesi doğuma gittim ama cuma gunu fink fink gezoyodum arabamda. Ben her sabah işe gidiyordum geliyordum oyle ofiste aksama kadar oturur işim yok. Dısarda Şantiyede dolaştım hiçbirşeye engel deil. Biz hamileyiz hasta değiliz ki normal hayatımızdan vazgecicez. Riskli durum yokken evde yatak dosek yatanlar genelde naz yapıyor yokse hamilelik hayata engel değil :)Bide kızlar ben hamile kalmadan önce ehliyete yazılmıştım tam derslerim bitti hamile olduğumu öğrendim bugün de yazılı sınavım var ama bi yandan endişeliyim direksiyon sınavı iki ayı bulur dedi kursum ve karnım çok şişerse felan nasıl sürerim diye korkuyorum açıkçası ya
Ben ojesiz duramiyorum ya illa suresim geliyor. Oje zararli ki gebelikteBen hamilelerin asla yememesi gerekir dedikleri şeyler dışında hiçbir şeyden kısmadım valla.Sucuk, dip balıkları, çiğ veya az pişmiş etli her türlü yemek, çiğ veya az pişmiş yumurta (gerçi tiksindiğimden çok pişmişini de yiyemiyorum sfskfj),söktürücü özelliği olan sebze meyvelerin aşırı tüketiminden kaçınmak gibi. Tiksindiğim şeyler oldu onları çıkarttım istemsizce çoğu da yararlı şeylerdi. Kola sevmem mesela ama kahveye ölürdüm günde 6-7 fincanım vardı benim hayat damarlarımdan biri gibiydi. Kestim. 1 fincana müsade edilse de kestim, gerek yok çünkü. Benzer şekilde sigarayı senelerce kullandım, hamile kalmadan 2 ay önce bu pufflara geçmiştim hamile olduğumu erkenden öğrendim öğrendiğim gibi şak diye kestim. Canım falan çekemez yani öyle bir kırmızı çizgi. Ha ama canım çok cips çekerse ağzıma 2-3 tane atarım yani. Ya da her hafta bir dondurma aşermem (!) var ldkfdlkf. Onun dışında kendimi gerçekten kısıtlanmış hissedersem yeme içme konusunda stres oluyorum ben. Ki iştahım maşallah 9. haftadan beri bulantılarımın azalmasıyla açılmaya başlamıştı yedim de epey ona rağmen 1 kilo vermişim başlangıç kilomdan.
Ancak cilt bakımımdan büyük ölçüde vazgeçtim tüm cildimi duşta da dahil olmak üzere doğal zeytinyağlı sabun ile yıkıyorum. Nemlendirme için ise, D'alan markasının doğal olduğuna nispeten inanıyorum ve fiyatı da uygun nemlendirme için onu kullanıyorum. Zaten boyayı bırakalı 3-4 yıl olmuştu, oje de sürmüyorum. Saçlarım sabunla falan çok yapamaz o nedenle zaten kullandığım bitkisel swissoderm şampuanını kullanmaya devam ediyorum. Yani cildimin emeceği kimyasalı azaltmaya çalışıyorum. Önümüzdeki hafta itibariyle çatlak kremi olarak weleda'nın kremine başlamayı ve yavaş yavaş saç ve vücut bakımıma soğuk sıkım hindistan cevizi yağını da eklemeyi planlıyorum. Ama canım bazen mis kokmak istediyse de o gün vücudumu en sevdiğim duş jeliyle şakkur şukur köpürtüyorum
Benim de esim cok sigara iciyor normalde ben de gunde 1 paket icerdim haliyle kokmazdi ama suan esim bana da sigara kokuyorAyy evet normalde bende sigara ara ara içiyordum günde 1 bazen 3 günde 1 falan öyle keyfine eşim çok içer hiç kokmazdı normalde şimdi yanımda yatarken bile sigara kokusu alıyorum
Kız mayonez konusunu hallettik ya ev mayonezi degilse hazırlar pastorize oluyor rahatca canın cektiginde yiyebilirsinBenim zorlandığım diğer yiyecek mayonez sanırım baya severimmayonez batırmalı bir şey yeniyorsa bir iki tane batırıp yediğim de olmuyor değil kendime o kadar hakim olamıyorum onun dışında kokoreç, midye, sucuk, pastırma gibi yiyeceklere zaten çok düşkün değildim onlar beni pek sarsmadı
Hamburgerkonusuna ne diyorsunuz? İlk zamanlar midem bulanıyordu baya hiç istemiyordum görmek bile reklamlarını ama iştah açıldı ve hamburger perileri geliyor zaman zaman
Ben mümkün mertebe sürmemeyi tercih ediyorum siz sürüyorsanız en azından asetonsuz oje çıkarıcılarla çıkartabilirsinizBen ojesiz duramiyorum ya illa suresim geliyor. Oje zararli ki gebelikte
Ben izmirdeyim canım Karabağlar tarafında ben Tahir ozgudere gidiyorum şu anda ama Allah nasip ederse doğum için devleti tercih edeceğim doğuma vereceğim parayla bebeğin diğer ihtiyaçlarını karşılarım diye düşünüyorum hayat şartları da pahalı zatenAranızda İzmir'de olan var mı doğum için hangi doktora gitmeyi düşüyorsunuz ben şerife dikayagi düşünüyorum ama bakalim
Ben mayonez ve soslari cok severim hic kisitlamadim kendimi yiyorum artik yemiyim bariBenim zorlandığım diğer yiyecek mayonez sanırım baya severimmayonez batırmalı bir şey yeniyorsa bir iki tane batırıp yediğim de olmuyor değil kendime o kadar hakim olamıyorum onun dışında kokoreç, midye, sucuk, pastırma gibi yiyeceklere zaten çok düşkün değildim onlar beni pek sarsmadı
Hamburgerkonusuna ne diyorsunuz? İlk zamanlar midem bulanıyordu baya hiç istemiyordum görmek bile reklamlarını ama iştah açıldı ve hamburger perileri geliyor zaman zaman
Mayonez ve soslari cok severim ranch barbeku vs suan icim cok rahatladi cunku kendimi o konuda hic kisitlamamistimCanım İstanbul'da sadece hamburger yapan yerler var ya House of B gibi oralarda iyi pişmiş köfteyle yiyebilirsin bence. Ben de Ercan Burger'den yiyorum hamileliğimden beri 3 kere yemişimdir. Et asla yiyemiyorum ama orda sosla falan gidiyor en azından et yemiş oluyorum diye kendimi rahatlatıyorum. Bu arada mayonezin bir zararı yok o konuda kısıtlama kendini sadece aşırı tüketmek normalde de iyi olmadığı için önerilmiyor. Paketli gıda tüketiyorsan mayonez de yiyebilirsin yani
Bence gri al gayet hoş duruyorKızlar eşim ebebekte gezerken bunu görmüştü o zaman fiyatı 800dü yok dedim alma bugün indirimde nasıl sizce eşim çok hevesli al bende takarım diyor.Birde al derseniz sizce gri mi siyah mı almalıyım kız erkek uyumlu olsun
Hııı şimdi anladımKız senin bu düşük riski hep yanlış anlamanı napacağızYani yaşı 30'dan az olunca riski az oluyor ya onu kastetmiş. 30'dan küçüklere direkt fetal DNA yaptırmana gerek yok ikilide anormali görünürse yaptırın diyorlar.
İyi yapmışsın canım inşallah içine sinen bi doktor olurEvet biliyorum canım elif karatasliya iyi diyolra ona randevu aldım
Anladım bebeğim ben bide hiç risk yok diye bir seçeneğimiz olduğunu düşünmüştümİşte yaşım daha 27 olduğu için düşük riskli olduğumu doğrudan fetal dna'ya gerek olmadığını ikilide bir problem çıkması halinde fetal bakmanın daha az maliyetli olduğunu söyledi kuşum.
Çok geçmiş olsun tekrar kuzum iyi olmana çok sevindim hamile kalmadan önce banada bu folikasiti önermişti doktorum başladım yarısına gelmeden hamile kalmışım inşallah sana da yarar kuzum ve sağlıkla kucağına alırsın bebişiniYolunda çok şükür cumartesi kontrole gittim rahim duvarına baktılar gayet iyi dedi işlem yaparken çok kazımıcam inceltmek istemiyorum duvarı dedi ağrım sızım olmadı zaten çok şükür. bakalım ilk adetten sonra korunmayı bırakabilirsin dedi inofolic combi başlıcam adetten sonra birde. anlayacağınız 0 dan herşey ve biraz daha zorlu olacak
Ay korktuğum başıma geldi birinin canını çektirmem inşallah diyordumAy afiyet olsun sizden sonra ben de yedim şimdi. Oh dünya varmış nasssıııl iyi geldi nasıl
Yedim gitti sefam olsunHicbirseycik olmaz asiri abartip her gun yemedikten sonra. Aserilen seyin yenmesj cok onemli