2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Arkadaşlar merhaba, bu emzirme işi sınavım oldu artık başlarda hiç sütüm yoktu üç dört gün eds, şırınga, kaşık biberon ne varsa denedim mama verdim. Sonra hastane tipi sağım makinesi kiraladım o getirdi sütümü. Sürekli emzirdim sağdım. Bebek alamadı dil bağı vardı ondan mı acaba dedik dil bağını kestirdik. Artık yoluna girdi derken şimdi de süt yermiyor mu telaşına girdim. Uzun uzun emiyor ama asla doymuyor gibi. Bitiriyorum hala meme istiyor yanağımı emiyor uyuyamıyor. 3160 doğdu 5. Gün kontrolünde 2850 ye kadar düşmüştü. Şimdi 37 günlüğüz bugün 3800 civarı ölçüldü az mı bilmiyorum. Böyle olunca emzirmeden önce sağım yaptım kaç çıkacak diye. İki taraftan 50-50 toplam 100 ml çıktı sizce yeterli mi bu miktar. Mama takviyesi vermeli miyim emin olamıyorum. Biraz uzun oldu teşekkür ederim şimdiden

Bende prima premium kullanıyorum ama değiştiriyorum yine de benlik bir durum yani içim rahat etmiyor çişli bezle duruyor böyle rahatsız oluyo mudur acaba diye
Bugün 2.ay doktor kontrolüne gittik. Bu durumu sordum. Hoca gece 1 kere bezi değiştirmem gerektiğini söyledi. Kendi uygulamamla kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim, bi arkadaşa da yazmıştım, mesajımı sileyim. Hoca bu şekilde uzun süreli bezi tutan çok kişi oluyor dedi. Uzun süreli bezin çişli kalması idrar yolu enfeksiyonuna davet çıkarabilir dedi. Gece kaka yapmadıyda silmeden(uykusunun açılmaması için) sadece bezi hızlıca değiştirin dedi.

Sadece gece prima kullanıyorum. Gündüz goo.n premium soft kullanıyorum. Goo.n dan memnunum. Sleepy kaliteyi çok bozdu, son aldığım bezi açmadan iade ettim, pamuk oranı azalmıştı. Bi arkadaşa da yazdım, çok uzun süre çişli bezin tutulmasını doktor doğru bulmadı, idrar yolu enfeksiyonuna sebep olabilir dedi. Gece 1 kere altını silmeden hızlıca bezi değiştirmemi önerdi, kaka varsa o ayrı tabii.

Ben sagdıgımda tas catlasın 30 cc falan çıkardı birinden. Ama kilo alımı cok iyi fazla nerdeyse. Bebegin cektigini pompayla ölçemıyoruz. Takip etmen gereken çişli bez sayısı zaten 37 gun olmus bebek acsa aglar belli eder uyumaz. Aylık kilo ya bakmasın 2 haftalık takip yaparsın ama bence yetiyor guzel kilo alımı var. 1 ayda nerdeyse 1 kilo almıs

Kızlar menenjit asılarını ne zaman oluyorsunuz. 2 tip menenjit asısı var 3. Ayda ikisinide olmayı unutma planlıyoruz siz nasıl yapıyorsunuz. Rotayoda ozamman yaptırıcam

bence gayet yeterli kilo alımı, hatta fazla bile. bebeğin emmesi bazen açlıktan olmuyor ya kimi bebek memeyi, emmeyi seviyor. benimki de dönem dönem öyle oluyor ama fazla emdiği için kusuyor

Arkadaşlar bebeklerimiz çıldırmış durumda Allahtan hepimize sabırlar ve bol uykular diliyorum

Bir şey soracağım bugün biz 2. Ay aşısı olduk aşıdan sonra siz hemen calpol verdiniz mi yoksa ateş mi beklediniz

Biz de bu sabah 2. Ay aşılarını yaptırdık. Hemşire de doktor da bu aşılarda ateş beklemeyiz normalde dedi. Eğer olursa 38 derece üstüne bir silme çay kaşığı verin dedi. Gün içinde rutin ateş ölçümü yapmamızı söyledi.

Ben ateş beklemedim agrısı olur siz anlamazsınız dedi doktor ver dedi. Ateş takibide yaptım ama kritik seviyeye gecmedi zaten bi süre bekleyip calğol verdim gece yatmadan da verdim rahat olsun diye

Ateşi çıkmadığı için vermedim ben. 2 saate bir ateş takibi yaptım sadece

Ben ateş beklemedim agrısı olur siz anlamazsınız dedi doktor ver dedi. Ateş takibide yaptım ama kritik seviyeye gecmedi zaten bi süre bekleyip calğol verdim gece yatmadan da verdim rahat olsun diye

Ateşi çıkmadığı için vermedim ben. 2 saate bir ateş takibi yaptım sadece
Sağolun kızlar doktorum ateş 38 olursa yarım ölçek calpol ver dedi. Ben de akşamüstü huzursuz saatlerinde yatmadan şöyle 6 gibi falan vereyim yarım ölçek çocuk zaten hzuursuz ağrıdan iyice huzursuz yatmasın diyorum ateşi olmasa da. Sık sık da ateş takibi yaparım ne dersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…