2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
Emekleme niçin gelişim basamağı değilmiş kafam karıştı bu konuda ve tedagili ne sebeple önermedi birşey syledi mi
Emeklemeden de yürüyebilirmiş emeklemediği için bir çocuğa geride denilmezmiş önemli olan dönüyor olması ve o pozisyonda durabilmesiymiş. Gerek yok tetagile ateş olursa ateş düşürücü çok ağrı yaparsa zeytinyağı karanfil dedi

Evet minik saniyelerle durabilmesi bile iyiymiş tam desteksiz için zamanı var sorun yok dedi. Evet o korumalıklar güzel oluyor

Gelmiş geçmiş olsun canım

İlk aylarım ilk 3 ayım berbatti. Çocuğu takip ettim hep onun düzenine uydum. Uyurkende kaldırmadım hiç, hep biberon ile besledim. Benim yöntemler buydu. Hergun uyku saatini 1,2 saat öne çektim. Sabahları hep aynı saatte kaldırmaya özen gösterdim. Birde gündüz 2 saatten fazla uyumasına izin vermiyorum. 45 dk dan da az uyutmamak için uğraşıyorum. Şimdi mesela tatildeyiz. Düzen alt üst oldu. Dedeler kaldırdı kafasına göre. Ses oldu uyandı geceleri vs. Ama tekrar çaktırmadan düzeltmeye çalışacağım.

Kızlar bebim oğlum yüzüstü yatmaya alıştı sürekli dönüyor beşikte ve yüzüstü yattıgından beri her sabah 6 gibi çişi çıkmış olarak uyanıyor ne yapacağımı şaşırdım molfix kullanıyorum hiç taşma olmuyordu 5 numarayı aldım onda da çıktı yatış pozisyonundan sanırım

Emekleme niçin gelişim basamağı değilmiş kafam karıştı bu konuda ve tedagili ne sebeple önermedi birşey syledi mi
Canım diş çıkarma doğal bı surec olduğu için mudahele etmek pek doğru değil diyo doktorlar. O acıyı da cekmesi lazımmış aci eşiği yukselmesi için. Ben ilk kızımda da hicbisey kullanmadım dış çıkarırken gece 10 15 kere uyandığında oldu. Bu kızımda da kullanmayı düşünmuyorum ozellikle o jeller varya çok zararliymis

Üşümüyorsa ondandır canım bez numarası büyük gelince de sızdırma yapıyor bizimki 9.5 kilo 4+ kullanıyorum ben 5 büyük gelmiyor mu ki?

Büyü gelmiştir bezi ondan taşımıştır. Benim kız da dönüyor dönünce de uyanıyor

allah'a çok şükür nasıl sevindim aklımdaydın canım. bebişlerimizle sağlıklı upuzun yıllarımız olsun

Gündüz toplam uykusu üç saati geçmiyo canım. Hep böyle değildi ya 4. Ay uyku gerilemesinden sonra bu hale geldi.
Gündüz uykuları desteksiz mi oluyo peki nasıl uyutuyosun canım?

Gündüz toplam uykusu üç saati geçmiyo canım. Hep böyle değildi ya 4. Ay uyku gerilemesinden sonra bu hale geldi.

Uyku konusunda 3 aylıkken bozulmalarımız başladı gittikçe berbat oldu akşam 8 de yatırıyordum sabah 8 e kadar belki 20 defa kalkıyordu artık yorgunluktan ölüyorduk eşimde bende 6 aylık olmasına 2 hafta kala uyku eğitimlerini araştırdım ama eğitim almadım benim çocuğumun uykusunu benden başka kimse düzenleyemez onu en iyi ben biliyorum diye düşündüm (tamamen kendi görüşüm eğitim alıp çok memnun kalan anneler var) kendimce bir eğitim vermeye başladım benim bebeğim hep beşikte emzikle yatıyordu iki üç gece başında bekledim nasıl uyanıyor diye sonra fark ettim ki 1.5 saatte bir döngüsü var ve her döngü geçişinde emziği istiyor emziği bıraktırma kararı aldım birden vermedim, bu süreçte beşikte ama sürekli temasla uyuttum sevdim pış pış yaptım zaten emziği de zorla alıyordu öyle aman aman ağlamadı yani 2 3 dakika süren ağlamalar oldu. 10 gün emziği unutması için hep temasla uyuttum pış pışla saçlarını ojsayarak falan 10 günde temasa alıştı bu sefer gece 10 defa uyanıp pış pış yapıp öyle uyutuyordum sonra yavaştan bunları azaltmaya başladım şarkı dinlemeyi çok seviyor benim oğlum şarkı açtım o şarkının ritmine göre beşiğe vurup ritim tuttum o şekilde oraya odaklanıp uyudu sonra şarkıyı kapattım sadece ritimle şimdi beşiğe koyuyorum anlatıyorum işte bütün yavru hayvanlar uyuyacakmış tek tek sayıyorum falan öyle konuşuyorum bir iki dakika dönüyor beşikte mızırdanıyor en son uyuyor. Ben her ağladığında kucağıma aldım sevdim zaten çok az ağladı çünkü beşiğe yatırınca odaklanacağı farklı şeyler yaptım eğitim sayılır mı bilmiyorum ama benim kurtuluşum oldu bu çok zamanımı aldı 1 ay falan ugrastım ama şimdi 3 saat uyuyabiliyor. Sonra benim arkadaşımda bu yöntemi denedi anlatınca onun bebeği çok ağladı ben ağlasa devam etmezdim asla ama o devam etti 10 dakika ağladı bebeği 2 gün 3. Gün 3 4 dakika ağlayıp uyumaya başlamış şimdi benim oğlandan çok uyuyor maşallah çok uzun oldu kusura bakmayın ben uykusuzluktan çok çektim inşallah faydası olur

Bebeğiniz meme reddi yapıyor mu ya benim ki zorla alıyor memeyi mama da içmiyor
Allah Alllah ya bitmiyor mu bu meme redleri atlattık artık bitti gitti gitsin ya ben artık reddedince sen bilirsin yemezsen yeme diyorum djfjjd başka bir derdi oluyor genelde ya uykusu var ya yemek yedirirsem okey diyor anlıcaz bi gün inşallah

Bnde pes ediyorum ama böyle de beslenemiyormus gibime geliyor bilmiyorum red yiyorum sürekli

anladım canım. zaten 4. aydan sonra daha düzen hala oturmuş değil bizde de. tam düzeldi her şey çok güzel diyorum o gece sıkıntı başlıyor. bizim uykular çok kısa değil ama uykuya dalması tam bir OLAY. dalmıyor. dalsa da beş dakika sonra içli içli ağlayarak uyanıyor. benim sesimi duyunca, elimi tutunca geri dönüyor ama tam o anı yakalamam lazım. gündüz de gece de aynı sorun var. seninkinin de bir derdi vardır diye düşünüyorum. biraz daha süre tanımalısın belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…