Ben yakıcam ama biraz geç kaldık 8 aylık olacak minik bu hafta ama ramazan girince yapamadımKız anneleri 6 ay kınası yakacak yada yakmış olan var mı aranızda
Maşallah gözün aydın kız rahatladı yavru
Ay sağolun valla rahatladıÇok şükür…Nasıl yaptı ve müdahalede bulundun muu
Kendi mi kalkıyor benim bebe yapamıyor daha yakızlar bebişi yatırıyorum. sonra ağlıyor yanına gidiyorum, büyük insan gibi yatakta oturmuş etrafa bakıyorhâlâ alışamadım bu olaya. elime almaya bile korktuğum bebe şimdi kendi kendine kalkıyor
yok yok bizimki de dümdüz durduğu yerde kalkamıyor dahaKendi mi kalkıyor benim bebe yapamıyor daha ya
Bende ramazandan dolayı yapamadım bakalım haftaya yada 2 hafta sonra yapmayı düşünüyorum gün belirlemedim daha kızıma bindallı aldım amaBen yakıcam ama biraz geç kaldık 8 aylık olacak minik bu hafta ama ramazan girince yapamadım
Kızlar selam,
Bir sorum olacak, bebeğimin beze alerjisi olduğunu nasıl anlarım bu durumu yaşayan var mı? Nokta nokta döküntüleri vardı vajinasında bugün poposuna da yayıldığını gördüm 1 günde oldu resmen. Sleppy kullanıyorduk molfixe geçtik o sırada doktor kontrolümüz vardı kortizonlu bi krem verdi kullandık geçti sonra yine çıktı pişik kremi kullanıyorum hafifletiyor ama bir anda artması canımı çok sıktı şu an. İdrarında koku renk değişimi vs yok.
Acile götüreceğim çok kalabalıkmış çekiniyorum hastalık kapmasından da.
Prematüre olduğu için ek gıdaya henüz başlamadık, farklo bir şey de kullanmadım bez ıslak mendil veya krem olarak. Anlam veremedim bir anda olmasınaPişik olmuştur artık ek gıdaya geçtiysen yakabilir idrar ve kakası ve ıslak mendiller de yapıyor ben değiştirmiştim pişik yaptı daha sonra aynı markaya döndüm düzeldi
Nasıl oluyor kiz bu 6 ay kınası yeni duydum ben. Belki sizin yöreye ait biseydir bizim buralarda yok çünküBende ramazandan dolayı yapamadım bakalım haftaya yada 2 hafta sonra yapmayı düşünüyorum gün belirlemedim daha kızıma bindallı aldım ama
çok zor çok ah 3 ay boyu çektik bu durumuBebişim gece saat başı uyandı sürekli mızırdandı ilk defa böyle oldu. Bebeği uyumayanları çok iyi anladım perişan oldum
Bence süreciniz harika ilerlemiş canım. Ben şimdi chatgbt desteği alarak üç dört gündür uyuduğu uyandığı saatleri yazıyorum ne şekilde uyuttuğumu yazıyorum. Son günlerde anladığım gece en az üç kez beslenmesi gerekiyo bebeğimin. Ben son zamanlara memede uyytmaya alıştırmıştım çok fazla uyanıyo diye. 20 uyanmanın sadece üçü açlık uyanmasıymış yani. Onun saatleri kafamda netleşti şimdi o saatlerde besliyorum. Diper uyandığında uyku arkadaşına alıştırma yolundayım bir peluşa sarıyorum kolunu emziği ağzına verip pat patlıyorum. Henüz çok yeni bizim. Bizde sallama desteği vardı meme deateği vardı bunlar yüksek yoğunluklu desteklersi en başta bunları kestim. Gece uykusuna memeyle geçerdi dün onu kestim mesela uyudu da. Şimdi zamanla emziği patpatı da azaltmaya çalışıcam. Kaç gündür perişanım ben de ama geceleri böyle uyanık kalmasam diğer türlü zaten uyuyamıyorum bari uyumayı öğreteyim diyorum kendi kendime. Çok zor uykusuzluk. Daha yolumuz var ama üç dört gün içinde bile ilerleme katettiğini görmek iyi geldi en azından.Uyku konusunda 3 aylıkken bozulmalarımız başladı gittikçe berbat oldu akşam 8 de yatırıyordum sabah 8 e kadar belki 20 defa kalkıyordu artık yorgunluktan ölüyorduk eşimde bende 6 aylık olmasına 2 hafta kala uyku eğitimlerini araştırdım ama eğitim almadım benim çocuğumun uykusunu benden başka kimse düzenleyemez onu en iyi ben biliyorum diye düşündüm (tamamen kendi görüşüm eğitim alıp çok memnun kalan anneler var) kendimce bir eğitim vermeye başladım benim bebeğim hep beşikte emzikle yatıyordu iki üç gece başında bekledim nasıl uyanıyor diye sonra fark ettim ki 1.5 saatte bir döngüsü var ve her döngü geçişinde emziği istiyor emziği bıraktırma kararı aldım birden vermedim, bu süreçte beşikte ama sürekli temasla uyuttum sevdim pış pış yaptım zaten emziği de zorla alıyordu öyle aman aman ağlamadı yani 2 3 dakika süren ağlamalar oldu. 10 gün emziği unutması için hep temasla uyuttum pış pışla saçlarını ojsayarak falan 10 günde temasa alıştı bu sefer gece 10 defa uyanıp pış pış yapıp öyle uyutuyordum sonra yavaştan bunları azaltmaya başladım şarkı dinlemeyi çok seviyor benim oğlum şarkı açtım o şarkının ritmine göre beşiğe vurup ritim tuttum o şekilde oraya odaklanıp uyudu sonra şarkıyı kapattım sadece ritimle şimdi beşiğe koyuyorum anlatıyorum işte bütün yavru hayvanlar uyuyacakmış tek tek sayıyorum falan öyle konuşuyorum bir iki dakika dönüyor beşikte mızırdanıyor en son uyuyor. Ben her ağladığında kucağıma aldım sevdim zaten çok az ağladı çünkü beşiğe yatırınca odaklanacağı farklı şeyler yaptım eğitim sayılır mı bilmiyorum ama benim kurtuluşum oldu bu çok zamanımı aldı 1 ay falan ugrastım ama şimdi 3 saat uyuyabiliyor. Sonra benim arkadaşımda bu yöntemi denedi anlatınca onun bebeği çok ağladı ben ağlasa devam etmezdim asla ama o devam etti 10 dakika ağladı bebeği 2 gün 3. Gün 3 4 dakika ağlayıp uyumaya başlamış şimdi benim oğlandan çok uyuyor maşallahçok uzun oldu kusura bakmayın ben uykusuzluktan çok çektim inşallah faydası olur
Ayrılık kaygısı ya da uyku döngüsü kaçıyo demek ki sizde de canım. Ay gerçekten çok zor ya. Keşke bize gelişleri uyku eğitimli olsaanladım canım. zaten 4. aydan sonra daha düzen hala oturmuş değil bizde de. tam düzeldi her şey çok güzel diyorum o gece sıkıntı başlıyor. bizim uykular çok kısa değil ama uykuya dalması tam bir OLAY. dalmıyor. dalsa da beş dakika sonra içli içli ağlayarak uyanıyor. benim sesimi duyunca, elimi tutunca geri dönüyor ama tam o anı yakalamam lazım. gündüz de gece de aynı sorun var. seninkinin de bir derdi vardır diye düşünüyorum. biraz daha süre tanımalısın belki.
Diş olabilir eğer rutinde bu uyanmalar yoksa. Normalde 20 kez kalkıyosak diş çıkarken 40 kez kalkmıştık her yarım saatte bir.Bebişim gece saat başı uyandı sürekli mızırdandı ilk defa böyle oldu. Bebeği uyumayanları çok iyi anladım perişan oldum
Balkan göçmenlerinden geçmiş canım bize de kız bebeği kötülüklerden nazardan korusun diye hanede kız bebeğin olduğunu eşe dosta duyuruyorsun yani ben öyle biliyorum belli başlı bir amacı yok yapmasanda olur işte bebeğe kına yakılıp küçük ikramlıklarla birlikte eş dost akraba birlikte eğleniyorsunNasıl oluyor kiz bu 6 ay kınası yeni duydum ben. Belki sizin yöreye ait biseydir bizim buralarda yok çünkü
Benim bebede uyumadı dün içimden gece ne güzel uyuyor hiç ağlamıyor diye geçirmiştimBebişim gece saat başı uyandı sürekli mızırdandı ilk defa böyle oldu. Bebeği uyumayanları çok iyi anladım perişan oldum
Evet dönüyor her bebek bir değil burada kıyaslama yapmak doğru olmaz yani yüz üstü dönüyorsa sırt üstü de dönecektir merak etmeKızlar bebekleriniz karın üstünden sort üstüne dönebiliyor mu?
Uykular yine bozuldu mu ya sonra?çok zor çok ah 3 ay boyu çektik bu durumutam uykuyu öğrendi bu seferde dişimiz çıktı. Heralde diğeri de çıkıyor yine uyanıyor çünkü
Kuzey Kıbrısta erkek bebekler de kız bebeklere de yapılıyor bu.Balkan göçmenlerinden geçmiş canım bize de kız bebeği kötülüklerden nazardan korusun diye hanede kız bebeğin olduğunu eşe dosta duyuruyorsun yani ben öyle biliyorum belli başlı bir amacı yok yapmasanda olur işte bebeğe kına yakılıp küçük ikramlıklarla birlikte eş dost akraba birlikte eğleniyorsun
Muhakkak her bebek aynı değil ama bu dönemi bu beceriyi yapması gereken sınır olarak okudum ben. Şimdi biraz huylandım ve de. Ne zamandan beri dönüyo canım?Evet dönüyor her bebek bir değil burada kıyaslama yapmak doğru olmaz yani yüz üstü dönüyorsa sırt üstü de dönecektir merak etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?