• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kızlar bu konaktan kurtulan var mı ya zeytinyağı ve konak tarağıyla her banyoda yapıyorum ama yok çoğalıyor sanki ya nolur yardım edin 😢Eki Görüntüle 3545326
Valla yaglayip taramaktan başka çözüm olduğunu bilmiyorum ben. Öyle öyle geçer inşallah sen her banyoda yapmaya devam et canım

Bu ilk tadım olayınu nasıl yapıyoruz sebzeyi buharda haşlayıp 3 gün kuralıyla önce bir çay kaşığı sonra 1 tatlı kaşığı sonra da bir yemek kaşığı verip 4. Gün başka sebzeye mi geçiyoruz bu hafta gideceğiz de doktor kontrolüne o bir şey demeden buradaki tecrübeleri duymak istedim
ben iki gün deneyip üçüncü gün yeni sebzeye geçiyorum. 2 gün havuç verdim, bugün patates verdim. doktor da iki gün dedi.

ben de kakasında olduğu gibi çıktığını görünce daha cıvık vermek istedim. ama süt değil de sıcak su karıştırsam yanlış mı olur acaba bi fikrin var mı
Bu konuda birşey okumadım. Zaten su da haşlanıyor bence kıvam için yapmakta sorun olmaz sanki. Benim ki yemediği için belki süt tadını alırsa yer diye öyle yaptım.

Benimki hiç dönemiyor yüzüstü kalıyor öyle. Bir kez denedi korktu ağladı dönünce ondan beri denemiyor sadece ağlıyor beni bekliyor çevirmem için.
Uzun sürüyor onu yapmaları diye biliyorum. Bizimki tummy time pozisyonu alıyor hemen 😄

Canım bizim kızın da öyle gitgide açılıyor. Elletmedi öncesinde ne bir bant ne bir şapka takabildik. Şimdiden sonra da düzelmez diyorlar. 1 yaşa kadar belki bir ihtimalmiş ama ona da düzenli olarak bişey takıyor olmak lazım 😢 izin veriyorsa yap bence
Aa kepçe mi olucaz yani. Asla dokundurmuyor

oo o zaman sizinki daha büyük ya. rahat ediyorsa devam et kullanmaya. bizimki ufak bi pusetti zaten
Ayy evet yaa benim en buyuk derdim arabada yan koltuguma koyup taşımam. Arkada beni görmeden cıldırıyo cünkü. Bende rahat ediyorum bogulur gibi olur bişey olur hemen mudahale edeyim die yada agladımı sallıyorum sag elimle. Arka koltuga koyunca arkaya uzanıp sallıyorum oda trafikte müthiş zor ve tehlikeli geliyor. Ondan yan koltuk kurtarıcım oldu. Bide uyuyakalıyo yada başka yerde uyudumu alıp arabay koy arabadan uyurken al falan iyi oluyo puset olmasa düz bebek arabasında uyuyakalımca kaldırıp koyamam ki arabaya uyanmasın die 🤣

Bebeğim yüzüstü dönebiliyor ama geri sırt üstü dönemiyor ve gece uyanmalarının çoğu bu yüzden oluyor. Benzerini yaşayan var mı bu çocuk niye geri dönemiyor ki
Benimki de geri sırt üstü dönmüyor gece yatarken kolunun birini kundaklıyorum uyanmıyor 6. Aya kadar kundak devam😂

kızzz hiçbir şey yok bunda. bizimki bi tık daha açık dur bak bulayım bir foto. önden bakınca baya görünüyor artık. önceden görünmezdi 😅 Linakiz Linakiz alıntılamayı unutmuşum
Bizimkkininde kulakları böyle açıldı napsak bant mı taksal kızlar ya eşim bişey olmaz abartma dedi aldırmadı

Anam sarı kafa😍 sizde bi şey yok benim bebe elf olma yolunda ilerliyo😄
Hahahah benimki de öyle, of çok üzülüyorum ama yapacak hiçbir şeyim yok 😅
Bu arada kulağın en geniş geri 15 20 mm den fazlaysa kepçe kulak denebilirmiş mademoisella mademoisella biz sınıra yakın kurtarıyoruz😄
Ben ölçemedim ama bence kesin fazladır 2 cm’den. Fotoğraf koyayım da bi bakın 🥲
ben de ölçtüm, başıyla kulağın arasında 10 mm falan var maksimum 😂 bakalım daha açılmaz inşallah. ya bi de kulağı şu an aşırı esnek. başını yan çevirince falan hemen kıvrılıyor. onun da etkisi oldu galiba
Kız bişey yok seninkinde de baktım ben 🤓 şapka tak biraz düzelir o bence
Aa kepçe mi olucaz yani. Asla dokundurmuyor
Bizimki de dokundurmadı oldu valla ya 😢

Eklentiler

• D453C385-6166-4588-9D53-AAA68826F307.jpeg
    D453C385-6166-4588-9D53-AAA68826F307.jpeg
    107,7 KB · Görüntüleme: 32

Bizimki içe kıvrık her yeri 😐

oyy yerim o kulakları 😍😍 çok tatlı duruyor ama ya. büyüsün de kendileri karar verir artık sevip sevmemeye 😅

yok, artık liste falan önerilmiyor dedi. mevsime ait taze sebze meyvelerin hepsinden verebilirsiniz (şeker, tuz, bal, patlıcan, bakla hariç), anne sütü ana öğün olacak. ne verirseniz verin ama aşırı abartmayın dedi.
Anladım heyecanlıyım ben de ne yapacağım konusunda bir o kadar da bilgisiz hissediyorum okumama rağmen

Anladım heyecanlıyım ben de ne yapacağım konusunda bir o kadar da bilgisiz hissediyorum okumama rarağmen
çok iyi anlıyorum valla ben bugün vazgeçmeyi bile düşündüm 😅 patates verdim ama iyi ezememişim bi yerini, sert kalmış hafif. orayı yutamadı öksürdü falan bi panik oldum. ağzını açmıyor mesela, ben kaşıkla açıp koyuyorum ağzına. ama tükürmüyor da, yalana yalana yiyor. sevmese istemese çıkarırdı herhalde ağzından 🙄 yarın daha fazla haşlıcam iyice yumuşak olsun

Benim ilk kızımda tortikolis( boyun eğriliği)vardı, asla soluna dönmüyordu.3 ay falan fizik tedavi aldık evde de kendim sürekli egzersiz yaptırdım. Her şeyi o dönemediği taraftan gösterip omzuma bile hangi tarafa dönemiyorsa o şekilde aldım, derin uykuya geçince çevirin kafasını ve katladığınız bir ağız bezini diğer tarafa dönmesini engellemek için kullanın
Kaç aylıkken farkettiniz

Back