• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kızlar yaa oğlum artık dışarı çıkmaktan hoşlanmiyor sanırım normalde doğduğundan beri çıkıyoruz havalar soguyunca evde kaldık uzun süredir bir iki haftadır zaten çok huysuz ben ve babası dışında kimseye gitmiyor yabancılıyor ağlıyor başka evde uyumuyor falan anneme bile gidemez oldum uyuyamadığı için ağlama krizine girdiğinden. Bugün hava biraz güzel uzun süredir de çıkamadık diye kanguruya koyup biraz dışarı çıkarayım dedim bir huzursuz oldu ağladı falan hemen eve donduk ben napicam böyle ya evde de huzurlu sayılmaz uyanıkken sürekli mızmız halde hep yanında olmam ilgilenmem gerekiyor uykusu zaten 30dk asla dinlenemiyoruz o da bende. Bi de şimdi dışarı çıkamama korkma yabancılama yüklendi kafamı cidden toparlayamıyorum artik. Babası ve benim dışımda kismede durmadıgi için nefes dahi alamaz oldum babası zaten akşam geliyor maks 1 saat oynatıyor yine uyutma işi bende annemde korkuyor bakmaya ya durmazsa diye böyle yapınca. Gecici mi bu durum yaşayan var mı?
30 dakikalık uykular düzelecek diye umut ediyorum ama hala düzelmemiş çoğu kişide 😕 annenizle bende ufak ufak alıştırma yapın onu göre göre tanıdık bir yüz olarak algılar en azından arada annenize bırakıp dinlenirsiniz.

Kızlar yaa oğlum artık dışarı çıkmaktan hoşlanmiyor sanırım normalde doğduğundan beri çıkıyoruz havalar soguyunca evde kaldık uzun süredir bir iki haftadır zaten çok huysuz ben ve babası dışında kimseye gitmiyor yabancılıyor ağlıyor başka evde uyumuyor falan anneme bile gidemez oldum uyuyamadığı için ağlama krizine girdiğinden. Bugün hava biraz güzel uzun süredir de çıkamadık diye kanguruya koyup biraz dışarı çıkarayım dedim bir huzursuz oldu ağladı falan hemen eve donduk ben napicam böyle ya evde de huzurlu sayılmaz uyanıkken sürekli mızmız halde hep yanında olmam ilgilenmem gerekiyor uykusu zaten 30dk asla dinlenemiyoruz o da bende. Bi de şimdi dışarı çıkamama korkma yabancılama yüklendi kafamı cidden toparlayamıyorum artik. Babası ve benim dışımda kismede durmadıgi için nefes dahi alamaz oldum babası zaten akşam geliyor maks 1 saat oynatıyor yine uyutma işi bende annemde korkuyor bakmaya ya durmazsa diye böyle yapınca. Gecici mi bu durum yaşayan var mı?
Canım geçicidir ☺️

Kızlar gece 2 saatte bir uyanıyor benim bebeğim sizde de böyle mi gazdan mı uyanıyor yoksa atak haftası artık kafam allak bullak oldu
Benimki böyle ve gaz sorunu yok şu an özellikle 2 gündür saat başı uyanıyor neredeyse ne gündüz uyuyor ne gece

Kızlar dün bebek a rabası puset muhabbeti vardı. Bizim puset içeriye dogru cukur. Bi arkadaşınkinde bebeği sanki dümdüz yatıyo gibi ama bizimkinde oturur gibi duruyo oyuzden biraz daha uzun kullanırız gibi. Sadece kilodan bırakırız bu gidişle. Ayakları zaten 2-3. Aydan beri hep dısarda bizim. Ama oto koltugundada öyle olur oda kapsul cünkü. Beni asıl zorlayan pusete koydugumda kaldıramamak oluyor artık🤣 iyice agırlaştılar. Bide otokoltugunu arkaya koyucaz ama ben hala yan koltugumda tasıyorum arabada. Kusuyo aglıyo agzına bişey geliyo hemen mudahle ediyorum. Bagırdıgında hemen sallıyorum falan yada konusuyorum beni izliyo.
Sİzin bebelerin boyu kaç oldu ki sığmıyolar ya 67 cm pusete sığıyo hala benim ki

Başka evde uyumama bizde de var. Gündüz uykularıda genelde yarım saat oluyo nadiren 40 45 dk. Geçicidir ama ağlıyo diye vazgeçme uykusunu almış ve karnı tokken kısa da olsa çıkın dışarı iyice uzaklaşmasın alışsın. Belki artık kanguruda sıkılıyodur bebek arabasıyla da dene istersen🙁

Başka evde uyumama bizde de var. Gündüz uykularıda genelde yarım saat oluyo nadiren 40 45 dk. Geçicidir ama ağlıyo diye vazgeçme uykusunu almış ve karnı tokken kısa da olsa çıkın dışarı iyice uzaklaşmasın alışsın. Belki artık kanguruda sıkılıyodur bebek arabasıyla da dene istersen🙁

Babası iste olduğu için mecburen kanguruyla çıktım arabada deneyeceğiz bakalım 🥹 kangurudan da hoşlanmadı zaten. Baska yerde uyumama olayını nasıl çözücez bu da çok büyük sorun ya eve hapis oldum resmen

Benimkinin ne beslenme aralıkları uzadı, ne de uykusundan vazgeçti. Hala 3 saatte bir besleniyor ve gündüz 4 uyku yapıyor.
bizim beslenme aralığımız 2 saat 😂 ama uykular 3 oluyor. çok uzun uykular kalmadı artık. 40ar dakika filan. bugün de öyle oldu. bakalım gece neler bekliyor kdkdkd

Bizde de aynı çarşamba günü beş aylık olacak iki saat uyanıklığa yeni çıktı bir buçuk saatti on gün önce filan. Üç saate uzarsa durmuyor huzursuzlanıyor hemen iki saat dolunca. Gece uykuları bizimkinin de bozuk bence biyolojik saatleri bize yol gösteriyor süreç içerisinde her bebeği aynı kalıba sokmaya çalıştıkça stres oluyoruz :)

Yaaa ama uyumayınca da içinizden geçiyor ya. Hanimuyuyuncada uzun uyumuyo yarım saat 40 dk ama uyumadı mı deccalll

İmkansız 3 saat uyanık kalması hiç uyumadan 2 saat 15 dk rekorumuz
iyi bari içim rahatladı. 2 uyku bana da çok az geldi. bi de sabah saat 6da uyanan bir çocuğa göre günlük plan yapıyor. 6 da uyansak o gün aslaaaa bitmez. 9 buçuk 10 gibi uyanıyoruz. gece de Allah ne verdiyse işte 😅

Babası iste olduğu için mecburen kanguruyla çıktım arabada deneyeceğiz bakalım 🥹 kangurudan da hoşlanmadı zaten. Baska yerde uyumama olayını nasıl çözücez bu da çok büyük sorun ya eve hapis oldum resmen
Babannesinde uyku vakti gelince kucağımda uyutuyorum bırakmıyorum uyanınca beni görsün korkmasın diye. Zamanla düzelir heralde ya🥴

Bu arada ben de yollarda ağlayacak durmayacak diye çıkmıyodum başlarda ama artık umursamıyorum ağlarsa kaldırıma bile oturup emziriyorum kim bakarsa baksın umrumda değil. Çıkmamak benim psikolojimi bozdu çünkü.

"lütuf gibi" ben de böyle hissediyorum. ona da dedim. senin işten geldikten sonra yaptığın her şey sana puan kazandırıyor sanki. benim yaptıklarım hep bi karadeliğe gidip kayboluyor :/ kendim adaletsizlik yapmak istemediğim için dediğin gibi ince ince hesap ediyorum her şeyi. ama o inceliği görememek üzücü. bebişlerimiz biraz daha büyüdüğünde her şey yoluna girer inşallah 🥲
Amin canım inşallah yoluna girer 🙏🏻
Cucuthecatt Cucuthecatt valerianka valerianka kızlar hepinizi etiketleyemedim ama belki faydam dokunur. Birbirimizi en iyi biz anlarız anne olarak. Çocuksuzlar bizi anlamaz bekarlar evlileri. Lütfen eşlerinizdende anlamalarını beklemeyin. Anlatmayın. Sorumluluk verin tatlı tatlı. Alan açın birbirinize. Detaylandıracağım kısaca istersen kendimden daha çok örnek veririm. Kıyas yapmıyorum nolur beni yanlış anlamayın isterim ki yarım saat nefes alın. Eşinizi övün. Canım sen çok güzel alt değiştirirsin ya pijamasını giydirsene bende o ara duşa gireyim bak mamasıda hazır peşine içirirsin gibi. Kahvemi içmek istiyorsunuz aşkım 10 dakka gezdirsene şunu rahat içeyim ben alacağım zaten sende rahatça maçını izlersin gibi. Ben doğumdan itibaren eşime çocuğun herşeyini yaptırıyorum. Çok ağlattı. Yanlış giydiriyor ama sesimi çıkarmadım. Uyutamasa bile bendede aynı ya çok güzel uyutuyorsun diyorum. Emzirme dışında herşeyi yapıyor. O yüzden çocuk bakmak zor olduğu için izin gününde evi toplar çocuğa sen bak der çakallıktan :) gece uyur işe gidiyorum ben der ellemem acil bşşey olmadığı sürece. Hatta ara ara ayrı yatıyor horluyormuşum uyandırmak istemiyormuş. Tatlı tatlı bekarmısın olummm sen boşanma sebebi gelme istememm diyip takılıyorum o gece geliyor yine gidiyor. Maçları oluyor ben ilgileniyorum çocukla rahat izlesin diye evle mutfakla işim varsa sen bak diyorum. Kızım 20 günlükken maça gitti eşim inanır mısınız kızmadım. 2. Kez gitti ona da kızmadım. 3. Ye yeltendi almamış bilet alsaydın zaten çöptü bileti yedirirdim bokunu çıkarma sende bi gece sana bırakırım patates olursun 4 ay feleğin şaşar sus otur aşağı diyorum gülüyor. Bu süreçte çok değişiyorlar evden uzaklaşmaya yer arıyorlar eşimin çevresinden çok var eve gitmek istemiyorum halısaha yap çocukla sıkıldım diyen. Kimse eşine yardım etmiyor diye anlatır eşim evet canım sen mükemmelsin ama onlar yanlış yapıyor kızımızz sana düşkün olucak diyorum. Ayy babası altını alıyorsun ya büyüynce anlatrsun diyorum. Hepinizi anlatıyorum bende bunalıyorum hatta eşimide bunaltıyorum ama 5 dakika oturup sakinleyin. Eşleriniz sizi anlıyor biz kendimizi doğru ifade edemiyoruz. Bazen bende diyorum ağlatma ya akşama kadar duyuyorum o sesi tahammülüm kalmadı diye deme öyle kızımıza diye kızıyor. Yapıyorlar yani aynılar hepsi. Biz onlerın trafikte neden sinirlendiklerini anlayamayız sürekli trafilte değiliz onlarda tam anlamıyla bilemezler. Siz naiflikle anlatıcaksınız. Az önce eşim takıldı bana sen hamileyken böyle değildin napıyon diye göbeğimi sever gibi yaptı güya. Sinirlendim. Çocuk uyuduktan sonra kırıldığımı 5 aydır evde olduğumu bu psikolojiyi bilemeyeceğini söyledim. Hamileyken 5 kilo alan ben doğumdan sonra 10 kilo aldım. Şaka yaptım falan dedi bla bla. Bilmiyorum sankş ben göbeğimi sende kal 5 ay evde göreyim dedim. Onlara basit geliyor böyle şeyler. Siz evliliğine duygularınıza odaklanın. Bi büyüsünler rahatlayacağız :)
Canım başlarda ben de hiçbişeyden soğumasın diye bunları yaptım ama yani ben zaten benim onu düşünüp onun beni daha az düşünmesinden yorgunum, daha da onu düşünüp alttan alacak gücüm kalmadı.. neyse su akacak yolunu bulacak inşallah ne diyelim 😅🙏🏻
bi de osman gönülal'ın 5 aylık bebekler hakkındaki videosunu izledim. günde 2 uyku öneriyor sadece ve uyku aralıkları da en az 3 saat filan. benim oğlum 2 saati geçince gözler kızarmaya başlıyor ve en az 3 kere uyuyor gündüz. 2'ye düşen var mı aranızda? gece uykusunun bozulma sebebi acaba gündüz fazla uyuması mı diye düşünmeye başladım 😕
Ay mümkün değil 2 uyku, 3e düşemedik biz. Uyku aralıkları biraz daha açıldı bizim, 2 saat bir kere de 2,5 saat durabiliyor ama uykuya geçişlerde çok direnç gösteriyor. Gerçekten iflahım söküldü, uyuduğu da 40 dk o da memede ama onu yapasıya kadar bile canım çıkıyor, bi de 2 uyku uyutsam mahvoluruz 😬
1 saatte bile mızmızlanıyor benim ki bazen 5 gün sonra tam 6 aylık olacak. Ne gece ne gündüz uyku uyuyoruz hala🥺 3 saat arayı gece uykusuna geçmeden önce yapmaya çalışıyorum ben ama o zaman da zor dayanıyoruz birbirimize 😁 Ahh en zorlandığım şey bu uyku mevzusu oldu bu süreçte
Ya gerçekten uyku ve emzirme bu sürecin en zorlu iki şeyi bence de. Uyuyabilsek herşeyi yaparız gibi geliyor 😢
Canım çok aynı şeyleri yaşıyoruz, ben de bir tek bizim başımıza geliyor sanıyordum. Tam olarak böyle bizimki de, her gelen aman kendinize alıştırmışsınız diyor da özel bi çaba sarfetmedik çocukla ilgilendik o da bize güveniyor ve bizden başkasına gitmiyor. Annem gele gide biraz da anneme alıştı ama onların evine gittiğimizde çok yabancılıyor. Yenidoğanken, 2 aylıkken filan pusete koyar koymaz susuyordu, yolda uyuyakalıyordu rahatça kahve içmeye çıkıyorduk, şimdi çok direniyor kalkmak istiyor. Uyku desen zaten gece doğru dürüst uyumuyor gündüz de benimle uyuyor o da 40 dk, gerçekten ben de zihnen ve bedenen bitik hissediyorum. Umarım geçicidir ama 4 aylıktan beri bekliyorum 🥲

Ay dün kocamın ahını mı aldım ne yaptıysam bugün içimizden geçti ya. Gece zaten hiç ayrılmadı benden hiç uyumadım, gündüz de uykulara direndi. Ne yaşıyoruz gerçekten hiç bilmiyorum 😔

Canım çok aynı şeyleri yaşıyoruz, ben de bir tek bizim başımıza geliyor sanıyordum. Tam olarak böyle bizimki de, her gelen aman kendinize alıştırmışsınız diyor da özel bi çaba sarfetmedik çocukla ilgilendik o da bize güveniyor ve bizden başkasına gitmiyor. Annem gele gide biraz da anneme alıştı ama onların evine gittiğimizde çok yabancılıyor. Yenidoğanken, 2 aylıkken filan pusete koyar koymaz susuyordu, yolda uyuyakalıyordu rahatça kahve içmeye çıkıyorduk, şimdi çok direniyor kalkmak istiyor. Uyku desen zaten gece doğru dürüst uyumuyor gündüz de benimle uyuyor o da 40 dk, gerçekten ben de zihnen ve bedenen bitik hissediyorum. Umarım geçicidir ama 4 aylıktan beri bekliyorum 🥲

40’ı çıksın düzelir, 3 aylık olsun düzelir 6 aylık olsun düzelir derken ne çektik ya. Birbirimize sarılalım 🫂
Bizde bu aya kadar çok rahat çıkıyorduk arabada uyuyordu bi kahve içiyorduk en azından ama şimdi koca adam oldu sanki bir tripler bi tripler 🙂↔️ azıcık uyusaydık belki daha kolay olacaktı her şey 🥲

Ay mümkün değil 2 uyku, 3e düşemedik biz. Uyku aralıkları biraz daha açıldı bizim, 2 saat bir kere de 2,5 saat durabiliyor ama uykuya geçişlerde çok direnç gösteriyor. Gerçekten iflahım söküldü, uyuduğu da 40 dk o da memede ama onu yapasıya kadar bile canım çıkıyor, bi de 2 uyku uyutsam mahvoluruz 😬
senin memede uyuma olayı düzelmedi mi nasıl gidiyor? bizim 4. ay atağı bitti derken 10 gün sonra falan yine başladı. artık günleri saymayı bıraktım, kabullendim böyle 😅 babasını salona gönderdim yatak tamamen bizim. sağa sola döne döne yatıyoruz birlikte. sana bebeği alıştırmışsın diyenler de tamamen boş konuşuyor bu arada. ben doğduğundan beri hiç bebeğimle uyumamıştım, ezerim zarar veririm diye. ama artık başa çıkamayınca yanıma aldım ve hiç olmazsa uykuya dalıyor benimle yatarken. demek ki buna ihtiyacı varmış diyorum.

Back