Evet bebek doyacak benim memeler kulak memesi kıvamındaay gerçekten miben iki gündür deli gibi sağıyorum ama sağmasam mı öyleyse? yatmadan evvel sağayım da dolaba atayım dedim ne olur ne olmaz. dibine kadar sağdım tam o esnada bebek uyandı, emmek istedi. bi şansını deniyim dedim verdim memeyi ağzına ve süt geldi ya baya emdi yani. şaşkınım. sıfırı çekti sanıyordum, mutlu oldum baya şimdi yine yatırdım uyutucam. memenin terbiye olması bu muymuş yani? aşırı yumuşak ya. başlangıca göre nispeten yumuşamıştı zaten ama bu ayrı bi yumuşaklık. süt yokmuş gibi. ben o zaman bebeğin doyacağına inanıyorum ve mama filan almıyorum inşallah doğru yapıyorumdur
Al memelerini karşına konuş bu kadar terbiyesizlik fazla artık de usandım sizden terbiyenizi takının yoksa sütten keserim bebemi mastit olursunuz deYaa terbiye olur mu bizimki de? İnşallah
Diş değil canım bence çünkü benim bebe de öyle elleri sürekli ağzında şap şup hırslı hırslı emiyor gören bu çocuk aç diyor halbuki daha yeni yedi bunu biraz araştırmış hatta instagram da da önüme çıkmıştı oral dönemde oluyormuş bu bebeler sinirlenince gazı olunca acıkınca kucak isteyince vs vs vs kiste uzar gider hırsını almak için ellerini emiyorlarmış ee benimki aynı zamanda salyasını da köpük köpük yapıp atıyor ağzından sürekli salya siliyoruz o da elini emmektenmişdiş olup olmadığını nasıl anlarım ya? damaklarının beyazlaması mı gerekiyor? bu arada biraz daha sakinleşti, bu gece sadece 2 kere uyandı.
senin bebiş 6 gün kaka yapmadığında nasıl oluyor yani çok sıkıntı veriyor mu? benimki de 5 günde bir yapıyordu sonra kendiliğinden düzeldi. eğer çok huzursuz etmiyorsa sen de kafana takma canım, akışına bırak belki kendiliğinden düzene girecektir.
Erkek bebik mo? Erkek bebiklerin kafaları genelde çok terler iki erkek anası olarak bildiiriyorumbebegim geceleri çok terliyor oda ısısı iyi gibi termometrem yok ama kendimden yola çıkarak söylüyorum. Üstünü de çok kalın örtmüyorum içinde uzun kollu zıbın ve uzun kollu pijaması var ama kafa tarafı çarşafı hep ıslak kalktıgında aşırı terliyor var mı böyle sorunu olan ?
Aynen biz de böyleyiz. İnatla gündüz her uykusunda odayı loş hale getirip yatağına koymaya çalışıyorum, en fazla ben tuvalete girip çıkana kadar durup ağlayarak uyanıyor. Teee önceleri konuşmuştuk ya, hayalkırıklığı ağlaması. Niye beni bıraktın gibi ağlıyor, hem kıyamıyorum hem de o kadar çok alıştı ki bütün günü geceyi yapışık geçiriyoruz diye hayıflanıyorum. Düzeleceğimize dair bi umudum yok ama 4.aydan sonra da böyle olursak uyku eğitimi düşünüyorumBenim bebeğim ısrarla sadece memede uyuyor ya. Emerken uyuyakalıyor, 11 haftalık. Yani beşiğinde uyutmak gibi bi şeyim 1-2 şanslı sefer dışında asla olamadı nasıl yapıcam bilmiyorum. Uyuyunca yatağına koyuyorum gündüzleri anca. Gece de zaten beraber uyuyoruz :/
ya benim gerçekten memeler terbiye olmuşDiş değil canım bence çünkü benim bebe de öyle elleri sürekli ağzında şap şup hırslı hırslı emiyor gören bu çocuk aç diyor halbuki daha yeni yedi bunu biraz araştırmış hatta instagram da da önüme çıkmıştı oral dönemde oluyormuş bu bebeler sinirlenince gazı olunca acıkınca kucak isteyince vs vs vs kiste uzar gider hırsını almak için ellerini emiyorlarmış ee benimki aynı zamanda salyasını da köpük köpük yapıp atıyor ağzından sürekli salya siliyoruz o da elini emmektenmiş
Canım tecrübem yok ama bu kadar sıkıyorsa damağıyla, diş bence. Muhtemelen onun huzursuzluğunu yaşadınız uykuda daya benim gerçekten memeler terbiye olmuşçok şükür yumuşacık olsa bile süt geliyor ve bebiş doyuyor ama diş midir nedir bilmiyorum bir haftadır meme uçlarım feryat ediyor artık. çok sert emiyor nerdeyse koparacak gibi ellerini de o hırsla emiyor dediğin gibi ama meme uçlarım çok fena yani. yara yok çok şükür ama aşırı hassasiyet var. her emzirme öncesi stres oluyorum acı çekicem diye. dişi var da ısırıyor sanki öyle bi acı. neden bu acaba ya? bekliyorum dönemliktir, geçecek diye...
Damağını kaşıdın mı kaşıyıcıyla ne tepki veriyor kuzum? Ben denedim inanılmaz rahatladı oradan anladım diş olduğunu. Ayrıca erken değil bence 14 ağustos doğumlu arkadaşımın oğlu diş çıkardı 2 gün önce. Her bebek farklı işteya benim gerçekten memeler terbiye olmuşçok şükür yumuşacık olsa bile süt geliyor ve bebiş doyuyor ama diş midir nedir bilmiyorum bir haftadır meme uçlarım feryat ediyor artık. çok sert emiyor nerdeyse koparacak gibi ellerini de o hırsla emiyor dediğin gibi ama meme uçlarım çok fena yani. yara yok çok şükür ama aşırı hassasiyet var. her emzirme öncesi stres oluyorum acı çekicem diye. dişi var da ısırıyor sanki öyle bi acı. neden bu acaba ya? bekliyorum dönemliktir, geçecek diye...
Al memelerini karşına konuş bu kadar terbiyesizlik fazla artık de usandım sizden terbiyenizi takının yoksa sütten keserim bebemi mastit olursunuz deşaka bir yana terbiyesiz meme gerçekten çok zor bir an önce düzelmeleri umudu ile
Canım D vitamini eksikliği olabilir bu. Sadece kafa terler vücut az nemli ben yaşadım iyi bir d vitamini verdi doktor geçtibebegim geceleri çok terliyor oda ısısı iyi gibi termometrem yok ama kendimden yola çıkarak söylüyorum. Üstünü de çok kalın örtmüyorum içinde uzun kollu zıbın ve uzun kollu pijaması var ama kafa tarafı çarşafı hep ıslak kalktıgında aşırı terliyor var mı böyle sorunu olan ?
Verilmez. Sakın yapma. Gaz masajı yap ve sıcak tutKızlar gaz sancısı için calpol versem geçer mi? Çocuk kıvranıyor resmen?!
HahahYa neredeyse hergün saat 4-5 lere kadar uyutamadığım bebeğim bugün erken uyudu. Bu sefer de ben uyuyamıyorum. Dalamadım bi türlü uykuya
Aynen şoktayım valla.Hahahinsan ne yapacağını şaşırıyor öyle olunca mutluluktan göbek atıyor
Gündüz uykularını kısaltarak sanırım.Kızlar benim kız 5 kere gündüz uykusu yapıyor.
Kalkış 9.30
11 de ilk uyku 14 ikinci
17.30 üçüncü uyku
19.00 da ufak kestiriyor soru şu 22 de gece uykusuna artık geçmesi lazım ya onu da kısa tutup kalkıp gece 2de uzun uykusuna geçiyor 7 saat uyanmadan uyuyor.
Nasıl öne çekerim acaba bunu gece canım çıkıyor
Benimki tazyiği kesmek için çiğniyor ucunu. Biberon emen çocuklar yaparmış bazen onu. Bir de diş tabi. Kaşınıyordur oralar hepya benim gerçekten memeler terbiye olmuşçok şükür yumuşacık olsa bile süt geliyor ve bebiş doyuyor ama diş midir nedir bilmiyorum bir haftadır meme uçlarım feryat ediyor artık. çok sert emiyor nerdeyse koparacak gibi ellerini de o hırsla emiyor dediğin gibi ama meme uçlarım çok fena yani. yara yok çok şükür ama aşırı hassasiyet var. her emzirme öncesi stres oluyorum acı çekicem diye. dişi var da ısırıyor sanki öyle bi acı. neden bu acaba ya? bekliyorum dönemliktir, geçecek diye...
uykusu yine saçma sapan. kimi bebek sıkıntısı olduğunda uyuyamaz ya benim bebeğim tam tersi rahatsız olduğunda, aşı döneminde falan mesela normalden daha çok uyuyor. şu an da öyle gündüz sürekli uyumak istiyor, gece de yine uyuyor ama bölük pörçük, normal gece uykusu gibi değil. merhem sürdüm de meme uçlarım sakinleşti birazCanım tecrübem yok ama bu kadar sıkıyorsa damağıyla, diş bence. Muhtemelen onun huzursuzluğunu yaşadınız uykuda da
aaa ne kadar erken çıkarmış maşallah. benim bebe 29 temmuz doğumlu ama prematüre ya, nasıl bi gelişimi olur bilmiyorum. o diş kaşıyıcıyı henüz almadım hep daha vakit var alırım diyorum ama sen deyince fark ettim gelmiş vakitDamağını kaşıdın mı kaşıyıcıyla ne tepki veriyor kuzum? Ben denedim inanılmaz rahatladı oradan anladım diş olduğunu. Ayrıca erken değil bence 14 ağustos doğumlu arkadaşımın oğlu diş çıkardı 2 gün önce. Her bebek farklı işte