2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    235
Çevremdeki insanlara soruyorum hepsi 8 de 9 da uyuyuyormuş gece uykusuna. Bizde mi bir şeyler ters diyorum ya. Bi düzeni olmadığı için rutin işine hiç girmedim ben şimdiye kadar ama bundan sonra uğraşmam lazım. Ama cidden diğer arkadaşlar da cevap verirse sevinirim ne zaman uyuyor bebişler?
8 -8.30 da odaya geçiyoruz uyku durumuna göre, çok uykusu geldiyse 8 de geçiyoruz mesela, alt değiştirme, burun temizleme, masaj,pijama giydirme yapıp emzirmeye başlıyorum. Genelde 1 1,30 saat içinde uykuya geçiyor, geçmezse de odadan çıkartmıyorum.

Sizin doktorlar ne diyor acaba böyle kusmasına? Günde 30 u buluyor bazen benim kızımın kusmaları ve kimi zaman arka arkaya 3 4 kez kusuyor kimi zaman tek seferde 2 yemek kaşığı kadar kusuyor. Başta reflü dediler sonra idrar yolu enfeksiyonu var ondan kusuyor ama alerji de olabilir dediler her şeyi denedik geçmiyor kusması.
Bizim gümde bir defa fışkıran tarzı tüm beslenmesini kusması oluyor. Diğerlerinde ise her gaz ile kusmaları, beslenmeden çok sonra bile dururken çıkartmaları oluyor. Ben sorgulamayı bıraktım artık her bebek farklı benim bebeğimde çok kusan çok gazlı bir bebek. Kilo almaya devam ediyor. Bu durumda büyümesi ile düzelecek diye bekliyorum. Alerji testi yapıldı normal çıktı.

Çevremdeki insanlara soruyorum hepsi 8 de 9 da uyuyuyormuş gece uykusuna. Bizde mi bir şeyler ters diyorum ya. Bi düzeni olmadığı için rutin işine hiç girmedim ben şimdiye kadar ama bundan sonra uğraşmam lazım. Ama cidden diğer arkadaşlar da cevap verirse sevinirim ne zaman uyuyor bebişler?
Ben 8 buçuktan beri odadayım hala uyumadı genelde 10 10 buçukta derin uykuya geçiyor

Kayınpederimin korkusu oğlan büyüyünce gay olmasın 😄 valla çok garip adam modern görünümünün altında acayip bağnaz düşünceye bakar mısın
Şok oldum ne alakası var, insanlar neler düşünüyor ya 😮
Merhaba. Gece uykusuna ne zaman geçiyor sizin bebeler güzel hanımlar. Bizim en erken 10 10:30. Biz de mi bir terslik var? Daha mı erken yatması lazım.
Biz 2 aylıkken 10.30-11.00 gibi yatırıyorduk, hiç sorun yaşamadık, uzun uyuyordu öyle ama şimdi uyku gerilemesi yaşıyoruz. Düzenimiz değişti, nasıl düzeltebilirim diye denediğim için erken yatırmaya çalışıyorum ama her gün aynı olmuyor. Benim bütün gün mememde olduğu ve bırakınca ağlayarak uyandığı için soft bi şekilde uykuya geçiş biraz zor oluyor. Mesela bugün de sarktı 10.00-10.30 gibi yatağına koymuş olurum ama uyur mu bilemiyorum.

Ben de 45. Günde oldum sandım ama olmamışım heralde bi daha gelmedi çünkü 🤷‍♀️
Benim kadın doğumcum adet kanaması demişti. Kızlar birde emzirenlere birşey sormak istiyorum. İlk başlarda silikon uç kullanıyordum. Sarılıktan doktor mama başladı kontrolsüz ve fazlaca. Daha sonra kendş kafama göre zaten çok fazla kilo alıyor diye kestim. Doktorumun hatası çocuğumun troidlerini bozduğundan tekrar gitmemiştim. Sonra sütüm azaldı kızım kilo almadı. Bsşka doktorla süt attırdık cc olarak sağımda fark ettim .3 aylığız 5800 olduk ortalama kaç cc içiyor bebekleriniz ? Belli olmuyor bazen 90 ı bitiremiyor bazen 125 cc içiyor. Ben hem sağıp veriyorum hemde emziriyorum. Her iki mememide emziriyorum bazen zorlayınca birazını çıkarıyor psikolojikman aç diyr düşündüğümden. Bir de uçlarım çok yok emdikten bi süre sonra kavrayamıyor sinirleniyor almıyot ya da doyduğundan almıyor bilmiyorum varmı emzirirken böyle cebelleşenler ?

Normal değil mi bizim aylarda düzenin olmaması? Gazsız bebek tamam da, 2.5-3 ayda oturmuyor daha düzen diye biliyorum. Yeğenlerimi de böyle hatırlıyorum.

Şok oldum ne alakası var, insanlar neler düşünüyor ya 😮

Biz 2 aylıkken 10.30-11.00 gibi yatırıyorduk, hiç sorun yaşamadık, uzun uyuyordu öyle ama şimdi uyku gerilemesi yaşıyoruz. Düzenimiz değişti, nasıl düzeltebilirim diye denediğim için erken yatırmaya çalışıyorum ama her gün aynı olmuyor. Benim bütün gün mememde olduğu ve bırakınca ağlayarak uyandığı için soft bi şekilde uykuya geçiş biraz zor oluyor. Mesela bugün de sarktı 10.00-10.30 gibi yatağına koymuş olurum ama uyur mu bilemiyorum.
Sorma ben de anlam veremiyorum çok takıntılı bu konuya

Ben 8 buçuktan beri odadayım hala uyumadı genelde 10 10 buçukta derin uykuya geçiyor
Benim bebeğim ısrarla sadece memede uyuyor ya. Emerken uyuyakalıyor, 11 haftalık. Yani beşiğinde uyutmak gibi bi şeyim 1-2 şanslı sefer dışında asla olamadı nasıl yapıcam bilmiyorum. Uyuyunca yatağına koyuyorum gündüzleri anca. Gece de zaten beraber uyuyoruz :/

Benim bebeğim ısrarla sadece memede uyuyor ya. Emerken uyuyakalıyor, 11 haftalık. Yani beşiğinde uyutmak gibi bi şeyim 1-2 şanslı sefer dışında asla olamadı nasıl yapıcam bilmiyorum. Uyuyunca yatağına koyuyorum gündüzleri anca. Gece de zaten beraber uyuyoruz :/
Benim de öyle canım anne yanı park yatak almıştım ardiye olarak kullanıyoruz shshsh😄 benim yanımda uyuyo memede uykuya dalıyo yatarak emziriyorum. İşin kötü tarafı böyle o kadar güzel uyuyo ki sabaha kadar beşiğe alıştırmaya çalışırken bunu bozcam diye korkuyorum

Benim kadın doğumcum adet kanaması demişti. Kızlar birde emzirenlere birşey sormak istiyorum. İlk başlarda silikon uç kullanıyordum. Sarılıktan doktor mama başladı kontrolsüz ve fazlaca. Daha sonra kendş kafama göre zaten çok fazla kilo alıyor diye kestim. Doktorumun hatası çocuğumun troidlerini bozduğundan tekrar gitmemiştim. Sonra sütüm azaldı kızım kilo almadı. Bsşka doktorla süt attırdık cc olarak sağımda fark ettim .3 aylığız 5800 olduk ortalama kaç cc içiyor bebekleriniz ? Belli olmuyor bazen 90 ı bitiremiyor bazen 125 cc içiyor. Ben hem sağıp veriyorum hemde emziriyorum. Her iki mememide emziriyorum bazen zorlayınca birazını çıkarıyor psikolojikman aç diyr düşündüğümden. Bir de uçlarım çok yok emdikten bi süre sonra kavrayamıyor sinirleniyor almıyot ya da doyduğundan almıyor bilmiyorum varmı emzirirken böyle cebelleşenler ?
cebelleşme sayılır mı bilmiyorum ama benim bebeğim emerken hep başını geriye atıyor. memeden ayrılmıyor ama sanki ayrılmaya çalışır gibi geriye atıyor ve meme ucumu çekiyor dolayısıyla :KK43: neden bunu yapıyor anlamıyorum belki süt yoğun geliyordur. geçen sağdığımda iki memeden 100 ml civarı geldi. 2 buçuk saatte bir en az 100 ml emiyor sanırım. fazla zorlayınca benimki de çıkarıyor.

X