Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    12
Önceki gebeliğimde 12. Haftada bıçak gibi kesildi. :KK51:Her sabah öğürerek uyananan ben, başucumda beyaz leblebi ve kraker olurdu gözümü açmadan ağzıma atardım, bi sabah aç ve dinç şekilde uyandım. Birden kesildi. İns öyle olur hepimize 🤲🏼

600, gerçek dışı geliyor di mi ? Özele yakın zamanda gitmedim. Genel muayene ücretlerinden haberim yok ama yine de çok iyiymiş fiyatı. Erkek Dr olmasa keyfe keder giderdim muayeneye. Bi yemek parası Hoppa
Evet 600 benim sigortam yok o yüzden ben 900 ödüyorum ama erkek olsada hiç Allttan muayene etmiyor o yüzden onu tercih ediyorum küçük bı hastane zaten

canım pendiğe gelebilir misin bilmiyorum ama , pendik özel yüzyıla gidiyorum ben Serap Simavlı çok çokk memnunum .
Pendik uzak olur maalesef. Süreç boyunca defalarca gidip gelmek gerekecek, zor olur diye düşündük. Aslında Pendik'te Özel Pendik Bölge Hastanesi'ni de çok önerdiler, tanıdık da vardı, maliyetleri de makul ama uzak oluyor diye düşünemedim. Çok teşekkür ederim, sizin için hep güzel gider umarım süreç.🌷
Canım Evet bir gün ile kaçırılan kontroller can sıkıcı olabiliyor sonuçta bir ödeme yapıyoruz o muayeneler için ama doktorundan memnun isen bunun için doktoruna kinlenme derim Çünkü onların da yapabileceği bir şey yok Hastane sistemi bu şekilde çalışıyor. Biz kendi açımızdan bir gün geçmiş ne olacak kontrol kaydı atsalar diye düşünüyoruz onlar da takip etseler diye düşünüyor İnşallah kafana uyan bir yer bulursun
Aslında telefonu açan kişi doktorunuza bağlı, müsaitse bakabilir demişti, doktor da vezneye sorulsun, ben bir şey yapamam demiş. İlaç yazmam gerekirse yazamam demiş, halbuki hafta içi whatsapp'tan bile ilaç yazmıştı. Sisteme bağlı değil bu durumda bence ama haklısınız, günü geçirmemeliydim. Araştırmaya devam ediyorum ama olmazsa yine o doktora gidebilirim, ilk andaki üzüntüm geçti şimdi.:) Orta pahalılıkta uygun bir hastane bulmak çok zor, özel hastaneler ya çok küçük ya da büyük ve pahalı. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, umarım sizin için de güzel gider her şey🌹
Merhaba, Ataşehir Medicalpark Esra Yaşar Yiğit hocaya gidiyorum ben ilgili iyi bir doktor eski hastalarının yorumları da çok olumluydu. Ben paket aldım hastane yeni açıldığı için kampanyalıydı baya da uyguna geldi düşünürseniz hastanenin sitesinde kayıt bırakınca doktorla ücretsiz ön görüşme ayarlıyorlar ben o şekilde karar vermiştim. Tahlil sonuçlarım falan varsa onu da önden asistanına soruyorum telefondan bilgi alıp dönüyor ben memnunum tavsiye edebilirim. 💜
Tavsiyeniz için çok çok teşekkür ederim, ben de görüştüm, gerçekten uygun görünüyor paket ücreti, bir sürü tetkiki de içerdiği için ayrıca iyi. Aslında bu tür paketler beni korkutuyordu, özel hastaneler paket dışına çıkıp ücret almak için başımıza ekstra işler çıkarabilir diye düşünüyordum ama cumartesi Esra Hanım ile ön görüşme ayarladık biz de, bakalım... Size de kolaylık diliyorum bu süreçte, her şey güzel gider umarım🌺

Arkadaşlar bişey soracağım ben adet gecikmesinden bu yana hep sol kasık ağrısı yaşadım ama dünden bu yana hep sağ agriyo cinsiyet ile alakası olabilir mi yada başka birşey bilgisi olan varmı acaba 😊

Mrb kızlar benimde bugün Dr randevum vardı gittim maalesef bebeği ve kalp atışı göremedik 6+4 hafta kese de 19 mm olmus yolk varmis ama çok ümitli konuşmadı bir hafta sonra tekrar bakalım dedi çok kötü oldum geçen yıl yine boş gebelikten kürtaj olmuştum tm sevindim hamileyim diye yine umudum kırıldı 😔
yolk varsa canını sıkma canım dünde yazdım benim de boş diye gittim kalp atışını gördük içini ferah tut💕

Kusmadıkça 12.haftaya kadar beslenme konusu sorun değil diyor doktorlar ama yine de siz bir danışın. Çok geçmiş olsun. Benim sabahları, acıktığımda ve akşam 9gibi bulantım pik seviyede oluyor. Aç kalmamaya, yağlı baharatlı ağır ve kokan şeyler yememeye özen gösteriyorum
Ay inşallah sıkıntı olmasında bebeğe ablam diyor bebek çok küçük korkma sen yemesende o gelişiyor inşallah öyledir yani canım asla yemek istemiyor hehe pişmiş yağlı baharatlı şeyler salata meyve dışında yeme isteğim kesinlikle yok doktora da 1 ay sonra gideceğim sorma şansım da yok bakalım böyle devam edicez gibi görünüyor

Evet yaptırmayacağım. Kızımda da sadece detaylı yaptırdım.

2li tarama sonuçta bi ihtimal bildiriyor. Misal %17 ihtimalle çocuğun down sendromu olabilir diyor. Ya da şu anlam çıkar; %83 down sendromu olmayabilir. (Burada yüzde ifadesini ben kullandım 1/350, 1/270 in altı riskli görülüyor. Seninle aynı yaş, aynı değer, aynı ölçütlerde olan 350 anneden birim bebeği down olabilir tarzı bi ihtimal)

2li, 3lü, 4lü tarama testleri, tanı testi değil. Velev ki tanı olsun, %100 bu çocuk down sendromu desin. Ben o bebekten vazgeçmeyeceğim ki 🤷‍♀️ Allah verdi, o benim bebeğim. Eğer o tercihte bulunmayacaksam da bu ihtimali bilmenin bana ne faydası var ? Ancak kalan hamilelik günlerimi bu ihtimali düşünerek bedbaht ederim.

Ve nice insanlar duydum, ense kalınlığı ve tarama testi ile down bebek doğuracağını düşünüp kahrolan ve doğumda sağlıklı bebekle müjdelenen.. Sonuçta orası kapalı bi kutu, teknoloji çok gelişti ama herseye vakıf olamayız. Allah bilir. 💙

Ben Allah’a teslim oldum. Merhametine sığınıyorum. Diliyorum, dua ediyorum, yalvarıyorum; sağlıklı bir bebek olarak onu bana göndersin. 🤲🏼

Dr lar meslek etiği gereği, tarama testi konusunda bilgilendirme ve yönlendirme yapar. Sonradan bi sorumluluk ve geri dönüş olmasın diye, anneden imza alanları da duydum. Normaldir.

Bu düşünceler de şahsi fikrimdir. Herkesin tercihi, kendi doğrusu. Saygılar sunarım efenim Hoppa
Bende kızımda yaptırmadım sadece detaylı yaptırdım. Allah nasip ederse bu hamileliğimde de yaptırmayacağım. Dediğiniz gibi sadece bir oran ve birebir yakınımda test çok yüksek oranla down sendromlu dediği halde çok sağlıklı bir evladı oldu. Ama kadının hamileliği zindan oldu hala piskologlardan çıkamıyor.

Kızlar selam benim yine kahverengi kanamalarım başladı yüksek doz progestan kullanmama rağmen 😞 hiçbişey de yapmıyorum yatıyorum sadece. Geçen hafta kalp atışı duyduğumda doktor kanama alanı da yok demişti nerden geliyor bu kan anlam veremiyorum 😞 doktora gideceğim bugün yine sizden dua istiyorum 😢
Doktora gidebildin mi bilmiyorum ama korkma canım kahvetengi kanama daha önce olan kanamalarının içerde kalan kısımları geliyor demekmiş. Benim ilk gebeliğimde çok fazla kanamalarım olmuştu ozaman söylemişti doktorum

Bende kızımda yaptırmadım sadece detaylı yaptırdım. Allah nasip ederse bu hamileliğimde de yaptırmayacağım. Dediğiniz gibi sadece bir oran ve birebir yakınımda test çok yüksek oranla down sendromlu dediği halde çok sağlıklı bir evladı oldu. Ama kadının hamileliği zindan oldu hala piskologlardan çıkamıyor.
Yasım 39. Direkt yüksek risk çakacak zaten. O kadar malum ki ..

Pendik uzak olur maalesef. Süreç boyunca defalarca gidip gelmek gerekecek, zor olur diye düşündük. Aslında Pendik'te Özel Pendik Bölge Hastanesi'ni de çok önerdiler, tanıdık da vardı, maliyetleri de makul ama uzak oluyor diye düşünemedim. Çok teşekkür ederim, sizin için hep güzel gider umarım süreç.🌷

Aslında telefonu açan kişi doktorunuza bağlı, müsaitse bakabilir demişti, doktor da vezneye sorulsun, ben bir şey yapamam demiş. İlaç yazmam gerekirse yazamam demiş, halbuki hafta içi whatsapp'tan bile ilaç yazmıştı. Sisteme bağlı değil bu durumda bence ama haklısınız, günü geçirmemeliydim. Araştırmaya devam ediyorum ama olmazsa yine o doktora gidebilirim, ilk andaki üzüntüm geçti şimdi.:) Orta pahalılıkta uygun bir hastane bulmak çok zor, özel hastaneler ya çok küçük ya da büyük ve pahalı. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, umarım sizin için de güzel gider her şey🌹

Tavsiyeniz için çok çok teşekkür ederim, ben de görüştüm, gerçekten uygun görünüyor paket ücreti, bir sürü tetkiki de içerdiği için ayrıca iyi. Aslında bu tür paketler beni korkutuyordu, özel hastaneler paket dışına çıkıp ücret almak için başımıza ekstra işler çıkarabilir diye düşünüyordum ama cumartesi Esra Hanım ile ön görüşme ayarladık biz de, bakalım... Size de kolaylık diliyorum bu süreçte, her şey güzel gider umarım🌺
Şimdi hangi hastane ve Dr a gidiyorsun ?

Daha önce Kozyatağı central hospital da yaptım. Memnun kaldım ama suan nasıl bilmiyorum.

Ay inşallah sıkıntı olmasında bebeğe ablam diyor bebek çok küçük korkma sen yemesende o gelişiyor inşallah öyledir yani canım asla yemek istemiyor hehe pişmiş yağlı baharatlı şeyler salata meyve dışında yeme isteğim kesinlikle yok doktora da 1 ay sonra gideceğim sorma şansım da yok bakalım böyle devam edicez gibi görünüyor
Kendi doktorum kusma kronik hale gelmedikçe bebek için bir sorun olmadığını söylemişti. 12.haftaya kadar beslenmene müdahale etmem, kusmaman yeterli dedi. Ben de korkmana gerek yok diye düşünüyorum inşallah güzel gidecek her şey 🌸

Şimdi hangi hastane ve Dr a gidiyorsun ?

Daha önce Kozyatağı central hospital da yaptım. Memnun kaldım ama suan nasıl bilmiyorum.
Avicenna'ya gidiyordum, memnundum aslında bildiğim bir hastane ama şimdi Y yasmncrr tavsiyesiyle Medical Park Ataşehir ile ücretsiz ön görüşme ayarladım. Doğum paketi avantajlı görünüyor.

Central Hospital Ataşehir yer olarak daha uygundu bize aslında ama sadece tek kadın doğumcu var, Kozyatağı daha büyük bir hastane sanırım, iyi diye duymuştum ben de.

Merhaba kızlar, pek yazamadım gruba ama takipteyim hep sizi. Bugün 6+5’im ve 6. haftaya girer girmez mide bulantısı ve koku hassasiyeti tüm ihtişamıyla girdi hayatıma 🥲 Hiçbir şey yemek istemiyorum ama yemediğimde daha çok midem bulanıyor🥹 Daha bebeği görmeye de gitmedim kısmetse yarın gideceğiz. Ama seviniyorum bir yandan demek ki bebeğim gelişiyor ki midem bulanıyor diyorum. Annelik çok garip gerçekten 😄 Oğlumda daha geç başlamıştı bulantılar sanki 6. hafta biraz erken gibi geldi ve benimde kocaman bir göbeğim var artık 😆 İlk gebeliğimde 6.aya kadar çıkmamıştı. Ama neyseki yalnız değilmişim. Hepimiz hemen hemen aynı şeyleri yaşıyormuşuz 🙏🏻

Merhaba kızlar, pek yazamadım gruba ama takipteyim hep sizi. Bugün 6+5’im ve 6. haftaya girer girmez mide bulantısı ve koku hassasiyeti tüm ihtişamıyla girdi hayatıma 🥲 Hiçbir şey yemek istemiyorum ama yemediğimde daha çok midem bulanıyor🥹 Daha bebeği görmeye de gitmedim kısmetse yarın gideceğiz. Ama seviniyorum bir yandan demek ki bebeğim gelişiyor ki midem bulanıyor diyorum. Annelik çok garip gerçekten 😄 Oğlumda daha geç başlamıştı bulantılar sanki 6. hafta biraz erken gibi geldi ve benimde kocaman bir göbeğim var artık 😆 İlk gebeliğimde 6.aya kadar çıkmamıştı. Ama neyseki yalnız değilmişim. Hepimiz hemen hemen aynı şeyleri yaşıyormuşuz 🙏🏻
Hayırlı olsun canım. Aynı şeyleri yaşıyoruz nerdeyse hepimiz. Benimde ilk gebeligime göre her şey erken başladı 😁 sağlık olsun ne diyelim

Avicenna'ya gidiyordum, memnundum aslında bildiğim bir hastane ama şimdi Y yasmncrr tavsiyesiyle Medical Park Ataşehir ile ücretsiz ön görüşme ayarladım. Doğum paketi avantajlı görünüyor.

Central Hospital Ataşehir yer olarak daha uygundu bize aslında ama sadece tek kadın doğumcu var, Kozyatağı daha büyük bir hastane sanırım, iyi diye duymuştum ben de.
hangi avicenna hastanesine gidiyorsunuz

X