Evet yaptırmayacağım. Kızımda da sadece detaylı yaptırdım.
2li tarama sonuçta bi ihtimal bildiriyor. Misal %17 ihtimalle çocuğun down sendromu olabilir diyor. Ya da şu anlam çıkar; %83 down sendromu olmayabilir. (Burada yüzde ifadesini ben kullandım 1/350, 1/270 in altı riskli görülüyor. Seninle aynı yaş, aynı değer, aynı ölçütlerde olan 350 anneden birim bebeği down olabilir tarzı bi ihtimal)
2li, 3lü, 4lü tarama testleri, tanı testi değil. Velev ki tanı olsun, %100 bu çocuk down sendromu desin. Ben o bebekten vazgeçmeyeceğim ki
Allah verdi, o benim bebeğim. Eğer o tercihte bulunmayacaksam da bu ihtimali bilmenin bana ne faydası var ? Ancak kalan hamilelik günlerimi bu ihtimali düşünerek bedbaht ederim.
Ve nice insanlar duydum, ense kalınlığı ve tarama testi ile down bebek doğuracağını düşünüp kahrolan ve doğumda sağlıklı bebekle müjdelenen.. Sonuçta orası kapalı bi kutu, teknoloji çok gelişti ama herseye vakıf olamayız. Allah bilir.
Ben Allah’a teslim oldum. Merhametine sığınıyorum. Diliyorum, dua ediyorum, yalvarıyorum; sağlıklı bir bebek olarak onu bana göndersin.
Dr lar meslek etiği gereği, tarama testi konusunda bilgilendirme ve yönlendirme yapar. Sonradan bi sorumluluk ve geri dönüş olmasın diye, anneden imza alanları da duydum. Normaldir.
Bu düşünceler de şahsi fikrimdir. Herkesin tercihi, kendi doğrusu. Saygılar sunarım efenim