- 31 Aralık 2023
- 554
- 458
- 29
Tabiki doğum sonrasına kadar çıkmamış olman gerekiyor onu anlaşırsan alabilirsin canım. Ama part yatırırsan ücret nasıl hesaplanır bilmiyorum arayıp sorarsın sgkya öyle bir şey düşünürsen canımhmm anladım tabi birde çalışıyor olmam gerekiyor o tarihe kadar. yani çalışacak durumda olmasam bile patronuma söylicem sigorta çıkışımı yapmayın diye en azından devletten paramı alırım sigortayıda 1-2 gün gösteririm parasını öderrim
Bende öyle düşündüm tamam çok görmek istiyorum ama bu duruma da alışmak lazım eşime kalsa yarın gidelim haftaya kontrol süresinde yine gidelim sonra ki hafta yineCanım senin yorumunu okumadan sorunu cevaplamışim. Gecen 10 gun once gittigimde 3 hafta sonra gel dedi biz de dayanamadik gittik bugün kızdı bebege zararli oldugu icin cok guzel açıkladı baska ulkelerde muayeneler de bizdeki kadar sık olmuyor ultrasona bu kadar bakmazlar zararlı dedi
kıdem vermiyolar da ihbar tazminatı da mı yok?Canım tazminat işveren seni işten çıkarırsa alınan bir ücret sen istifa edersen alamazsın. He işveren vermek ister orası ayrı onun insiyatifine kalmış bir durum yani yasal olarak vermek zorunda değil. Ama iş oraya gelirse 4 ay iznini kullan sonra istifa et derim ben en azından paranı kullanırsın doğumda işine yarar
Ya ben de öyle hiçbir şeyim yok insan bir tedirgin oluyor ama her şey yolunda sağlıklıysak bulantısızlığa aşırı sevinirimayy bazen acaba hamilemi değilim diyorum canım hiçbirşey istemiyor yanii aşerme gibi bişeyim yok mide bulantım yok tatlı veya tuzluya eğilimim yok normal gidiyor herzamanki gibi
aynen sorarım sgk yı da ona göre yatırırım benim patron sorun etmez öyle şeyleri yani çıkışımı yapma desem yapmaz en olmadı tam yatırıp 6500 öderim kalan bana kalır yine hiç yoktan iyidirTabiki doğum sonrasına kadar çıkmamış olman gerekiyor onu anlaşırsan alabilirsin canım. Ama part yatırırsan ücret nasıl hesaplanır bilmiyorum arayıp sorarsın sgkya öyle bir şey düşünürsen canım
turp gibiyiz maşallah sevinelim benceede ❤Ya ben de öyle hiçbir şeyim yok insan bir tedirgin oluyor ama her şey yolunda sağlıklıysak bulantısızlığa aşırı sevinirim
Devam edemeyeceğim eşim müsade etmiyor ailecek aldığımız bir karar diyebilirsinizbende istemiyorum ya bebişimle vakit geçirmek kendim büyütmek istiyorum annemde kv de de yakın ama benim olmam çok farklı
10 yıllıkta olsam kendimiz istifa edince alamıyoruz. Benimkide devam et sensiz yapamicam edemicem dicek ama benim pskolojim kaldırmaz doktoru.Valla ben söyledim
Bende öyle ya patron dogumdan sonra gelirsin diyor ama ben gelir miyim bilmiyorum zaman ne gösterir belli değil çocuguma vakit ayırmak isteyebilirim. istifa edersem de tazminat alamam dimi 2 senelik çalışanlarıyım
Genelde demir takviyesi kullananlarda oluyor ama hormonal değişimler de olduğu için sık sık kabızlık vs de oluyor onunla alakalı bir durum olabilir kanlı olmadıkça sıkıntı yok diye biliyorum ama bir sonraki muayene için gittiğinde doktoruna danışabilirsinhayır kullanmıyorum
Merhaba Nipt için hangi firmayla anlastiniz acaba?Kızlar selamlar. Bugün dayanamadık gittik aslinda doktor 2 hafta sonra bekliyordu kızdı niye geldiniz diye. Ultrasona gerektiğinden fazla bakamayız bebek icin zararlı falan dedi. Neyse nipt testi yaptırmaya karar verdik.10. Haftadan itibaren yapiliyormus ama benim boyum ve kg mu sordu garanti olsun 10+5 ten itibaren yapalım dediler. Kan alıp Amerikaya gönderecekler. 400 dolar dediler. Bugun 9+1 çıktık ultrasonda. Aslinda sata göre 2 gün geriden geliyor.
Benim bildiğim kadarıyla ultrasona sık girmenin hiçbir zararı yok hatta riskli gebeliklerde daha sık ultrason ile inceleniyor olsa önce ona olurdu diye düşünüyorum insan her gün bebişini görmek istiyor benim de bir haftam kaldı ama ben de sabredemiyorum öne mi çeksem randevuyu diye düşünüp duruyorumSize bi sorum olucak ben daha geçen hafta gittim bebeği görmeye 3 hafta sonra gel dedi ama ben görmek istiyorum diye de eşim kıyamayıp yarın götüreyimmi diye bi teklif yaptı banabu ultrasona girmek de zarar varmı ki acaba gidip görsem çünkü yarın gidersem 2 hafta sonra yine gidicemm
Mesajı da yanlış okumuşum iki hafta geçti bir hafta kaldı diye anladım ama kız daha bir hafta yeni geçmiş bir haftada ne değişecekBenim bildiğim kadarıyla ultrasona sık girmenin hiçbir zararı yok hatta riskli gebeliklerde daha sık ultrason ile inceleniyor olsa önce ona olurdu diye düşünüyorum insan her gün bebişini görmek istiyor benim de bir haftam kaldı ama ben de sabredemiyorum öne mi çeksem randevuyu diye düşünüp duruyorum
O yüzden ben bekliyiim en iyisiMesajı da yanlış okumuşum iki hafta geçti bir hafta kaldı diye anladım ama kız daha bir hafta yeni geçmiş bir haftada ne değişecekböyle heyecanla doğum günü hiç gelmez
Kız abartma sen deO yüzden ben bekliyiim en iyisi
senin için en iyisi hangisiyse öyle olsun tabikiDevam edemeyeceğim eşim müsade etmiyor ailecek aldığımız bir karar diyebilirsiniz
dogru söylüyorsun canım dogumdan sonra dogum izinlerimi bitireyim sonra bakarım durumaCanım tazminat işveren seni işten çıkarırsa alınan bir ücret sen istifa edersen alamazsın. He işveren vermek ister orası ayrı onun insiyatifine kalmış bir durum yani yasal olarak vermek zorunda değil. Ama iş oraya gelirse 4 ay iznini kullan sonra istifa et derim ben en azından paranı kullanırsın doğumda işine yarar
bu cumartesi muayenem var sorucam teşekkür ederimGenelde demir takviyesi kullananlarda oluyor ama hormonal değişimler de olduğu için sık sık kabızlık vs de oluyor onunla alakalı bir durum olabilir kanlı olmadıkça sıkıntı yok diye biliyorum ama bir sonraki muayene için gittiğinde doktoruna danışabilirsin
belgeyi nereye vermek gerekiyor ve nereden alınıyor canımDoğum parası dediğimiz şey doğum izninde olduğumuz sürece devletin bize ödeyeceği maaş. Yani sen 4 ay izinliyken patron değil devlet ödüyor maaşını. Onu da yarısını doğumdan önce yarısını doğumdan sonra olarak alıyorsun. Ekstra bir şey yapmana gerek yok yani canım raporluyken maaşını devletin yatırması gibi düşün. Sadece hamile olduğuna dair bir belge vermen gerekiyor o kadar.
Ama napim özlüyorum bide merak ediyorum iyi mi diyeKız abartma sen deben gittiğimde 2 hafta geçmiş olacak ben 25 gün bekleyemem diye gideceğim valla
Çok iyi anlıyorum seni öyle diyorum da sana daha göreli 6 gün oldu özlüyorum merak ediyorum ben de. Allahım bizi ve bebeklerimizi korusun, Allah yokluklarını göstermesin evlatla sınav etmesin bizi inşallahAma napim özlüyorum bide merak ediyorum iyi mi diyeneyse beklicem artık şurda 2 hafta kaldı