2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    228
İnşallah kuşumm. Patrona söylediniz mi çalışanlar napıyorsunuz ? 🥹
Valla ben söyledim
merhaba bende çalışıyorum ve patronum da beni çıkartmak istemiyor hatta bügün konusu açıldı doğum izinlerini kullanır gelirsin diyo bende bu doğum parası nasıl alınıyor tam olarak onu öğrenebilir miyim şartları ne
Bende öyle ya patron dogumdan sonra gelirsin diyor ama ben gelir miyim bilmiyorum zaman ne gösterir belli değil çocuguma vakit ayırmak isteyebilirim. istifa edersem de tazminat alamam dimi 2 senelik çalışanlarıyım

Sağol canım ayyy inşallah şu mide bulantısı çok kötü ya dayanamıyorum resmen 🥲
Bende duruldu mide bulantısı sabah kalkar kalkmaz zeytin atıyorum ağzıma bir iki lokma ekmek tam dir şu bir haftadır çok rahatım

ay bendede yok çok şükür mide bulantısı ama sağolsun kv dur dur sen daha başlıcak onlar diyo anneminde hiç olmamış bendede olmaz inşallah diyorum benimde başta yoktu 1 aya başlar diyo :KK43:
Bende var di mide bulantısı ama tuzlu yiyorum ben canım öyle turşu cekiyorki 🤣🤣 akşam kornişon turşusu yedim yetmiyor gibi suyunda içtim sanki midem okadar rahatlıyor ki

Bende var di mide bulantısı ama tuzlu yiyorum ben canım öyle turşu cekiyorki 🤣🤣
Kız valla aynıyız seninle ben de sabah kalkar kalmaz tuzlu bir şey atarak hayatta kalıyorum ve gün içinde canım çektiği için sürekli ağzıma kornişon turşu atıyorum :KK71:

Kız valla aynıyız seninle ben de sabah kalkar kalmaz tuzlu bir şey atarak hayatta kalıyorum ve gün içinde canım çektiği için sürekli ağzıma kornişon turşu atıyorum :KK71:
Ah o kornişon turşusu yokmu Allah'ım midem okadar rahatlıyor ki anlatamam tüm gün sanki rahatlamış gibi oluyorum ne kadar yemek yaparsam iş yerinde koku hariç mide bulantim olmuyor domatesi tuza batırıp yiyorum hemen 🤣🤣🤣

Benimkide devam et diyecek ama ben istemiyorum. Zaten sizi çıkartamaz doğum iznin bitince paranı alınca gidip istifanı verirsn.
bende istemiyorum ya bebişimle vakit geçirmek kendim büyütmek istiyorum annemde kv de de yakın ama benim olmam çok farklı

Size bi sorum olucak ben daha geçen hafta gittim bebeği görmeye 3 hafta sonra gel dedi ama ben görmek istiyorum diye de eşim kıyamayıp yarın götüreyimmi diye bi teklif yaptı bana 😅😅 bu ultrasona girmek de zarar varmı ki acaba gidip görsem çünkü yarın gidersem 2 hafta sonra yine gidicemm 😅

Kızlar ailecek ortalığın salgınına yakalandık. Eşim iyileşti sayılır oğlumu da bugün doktora götürdük ilaclarini aldik 3-4 güne geçer dedi. Bende de başladı öksürük burun akıntısı. Hamileyken hasta olan varmı ne yaptı.

Kızlar selamlar. Bugün dayanamadık gittik aslinda doktor 2 hafta sonra bekliyordu kızdı niye geldiniz diye. Ultrasona gerektiğinden fazla bakamayız bebek icin zararlı falan dedi. Neyse nipt testi yaptırmaya karar verdik.10. Haftadan itibaren yapiliyormus ama benim boyum ve kg mu sordu garanti olsun 10+5 ten itibaren yapalım dediler. Kan alıp Amerikaya gönderecekler. 400 dolar dediler. Bugun 9+1 çıktık ultrasonda. Aslinda sata göre 2 gün geriden geliyor.

Ah o kornişon turşusu yokmu Allah'ım midem okadar rahatlıyor ki anlatamam tüm gün sanki rahatlamış gibi oluyorum ne kadar yemek yaparsam iş yerinde koku hariç mide bulantim olmuyor domatesi tuza batırıp yiyorum hemen 🤣
Ha yok koku benim kırmızı çizgim 🤣 mutfağın önünden asla geçemem, asla koku alırsam kusmadan duramam 🤣

Valla ben söyledim

Bende öyle ya patron dogumdan sonra gelirsin diyor ama ben gelir miyim bilmiyorum zaman ne gösterir belli değil çocuguma vakit ayırmak isteyebilirim. istifa edersem de tazminat alamam dimi 2 senelik çalışanlarıyım
istifa edersen alabilirsin diye düşünüyorum sonuçta hamilesin ama doğum ücreti alınmıyormuş herhalde

Ha yok koku benim kırmızı çizgim 🤣 mutfağın önünden asla geçemem, asla koku alırsam kusmadan duramam 🤣
Düşünüyorum da kızım veya oğlum alırsa adı ne olur die
(kızım olursa ismini Aden )

Erkek olursa da Yiğit Efe
Sence uygunsuzmu oldu erkek ismi veya tek efe mi koysam

merhaba bende çalışıyorum ve patronum da beni çıkartmak istemiyor hatta bügün konusu açıldı doğum izinlerini kullanır gelirsin diyo bende bu doğum parası nasıl alınıyor tam olarak onu öğrenebilir miyim şartları ne
Doğum parası dediğimiz şey doğum izninde olduğumuz sürece devletin bize ödeyeceği maaş. Yani sen 4 ay izinliyken patron değil devlet ödüyor maaşını. Onu da yarısını doğumdan önce yarısını doğumdan sonra olarak alıyorsun. Ekstra bir şey yapmana gerek yok yani canım raporluyken maaşını devletin yatırması gibi düşün. Sadece hamile olduğuna dair bir belge vermen gerekiyor o kadar.

Bende var di mide bulantısı ama tuzlu yiyorum ben canım öyle turşu cekiyorki 🤣🤣 akşam kornişon turşusu yedim yetmiyor gibi suyunda içtim sanki midem okadar rahatlıyor ki
ayy bazen acaba hamilemi değilim diyorum canım hiçbirşey istemiyor yanii aşerme gibi bişeyim yok mide bulantım yok tatlı veya tuzluya eğilimim yok normal gidiyor herzamanki gibi 🤣🤣

Size bi sorum olucak ben daha geçen hafta gittim bebeği görmeye 3 hafta sonra gel dedi ama ben görmek istiyorum diye de eşim kıyamayıp yarın götüreyimmi diye bi teklif yaptı bana 😅😅 bu ultrasona girmek de zarar varmı ki acaba gidip görsem çünkü yarın gidersem 2 hafta sonra yine gidicemm 😅
Canım senin yorumunu okumadan sorunu cevaplamışim. Gecen 10 gun once gittigimde 3 hafta sonra gel dedi biz de dayanamadik gittik bugün kızdı bebege zararli oldugu icin cok guzel açıkladı baska ulkelerde muayeneler de bizdeki kadar sık olmuyor ultrasona bu kadar bakmazlar zararlı dedi

Doğum parası dediğimiz şey doğum izninde olduğumuz sürece devletin bize ödeyeceği maaş. Yani sen 4 ay izinliyken patron değil devlet ödüyor maaşını. Onu da yarısını doğumdan önce yarısını doğumdan sonra olarak alıyorsun. Ekstra bir şey yapmana gerek yok yani canım raporluyken maaşını devletin yatırması gibi düşün. Sadece hamile olduğuna dair bir belge vermen gerekiyor o kadar.
hmm anladım tabi birde çalışıyor olmam gerekiyor o tarihe kadar. yani çalışacak durumda olmasam bile patronuma söylicem sigorta çıkışımı yapmayın diye en azından devletten paramı alırım sigortayıda 1-2 gün gösteririm parasını öderrim

Valla ben söyledim

Canım tazminat işveren seni işten çıkarırsa alınan bir ücret sen istifa edersen alamazsın. He işveren vermek ister orası ayrı onun insiyatifine kalmış bir durum yani yasal olarak vermek zorunda değil. Ama iş oraya gelirse 4 ay iznini kullan sonra istifa et derim ben en azından paranı kullanırsın doğumda işine yarar

X