2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    235
Ya pompa dahada artırır dediler sağım yapmayı bırakmıştım ama mecbur sağmaya çalışıyorum ama açılmıyor
Sürekli masaj yaptım sıcak uyguladum iki gün boyunca sürekli aynı memeyi emzirdim diğerini boşaltmak için sağdım zor açıldı kanal. Bebekten başkası açamıyo makina hiç işe yaramadı

Ay evet benimki de seviyor tadını. Denedim aslında ama o sıra krize girmişti. Tekrar deneyeyim
Canım şey yapabilirsin aslında biraz besleyip tam doyurmadan yani 30cc falan verdikten sonra deneyebilirsin hem çok aç olmaz krize de girmez bir de biberon dokusuna alışkın ya ilk etapta silikon uçla deneyebilirsin tuttuktan sonra ucu bırakmak daha kolay

Ya pompa dahada artırır dediler sağım yapmayı bırakmıştım ama mecbur sağmaya çalışıyorum ama açılmıyor
Bana aksine pompa azaltır dendi bence etkisi yok pompanın.
Canım şey yapabilirsin aslında biraz besleyip tam doyurmadan yani 30cc falan verdikten sonra deneyebilirsin hem çok aç olmaz krize de girmez bir de biberon dokusuna alışkın ya ilk etapta silikon uçla deneyebilirsin tuttuktan sonra ucu bırakmak daha kolay
Deneyeyim Bi bunu

Nereden alabilirim bunu?
Ben hamileyken online aldım eğitimi. Instagramda bebek hemşiresi buldum. İyiydi ama teoriyle pratik aynı değilmiş. Uçlar acıyor diye silikon meme ucu kullandım uçlar daha kötü oldu. Bebeğim 1 haftalıkken 2 gün silikon uçla emdi diye meme reddi yaptı. Yaşadığım yerde emekli ebe, şimdi emzirme danışmanlığı yapan bir ablayı bulduk. Geldi. Tutuşu nasıl yapmam gerektiğini, detayını gösterdi. Zorla tutturduk bebeğime mememi. Hastanelerdeki hemşirelerden de yardım alabilirsiniz emzirme konusunda. Doğum yaptığım hastanedeki bebek hemşireleri çok bilgiliydi.

Sürekli masaj yaptım sıcak uyguladum iki gün boyunca sürekli aynı memeyi emzirdim diğerini boşaltmak için sağdım zor açıldı kanal. Bebekten başkası açamıyo makina hiç işe yaramadı
Duşta sıcak suyun altında düğüm olan yerlere masaj yapmayı denediniz mi? Ben düğümleri o şekilde yumuşattım. Yine sağım yaparken de düğümlere yukarıdan meme yçnğnde masajlar yaptım. Bebeğin emme kuvveti pompadan çok kuvvetli. Sağım yapmak tıkanıklığı açmaya yardıncı oluyor diye biliyorum, bol bol emzirmeye çalışın, rahatlarsınız inşallah

Merhaba arkadaşlar, lohusalığımın bitiminde doktorum kan değerlerimi kontrol ettirmemi belirtmişti. 50.günde aile hekimliğinde tahlillerimi yaptırdım. Karaciğer fonksiyon değerlerimde bir takım değerler yükselmiş. Sebebini de süt arttırıcı çaylar ve bira mayasına bağladık. Takviyeleri azaltma yönünde ilerleyeceğim. Sizlere bir tavsiyede bulunmak istedim. Lohusalıktan sonra değerlerinize baktırabilirsiniz. Demir b12 veya tam kan hemogram tetkikleri kontrol ettirebilirsiniz. Kanamanız bitti ise idrar tahlili ve kültürü de bakılabilir. Aile hekiminiz sizden gerekli tetkikleri isteyecektir.

Benim oğlan tam kucakçı gece zaten göğsümde uyuyo gündüz de hep bi elimde bebekle iş yapıyorum morarana kadar ağlıyo bırakınca napcaz ya
Benim kızım da aynı şekilde, kucakta uyuyor, gündüz emzirme yastığında uyuyor. Geceleri beşiğine yatırana kadar canım çıkıyor, dün saat 9 da tek doz mama verdim, gece 1 e kadar beşik denemesi yaptım, arada acıktı tekrar aynı döngü, en son pazen battanıyeyle kundak yaptım, kafasını göğsüme bastım salla salla, aspiratör sesine git falan artık Allahım sabır sabırr diye diye yatırdım. Günlük ev işlerimi yapmam imkansız, tuvalete zor gidiyorum. Bir de benim kucağımda artık uyumuyor direkt gagalamaya başlıyor, eşimin kucağında yatıyor. Biraz büyük olsa yatağın kenarına bariyer alıp yatağımızda yatırıccaz da daha 50 günlük. Nasıl çözeceğiz bu durumu bilmiyorum. Bakıcı bulabilsem tutacağım. Akşam eşimin işten dönüşünü iple çekiyorum.

Benim kızım da aynı şekilde, kucakta uyuyor, gündüz emzirme yastığında uyuyor. Geceleri beşiğine yatırana kadar canım çıkıyor, dün saat 9 da tek doz mama verdim, gece 1 e kadar beşik denemesi yaptım, arada acıktı tekrar aynı döngü, en son pazen battanıyeyle kundak yaptım, kafasını göğsüme bastım salla salla, aspiratör sesine git falan artık Allahım sabır sabırr diye diye yatırdım. Günlük ev işlerimi yapmam imkansız, tuvalete zor gidiyorum. Bir de benim kucağımda artık uyumuyor direkt gagalamaya başlıyor, eşimin kucağında yatıyor. Biraz büyük olsa yatağın kenarına bariyer alıp yatağımızda yatırıccaz da daha 50 günlük. Nasıl çözeceğiz bu durumu bilmiyorum. Bakıcı bulabilsem tutacağım. Akşam eşimin işten dönüşünü iple çekiyorum.
BEn de aynı durumdayım bazen akşama kadar bir şey yiyemiyorum ev işlerini hiç yapamıyorum emziğe alışsaydı rahat edicektim ama kabul etmiyor🤷‍♀️ eşimin gelmesi de bir şey değiştirmiyo ki yine beni istiyo meme bağımlısı çünkü

BEn de aynı durumdayım bazen akşama kadar bir şey yiyemiyorum ev işlerini hiç yapamıyorum emziğe alışsaydı rahat edicektim ama kabul etmiyor🤷‍♀️ eşimin gelmesi de bir şey değiştirmiyo ki yine beni istiyo meme bağımlısı çünkü
Kızlar ya uyurken oğlumun tırnaklarını kesiyodum baş parmagını keserken bi anlık etini kıstırdım kopmadı ama kıstırdım biraz ağladı sonra sustu içim eridi sütümden sürdüm bişey olmaz dimi çok vicdan azabı çekiyorum bi anlık oluverdi😔

Kızlar ya uyurken oğlumun tırnaklarını kesiyodum baş parmagını keserken bi anlık etini kıstırdım kopmadı ama kıstırdım biraz ağladı sonra sustu içim eridi sütümden sürdüm bişey olmaz dimi çok vicdan azabı çekiyorum bi anlık oluverdi😔
Üzülme canım biz de insanız ben de birazcık kanattım yanlışlıkla ama geçti hemen o kadar narin ki parmakları zor kesip törpülüyorum :KK43:

Kızlar bebişleriniz gece kaç saat uyuyor? Benim oğluşu 4 saat olunca zorla uyandırıyorum. çok az süt içmek istiyor. Emmiyor ben sağarak veriyorum emse daha sık uyanabilir. Uykusu ağır. Akşam 10dan sabah 10a kadar böyle zar zor ara ara 4-5 saatte uyanıyor ama 60ml anca içiyor. Biberonla besleyen annelet sizde nasıl durumlar? Ben artık uyandırmayım acıkınca kalksın diyorum ama yüreğim el vermiyor ya aç kalırsa diye. Bir de prematüre doğdu ondan çok korkuyorum hep bir stres var beslenme konusunda 😔 gündüz iyi içiyor ama gece hiç iştahı yok hep uyumak istiyor.
Doktor gece 5 saate kadar mühlet var uyandırma dedi bana uyanana kadar beslemiyorum genelde 5 saatin sonunda zaten uyanıyor gündüz de 4 saatte bir beslenme dedi benimki de prematüre 3 aylık şuan çarşamba günü kontrolümüz var belki hiç uyandırma bile diyebilir bu sefer yine sorucam

Kızlar uzun zamandır buraya giremedim biliyorsunuz hastaydım geçen hafta ve bu hafta beni hastaneye yatırdılar dört günde anca kendime gelebildim o ara ortalık karıştı ve eşimle boşanma aşamasına geldik kaynanam ve annem birbirine girdi bunun üstüne eşime annesini tutunca bende boşanalım yeter dedim ortalık baya çalkalandı o ara çok yıprandım ve hastanede yattığım süreçte mecburen bebeğim yoktu ve psikolojim çok berbat olduğu için psikiyatriye götürdüler ve ilaca da başlamak zorunda kaldım süt maalesef ki hastanede sadece bir kere sağabildim baygındım hastalıktan dolayı. Eve geçtik dün ama eşimle konuşmuyorum boşanma lafı psikiyatriden sonra lafı açılmadı şuan öylece bekliyorum ama eşimin ailesinden o kadar soğudum ki herkes artık yerinde dinlensin çocuğuma Allah İn izniyle kendim bakayım istiyorum mevlütte yalan oldu bu hafta sonu inşallah haftaya mevlütü yapıp kaynanamların yollayacağım herkes kendi şehrinde kendi evinde dinlensin ben artık çok yoruldum daha detaylı anlatmak isterdim ama takatim yok eşime de dedim böyle yapacaksan herkes yoluna gitsin karar ver dedim sesi çıkmıyor şuanda psikiyatriye gittiğimde bile utancından beni değilde babasını arıyor doktor ne dedi diye beni aramaya yüzü bile yok herşey den herkesten nefret ettim artık

Kızlar uzun zamandır buraya giremedim biliyorsunuz hastaydım geçen hafta ve bu hafta beni hastaneye yatırdılar dört günde anca kendime gelebildim o ara ortalık karıştı ve eşimle boşanma aşamasına geldik kaynanam ve annem birbirine girdi bunun üstüne eşime annesini tutunca bende boşanalım yeter dedim ortalık baya çalkalandı o ara çok yıprandım ve hastanede yattığım süreçte mecburen bebeğim yoktu ve psikolojim çok berbat olduğu için psikiyatriye götürdüler ve ilaca da başlamak zorunda kaldım süt maalesef ki hastanede sadece bir kere sağabildim baygındım hastalıktan dolayı. Eve geçtik dün ama eşimle konuşmuyorum boşanma lafı psikiyatriden sonra lafı açılmadı şuan öylece bekliyorum ama eşimin ailesinden o kadar soğudum ki herkes artık yerinde dinlensin çocuğuma Allah İn izniyle kendim bakayım istiyorum mevlütte yalan oldu bu hafta sonu inşallah haftaya mevlütü yapıp kaynanamların yollayacağım herkes kendi şehrinde kendi evinde dinlensin ben artık çok yoruldum daha detaylı anlatmak isterdim ama takatim yok eşime de dedim böyle yapacaksan herkes yoluna gitsin karar ver dedim sesi çıkmıyor şuanda psikiyatriye gittiğimde bile utancından beni değilde babasını arıyor doktor ne dedi diye beni aramaya yüzü bile yok herşey den herkesten nefret ettim artık
Çok geçmiş olsun. Siz çok zor bir süreçten geçtiniz çok yıprandınız 3. Şahıslarım müdahale etmesi iyice zıvanadan çıkardı muhtemelen. Bence bir süre kimseyle görüşmeyin iki tarafta ilişkinize bi karışmasınlar sonra oturun konuşun fevri karar vermeyin.

X