2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Sanırım öyle canım. Ben doğduğu günden beri benim sütüm az olamaz kafasındaydım. Öyle de emziriyordum, hala da emziriyorum. O beni bırakmazsa hayatta bırakmam ama miktar yetmiyor, arza göre vücut üretir diyorlar ama benim öyle olmadı. Nerdeyse bütün gün memede duracak çocuk yine de ona yetmiyor. Anca her emzirme sonrası ve maksimum 2 saatte sağma yaparsak düzenli olarak artar belki ama minimum 2-3 haftada etki gösterir diyorlar. Her emzirme sonrası sağ, kaba al, yıka, sterilize et, kurut, tekrar hazırla derken çocuk tekrar acıkıyor tekrar emziriyorum, süt az gelirse strese giriyor daha çok üzülüyorum falan filan uzar gider. Çok yıprattı beni bu mevzu ki daha her görenin “aaa mama mı veriyosun sütün yetmiyor mu” baskıları eklenecek üstüne.. Cidden çok zormuş, Allah herkese bebeğine yetecek bol bol süt versin, kendi beslediğiyle doyurma imkanı versin. Bu da benim imtihanım diye düşünüyorum..
aynı şeyleri yaşıyoruz , bardak bardak süt sağan instagram annelerni görmemek için kaldırdım uygulamayı. nasılsa hem sütleri litreyle geliyor hem çocukları 8 de uyuyor hepsi rüya öğünü yaptırıyor çocuk hiç uyanmıyor , sabah 8 e kadar uyuyor. ya benim hatam nerde diyorum sorguluyorum isyana girecek diye korkuyorum. off off Allah kolaylaştırsın nolur

bizim bebişin 4 gün oldu. dördüncü günün sonunda pırtlarken azıcık bi kaka da yaptı. yapabiliyorsan neden hepsini yapmıyorsun bebeğim diye düşünüyorum. acaba o kadar da rahatsız etmiyor mu diye geçti aklımdan 🤔 ben kendimle kıyaslayıp darlanıyordum zira 4 gün benim için aşırı fazla
Valla ben de anlamıyorum ama sanırım bağırsak sistemleri gelişiyor işte bu süreçte ıkınmayı filan da öğreniyorlar

Kızlar uzun zamandır buraya giremedim biliyorsunuz hastaydım geçen hafta ve bu hafta beni hastaneye yatırdılar dört günde anca kendime gelebildim o ara ortalık karıştı ve eşimle boşanma aşamasına geldik kaynanam ve annem birbirine girdi bunun üstüne eşime annesini tutunca bende boşanalım yeter dedim ortalık baya çalkalandı o ara çok yıprandım ve hastanede yattığım süreçte mecburen bebeğim yoktu ve psikolojim çok berbat olduğu için psikiyatriye götürdüler ve ilaca da başlamak zorunda kaldım süt maalesef ki hastanede sadece bir kere sağabildim baygındım hastalıktan dolayı. Eve geçtik dün ama eşimle konuşmuyorum boşanma lafı psikiyatriden sonra lafı açılmadı şuan öylece bekliyorum ama eşimin ailesinden o kadar soğudum ki herkes artık yerinde dinlensin çocuğuma Allah İn izniyle kendim bakayım istiyorum mevlütte yalan oldu bu hafta sonu inşallah haftaya mevlütü yapıp kaynanamların yollayacağım herkes kendi şehrinde kendi evinde dinlensin ben artık çok yoruldum daha detaylı anlatmak isterdim ama takatim yok eşime de dedim böyle yapacaksan herkes yoluna gitsin karar ver dedim sesi çıkmıyor şuanda psikiyatriye gittiğimde bile utancından beni değilde babasını arıyor doktor ne dedi diye beni aramaya yüzü bile yok herşey den herkesten nefret ettim artık
Allah yardımcın olsun, bebekle ilglenmek annelik bu kadar zorken bir de bunların olması nasıl insnalar bunlar ya, bence uzun süre görüşmeyin bi sakinleşsin ortalık . kimsenin bu süreçte yaptgını da unutmayın affetmeyin bence

aynı şeyleri yaşıyoruz , bardak bardak süt sağan instagram annelerni görmemek için kaldırdım uygulamayı. nasılsa hem sütleri litreyle geliyor hem çocukları 8 de uyuyor hepsi rüya öğünü yaptırıyor çocuk hiç uyanmıyor , sabah 8 e kadar uyuyor. ya benim hatam nerde diyorum sorguluyorum isyana girecek diye korkuyorum. off off Allah kolaylaştırsın nolur
Sorma nasıl oluyosa her şeyleri mükemmel. Hem bebeğe bakıyolar hem eve hem de kendilerine. Kendimizi eksik hissetmemize sebep oluyolar ben de bakmıyorum artık. Ben o kadar işi bir arada yürütebilecek kapasiteye de psikolojiye de sahip değilim zaten yardım edenim de yok. Çocuğuma odaklandım bugünler geri gelmeyecek tadını çıkartıyorum ve bir yazı okumuştum çocuğunuz ilerde evin ne kadar temiz olduğunu hatırlamayacak sizin onunla ne kadar ilgilendiğinizi hatırlayacak diye.

Sorma nasıl oluyosa her şeyleri mükemmel. Hem bebeğe bakıyolar hem eve hem de kendilerine. Kendimizi eksik hissetmemize sebep oluyolar ben de bakmıyorum artık. Ben o kadar işi bir arada yürütebilecek kapasiteye de psikolojiye de sahip değilim zaten yardım edenim de yok. Çocuğuma odaklandım bugünler geri gelmeyecek tadını çıkartıyorum ve bir yazı okumuştum çocuğunuz ilerde evin ne kadar temiz olduğunu hatırlamayacak sizin onunla ne kadar ilgilendiğinizi hatırlayacak diye.
uyku sorunu belimi büküyor :KK43: sağlıkla büyüdün evin içine etsin sesimş çıkarmıcam zaten eşya değişmeye bahane olur 😅 rutin yaptık diyolar çocuk gazlı ıkınıyor nasıl yapcam rutin bi gece 9 sa uyusa öteki gün 12 de uyuyo ki her akşam aynı saatte uyutma işine başlıyorum ben çözemedim bu işi. kolay bebeği olan instamom oluyor sonra kendi başarısı gibi lanse ediyor

uyku sorunu belimi büküyor :KK43: sağlıkla büyüdün evin içine etsin sesimş çıkarmıcam zaten eşya değişmeye bahane olur 😅 rutin yaptık diyolar çocuk gazlı ıkınıyor nasıl yapcam rutin bi gece 9 sa uyusa öteki gün 12 de uyuyo ki her akşam aynı saatte uyutma işine başlıyorum ben çözemedim bu işi. kolay bebeği olan instamom oluyor sonra kendi başarısı gibi lanse ediyor
Her bebek farklı ya sanki robotmuş gibi gösteriyolar. Benim oğlum asla yatağında uyumuyo ne yaptıysam olmadı benimle yatıyo bel ağrısından ölüyorum. Günü gününe de uymuyo ya asla bi gün rahatca 8 buçukta uyuyo diğer gün gazı oluyo saatlerce uğraşıyorum boşver takma bunları öyle ya da böyle büyüyecekler.

Eşim annesini başıma sardı ya sağolsun bana yardım etmesi için her gün bize gel demiş ama bana bir yardımı dokunmuyor ki kadının. Gelip bütün gün bebeği benden kaçırıyo ağlıyo vermiyo pışpış yaparak oda oda geziyo benim almak istediğimi anlayınca. Ağlamasın diye zorla ağzına emzik sokuyo. Bütün gün bebeğimi gasp ediyo ben ev işi yapıyorum çok sinirlerim bozuluyo terslemek istemiyorum kadını napıcam ya nasıl hallederim bu durumu?

Eşim annesini başıma sardı ya sağolsun bana yardım etmesi için her gün bize gel demiş ama bana bir yardımı dokunmuyor ki kadının. Gelip bütün gün bebeği benden kaçırıyo ağlıyo vermiyo pışpış yaparak oda oda geziyo benim almak istediğimi anlayınca. Ağlamasın diye zorla ağzına emzik sokuyo. Bütün gün bebeğimi gasp ediyo ben ev işi yapıyorum çok sinirlerim bozuluyo terslemek istemiyorum kadını napıcam ya nasıl hallederim bu durumu?
Ben olsam terslerdim :/ yardım etmek istiyorsan ben bebeğime bakarım sen eve bak derdim

Eve geldiğinde evdeki bir işi yapmasını tatlı dille söyleyebilirsin belki atıyorum anne belim ağrıyor ama evin de süpürülmesi lazım ben bebeğimle ilgileneyim de sen yap sana zahmet yardım etmeye gelmiştin nasıl olsa falan desen bir dersin iki dersin üçüncüde ya bebeğinle senin ilgilenmek istediğini anlar ya da ev işi yapmamak için gelmez. Eşine bir şey derse de söylersin yardım etmeye gel demiştin geldi yardıma ihtiyacım olan şeyleri söyledim o etmek istemedi gitti diye.

Dün aynı durumdaydık canım öğlen 12 den alsam 9 a kadar hiç uyumadı gece uyudu dayan biraz daha 🥲🥲
Aynen gece 11 de uyudu iyiydi Allah'tan ama ben çok yoruldum bide adet oldum heryerim ağrıdı hala da ağrıyor. İnşallah bugün de öyle olmaz uyumayinca çok zor evde bı çocuk daha var evin işi yemek her iş bana bakıyor

Canım uyuduktan sonra yüzüstü yatırıp ayaklarının altına sıcak su torbası koymayı bir dene istersen ben sıcak su torbasını peluşlu almıştım ona ekstra havlu veya çok kalın olmayan battaniye sarıp kullanıyorum.
Tamam canım deneyim sagol

Bizde aşıdan sonra böyle olduk. Bu arada gaz da fazlasıyla mevcut bizde de 🙁 ben ağrısı vardır diye calpol vermiştim. Gaz için ne kullaniyorsunuz? Karin üstü yatırmakta çok rahatlatıyor ama kriz anlarında hiçbir şey fayda etmiyor maalesef bilirim 😞 sabır güç diliyorum☹️
Yüz üstü yatmayı pek sevmiyor ki büyük kızım çok severdi bu sinirleniyor yüz üstü yatirinca çok sinirli😂 Gaz içinde hicbisey kullanmiyorum büyuk kızımda 5 6 tane damla değiştirdim hicbisey fayda etmemişti bunda hicbisey almadım. Ben rezene ve kimyon tohumu demleyip içiyorum hergun ama rezene de zararlı dediler ona da biraz ara verdim sadece kimyon drmliyorum bu ara

Eve geldiğinde evdeki bir işi yapmasını tatlı dille söyleyebilirsin belki atıyorum anne belim ağrıyor ama evin de süpürülmesi lazım ben bebeğimle ilgileneyim de sen yap sana zahmet yardım etmeye gelmiştin nasıl olsa falan desen bir dersin iki dersin üçüncüde ya bebeğinle senin ilgilenmek istediğini anlar ya da ev işi yapmamak için gelmez. Eşine bir şey derse de söylersin yardım etmeye gel demiştin geldi yardıma ihtiyacım olan şeyleri söyledim o etmek istemedi gitti diye.
Galiba öyle yapıcam çünkü eşim ben dinleneyim diye böyle bir şey istedi muhtemelen ama ben iş yapıyorum kayınvalide dinleniyo😄

Bir de benim kafama çok takılan bir durum var ya. Bebekler rutin sever her akşam aynı saatlerde aynı şekilde uyutun diyolar ama yani bu kadar hayatımızdan vazgeçmeli miyiz gerçekten? Tamam bebeğimizi çok seviyoruz o mutlu huzurlu olsun ama anne baba mutlu olmayınca stresli gergin olunca çocuk nasıl mutlu olacak ki. Bebeğin rutini bozulmasın diye hep evde mi durcaz veya uyku saati geldi diye hemen eve mi döncez ya nasıl olacak bu iş?

Çok doğru gerçekten çocuklarımızla bol bol ilginememiz lazım özellikle iki çocuk olunca herşey daha zor bide üç dört olanlarda var Allah yardımcıları olsun.. Ben büyük kızımla Cok güzel ilgilendigimi düşünüyorum bu zamana kadar 5 yaşına girecek haftaya sürekli kitaplar aldım oyunlar aldım etkinlikler yaptık çok da zeki maşallah. Ana sınıfına gidiyor öğretmeni çok memnun çok başarılı bı egitim hayatı olur diyor insallah öyle olur ama şimdi iki çocuk ev yemek herşeyle ilgilenmek zorluyo beni küçüğü uyutup buyukle ilginmeye çalışıyorum oda çok zor uyuyo bı yandan aklımda evin işleri yemek dönüyor.. Evi de bı salınca ipin ucu kaçıyor toplamak daha zor oluyor o yüzden rutin işleri sabah yapmaya çalışıyorum yoksa hepsi toplu bana kalcak daha zor 🥴🥴

Al emzir oğlunu ona da sürekli biseyler söyle anne bı yemegi yapar mısın şunu yapar mısın bu yapar mısın diye verme çocuğu da braz da sürat yap. Gelmez bikac gune😂

Çok doğru gerçekten çocuklarımızla bol bol ilginememiz lazım özellikle iki çocuk olunca herşey daha zor bide üç dört olanlarda var Allah yardımcıları olsun.. Ben büyük kızımla Cok güzel ilgilendigimi düşünüyorum bu zamana kadar 5 yaşına girecek haftaya sürekli kitaplar aldım oyunlar aldım etkinlikler yaptık çok da zeki maşallah. Ana sınıfına gidiyor öğretmeni çok memnun çok başarılı bı egitim hayatı olur diyor insallah öyle olur ama şimdi iki çocuk ev yemek herşeyle ilgilenmek zorluyo beni küçüğü uyutup buyukle ilginmeye çalışıyorum oda çok zor uyuyo bı yandan aklımda evin işleri yemek dönüyor.. Evi de bı salınca ipin ucu kaçıyor toplamak daha zor oluyor o yüzden rutin işleri sabah yapmaya çalışıyorum yoksa hepsi toplu bana kalcak daha zor 🥴🥴
Çocuğa bakmak değil zaten zor olan ya aynı zamanda bir sürü işi de yürütmeye çalışmak zor. Kışlık değişimi yapmaya çalışıyorum 10 gündür hala bitmedi dolayısıyla ev de dağınık görünüyo. E aynı zamanda mutfak var her gün yemek yapılıyo bulaşığıydı temizliğiydi asla iş bitmiyor. Yıkanacak çamaşırlar var yıka kurut ayır katla ütüle bir ton iş. İki çocuk olsa ne yapardım bilmiyorum valla Allah kolaylık versin sana😄

Sağol kuşum sağolasın 💖 nerden kaptık bilmiyorum önce bebeğim hastalandı sonra biz. Bebeğim hastayken kendini uykuya verip dinlenen değil uyumayan bir bebek oldu. Bebişi 2 aylık hasta olan anneler ses verin alllasen endişeleniyorum da onun için 🥺 ben böyleysem o nasıldır Allah bilir
ay yavrum benim ama hastayken uyuyamaz ki özellikle de geceleri. çünkü geceleyin ağrıları dindiren bir hormon var o azalıyormuş 🥲 acil şifalar inşallah ❤️ geçip gitsin kolayca

Al emzir oğlunu ona da sürekli biseyler söyle anne bı yemegi yapar mısın şunu yapar mısın bu yapar mısın diye verme çocuğu da braz da sürat yap. Gelmez bikac gune😂
Kavga etmeden halletmeye çalışcam valla böyle olma çünkü çocuğumla aramdaki bağı zedeleyecek kadın. İş vereyim de gelmesin😄 yani gelsin de arada sevmeye gelsin o kadar😄

X