2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Ben de normalde 69 ile 74 arasında hep kilo alıp veren biriyimdir ama kilolarım ağırlıklı olarak kalçamda. Göbeğim yoktur normalde. Ama geçen yaz hem tüp bebek tedavisinin hormonları çok iştahımı açtı hem de iş yerimdeki stres durumlarından kendimi yemeye verdim 84 le hamile kaldım. Doktororum hem kan tahlillerim iyi olduğundan hem de karın bölgemde çok olmadığı için kilomun sıkıntı olmayacağını ama hamilelikte çok kilo almamaya dikkat etmem gerektiğini, fakat kilo almamayı da öok stres kaynağı yapmamam gerektiğini söyledi. Beslenme uzmanına başladım dün. O da ilk trimesterde kilo verilebildiğini söyledi. İlk trimesterde bebek direk olarak bizim yediklerimizden beslenmiyormuş. 2.trimesterden sonra da 7-8 kilo alıp doğuma gitmeyi hedefletti. Yani 90 ı aşmadan doğuma gitmeye çalışacağım bakalım. Kilo almak çok önemli değil de riskli kilolara varmak sorun gebelik için. Bakalım takipte olmak beni rahatlatıyor şuanda.

Benim doktorum kendimi aşırı yormadan yarım saat yürüyüşü önerdi ama beslenme uzmanım da bazı danışanına doktorlarının ilk 3 ay önermediğini söyledi. Muhtemelen risk durumuna göre karar veriyor doktorlar. Düşük riskinin yüksek olduğu durumlarda ilk 3 ay kısıtlıyor ama gebelik platesi vs gibi sporlar ilk trimester yapılamıyor. Benim doktorum yürü dediği için yürüyorum ben enerji buldukça. Stresime de iyi geliyor. Dolaşımı da hızlandırıyor.

Çok teşekkür ederim benim içinde aydınlatıcı oldu. aslında diyetisyen arayışındayım ben de Online mı çalışıyorsun acaba özel değilse söyler misin ben de bir görüşeyim ilk trimestirda kilo verilebilmesi aslında büyük avantaj

Doktorunuza danışın düşük riski vs yoksa yürüyüş tabiki yapabilirsiniz

Ben yüz yüze görüşüyorum ama online da görüşülebiliyor. Derin yılmaz benim beslenme uzmanım. Memnunum ben. Çok sıkmadan, katı olmadan diyet yaptıran biri, öneririm

Kızlar en son 1 hafta önce beta 500dü bugün 5+3 olduk randevu özel hastanede acaba tekrar devlette kan verip sonuçla mı gitsem nasıl olsa ultrasonda bakıcaklar diyip vermrsem mi

Kızlar en son 1 hafta önce beta 500dü bugün 5+3 olduk randevu özel hastanede acaba tekrar devlette kan verip sonuçla mı gitsem nasıl olsa ultrasonda bakıcaklar diyip vermrsem mi
Canım direkt ultrasonla baktı doktor bende hiç beta sormadı bence yaptırmana gerek yok güzel haberlerini bekliyoruz

Merhaba ben de aranıza yeni katıldım. Yaşım 29, 1 yıllık evliyim. Ağustosta maalesef bir kimyasal gebelik yaşamıştım. 30 kasım son adet tarihim 29 aralıkta beta hcg 1444 ile haberimizi aldık. Dün de 4+6'da kese gözüktü. :) İnşallah isteyen herkese nasip olur.

Ben yüz yüze görüşüyorum ama online da görüşülebiliyor. Derin yılmaz benim beslenme uzmanım. Memnunum ben. Çok sıkmadan, katı olmadan diyet yaptıran biri, öneririm

Seans ücreti ne kadar acaba? Ben de kilolu bir dönemimde hamile kaldım da maalesef

Hoş geldinn Çok sevindim keseyi görmenize. Yarın ben de gideceğim kontrole umarım ben de görürüm.
Sonraki muayeneyi ne zamana verdi doktorunuz? Bir de vajinal mi baktı yoksa karından mı? Karın ihtimali düşükmüş ama yine de sorayım.

Çok teşekkür ederiim :) 2 hafta sonra gel kalp atışlarını duyalım dedi, şimdilik bir şey yapmana gerek yok zaten çocuk depolardan besleniyor 2.trimesterde dikkat etmeye başlayacağız dedi. Bir de gelmeye yakın sağlık ocağına git hamileyim de dosyanı açtır kan tahlillerini yaptır dedi. Özele gidiyorum ben burada çok isterler boşver ücretsiz yaptır dedi sağolsun anlayışlı doktorum. :) Karından baktı benim gayet net çıktı, rahim içinde kesen yerinde de bir sorun yok dedi. İnşallah kalp atışını da duyarsak biraz rahatlayacağım :) İnşallah siz de yarın güzel haberlerle dönün :) Kullanılan ultrason cihazı önemliymiş o konuda, doktorum başka doktorun polikliniğine götürüp orada baktı o yüzden. Belki o yüzden fark ediyordur görülme zamanları :)

Darısı hepimizin başına inşallah. Bende insallah 7 haftalıkken gideceğim direk kalp atışını duyayım diyorum. İkinci hamileliğimde yok kese boş ,yok kalp atışı yok kürtaj yapalım vs benim psikolijimi mafettiler. O yüzden geç gideyim temiz olsun dedim bu 3.cocugumda

Merhaba guzel anneler. Benim son adet tarihim belli degil ama 23 aralikta korunmadan iliskiye girdik. Pkosum adetlerim cok duzensiz. Bugun Test yapayim dedim kasik agrim var 1 haftadir. Cok silik bir cizgi cikti. Belli belirsiz. Yeni testi ne zaman yapsam emin olabilirim acaba ? Siz en erken ne zaman ogrendiniz acaba ?

Canım testini atsana yorum yapalım. Ben 3 gün kala öğrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…