- 29 Eylül 2021
- 2.260
- 2.836
- 83
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #16.641
Ben miyom ameliyati oldum sezeryan asi filan olmamistim ayni tehlike ozamanda gecerli degilmiymis kafam.karistiya ama kaç videoda gördüm doktorlar tetanoz bebek için değil sizin için diyordu. bebeğim doğduktan sonra aşılarını yaparım inşallah ama benim içinse hastane, ameliyat ortamı steril zaten. o iğne o kadar acıtıyor ki yapmamak daha kârlı geliyor bana şu anBi doktoru dinlemiştim sezaryen olma ihtimaline karşı her anne adayına tetanoz yapıyoruz diyordu. Demek ki bizim için. Çünkü sağlıkçı eşime sordum: "ameliyat gerekince tetanoz vuruyor musunuz?" diye. Dedi ki açık ve büyük yaralarda mikrop kapma ihtimalini göz önünde bulundurarak tetanozu vurup öyle gönderiyorlarmış ameliyata. Ama sezaryen videolarını izliyorum normal ameliyat gibi steril zaten. Bu arada ben asla aşı karşıtı değilim ama biraz araştırınca aşırı gerekli olmadığı kanısına vardım. Tabii herkes tedbir amaçlı vurabilir doktorların çoğu öneriyor zaten
Kızlar ben iki lohusa takımı aldım yeterli olur heralde . Bu arada lohusa tacı terliği ne işe yarıyor alınmalı mıHastane kaç gün yatırır ya da hemen salar mı? Bir de emzirme sütyeni önerisi isticem sizden kaç tane alınmalı neye dikkat edilmeli haasas cilt yapım var rahat ve kullanışlı bir şey istiyorum yardımlarınızı bekliyorum
Banada doktor 3 lt iç dedi. İyi yapıyorsun içebiliyorsan ne mutluSudan dolayi bebegin kalbi mi duruyormus cok uzuldum yaaa kuzum onu bilmiyordum ben cok iciyorum sindirim sicaklar ve hep bildim bileli icerim ogrendigim iyi oldu 3 lt en az iciyorum ben
Kızlar biberonlara ilgili sorum olacak özellikle tecrübeli annelere ve bilgisi olanlara. Şimdi ben mamajoo aldım iki tane, 0+. Biri silver biri gece gündüz diye geçiyor. Plastik bunlar. Bir de kaşık biberon aldım. Ama cam biberon önerisi görmüştüm Philips avent, onu da aldım. Yalnız bu 1+ yani yenidoğan değil bir aylıktan itibaren kullanılıyor. Bunlar yeterli mi? 0+ cam biberon da almalı mıyım?
Banada doktor 3 lt iç dedi. İyi yapıyorsun içebiliyorsan ne mutlu
Kızlar biz bugün cybex eesy twist bebek arabasını almaya gittik eşimin kuzeni bi üst modelini kullanıyormuş o 15 bin daha pahalı diye bunuda çok araştırdık diye aldık o aparat olmadan kullanılmıyormuş siyah renk aldık ama satıcı yok rüzgarlık yok tulum vs dedi ama almadık gereksiz pahalılardı bebek arabası ana kucağı bide onun için aparatı aldık çok beğendik kullanımı çok kolay katlanması vs vs biraz zaman geçsin sonrada araba koltuğunu alırız dedik şimdiden
Canım ben gittim hatta bi saate erken gittim neredeyse çünkü çok stres yapmıştım istemsizce ilk dediler ki sizinle konuşurken hat kesilmiş numara alamamışlar arayamadık doktor bey tatilde ben baya şok oldum dedim hayır karsılıklı olarak numaramda teyitleştik çok üzgünüz falan derlerken ağladım sinirimden o sıra eşimde uygun tarih bakıyodu bende başka yer yok sanki boşver dedim çıktık ama meğersem yokmuşNeoldu canimm donmedin
Amin hepimizinki inşallah aparatı 3000 , ana kucağı 4950 bebek arabası 25.850 olması lazım canımGüzel günlerde kullanılsın canım araba ana kucağı aparatı ne kadara aldiniz
Yeniden zam bekleniyor dedi ne kadar doğru bilemiyorumAmin hepimizinki inşallah aparatı 3000 , ana kucağı 4950 bebek arabası 25.850 olması lazım canım
Tam aklimdan gecengaz sancim oluncada bi tuaf oluyo sertlesiyo. Bazen popmda bile hissediyorum vurdukca baskiyi
Görür canım merak etmeAy o zaman bu mamajoo olanlar iş görür dimi? Farklarını da bilmiyorum valla ikisini de aldım
Ay dün bende onu izledimÖff dün Lohusa filmini izlerken ilk başta epey gülmüştüm, gülerken kaçtıNapalım elde değil
Kimi sadece kısa kollu body giydirir, kimi iki kat giydirir. Tercih meselesi demek ki canım :)bide yanina soba
Yok Dedigin cok dogru bu gercekten bi secim meselesi. Ben aksamlari bilerek terlediginde bile ustunu degistirmezdim su gibi olmadikca alismasin diye.Kimi sadece kısa kollu body giydirir, kimi iki kat giydirir. Tercih meselesi demek ki canım :)
Şaka bir yana cidden bilmiyorum etrafımdaki herkes uzun body ve zıbın al diyor
Buradan çıkaracağımı sonuç bebeğin üzerine düşmek anneyi yoruyorYok Dedigin cok dogru bu gercekten bi secim meselesi. Ben aksamlari bilerek terlediginde bile ustunu degistirmezdim su gibi olmadikca alismasin diye.
Arkadasim 18 kat giydirir en ufak terde degistirirdi.cocuklarin hasta olmasi acisindan aralarinda cok bi fark gormedik.
ikimzde kendi yaptigimizi dogru bulduk
Ya nasıl birşeyKızlar oglusumun odasını aldık bugün
inşallah olmaz ya bi doktor arkadaşım var günümüzde tetanoz falan çok azaldı o aşı eskiden kalma bir alışkanlık diyordu. Tabii azalma sebebi de herkesin aşılarını olması böylece mikrobun azalması. Örneğin herkes korona aşısı olmadı ama çoğu kişi olduğu için hastalık gitti ve bu durum aşı olmayanlara da yaradı. Evdeki paslı ürünlerde bile tetanoz bulunmuyor çoğunlukla. Çünkü hastalık çok azalmış. Yine de dikkatli olmakta fayda var. Bebeklere aşılarını yaptırırız inşallah ama bu aşı benim içinse gerek yok benceCanim bende olmadim insallah bisey olmaz benim doktorum istemedi
Ozel mi burasi cok iyi olmus nasil tatilde olurki ramdevu verdiyseCanım ben gittim hatta bi saate erken gittim neredeyse çünkü çok stres yapmıştım istemsizce ilk dediler ki sizinle konuşurken hat kesilmiş numara alamamışlar arayamadık doktor bey tatilde ben baya şok oldum dedim hayır karsılıklı olarak numaramda teyitleştik çok üzgünüz falan derlerken ağladım sinirimden o sıra eşimde uygun tarih bakıyodu bende başka yer yok sanki boşver dedim çıktık ama meğersem yokmuşkimi arasam haftaya haftaiçi diyo en erken bende işten izin almak istemiyorum derken eşim tekrar aradı tekrar özürler vs haftaya cumartesi yer açıldı yeniden bide 500 tl indiririm yaptılar kendilerince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?