2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Canını sıkma lütfen. Bebeğim strese girer. Beslenme düzenini değiştirirsin, her gün mutlaka yumurta, meyve ve probiyotik ve kuruyemiş yemeye dikkat et. Diyetisyen yönlendirir seni.
Nasıl besleniyorsun merak ettim. Acıkmıyor musunnn kız :)

Evet doktorda havuç suyu iç dedi bana. Multivitamin içemiyordum hap yutamadığımdan dolayı ama regenesis max verdi yine zorlıcam içmek için bakalım :/

Evet doktorda havuç suyu iç dedi bana. Multivitamin içemiyordum hap yutamadığımdan dolayı ama regenesis max verdi yine zorlıcam içmek için bakalım :/
o multivitaminler özellikle yetersiz beslenenler için o kadar önemli ki büyük ihtimal bir vitaminin eksikliği nedeniyle zayıf bebişin. eğer vitaminlerin düzelirse o da kilo alır inşallah. dediğim gibi habersiz bir gebelikti ve vitamin kullanmadığım için kesesi ve bebek 1 hafta gerideydi vitaminlerle düzeldi. Hâlâ geç kalmış sayılmazsın sağlıkla büyür inşallah

Acıkıyorum aslında ama bir tabir vardır kuş kadar yiyorum sanırım :) Porsiyonlarım az sanırım. Aslında kilosundan çok suyu canımı sıktı. Su öyle çok içemiyorum susamıyorumda içim almıyor. Su içmemle bebeğin suyu arasında bağlantı var mı bilmiyorum. Çok zorlıcam kendimi su içmeye. Yazda geldi terleyince iyice kayıp oluyor demekki

Su içmenle hem bebeğin suyu hem de sağlığı arasında bağlantı var. Uygulama indir her saat 1 bardak su içmeye çalış bence. Su olayına takılma, çözümü kolay. etrafımdaki bir sürü gebeyi doktor bol içmesi konusunda uyardı. Dikkat edersin bundan sonra
Sulu meyve tüketmeye çalış , karpuz kavun gibi
İnanıyorum ki bir sonraki muayeneden mutlu ayrılacaksın

Asiyi bizim icin degil bebek icin yapiyolar. Tetanoz tarlada dogurmadigimiz surece zatem hastanelerde gecebilecek bisey degil. Yenidogan tetanozu icin yapiliyor. Suan ozellerde tek doz bogmacali olani yapiliyor. Bununda sebebi yine bebek icin olmasi. Ilk 6 ayda bebekte bogmaca tehlikeli seyreden bi asi ve yeni dogana 2. Aydan itibaren yapiyolar bogmaca asisini. Tetanoz yillardir olan cansiz bi asi korkulacak bi asi oldugini dusunmuyorum ben

Sağol canım Allah razı olsun

2 hafta ileri yada geri olmasinin onemli olmadigini soylemisti onceki doktorum son aylarda muz cok kilo aldiriyo bebege demislerdi ama denemedim ben.biraz protein agirlikli beslenip biraz da suyu arttirdin mi bidakine 2 hafta ilerde gider

ya ama kaç videoda gördüm doktorlar tetanoz bebek için değil sizin için diyordu. bebeğim doğduktan sonra aşılarını yaparım inşallah ama benim içinse hastane, ameliyat ortamı steril zaten. o iğne o kadar acıtıyor ki yapmamak daha kârlı geliyor bana şu an Bi doktoru dinlemiştim sezaryen olma ihtimaline karşı her anne adayına tetanoz yapıyoruz diyordu. Demek ki bizim için. Çünkü sağlıkçı eşime sordum: "ameliyat gerekince tetanoz vuruyor musunuz?" diye. Dedi ki açık ve büyük yaralarda mikrop kapma ihtimalini göz önünde bulundurarak tetanozu vurup öyle gönderiyorlarmış ameliyata. Ama sezaryen videolarını izliyorum normal ameliyat gibi steril zaten. Bu arada ben asla aşı karşıtı değilim ama biraz araştırınca aşırı gerekli olmadığı kanısına vardım. Tabii herkes tedbir amaçlı vurabilir doktorların çoğu öneriyor zaten

Son düzenleme:
Doktorlarda malesef dogrular 2×2 4 etmiyo ilginc bi sekilde. Her doktor farkli oluyo iste. Kimi doktor vitamin kullanma diyo digeri ne demek vitaminsiz olur mu diyo neye karar verirsek verelim sonu saglikli guzel olsun insallh hepimiz icin

Doktorlarda malesef dogrular 2×2 4 etmiyo ilginc bi sekilde. Her doktor farkli oluyo iste. Kimi doktor vitamin kullanma diyo digeri ne demek vitaminsiz olur mu diyo neye karar verirsek verelim sonu saglikli guzel olsun insallh hepimiz icin
inşallah bebişler de biz de sağlıkla atlatırız bu süreci Ya zaten "aşırı doğal bir gebelik geçireceğim" demek bu devirde çok zor çünkü bi arkadaşım hiç takviye almayacağım dedi doğuma yakın demiri 3e düşmüş acil müdahale etmişler. Biz mükemmel beslenemiyorsak takviye şart oluyor ama tetanoz bebek için olsa: "gebelikten önce tetanoz vurulmuş olanların gebelikte vurulmasına gerek yok." diye bi kural koymazlardı. Bilseydim gebelikten önce vurulurdum en azından yan etki yapar mı dşye korkmazdım

Benim doktorumda aynı şekilde söyledi. İlk 2 ay bebeği boğmacadan korumak için yapıldığını söyledi ve içinde boğmacalı olanı öneriyorum dedi. Boğmaca ve tetanoz aşısı bebeğe 2. Ayda yapılıyor diyeymiş.

ben de doktoruma boğmacalı olanı soracağım eğer önerirse onu olacağım inşallah

Kızlar biberonlara ilgili sorum olacak özellikle tecrübeli annelere ve bilgisi olanlara. Şimdi ben mamajoo aldım iki tane, 0+. Biri silver biri gece gündüz diye geçiyor. Plastik bunlar. Bir de kaşık biberon aldım. Ama cam biberon önerisi görmüştüm Philips avent, onu da aldım. Yalnız bu 1+ yani yenidoğan değil bir aylıktan itibaren kullanılıyor. Bunlar yeterli mi? 0+ cam biberon da almalı mıyım?

Kızlar daha önce soruldu mu bilmiyorum ama bebeğin içine giydirmek için body alacağım. 5 uzun 5 kısa kollu alıyım diyorum. Kaç aylık almalıyım ? Tecrübeli anneler cevap verirse çok sevinirim

IStersen simdi hic alma zaten almisisn.olurda sagma yada mama cok vericek olursan hemen alirsin zaten. aylardan ziyade delik sayisi onemli muhtemelen 0 ay da 1 ay da tek deliklidir. Ama tabi yine bi kontrol et

Kızlar daha önce soruldu mu bilmiyorum ama bebeğin içine giydirmek için body alacağım. 5 uzun 5 kısa kollu alıyım diyorum. Kaç aylık almalıyım ? Tecrübeli anneler cevap verirse çok sevinirim
OGlumu eylulde dogurdum ekime kadar kisa kollu zibinla durdu uzerine muslin ortuyodum sicakti. Eger icine giydirmek icinse evinizin sicakligina gore al derim. Disrda kar da yagsa evin icin 24 25 derece oluyo sonucta. Ben icine giydirmeye genelde kolsuz almistim . Aksamlarida odasinda kalorfier yanmadigi icin uygun bi uyku tulumu almistim tog degeri yuksek. Simdi yine oyle yaparim die dusunuyrorum

Canim ilk doğduğunda cam almana gerek yok ben hep philips avent kullandım ama ilk 3 Ay cam ağır olduğundan zor oluyor bebek zaten minik biberon ağır zorlanıyor insan. Benim görüşüm bu yönde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…