- 16 Aralık 2014
- 1.647
- 5.518
- 358
- 33
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #22.321
Ben 3 paket aldım. Stok yapmayı gözüm yemiyor.Selam kızlar size bir sorum olacaktı bu yenidogan bez 1 numara yani kaç tane aldınız?
Yani aşağı yukarı kaç paket lazım oluyordu ki? tamamen unutmuşum ben
Bazılarınız bez stoğu yapmisti ondan sordum.
Ben senin konularını kaçırmışım yazdıysan da kusura bakma insan kendi başına gelince daha dikkat ediyor, algıda seçicilikCanim ben 24. Haftada kasilmadan dolayı hastanede yattım 19. Haftadan beri bu var toplam 5 6 tane proluton iğne vuruldum haftalik, hala günde 2 defa progestan kullanıyorum yürüyüş yasak geçen hafta gittiğimde zorda olmadıkça kalkma dedi 35 e kadar sabret die ozaman dedi az kaldı 5 hafta dişini sık dedi yani 35 ten sonra istediği zaman gelebilir dedi demekki öyle oluyor gelişimleri açısından bi dönüm noktasıbide gebelik sekeri eklendi heh tam oldu dedi doktorum valla 38 de filan dogurursak kutlama yapmak lazım
2 paket aldım ben 70li 1 numara. Duruma göre gerisini alırım diye düşünüyorumSelam kızlar size bir sorum olacaktı bu yenidogan bez 1 numara yani kaç tane aldınız?
Yani aşağı yukarı kaç paket lazım oluyordu ki? tamamen unutmuşum ben
Bazılarınız bez stoğu yapmisti ondan sordum.
Benimde öyle bir de diyorlar ki 2 numaraya çok hızlı geciliyormus kaç paket alsam diye kararsız kaldım bendeBen 3 paket aldım. Stok yapmayı gözüm yemiyor.
Hiç bilmiyorum maalesef. Yaşayarak öğreneceğim bunuBenimde öyle bir de diyorlar ki 2 numaraya çok hızlı geciliyormus kaç paket alsam diye kararsız kaldım bende
Bende 2 paket alirim heralde tesekkur ederim cevaplarınız için2 paket aldım ben 70li 1 numara. Duruma göre gerisini alırım diye düşünüyorum
Benim ilk gebeligim degil fakat tamamen silinmiş arada 9 yıl oluncaHiç bilmiyorum maalesef. Yaşayarak öğreneceğim bunu
Yapma yaaİyi akşamlar herkeseHastaneden geliyorum bi yazayım dedim. Bugün yine yanlarım acıyordu ve çok kasılma oluyordu. Baktım sertleşmeler bitmiyor dayanamadım şehir hastanesine geldim 15 dakika nst çektiler doktor 70 civarında sancı görünce serum yazıp tekrar nst istedi. Bu kez yarım saatlik nst çektiler. Sancımın şiddeti azalmıştı. 10'ar dakika arayla yaklaşık 40 şiddetinde sancılar görünüyordu. Doktor buralarda dur kasılma bitmezse yine gel dedi. Bitmeyince bir nst daha çektiler. 40 şiddetinde düzensiz sancılar çıktı. Doktor hastanede kalabileceğimi söyledi. Fakat bana bırakınca eve gideyim dedim. Azalmazsa kendi doktoruma gideceğim. Napiym benim gebelik de bol kasılmalı geçiyor 19. hafta civarı çok korkuyordum ama artık alıştım.
O kadar iyi anlıyorum ki seni 2. Gebeliğimin son 1 ayı sancılı idi hep bünyem o kadar alışmışti ki kontrole diye gittim açılmam vardıİyi akşamlar herkeseHastaneden geliyorum bi yazayım dedim. Bugün yine yanlarım acıyordu ve çok kasılma oluyordu. Baktım sertleşmeler bitmiyor dayanamadım şehir hastanesine geldim 15 dakika nst çektiler doktor 70 civarında sancı görünce serum yazıp tekrar nst istedi. Bu kez yarım saatlik nst çektiler. Sancımın şiddeti azalmıştı. 10'ar dakika arayla yaklaşık 40 şiddetinde sancılar görünüyordu. Doktor buralarda dur kasılma bitmezse yine gel dedi. Bitmeyince bir nst daha çektiler. 40 şiddetinde düzensiz sancılar çıktı. Doktor hastanede kalabileceğimi söyledi. Fakat bana bırakınca eve gideyim dedim. Azalmazsa kendi doktoruma gideceğim. Napiym benim gebelik de bol kasılmalı geçiyor 19. hafta civarı çok korkuyordum ama artık alıştım.
İnan serum içeriğini hiç bilmiyorum ama sancı şiddetlerini azalttı. 40 sancı sayılabilmesi için en düşük şiddet oluyor galiba. 100 de doğumu başlatan sancı oluyor. Ben de tam bilmiyorum aslındaYapma yaaendişelenmişsindir, üzüldüm.. ama iyi ki evde durmayıp kontrol ettirmişsin. Bu sancı şiddetlerinden ve düzenli/düzensiz konusundan pek anlamıyorum. Verdikleri serum içeriği neydi acaba, işe yaramış gibi duruyor. Bence sen her halükarda kendi doktorun ile iletişime geç. Nstleri ona da gönderebilirsin ya da durumu izah et. Belki nidilat vs gibi bir tedaviye başlar kasılmaları azaltmak üzere. Ya da düzensiz, bu şiddetten bir şey olmaz falan derse de içini rahat ettirmiş olursun. Su da çokça içiyordun sanki ev ortamında ne yapılabilir başka acaba?
Ben de böyle bir şey yaşarım diye düşünüyorum ama inşallah 37'den sonra yaşarımO kadar iyi anlıyorum ki seni 2. Gebeliğimin son 1 ayı sancılı idi hep bünyem o kadar alışmışti ki kontrole diye gittim açılmam vardı2/3 saat sanırım Max doğurdum her zorlukta ferahlık vardır sonu güzellik olucak bak gör
Benimde aksine bu aralar bi sakin. Oynuyor ama hep böyle kayar gibi sert vurma olayı yok. Büyüdükçe daha sert vurması gerekmiyor muydu anlamadımGünaydın kızlar,
Ben bebek hareketlerinden uyuyamıyorumbazen hareket ettikçe karnım o kadar acıyor ki içten yırtılacak gibi oluyor. Sizin de öyle mi?
İnşallah durabildiği kadar durur içerde bebişBen de böyle bir şey yaşarım diye düşünüyorum ama inşallah 37'den sonra yaşarım17lerden beri var bu sancılar ve artık rutin oldu benim için. Bugün ekstra vardı diye gittim ama açılma falan yoktu çok şükür. Günlerim artık sancı süresi tutmakla geçiyor Bebişlere sağlıkla kavuşsaydık da rahatlasaydım
Anladım canım ya. Gene de çok şükür çok yüksek düzeyde çıkmamış sancı. Açılma olmaması da süper. Sen en iyisi hem kan sulandırıcı işini konuş, hem de bu nst sonuçlarını değerlendirin doktorunla. Belki rahim ağzı uzunluğuna da bakabilir, açılma olmadı ama acaba kısalma var mı diye. Zaten sancı karşıtı ilaç verse dahi 35 haftaya dek kullandırıyorlar, esasen az bir haftan kaldı.İnan serum içeriğini hiç bilmiyorum ama sancı şiddetlerini azalttı. 40 sancı sayılabilmesi için en düşük şiddet oluyor galiba. 100 de doğumu başlatan sancı oluyor. Ben de tam bilmiyorum aslındaTek bildiğim bol kasılmalı bir gebelik geçirdiğim. Zatenkan sulandırıcı iğneyi istemek için tekrar doktorumun yanına gitmeyi düşünüyorum. Bu hafta içinde gideceğim inşallah. Olmadı tekrar progestan başlarım. Hoş pek bir işe yaramıyor ama doktorum bilir en iyisini. Şimdilik tek yapabileceğim dinlenmek
İnşallah ya bu kasılmaların nefes kesmesi umrumda değil aklım hep bebekteİnşallah durabildiği kadar durur içerde bebişHayırlısıyla geçicek bu günlerde. Sağlıklı güzel doğumlarımız olsun inşallah
Canım geçmiş olsun sonuçları ya doktoruna gönder ya da kendi hastanene git derim. Belki ciğer geliştirici vs vururlar. Serum işe yaramış gibi bende yaramamıştı durduramamışlardı ama devamı öyle olmasınİyi akşamlar herkeseHastaneden geliyorum bi yazayım dedim. Bugün yine yanlarım acıyordu ve çok kasılma oluyordu. Baktım sertleşmeler bitmiyor dayanamadım şehir hastanesine geldim 15 dakika nst çektiler doktor 70 civarında sancı görünce serum yazıp tekrar nst istedi. Bu kez yarım saatlik nst çektiler. Sancımın şiddeti azalmıştı. 10'ar dakika arayla yaklaşık 40 şiddetinde sancılar görünüyordu. Doktor buralarda dur kasılma bitmezse yine gel dedi. Bitmeyince bir nst daha çektiler. 40 şiddetinde düzensiz sancılar çıktı. Doktor hastanede kalabileceğimi söyledi. Fakat bana bırakınca eve gideyim dedim. Azalmazsa kendi doktoruma gideceğim. Napiym benim gebelik de bol kasılmalı geçiyor 19. hafta civarı çok korkuyordum ama artık alıştım.
Aslında alışık olduğum kasılmalar ama rahim ağzı konusu hep tedirgin ediyor o yüzden her muayenede soruyorum. Böyle kasılmalı geçen günlerden sonra bile doktor sorun görmüyor ama yine de kontrolden sonra aklım yine rahim ağzına gidiyorAnladım canım ya. Gene de çok şükür çok yüksek düzeyde çıkmamış sancı. Açılma olmaması da süper. Sen en iyisi hem kan sulandırıcı işini konuş, hem de bu nst sonuçlarını değerlendirin doktorunla. Belki rahim ağzı uzunluğuna da bakabilir, açılma olmadı ama acaba kısalma var mı diye. Zaten sancı karşıtı ilaç verse dahi 35 haftaya dek kullandırıyorlar, esasen az bir haftan kaldı.
Progestan da belki hiç yoktan iyidir bir durumu olabilir o yüzden tekrar başla derse bir şans daha verebilirsiniz. Ben de bariz yarar görmesem de kesmiyorum zaten o da 36. Hafta gibi kesiliyor.
Yüzdük kuyruğuna geldik aslında 3-4 haftalık meselelerben bir de kafa dağıtıcı aktivitelerin de faydasını gördüm. Üstüne düşündükçe de tetikliyor olabiliriz, zaman tutarken odağını değiştirmek zor biliyorum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?