2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    246
Selam kızlar size bir sorum olacaktı bu yenidogan bez 1 numara yani kaç tane aldınız?
Yani aşağı yukarı kaç paket lazım oluyordu ki? tamamen unutmuşum ben
Bazılarınız bez stoğu yapmisti ondan sordum.
Ben 3 paket aldım. Stok yapmayı gözüm yemiyor.

Ben senin konularını kaçırmışım yazdıysan da kusura bakma insan kendi başına gelince daha dikkat ediyor, algıda seçicilik Çok geçmiş olsun ilaçlarımızı kullanıp, bol bol yatmaktan başka çaremiz yok. Yarın randevum var bakalım dua ediyorum sancı açılma bişey çıkmasın diye

Selam kızlar size bir sorum olacaktı bu yenidogan bez 1 numara yani kaç tane aldınız?
Yani aşağı yukarı kaç paket lazım oluyordu ki? tamamen unutmuşum ben
Bazılarınız bez stoğu yapmisti ondan sordum.
2 paket aldım ben 70li 1 numara. Duruma göre gerisini alırım diye düşünüyorum

İyi akşamlar herkese Hastaneden geliyorum bi yazayım dedim. Bugün yine yanlarım acıyordu ve çok kasılma oluyordu. Baktım sertleşmeler bitmiyor dayanamadım şehir hastanesine geldim 15 dakika nst çektiler doktor 70 civarında sancı görünce serum yazıp tekrar nst istedi. Bu kez yarım saatlik nst çektiler. Sancımın şiddeti azalmıştı. 10'ar dakika arayla yaklaşık 40 şiddetinde sancılar görünüyordu. Doktor buralarda dur kasılma bitmezse yine gel dedi. Bitmeyince bir nst daha çektiler. 40 şiddetinde düzensiz sancılar çıktı. Doktor hastanede kalabileceğimi söyledi. Fakat bana bırakınca eve gideyim dedim. Azalmazsa kendi doktoruma gideceğim. Napiym benim gebelik de bol kasılmalı geçiyor 19. hafta civarı çok korkuyordum ama artık alıştım.

Yapma yaa endişelenmişsindir, üzüldüm.. ama iyi ki evde durmayıp kontrol ettirmişsin. Bu sancı şiddetlerinden ve düzenli/düzensiz konusundan pek anlamıyorum. Verdikleri serum içeriği neydi acaba, işe yaramış gibi duruyor. Bence sen her halükarda kendi doktorun ile iletişime geç. Nstleri ona da gönderebilirsin ya da durumu izah et. Belki nidilat vs gibi bir tedaviye başlar kasılmaları azaltmak üzere. Ya da düzensiz, bu şiddetten bir şey olmaz falan derse de içini rahat ettirmiş olursun. Su da çokça içiyordun sanki ev ortamında ne yapılabilir başka acaba?

O kadar iyi anlıyorum ki seni 2. Gebeliğimin son 1 ayı sancılı idi hep bünyem o kadar alışmışti ki kontrole diye gittim açılmam vardı 2/3 saat sanırım Max doğurdum her zorlukta ferahlık vardır sonu güzellik olucak bak gör

İnan serum içeriğini hiç bilmiyorum ama sancı şiddetlerini azalttı. 40 sancı sayılabilmesi için en düşük şiddet oluyor galiba. 100 de doğumu başlatan sancı oluyor. Ben de tam bilmiyorum aslında Tek bildiğim bol kasılmalı bir gebelik geçirdiğim. Zatenkan sulandırıcı iğneyi istemek için tekrar doktorumun yanına gitmeyi düşünüyorum. Bu hafta içinde gideceğim inşallah. Olmadı tekrar progestan başlarım. Hoş pek bir işe yaramıyor ama doktorum bilir en iyisini. Şimdilik tek yapabileceğim dinlenmek

Ben de böyle bir şey yaşarım diye düşünüyorum ama inşallah 37'den sonra yaşarım 17lerden beri var bu sancılar ve artık rutin oldu benim için. Bugün ekstra vardı diye gittim ama açılma falan yoktu çok şükür. Günlerim artık sancı süresi tutmakla geçiyor Bebişlere sağlıkla kavuşsaydık da rahatlasaydım

Günaydın kızlar,
Ben bebek hareketlerinden uyuyamıyorum bazen hareket ettikçe karnım o kadar acıyor ki içten yırtılacak gibi oluyor. Sizin de öyle mi?
Benimde aksine bu aralar bi sakin. Oynuyor ama hep böyle kayar gibi sert vurma olayı yok. Büyüdükçe daha sert vurması gerekmiyor muydu anlamadım

İnşallah durabildiği kadar durur içerde bebiş Hayırlısıyla geçicek bu günlerde. Sağlıklı güzel doğumlarımız olsun inşallah

Anladım canım ya. Gene de çok şükür çok yüksek düzeyde çıkmamış sancı. Açılma olmaması da süper. Sen en iyisi hem kan sulandırıcı işini konuş, hem de bu nst sonuçlarını değerlendirin doktorunla. Belki rahim ağzı uzunluğuna da bakabilir, açılma olmadı ama acaba kısalma var mı diye. Zaten sancı karşıtı ilaç verse dahi 35 haftaya dek kullandırıyorlar, esasen az bir haftan kaldı.

Progestan da belki hiç yoktan iyidir bir durumu olabilir o yüzden tekrar başla derse bir şans daha verebilirsiniz. Ben de bariz yarar görmesem de kesmiyorum zaten o da 36. Hafta gibi kesiliyor.
Yüzdük kuyruğuna geldik aslında 3-4 haftalık meseleler ben bir de kafa dağıtıcı aktivitelerin de faydasını gördüm. Üstüne düşündükçe de tetikliyor olabiliriz, zaman tutarken odağını değiştirmek zor biliyorum ama

Canım geçmiş olsun sonuçları ya doktoruna gönder ya da kendi hastanene git derim. Belki ciğer geliştirici vs vururlar. Serum işe yaramış gibi bende yaramamıştı durduramamışlardı ama devamı öyle olmasın Sen yine de öteleme canım olur mu

Aslında alışık olduğum kasılmalar ama rahim ağzı konusu hep tedirgin ediyor o yüzden her muayenede soruyorum. Böyle kasılmalı geçen günlerden sonra bile doktor sorun görmüyor ama yine de kontrolden sonra aklım yine rahim ağzına gidiyor
Progestan enfeksiyonumu çok arttırıyor diye istemiyorum aslında ama olmadı ağızdan kullanırım napiym bebiş iyi olsun da
Aslında alıştım, eskisi kadar tedirgin etmiyor kasılmalar fakat çok arttığını fark edince mecbur süre tutuyorum. Bugün en son saatte 6yı görünce doktora gideyim dedim. Süre tutunca da saçma sonuçlar çıktı. Örneğin biri 8 dakika içinde geldi, diğeri 12 dakika içinde. Yine de risk almak istemedim. Zaten son aylar bol kasılmalı oluyor bildiğim kadarıyla. Artık bol bol süre tutacağım gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…