2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 91 40,8%
  • erkek

OY: 114 51,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,3%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,0%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    223
Bizde 3 aylık olduk ama normalde hareketli baya yüz üstü yatırınca başını dik tutuyor kucakta da öyle ama kollarından tutup çekince başı geride kalıyor
Canı kalkmak istemiyordur belki bizimkisi istemeyince kafayı kaldırmıyor ordan biliyorum bende daha zaman var 4. Ayına kadar beklersin olmadı kontrolde doktora danışırsın

Kızlar bebeğimde vücudunda egzamalar çıktı kollarında bacaklarında yaşayan var mı nedir sebebi sürekli nemli tutmaya çalışıyorum ama yediğim bir şey dokunduğundan mı yoksa hassas ciltli olduğundan mı

Uykusuz kalan, çalışan çabalayan, yorgun olsa da bebeğinin bir gülüşünü dünyalara değişmeyen, geceleri herkes uyurken bebeğiyle baş başa kalan, kendisi ve bebeği için elinden geleni yapmaya hazır olan, tek derdi bebeğini iyi yetiştirmek olan canım anneler günümüz kutlu olsun... 💕
Teşekkürler canım seninde kutlu olsun Allah biz kadınlara güç, kuvvet ve sabır versin gerisi bizde zaten 😇

Merhaba bebek arabası yorumlarına bakarken sizin yorumunuzu gördüm. Memnun kaldınız mı acaba?
Evet yaklaşık 3 aydır çok sık kullanıyorum çok memnunum. Pusetle kullanmak daha zor oluyor ona rağmen pratikliği ve hafifliği işimi kolaylaştırdı, büyük bir araba değil ama süspansiyonu da gayet iyi.

Kızlar bebeğimde vücudunda egzamalar çıktı kollarında bacaklarında yaşayan var mı nedir sebebi sürekli nemli tutmaya çalışıyorum ama yediğim bir şey dokunduğundan mı yoksa hassas ciltli olduğundan mı
Canım egzamanın sebebini bulup o şekilde tedavi edildiğinde kalıcı çözüm oluyor, sütünden bir şey geçtiğini düşünmüyorum açıkçası. Hassas tenli olabilir, bir fotoğraf atıp doktoruna mı sorsan belki bir kremle vs çözülür hemen.

Canım egzamanın sebebini bulup o şekilde tedavi edildiğinde kalıcı çözüm oluyor, sütünden bir şey geçtiğini düşünmüyorum açıkçası. Hassas tenli olabilir, bir fotoğraf atıp doktoruna mı sorsan belki bir kremle vs çözülür hemen.
Bu aralar yumurtayı çok abartmıştım acaba o sebep mi düşündüm 4 gündür yemiyorum geçmeye başladı şuan sadece kuru görüntü var her gün nemlendiriyorum oraları aslında daha önce yumurta yedim ama her gün art arda yememiştim genellikle yumurta beyazına alerji olurmuş ama hassas tenli olduğu doğru dokunduğum yer kızarıyor çünkü

İyi akşamlar normalde ocak 2025 annesiydim fakat aralıkta doğum yaptım. O yüzden buraya da yazmak istedim şun 66 günlüğüz ve sezeryanla doğum yaptım. 40 tan sonra ara ara lekelenmem oluyor benim gibi sezeryan olupta ara ara lekelenmesi olan var mı acaba?
Benimde o şekilde yoğun bir adet kanaması yaşamadım, ara ara oluyor birde devamlı turuncu bir akıntı geliyor.

Ben sleepy ve prima premium care ile başladım, sleepyi sevmedim çok ince bir bez ve kalıbı küçük, prima favorim oldu. Molfix hediye geldi ben hiç hiç beğenmedim maalesef çok kalitesiz geldi bana, prima aktif bebek ve premium care karışık kullanıyorum ama favorim premium care. Muhtemelen bu şekilde devam ederim, kızımın teni inanılmaz hassas hemen kızarıyor.
Molfix premium kullandım bu arada o bir tık daha iyi ama dediğin gibi primanın premium care seçeneği ile kıyasladığında kalite farkı var canım ben de şimdi prima ile devam ediyorum taşırmalarımız sona erdi😂 Benim kızımın da çok kızarmaya başlamıştı molfixte pişik mi değil mi acaba anlayamıyor muyum diye altını değiştirirken 5 10 dk hava alması için açık bıraktım kızarıklıklar geçince anlayabildim pişik olmadığını.Bez gerçekten önemliymiş
Bende delirmiş gibi tatlı yeme isteği var durmadan yiyorum komaya girecem en son 🤣 ve sürekli acıkıyorum kilom yok ama emzirme döneminde vermek çok çok zor
Pazartesiden beri tatlıya son verdim kendimce sıkılaşmıştım bacaklarım dokunmuyor artık birbirine ama gel gör ki tartı benimle aynı fikirde değil 2 kilo almışım😂

Ay kızlar bu hafta bittim resmen. 12.hafta atağı bizde erken oldu galiba sürekli kucakta tutmaktan çok yoruldum.Uykusu gelince kendisi uyuyamıyor desteksiz uyutmak için de 4.ay bitsin diye bekliyordum. Kucakta zıplamam gerekiyor gözü kapansın istiyor sırtı yatağa dokununca uyanıyor hiçbir şey yapamadım.Çok sinirlerim bozuldu ama çok şükür dün akşam açıkhavadaydık orada uyudu.Sizlerin nasıl geçiyor günleriniz?Bebişlerde yeni güncellemeler var mı? Biz artık sohbeti ilerlettik😂

Bir de dün eşime çok sinirlendim.Dün dışarıdaydık bebekli bir çift ile gayette yakınız aslında. Bu sene iftara kimseyi çağıramayacağımızı konuştuk arkadaşımda aynısını dedi,çocukla çok zor oluyor diye.Aradan 5 dk geçmeden eşim yarın akşam bize gelsenize yemeğe dedi ve kabul ettiler.Ben de oturduğum yerden sinir oldum.Ev o kadar dağınık ki yani bana sormadan kimseyi çağırma dememe rağmen bu adam beni asla anlamıyor.Kendilerini çook sevsem de misafir olunca ister istemez her yeri temizlemek gerekiyor.Ben de ona da yaptırıyorum şimdi o kızımıza bakıyor bende biraz mola verdim ama bu anlayışsızlıklara sinir oluyorum.Sabah ben uyandım o yatıyordu kaldırdım madem sen çağırıyorsun hazırlığı da sen yap diye.Sonra gelip bana sarılmaya çalışıyor ama hala çok gıcığım abartıyor muyum bilemedim

Bir de dün eşime çok sinirlendim.Dün dışarıdaydık bebekli bir çift ile gayette yakınız aslında. Bu sene iftara kimseyi çağıramayacağımızı konuştuk arkadaşımda aynısını dedi,çocukla çok zor oluyor diye.Aradan 5 dk geçmeden eşim yarın akşam bize gelsenize yemeğe dedi ve kabul ettiler.Ben de oturduğum yerden sinir oldum.Ev o kadar dağınık ki yani bana sormadan kimseyi çağırma dememe rağmen bu adam beni asla anlamıyor.Kendilerini çook sevsem de misafir olunca ister istemez her yeri temizlemek gerekiyor.Ben de ona da yaptırıyorum şimdi o kızımıza bakıyor bende biraz mola verdim ama bu anlayışsızlıklara sinir oluyorum.Sabah ben uyandım o yatıyordu kaldırdım madem sen çağırıyorsun hazırlığı da sen yap diye.Sonra gelip bana sarılmaya çalışıyor ama hala çok gıcığım abartıyor muyum bilemedim
Yalniz bebegi olup da zorlugu da anlayan kisilerin de hatasi var. Hem hak verip hem hemen olur gelelim mi dediler cok sacma. Esinin yaptigj da sacma aynisini benim esimde yapti sinir erti beni ne olacak ki diyor bi de elinin koru . Cok bisey yapma bence gelince de malum biliyosunuz bebek vardi hic durmadi ancak bu kadar dersin.

Yalniz bebegi olup da zorlugu da anlayan kisilerin de hatasi var. Hem hak verip hem hemen olur gelelim mi dediler cok sacma. Esinin yaptigj da sacma aynisini benim esimde yapti sinir erti beni ne olacak ki diyor bi de elinin koru . Cok bisey yapma bence gelince de malum biliyosunuz bebek vardi hic durmadi ancak bu kadar dersin.
Cok haklisin kendileri de normalde davet etmek istemediklerini soyleyip sonra kabul ettiler bende beklemiyordum. Esimle beraber yapinca dun kendisi de bende pisman oldum dedi bunu duyunca sanirim sinirim bir nebze gecti.Yetistiremedim zaten geldiklerinde masayi beraber hazirladik biraz garip bir aksam oldu. Benimkisi de ayni tepkiyi vermisti daha da sinirlenmistim bu erkekler neden hep boyle😂 Bir daha boyle bir sey yapmamayi ogrenmislerdir umarim

Cok haklisin kendileri de normalde davet etmek istemediklerini soyleyip sonra kabul ettiler bende beklemiyordum. Esimle beraber yapinca dun kendisi de bende pisman oldum dedi bunu duyunca sanirim sinirim bir nebze gecti.Yetistiremedim zaten geldiklerinde masayi beraber hazirladik biraz garip bir aksam oldu. Benimkisi de ayni tepkiyi vermisti daha da sinirlenmistim bu erkekler neden hep boyle😂 Bir daha boyle bir sey yapmamayi ogrenmislerdir umarim
Bu aksam arkadaslar gelecek ama cay a bu sefer bana sordu cok sukur. Alicam pasta birek bi de cay bitti gitti . Ama yemek isin icine girdimi zirilti anacim

Hanımlar bebeklerinizin kilo alımı nasıl? Anne sütüyle besleniyor doğum kilosu 3365 gr 2. ay sonunda 5120 gramdı şu an evde tartıyoruz 5500-5600 civarı geliyor bu kadar az kilo alması normal mi sizce? Çarşamba günü kontrolümüz var ilk 2 ay hızlı kilo aldı kafama takıldı şu an bu kadar düşük olması

Hanımlar bebeklerinizin kilo alımı nasıl? Anne sütüyle besleniyor doğum kilosu 3365 gr 2. ay sonunda 5120 gramdı şu an evde tartıyoruz 5500-5600 civarı geliyor bu kadar az kilo alması normal mi sizce? Çarşamba günü kontrolümüz var ilk 2 ay hızlı kilo aldı kafama takıldı şu an bu kadar düşük olması
Selam ben Kasım sonunda doğum yaptım bu kilo mevzusuna da çok takıldığım için hemen yazayım dedim😂 Benim oğlum da sadece anne sütü alıyor. Doğum kilosu 4200gr baya büyüktü yani doğuramadım😂 neyse 40 günlükken 5kg’dı. 2 aylıkken 5500grdı. Bu aptamilin uygulamasında vs kontrol ettiğimde çocuğun persentili önlenemez bir şekilde düşüyordu. Öyle olunca benim moralimde aşırı bozuldu açıkçası.
2. ay kontrolünde doktora mama ile destekleyelim mi dediğimde doktor şok oldu😂 bak bir çocuğa sence sağlıksız duruyor mu dedi. Bu arada haklı gayet fit normal bir bebeğim var bence. Şimdi 3,5 aylık oldu. Tartmıyorum artık ne ona ne kendime eziyet etmiyorum. Bu arada bende kendimi paraladım çocuk benim yüzümden potansiyelinin altında mı kalıyor diye ama ben ne kadar üzerine düşsem de aldığı kilo değişmedi pek.
Sizce sizin bebeğiniz sağlıksız mı duruyor bence kilit nokta bu. Bir de doktorunuzun ne dediği tabi.

Bu aksam arkadaslar gelecek ama cay a bu sefer bana sordu cok sukur. Alicam pasta birek bi de cay bitti gitti . Ama yemek isin icine girdimi zirilti anacim
En guzelini yapmissin valla,bende evde tekken bebek gormeye gelenlere bir tatli alip kahve yapiyordum yetmese de bana gore yeterdi.Cay kahve daha rahat oluyor,yemege de kimse gelmeyiversin gercekten cocukla zor dusunsunler.Herkese de cagirmicam kimseyi dedim kocama da ogrettim bakalim bundan sonra dikkat eder umarim.Naz nasıl büyüdü mü uykuları nasıl oldu?😍

Selam ben Kasım sonunda doğum yaptım bu kilo mevzusuna da çok takıldığım için hemen yazayım dedim😂 Benim oğlum da sadece anne sütü alıyor. Doğum kilosu 4200gr baya büyüktü yani doğuramadım😂 neyse 40 günlükken 5kg’dı. 2 aylıkken 5500grdı. Bu aptamilin uygulamasında vs kontrol ettiğimde çocuğun persentili önlenemez bir şekilde düşüyordu. Öyle olunca benim moralimde aşırı bozuldu açıkçası.
2. ay kontrolünde doktora mama ile destekleyelim mi dediğimde doktor şok oldu😂 bak bir çocuğa sence sağlıksız duruyor mu dedi. Bu arada haklı gayet fit normal bir bebeğim var bence. Şimdi 3,5 aylık oldu. Tartmıyorum artık ne ona ne kendime eziyet etmiyorum. Bu arada bende kendimi paraladım çocuk benim yüzümden potansiyelinin altında mı kalıyor diye ama ben ne kadar üzerine düşsem de aldığı kilo değişmedi pek.
Sizce sizin bebeğiniz sağlıksız mı duruyor bence kilit nokta bu. Bir de doktorunuzun ne dediği tabi.
Aptamilin persentil hesaplaması bence doğru değil.Ben de ordan hesaplayınca çok üzülmüştüm sonra internette 3 4 yerde daha hesapladım ve aptamil onlardan farklı diğerleri aynı çıktı. Çocuğumun değerleri normal görünüyordu.Aptamilin persentiline bir daha bakmamaya karar verdim

Bir yerde okumuştum belirli bir aydan sonra kilo alım hızları düşüyor korkmayın diye hangi ay olduğunu hatırlamıyorum belki de ondandır .
Benim kızımda 3340 gram doğdu 2.ay sonunda 5100 gramdı.Yeni halini bilmiyorum

Back
X