Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Sezeryan olursan ablamın dediğine göre ilk 5 gün zor yani mutlaka yatılı biri olması şart bana gelecek sezeryan olursam çünkü ilk gün hareket edemiyorsun gelecek kişi eşin kardeşsin ancak sana bakar senden anlar dedi. Bebekten anlayan biri lazım dedi. Bebek tamamen açıkta kalıyor çünkü ne altını değişebilirsin ne gaz çıkarabilirsin emzirirken bile dikişim acıyor dedi. Tabi bu bahsettiği ilk üç gün işte. Sonrası için madem bu kadar yakınlar yatılıya gerek yok sen ayaklanınca dönsünler onlar da dinlensin arada uğrarlar birgün arayla.

Bende aynen böyle düşünüyorum ama kocam biraz deli mi diyim manyak mı diyim öyle biri çocuğa gece bir şey olursaymışş biz deneyimsiz olduğumuzdan ne yapacakmışız yoksa suan gece ben uyanınca kalkıp hemen bir vir şey mi oldu bir şeye mi ihtiyacın var mı diye telaşlanıyor bebek bakımı konusunda elinden geleni yapacaktır gibi hissediyorum, uyumak için değil de sırf endişelendiği için böyle düşünüyor ( belki de ben çok masum düşünüyorum bilmiyorum )
Annem de kayınvalidem de sağolsun ellerinden gelen desteği yapacaklardır biliyorum ama 40 da çok anam

Ay di mi, alıştıktan sonra gece kalmalarına bence de gerek yok. Sonuçta onların da bir hayatı var

Bence gerek yok kalmalarına yakınlarmış zaten yakın olsalardı ben istemezdim tabi ıhtıyac olur bir durum olur kalınır eşin rahat uyumak istiyor galıba gece o da pişpişlesin benim planlarım o doğrultuda
Kız ondan mı dersin o bir şey olursa çocuğa biz ne yapacağız gece diye korktuğundan kalsınlar istiyorum diyor aslında

33+4 canım kilosu 2.200 lerde . Elimden geldiğince olumlu düşünmeye çalışıyorum ama korku hep daha ağır basıyor maalesef.
Gerçekten hepimiz tehlikeli dönemlere girdik. Sağ salim Allahın izni ile atlatalım inşallah. Sende üzülme korkma doktorlar ilaçlarla durdururlar doğumu. Hem oldu ki en kötü 36 gibi doğurdun benim yeğenim de öylr doğdu şuan gayet sağlıklı. Vaktinde doğmasını hepimiz isteriz ama olmazsa da tehlikeli dönemleri geçtik bebek için

Ay di mi, alıştıktan sonra gece kalmalarına bence de gerek yok. Sonuçta onların da bir hayatı var
Normal olursa eşin bende yardımcı olurum derse gerek yok kimseye idare edersiniz kendin ilk gün ayaklanıyorsun çünkü bebeğini sende emzirirsin altını temizlersin vs. Ama sezeryanda mutlaka yatılı şart tam etkisiz hale geliyorsun eşin ancak sana bakar. Bebekten anlayan biri olması şart. En kötü 4 gün kalıp dönerler nasıl olsa yakınmış evleri. Yani düşün gece kalkamıyorsun biri sana bebeği tutturmalı emzirdin sonra biri o bebeğin gazını çıkarıp altını temizleyip sallayıp uyumalı bunları yapamazsın ilk üç gün

Anneleriniz çocuk sahibi olduklarında sizden daha mı büyüklermis? Herkes akşam evine gidince, bebek de uyuyunca bir konuşur, anne baba zamanı yaparsınız. Çocuk uyanınca da birlikte bakarsınız hem çocuğuyla bağ kurmuş olur. Bilmiyorum annelerle birlikte uyumak bana biraz gereksiz geldi

Bence 10 gün yeterli belki 20 gün de olabilir sonrada adaptasyon süreci girer baktınız yapamıyorsunız tekrar gelirler madem o kadar yakınlar biraz da bana kaçıyormuş gibi geldi eşin anneler olunca nasılsa iş yükü olmayacak ona sadece bebeği sevmesi kalacak

Ay 10-15 dakika mesafedeki insanlar neden sizde kaliyor bi alo desen gelirler zaten. Ee gece mecbur sen ilgileneceksin annen emziremeyecegine gore soyle ona kendi rahatini dusunmesin

Onlara alıştım valah cnku
Oha bu sadece nst fiyatımi benim hastanede 250.tl
bende ozel gııdyorum bızde nst ücretsiz. boyle yazınca bı sasırdım .

ben ishal olmusum, bagirsak ve midem ikiside fena. kusmadim ama midem agzimda geziyorum. geceden beri de 4 kez tuvalete ciktim. doktora gitmeli miyim yoksa evde basit seylerle gecer mi acaba pek bir ilaci yok sanirim.
hastaneye geldim ama detayli ultrasona burda sanmiyorum ishal bakmazlar dogum hstanesinde, ancak aile hekimine gitmek gerekir

Ben ishal üşüme bulantı idrar yolu enfeksiyonu hepsi bi anda olmuştum çok kötü bi gündü. İkinci gün yavaş yavaş atlattım geçti. Bol bol su içtim enfeksiyonumda azaldı. Yarına kadar bekle istiyorsan geçmezse görün. Yada gitmişken görün aile hekimine

idrar yolu enfeksiyonu yoktur sanirim idrar testi olali 1 hafta olmadi sonucu temizdi.. dun gece basladi bu ishal ve mide bulantisi bekleyeyim biraz dogru soyluyorsun. bol su icicem de onu bile midem almiyor zorla. ictigim gaviskon bile geri geliyor agzima

ben büyük şeyleri (işte arabadır, pusettir, ana kucağı vs) aldım şükür. küçük aletleri de aldım.

şimdi kıyafet çalışıyorum:) 0-3 ay alacağım genel olarak. zıbın sadece 3-6 ay alırım biraz. kalanları sonradan almak istiyorum. hem hava hem de bebeğin büyüme şartlarına göre bu arada, en zevkli alışveriş bu kısım galiba.

alacağım oyuncak/eğitici setler de aklımda hazır, sanırım 1 günde hallederim onu da.

eşimi bekliyorum, sadece cumartesi günleri alışveriş yapabiliyoruz birlikte, o da her hafta olmuyor, ondan biraz yavaşlıyor süreç ama babası da olsun istiyorum

oda için de çoğu şey hazır ama işte duvar stickerı falan yapacağız bu hafta halım da gelmek üzere.

ay müthiş şeyler yaşıyoruz aslında Allah’a şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…