- 12 Temmuz 2022
- 22.445
- 83.413
Ay iyi bari bi nedeni varsa ona bağlarım en azından ağlarken. Baygın baygın yatıyorum valla yapacak zibilyon iş var en azından bi mutfağı toplayaydım eyiydiBen de öyleyim 2 gündür, vücuttaki kan hacmi çok arttığı için kalp vs çok yoruluyormuş, bence ondan oldu böyle…..
Ben dün akşam bütün hamilelik boyunca ilk kez ağladım bu yüzden hfjdjdj çok yorgunum ben çok halsizim falan diye. Neyse ki az kaldı ya işler hallolur bi şekilde…(akşam yemeğinde ne yapacağımı dert edenirken ben….)Ay iyi bari bi nedeni varsa ona bağlarım en azından ağlarken. Baygın baygın yatıyorum valla yapacak zibilyon iş var en azından bi mutfağı toplayaydım eyiydi
Her şey istediğin gibi, gönlüne göre olduay kizlar benim plesanta yukari cikmis hem de bebegin tam ustune cikmis yeri cok iyi dogum icin dedi simdi hastane, kilosu 2600 haftsiyla uyumlu 34+5im. Suyum iyi alttan bakti catimda uygunmus bebek kafasi asagida baya, bu sekilde sezaryana girersen bizi uzersin dediler
insallah degismezse kararim vajinal dogum bu seferhaftaya bildiricem rutin kontrolde benden sorumlu olan doktora hastane de zaten ona rapor gonderecek.
Hayır aksine bir cocugun daha olması daha da geriyordu bazen. Odaya kapanıyorum cocuk uyusun diye cıkamıyorum oteki garibim 5.5- 6 yasında kendi kendine takılıyor. Allahım benim bir cocugum daha var nolur artık uyusun falan diye ağlıyordum bazen. Kendimde sucu aramadım hiç aslında sonucta her cocuk mizacıyla beraber geliyor ben de elimden geleni yaptım. Her zaman cok gerilmiyordum ama işte bazen bardaktaki son damlanın taştıgı zamanlar oluyordu. İlk kızım baya olgun karakterli ama onda da ergenlik geliyor patlamaları sinirlenmeleri oluyor tabi ki. Ama onun bizim için en büyük avantajı bebekliğinde bile hep cok uyumluydu hiç bir konuda zorlamamıştı bizi. İkinci tam bir dikkafalı dediğim dedik inatcı karakterli bir cocuk. İkisinin de güzellikleri var hamdolsun. En önemlisi saglıklılar ve bir sekilde büyüyorlar. Bu kadar farklı iki cocuktan sonra cidden 3. Yü merak ediyorum nasıl olacak diye bu da beni epey heyecanlandırıyorHem doğum şekli açısından, hem çocukların huyu suyu açısından iki çocukta bu kadar çeşitliliği yakalamanNeyse en azından ikincide suçu kendinde bulmamissindir, ilki öyle olmayınca. Evde başka bir çocuğun daha olması seni biraz daha rahat tutmadı mı ikinci çocuğunda peki? İlk çocuğun hala öyle sakin karakterli mi?
Nelerden endişe duyup korkuyorsak hepsi ferahlığa çıksın inşallah. Tüm bu süreçler sağlıkla, kolaylıkla ilerlesin
Çatı muayenesi için erken değil miay kizlar benim plesanta yukari cikmis hem de bebegin tam ustune cikmis yeri cok iyi dogum icin dedi simdi hastane, kilosu 2600 haftsiyla uyumlu 34+5im. Suyum iyi alttan bakti catimda uygunmus bebek kafasi asagida baya, bu sekilde sezaryana girersen bizi uzersin dediler
insallah degismezse kararim vajinal dogum bu seferhaftaya bildiricem rutin kontrolde benden sorumlu olan doktora hastane de zaten ona rapor gonderecek.
Yaa ne güzel haber hersey gönlünce ilerler bundan sonra da inş. Darısı da benim bebişin dönmesine inş artık pek umudum kalmasa daay kizlar benim plesanta yukari cikmis hem de bebegin tam ustune cikmis yeri cok iyi dogum icin dedi simdi hastane, kilosu 2600 haftsiyla uyumlu 34+5im. Suyum iyi alttan bakti catimda uygunmus bebek kafasi asagida baya, bu sekilde sezaryana girersen bizi uzersin dediler
henüz ölmedimEnerjisizlikten ölcem gibi ya enerjisizlikten ölünür mü
erken canim ama bana vajinal bakmak zorundaydi rahim agzini plesantanin uzakligini olcmek icin emin olmak istedi en son vajinal muayene ile o ara onu da soylediÇatı muayenesi için erken değil mi
son dakika golu atmazsa bana iyi :) su an icin kafa asagida eller geride tam dogum pozisyonu imis asagida bekliyor oyle.Yaa ne güzel haber hersey gönlünce ilerler bundan sonra da inş. Darısı da benim bebişin dönmesine inş artık pek umudum kalmasa da
insallah canim son anda donmezse bu sekilde kalirsa cok iyiHer şey istediğin gibi, gönlüne göre oldu
Alttan bakınca çatı belli oluyor mu. Benim bildiğim parmak ile bakılıyor ondan sordum. Yani bana da vajina ultrason baktı doktor bebek aşağı da dediği zaman. Ama çatıya bakmadı.erken canim ama bana vajinal bakmak zorundaydi rahim agzini plesantanin uzakligini olcmek icin emin olmak istedi en son vajinal muayene ile o ara onu da soyledi
Şu söylediğin şeyi, her çocuğun kendi mizacıyla geldiğini keşke kamu spotu yapıp yayınlasalar. Sürekli kendimde sorun aramak beni inanılmaz yormuştu ve yetersizlik hissiyle doldurmustuKendimde sucu aramadım hiç aslında sonucta her cocuk mizacıyla beraber geliyor ben de elimden geleni yaptım.
Ve yine bunu da lohusalara birilerinin hatırlatması gerekiyor. Bana hatırlatan olmadı maalesef. Çocuk biraz büyüyünce, kendim daha pozitif bakmaya başlayabildimEn önemlisi saglıklılar ve bir sekilde büyüyorlar.
Herşeyide ben yaşamışım resmen yaSelam kizlar. Size bir şey sormak istiyorum. Bugün kontrolum vardı 29+2 haftalık gebeyim. Bebeğimin fl yani bacak uzunluğu iki hafta geride dedi. Diğer baş karin cevresi normal sadece bacak uzunluğu kısa dedi. Bebeğin plsenta kordon kan akışı gayet iyi dedi. Bugüne kadar haftasına hep uyumluydu. Böyle olupta haftasına yetişen var mı . Açıkçası moralim çok bozuldu
Dönmez artık heralde ya yercekimine karsı gelmesin otursun oturdugu yerde ufaklıkson dakika golu atmazsa bana iyi :) su an icin kafa asagida eller geride tam dogum pozisyonu imis asagida bekliyor oyle.
Rica ederim ne demek her zamanŞu söylediğin şeyi, her çocuğun kendi mizacıyla geldiğini keşke kamu spotu yapıp yayınlasalar. Sürekli kendimde sorun aramak beni inanılmaz yormuştu ve yetersizlik hissiyle doldurmustu
Ve yine bunu da lohusalara birilerinin hatırlatması gerekiyor. Bana hatırlatan olmadı maalesef. Çocuk biraz büyüyünce, kendim daha pozitif bakmaya başlayabildim
Tüm heyecanlarımızı sağlıkla, tadını çıkara çıkara yaşayalım inşallahDeneyimlerini paylaştığın, zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim
Banada sıkı takip etcez bundan sonra.genetikde olabilir dedi Gerileme devam ederse erken doğuma alabilirim seni dedi . Valla çok moralim bozuldu.Herşeyide ben yaşamışım resmen yabenim de bazen geride çıkıyor bazen gününde çıkıyor. Devlette 3 hafta geri çıkmıştı 1 gün sonra kendi doktorumda gününde çıktı. Cihazla ve o anki ölçümle de alakası oluyor sanırım. Geçen hafta da aynı gün iki hastanede ölçüldü birisinde 1 hafta diğerinde 2 hafta geride çıktı. Genetik olabilir dediler. Aklıma geldikçe benim de canım sıkılıyor ama bi sorun olduğunu düşünmüyoruz dedi doktorlar.
Fl de bacak uzunluğu değil de sanki uyluk kemiğine bakılmıyor mu ordan da tüm boyu hesaplanıyor boyu belki kısa ilerliyordur bol bol süt iç benimkide geriden geliyor yaklaşık bir buçuk hafta ama günde yarım litre süt içiyorum çok şükür boyu haftasıyla uyumlu çıkıyor süt yoğurt peynir yani kalsiyum içeren tüm yiyecekler kemik gelişimine katkıda bulunur sen bunlara aban inşallah yakalar haftasınıSelam kizlar. Size bir şey sormak istiyorum. Bugün kontrolum vardı 29+2 haftalık gebeyim. Bebeğimin fl yani bacak uzunluğu iki hafta geride dedi. Diğer baş karin cevresi normal sadece bacak uzunluğu kısa dedi. Bebeğin plsenta kordon kan akışı gayet iyi dedi. Bugüne kadar haftasına hep uyumluydu. Böyle olupta haftasına yetişen var mı . Açıkçası moralim çok bozuldu