Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Kızlar size bir konu daha açacağım. Bugün vallahi bunaldıkça bunalıyorum. Doğuma annemle babam beraber geleceklermiş. Ben esasen babamın gelmesini istemiyordum ilk etapta rahat edememekten ziyade annem ekstradan yorulacak diye. Çünkü bana mı baksın yemek mi yapsın bebekle mi uğraşsın annem perişan olacak yani arada. Ona da söyledim bir kere bunu gelmek istiyor, ne diyeyim, ben idare ederim bir şekilde dedi.. O vakit üstelemedim yanlış anlamasınlar diye. Bu arada annem iznini ayarlayabilirse 4 hafta kadar kalmak istiyor, dolayısıyla babam da 4 hafta kalacak demek bu. Biraz evvel eşim de konuşurken dedi ki eğer annen gelmeden doğum başlarsa ben hemen onu arayıp gel diyeceğim o da valizini hazırlayıp otobüse binip gelecek değil mi dedi. Bunu biraz da ağzımı aramak için sordu. Ben de dedim yok otobüsle gelmeyecek babamla gelecek dedim. Babanın ne işi var doğumda, gelinmez ki öyle dedi. Senin rahatın olmayacak pansuman yapacağız yaranı açıp oturup kalkamayacaksın, emzirmeye uğraşacaksın, memelerin acıyacak belki giyinmek bile istemeyeceksin falan dedi. İkide bir odadan odaya mı geçireceğiz seni o halinle. Ya da babanı mı yer değiştirip duracağız dedi. Yani bakınca gayet de haklı ben bile düşününce geriliyorum bunları şimdiden. Ama öte yandan ne yapacağımı da bilemiyorum. Anneme bunu ikinci kez söylesem alınır, üzülür babam adına. O çok heves ediyor sizi görmek bebeği görmek için dedi. Ben de görmesin demiyorum da annem 3 hafta kalsın ben iyileşeyim biraz sonra kardeşlerimle beraber gelsin istiyorum babamı. İlk zaman eşimle annem dışında birine ihtiyacım yok yani esasen. Napıcam bilmiyorum ya 😔😔
zor durum bacım gerçekten. iki tarafı da
çok iyi anlıyorum.
ben eşim işe ara verip yanımda olunca annemi bile çok istemiyorum sanırım yanımda. çekirdek aile saadeti kalp ben

anacım yaşlandı, eğilip kalkamaz vs. hele babamı hiç düşünmedim, sürekli annem onla ilgilenmek zorunda olur.

kızlar, uyku tulumu işini ne yaptınız? kaç tane, kaç tog vs?
Ben 1 tane 2.5 1 tane 1 aldım. 2.5 olanı kullanır mıyım bilmiyorum kk'de kullanan yok gibi bi şey, çoğu çocuk darlanıyormuş. En kötü dışarı çıkarken giydiririm diye düşündüm iade zor geldi 😅 1 tog olan 3-6, 2.5 olan 6-12 almışım

ben büyük şeyleri (işte arabadır, pusettir, ana kucağı vs) aldım şükür. küçük aletleri de aldım.

şimdi kıyafet çalışıyorum:) 0-3 ay alacağım genel olarak. zıbın sadece 3-6 ay alırım biraz. kalanları sonradan almak istiyorum. hem hava hem de bebeğin büyüme şartlarına göre🥰 bu arada, en zevkli alışveriş bu kısım galiba.

alacağım oyuncak/eğitici setler de aklımda hazır, sanırım 1 günde hallederim onu da.

eşimi bekliyorum, sadece cumartesi günleri alışveriş yapabiliyoruz birlikte, o da her hafta olmuyor, ondan biraz yavaşlıyor süreç ama babası da olsun istiyorum 🥰

oda için de çoğu şey hazır ama işte duvar stickerı falan yapacağız bu hafta 🥰 halım da gelmek üzere.

ay müthiş şeyler yaşıyoruz aslında Allah’a şükür🙏
Maşallah ne kadar güzel her şeyi halletmişsiniz 🧿🧿😍😍

Kıyafet alışverişi coook güzel 🩷 Ben de ilk çocuğumda hep sonradan almıştım. Akşamları bebek uyuyunca süt sağarken online alışveriş yapardım 😀 Oda için nemlendirme cihazı aldın mı?
Uyku tulumu almadım çünkü başta gece gündüz sürekli emme olunca tuluma ne ara koyacağımı bilemedim. Kucaktayken tulum olursa terler çünkü. Bebek itiraz etmezse müslin kundak yapmak istiyorum.
ben eşim işe ara verip yanımda olunca annemi bile çok istemiyorum sanırım yanımda. çekirdek aile saadeti kalp ben
Aynı şeyi düşünüyorum 🩷 ilk günler büyük çocuğumu da okula göndermemeyi düşünüyorum hatta. Ailece mayalanip sevgi kabarması yaşamak istiyorum 🥹🙏🏻🤍

Kızlar annemin evine anne yanı park beşik aldım bu 6 ay kullanılanlardan . İkiz için olandan . Ama araştırmadım yine 🫠 önüme düştü aldım . Boyutları 110 /70 /76 . Sizinkiler de böyle mi ?

Kızlar hanginiz çarpıntıyı sormuştu ya, ölüyorum sandım az önce sonra saat uyarı verdi kalp atışınız bir süredir 120nin üstünde diye. Bu normal mi acaba
ben abuk sabuk bir şey yiyince (çok yoğun tatlı vs) oluyor. şekerim falan da yok ama yine de hissediyorum tatlıdan olduğunu. ama cidden abartınca oluyor.
bi de tansiyonum düşünce tabii. onu anlıyorum zaten

Oldu 😅 bizimki de ben bazı geceler içerde yatarım falan diyor ama o geceleri nöbetçi bazı günler, telefonu durmuyor beboyu uyandırır sürekli bi tık hak verdim gibi. Seninki otursun oturduğu yerde 😅
Benimki işi gereği sürekli dışarıda çalışıyor bazen günde 20bin adım atıyor yazın sıcakta kışın soğukta hep dışarda. Hal böyle olunca sabah alarmları 3626363 kez falan çalıyor beni de o düşündürüyor 😂 ama bence de herkes kendi yatağında yatsın ayol

Dün trendyolda Globber’ı 6400e yakaladım, tam buraya atacaktım tekrar 8500 oldu. Almak isteyen varsa talip edebilir, ben çok istiyordum🥲

Anneleriniz çocuk sahibi olduklarında sizden daha mı büyüklermis? Herkes akşam evine gidince, bebek de uyuyunca bir konuşur, anne baba zamanı yaparsınız. Çocuk uyanınca da birlikte bakarsınız hem çocuğuyla bağ kurmuş olur. Bilmiyorum annelerle birlikte uyumak bana biraz gereksiz geldi 😀
Eşimin annesi anne olduğunda benden 10 yaş küçükmüş kıyamam 😬 bende aynı senin gibi düşünüyorum ama eşimi nasıl ikna edeceğim bilmiyorum. Çocuğa bir şey olursa ne yapacağız diye korkuyor . Her konuda böyle biraz takıntılı aslında bebiş doğmadan bi terapiye mi göndersem 😂😂

Sana da çok geçmiş olsun inşallah biraz daha beklerler . Doktor baya korkuttu bir cm bile açıklık olsa bu direkt sezeryana almamız lazım deyince iyice panik oldum. Kasığıma yada belime vuran bir sancı yok şükür ama Nst ye bağlıyken her toplanması 100 üzeri sancı olarak gözüküyor. İnşallah vaktinde sağlıcakla kucağımıza almak hepimize nasip olur.
Tabi doktorun daha iyi biliyordur. Ama bence 1 cm ile falan doğuma alınmak doğru gelmedi. Alsalar 4 cm ile beni alırlardı. Bebek de makat gelişliydi. 6 cm ye kadar bekleyebiliriz dediler üstünden 20 gün geçti. 4 cm ne fazlalaştı ne de kısladı. Benim bi de açılmaya ek rahim ağzımda kısalma var. Yarın var mı bi değişim görücez. Eylül annelerinde mi ne okudum orada da 2 cm ile iki üç hafta bekleyenler vardı. Sanki bana başka bir doktordan da görüş almakta fayda var gibi geldi.

Bence 10 gün yeterli belki 20 gün de olabilir sonrada adaptasyon süreci girer baktınız yapamıyorsunız tekrar gelirler madem o kadar yakınlar biraz da bana kaçıyormuş gibi geldi eşin anneler olunca nasılsa iş yükü olmayacak ona sadece bebeği sevmesi kalacak
Ben bebeği tutamam bile diyor bunu söylerken ben yapamam işim gücüm var değil de sanki beceremem bir yanlışlık yaparım der gibi sürekli . E dinlenmek için söylüyor olabileceği fikri beni bi sinir ediyor ama şimdilik onu düşünmemeye çalışıyorum 😬 bu arada kayınvalidem de illa kalalım bakalım dicek biri de değil. Ben bu adamı nasıl ikna edeceğim bilmiyorum 😂😂

Ben bi 2.5 bi tane de 1 aldım. 2.5 0-6 ay aldım daha kışa geldiği için, 6-12 olan 1 tog. Ama keşke 1.5 tog alsaydım diyorum. 2.5 kadar çok soğuk olmayacak gibi evim
ben abuk sabuk bir şey yiyince (çok yoğun tatlı vs) oluyor. şekerim falan da yok ama yine de hissediyorum tatlıdan olduğunu. ama cidden abartınca oluyor.
bi de tansiyonum düşünce tabii. onu anlıyorum zaten
Tansiyon düşüklüğü zaten beni mahvediyor ya. 8-9 büyük küçük zaten hep 5

ben ishal olmusum, bagirsak ve midem ikiside fena. kusmadim ama midem agzimda geziyorum. geceden beri de 4 kez tuvalete ciktim. doktora gitmeli miyim yoksa evde basit seylerle gecer mi acaba pek bir ilaci yok sanirim.
hastaneye geldim ama detayli ultrasona burda sanmiyorum ishal bakmazlar dogum hstanesinde, ancak aile hekimine gitmek gerekir
Doktora git istersen geçen aylarda bende yaşamıştım yediğim her şeyi çıkarmalı ishal halsizlik yaşatan bi hastalıktı hemen serum aldım baya iyi gelmişti

X