Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
D derya32 Senin üçüncü ya, heyecan endişe durumun nasıl? Erken gelir mi, belki daha önceki çocuklarında yaşadığın herhangi bir zorluk yeniden olur mu, nasıl uyutacağım gibi stres faktörleri var mı yoksa artık iki çocuk tecrübesiyle kafam pırıl pırıl modunda mısın?
Benim ilk cocugum bildigin melekti sütünü içiyor geri yatıyordu gün boyu oyle koltukta gıkını cıkarmadan yatabilirdi yavrum. Annem bakmıştı ben işe gitmeye başlamıştım erken dönemde zerre sıkıntısı olmamıştı öyle büyüdü bir geceleri briaz fazla uyanıyordu ama gündüz cok uslu oldugu için tolere edilebiliyordu. 2. De tamamiyle duvara tosladım😂 ne gündüz durur ne gece uyur huysuz huzursuz bir bebekti çok çok ugrastırdı beni. 1.5 sene işe hiç gidemedim. Bana yapışık bi cocuk . 5 yasında hala daha huysuz ve inattır. Diyorum ki daha kötü ne olabilir ki 😂😂 ama huyu büyük ablaya benzesin diye de dua ediyorum habire😂 biraz daha kendimi relax modda tutmaya kararlıyım ama bu sefer. 2. De cok takıyordum bu cocuk niye böyle falan diye şimdi kendime o kadar eziyet etmicem kafa olarak daha rahat olurum inş diye düşünüyorum.
Ama dogumla alakalı endişe ve biraz korku var o ilk gibi sanki hatta ilkinde cok daha rahattım simdi neler yasayacagımı bildiğim için biraz daha merakla bekliyorum. Ama hiç bir dogumumda erken gelme endisesi yasamamıştım oyle bir korkum yoktu bunda da yok bakalım zaman bize beler gösterecek

Benim çikolatam da geldi bir lohusa tacım kaldı oda yolda yetiştim çok şükür eksiğimiz kalmadı çikolatayıda trendyoldaki bir satıcıda yaptırdım yorumları iyiydi genel olarak diğer instadaki zamlanmış diyince dedim buna yaptırayım 100 tanesi 460 liraydı çikolatanın tadı da gayet yeterli seviyede kalitesiz değil yani baskı kaliteside hoşuma gitti

Eklentiler

• IMG_1108.jpeg
    IMG_1108.jpeg
    133,6 KB · Görüntüleme: 22
Merhaba kızlar uzun zamandır giremedim hiç umarım hepiniz iyisinizdir. İkizlerimiz doğmuş hayırlı olsun. Bir haftadır hastanede yatıyordum sancım 100 lerde olduğu için.Bebek makat duruşunda, karnım aşırı sert nefes aldırmıyor ve sürekli toplanıyor. Çift doz ciğer geliştirici oldum.Açılma ve kısalık yok ama eğer bunlardan biri olsaydı direkt doğuma alacaklardı çünkü bebeğin pozisyonu sıkıntılıymış . 33+4 teyim daha çok küçük . Dualarınıza ihtiyacım var en azından 36 yı görsün.
Geçmiş olsun canım. Açılma ve kısalma yoksa sancıyı durduruyorlar ve genelde bi sorun olmuyor diye biliyorum. Benim de 31. Haftada yattığıöda 4 cm Açılma var bebek makat gelişli diye sezeryana alacaklardı. Biraz bekleyip açılma artmayınca çok şükür alınmadım. Makat bebeklerde açılma 6cm olunca sezeryana alıyoruz dediler. Sen canını sıkma sancıya rağmen açılman evde falan olmadıysa hastanede komtrol altında tutarlar sorun olmaz.

Benim ilk cocugum bildigin melekti sütünü içiyor geri yatıyordu gün boyu oyle koltukta gıkını cıkarmadan yatabilirdi yavrum. Annem bakmıştı ben işe gitmeye başlamıştım erken dönemde zerre sıkıntısı olmamıştı öyle büyüdü bir geceleri briaz fazla uyanıyordu ama gündüz cok uslu oldugu için tolere edilebiliyordu. 2. De tamamiyle duvara tosladım😂 ne gündüz durur ne gece uyur huysuz huzursuz bir bebekti çok çok ugrastırdı beni. 1.5 sene işe hiç gidemedim. Bana yapışık bi cocuk . 5 yasında hala daha huysuz ve inattır. Diyorum ki daha kötü ne olabilir ki 😂😂 ama huyu büyük ablaya benzesin diye de dua ediyorum habire😂 biraz daha kendimi relax modda tutmaya kararlıyım ama bu sefer. 2. De cok takıyordum bu cocuk niye böyle falan diye şimdi kendime o kadar eziyet etmicem kafa olarak daha rahat olurum inş diye düşünüyorum.
Ama dogumla alakalı endişe ve biraz korku var o ilk gibi sanki hatta ilkinde cok daha rahattım simdi neler yasayacagımı bildiğim için biraz daha merakla bekliyorum. Ama hiç bir dogumumda erken gelme endisesi yasamamıştım oyle bir korkum yoktu bunda da yok bakalım zaman bize beler gösterecek
Hem doğum şekli açısından, hem çocukların huyu suyu açısından iki çocukta bu kadar çeşitliliği yakalaman 👏🏻😂 Neyse en azından ikincide suçu kendinde bulmamissindir, ilki öyle olmayınca. Evde başka bir çocuğun daha olması seni biraz daha rahat tutmadı mı ikinci çocuğunda peki? İlk çocuğun hala öyle sakin karakterli mi?

Nelerden endişe duyup korkuyorsak hepsi ferahlığa çıksın inşallah. Tüm bu süreçler sağlıkla, kolaylıkla ilerlesin 🙏🏻

Taşınabilir olanlarda da güç sorunu var diyorlar. Kablolular daha güçlüymüş kuzum. Kafam karıştı ama şimdi indirim varken alıcam sanırım. İlerde fiyatı artınca ve ücretsiz izindeyken almak bana daha zor gelebilir
Bence ihtiyaç olan bişey oluyor eninde sonunda. Yani sadece buhar olarak rahatlaması içinde ise yariyo sonuçta hasta olacak bebekler ve bu illa da çok kötü bı hastalık olunca kullanılan bişey değil grip olunca kullanmak zorunda kalabiliyosun ilaçlı kullanım her durumda şart olmaz belki ama sadece serum fizyolojik olarak rahatlamasi için evde olması iyi bence indirim ve şuan şartlar almaya daha elverişliyse al günü geldiğinde kullanılacak çünkü. Hiçbir bebek grip olmadan büyümüyor ve üstelik şuan salgın durumu sürekli artan bişey her gün bi yeni virüs duyar olduk.

Geçmiş olsun canım. Açılma ve kısalma yoksa sancıyı durduruyorlar ve genelde bi sorun olmuyor diye biliyorum. Benim de 31. Haftada yattığıöda 4 cm Açılma var bebek makat gelişli diye sezeryana alacaklardı. Biraz bekleyip açılma artmayınca çok şükür alınmadım. Makat bebeklerde açılma 6cm olunca sezeryana alıyoruz dediler. Sen canını sıkma sancıya rağmen açılman evde falan olmadıysa hastanede komtrol altında tutarlar sorun olmaz.
Sana da çok geçmiş olsun inşallah biraz daha beklerler . Doktor baya korkuttu bir cm bile açıklık olsa bu direkt sezeryana almamız lazım deyince iyice panik oldum. Kasığıma yada belime vuran bir sancı yok şükür ama Nst ye bağlıyken her toplanması 100 üzeri sancı olarak gözüküyor. İnşallah vaktinde sağlıcakla kucağımıza almak hepimize nasip olur.

Sana da çok geçmiş olsun inşallah biraz daha beklerler . Doktor baya korkuttu bir cm bile açıklık olsa bu direkt sezeryana almamız lazım deyince iyice panik oldum. Kasığıma yada belime vuran bir sancı yok şükür ama Nst ye bağlıyken her toplanması 100 üzeri sancı olarak gözüküyor. İnşallah vaktinde sağlıcakla kucağımıza almak hepimize nasip olur.
Kaç haftalık şuan ❤ dikkat et stres yapma elimde değildir ama kasılman artmasın uzan sadece 🙏🏻vakti saatinde gelsin hepsi inşallah sağlıkla gelsinler kilosu kaç oldu şuan kilo da çok etkili korkma 🧿

Kızlar size bir şey soracağım ya, benim eşim biraz pimpirik kralıdır. Şimdiden doğumdan sonra annelerimizden biri muhakkak 40 gün bizle kalsın sen ve bebekle uyusun diyor. Ama bence gerek olmayabilir. Mesele anne kv ayrımı değil gerçekten. İkisi de bize 10-15 dk mesafede oturuyor. Sizce yanımızda birileri be kadar kalmalı ben bu adamı nasıl ikna edeceğim 😂

Kaç haftalık şuan ❤ dikkat et stres yapma elimde değildir ama kasılman artmasın uzan sadece 🙏🏻vakti saatinde gelsin hepsi inşallah sağlıkla gelsinler kilosu kaç oldu şuan kilo da çok etkili korkma 🧿
33+4 canım kilosu 2.200 lerde . Elimden geldiğince olumlu düşünmeye çalışıyorum ama korku hep daha ağır basıyor maalesef.

Kızlar size bir şey soracağım ya, benim eşim biraz pimpirik kralıdır. Şimdiden doğumdan sonra annelerimizden biri muhakkak 40 gün bizle kalsın sen ve bebekle uyusun diyor. Ama bence gerek olmayabilir. Mesele anne kv ayrımı değil gerçekten. İkisi de bize 10-15 dk mesafede oturuyor. Sizce yanımızda birileri be kadar kalmalı ben bu adamı nasıl ikna edeceğim 😂
40 gün çok ya, bence geceleri yalnız olmakta fayda var. Böyle durumlarda anneanne/babanne devreye giriyor babalar hiçbir şey yapmıyor gün doğuyor onlara da. Benim annem çalışıyor ve 1-1.5 saat uzaklıkta oturuyor 15 gün izin alacak benimle kalacak, sonrasında ihtiyaç oldukça gelecek. Kv daha yakın mesafe olarak ihtiyacım olsa o da gelir ama kalmaz, kalmasını da istemem. Bebek sen annen mi yatacakmışsınız yahu saçma değil mi 😂 annem salonda yatacak mesela, karı koca neden ayrılasınız ki. Gün içinde desteğe muhakkak ihtiyacımız olur kv veya anneni çağırırsın, onlar evi toplar ütüye yemeğe destek olur sen de çocuğa bakarsın. Bunaldıkça çocuğa da destek olurlar vs. Bu kocaların hiç fikir beyan etmemesi gereken bir karar bence, anayız biz bizim dediğimiz olmalı 😂

Destek amaçlı olabilir belki ama niye sen ve bebekle uyuyacak ki beyin nerede olacak

Bence gerek yok kalmalarına yakınlarmış zaten yakın olsalardı ben istemezdim tabi ıhtıyac olur bir durum olur kalınır eşin rahat uyumak istiyor galıba gece o da pişpişlesin benim planlarım o doğrultuda 😂😂😂

X