Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Kızlar size bir şey danışacağım ya konu dışı. Şimdi ben kazanlı ütü kullanıyorum, ütü konusunda aşırı beceriksizim kaç kıyafet yaktım bilmem. O yüzden evlenirken kazanlı alayım istedim çok memnunum ama tabi öyle zırt pırt açıp yatağın üstünde yapamıyorsun biriktirmen gerekiyor. Hem büyük bir ütü masası gerekiyor hem de ütünün ısınması zaman alıyor. Kiwi’nin dik ütüsünü almıştım hiçbirrrr işe yaramadığı gibi kıyafetlerde iz bırakıyor muhtemelen atacağım onu. E şimdi bebo gelince benim öyle uzun uzun ütü yapacak vaktim olmayacak, fırt fırt kurutmadan çıkarıp ütü yapmam gerekecek. Sizce klasik bir ütü alsam mı? 2 haftada bir kadın geliyor ütü de yapıyor ama haftalık değil sonuçta emin olamadım, bebek kıyafetlerini devamlı yıkayıp ütülüyorsun sonuçta. Ne dersiniz gerek olur mu sizce? 🤷‍♀️
Bebekli Arkadaşlarımın çoğu ütüyü başta bir kez yaptım daha yapmadım diyor. Eskiden elde yıkanıyormuş, hijyenik olsun diye ütüleniyormuş sanırım. Şimdi hem organik deterjan kullanıcaz, hem bol sulu makinede yıkatıcaz. Ne kadar ütüleyeceksin onu düşün derim kuzum. Yetişkin kıyafetiyle bebeğin kıyafetlerini de karıştırmadan yıkayacağız. Şimdi çok daha hijyenik zaten. Hele kurutma falan kullanıyorsan orda zaten belli bi ısıya da çıkıyor.

Nstye geldim kızlar. 40 seviyelerine kadar çıkıyor sancı. Kalp atış falan iyi. Doktor nstyi uzun tutturuyor bakalım sonuca ne diyecek. Düzenli görürse yatış verecekmiş.
Kuzum benim ilk sancilar 50 lerde cikdi hep yatis vermedi nidicard verdi ilac sabah aksam onu kullaniyorum gecdi sukur 🤔

Bebekli Arkadaşlarımın çoğu ütüyü başta bir kez yaptım daha yapmadım diyor. Eskiden elde yıkanıyormuş, hijyenik olsun diye ütüleniyormuş sanırım. Şimdi hem organik deterjan kullanıcaz, hem bol sulu makinede yıkatıcaz. Ne kadar ütüleyeceksin onu düşün derim kuzum. Yetişkin kıyafetiyle bebeğin kıyafetlerini de karıştırmadan yıkayacağız. Şimdi çok daha hijyenik zaten. Hele kurutma falan kullanıyorsan orda zaten belli bi ısıya da çıkıyor.
Valla sen de doğru diyorsun çiçeğim, kurutma biraz kırıştırıyor ama narin programda denerim lazım olursa alırım o zaman. Şimdiden almayayım.

Bence kurutma varsa ütüye gerek yok ikisi de aynı şey yüksek ısıyla bakteri öldürüyor. Ben de kurutma da şu an yok ama ütü de yapmayacağım bağışıklık için de biraz kazansın istiyorum ilk yıkadım ütülenir sonrası gerek yok bence.
Sen de haklısın ya, sonraya bırakayım ben de madem. Her şeyi de önceden almayıverelim 2 günde geliyor zaten

Valla sen de doğru diyorsun çiçeğim, kurutma biraz kırıştırıyor ama narin programda denerim lazım olursa alırım o zaman. Şimdiden almayayım.
Kurutma makinesi için top kullanıyor musun? Kırışmayı engelliyor ve daha hızlı kurutuyor. Benimkiler çok kırışık çıkmıyor. Ben top kullanıyorum

Benim doktorum da hiçbirine bakmadı henüz. en son salı günü gttim kontrole 34 oldum. Ama rahim agzına bakıyorlar ultrasonda birsey söylemiyor bana normal diye. bir kere aylar önce söylemişti cünkü gayet iyi diye ordan biliyorum. Benim midem cok fena yaa yatarken özellikle bebeğin kafası sanki midemin içinde azıcık öne dogru dogrulamıyorum nefes alamıyorum geriye yaslanamıyorum sırtım agrıyo böyle dışardayken asırı perişanım evde yine iyiyim de. Senin de plasenta asagıda oldugu için oyle oluyor heralde
benim bebek de donmus canim kafasi asagida artik bir onceki kontrolumde 1 ay once kafasi yukardaydi. ya dondu dondu de plesanta yukselmedikten sonra bir onemi kalmiyor. asagi cok baski ve agirlik yapiyor kafasi asagida oldugundan. midem falan rahatladi artik benim

Bence kurutma varsa ütüye gerek yok ikisi de aynı şey yüksek ısıyla bakteri öldürüyor. Ben de kurutma da şu an yok ama ütü de yapmayacağım bağışıklık için de biraz kazansın istiyorum ilk yıkadım ütülenir sonrası gerek yok bence.
ben utu yapmadim ilk cocugumda ne vaktim vardi o siralar ne bilgim. simdi de yapmadim. yikama arti makinede kurutma yeterli geldi bana. ne mikrobu olacak zaten camasirlarda. dolap da temiz. o kadar birsey olmaz diye dusunuyorum

benim bebek de donmus canim kafasi asagida artik bir onceki kontrolumde 1 ay once kafasi yukardaydi. ya dondu dondu de plesanta yukselmedikten sonra bir onemi kalmiyor. asagi cok baski ve agirlik yapiyor kafasi asagida oldugundan. midem falan rahatladi artik benim
İşte bir yer rahatlayınca diğer yer zora giriyor. Ne sekilde olursa olsun hamileliğin son ayları her türlü zor geciyor. ilk iki de hiç zorlanmamıştım ama bunda Allah affetsin günler gecmek bilmiyor resmen 30dan sonra yavasladı iyicene slow motion yasıyorz acılar içinde😀 allah beterinden saklasın

+1 ilk basta yaptım bir heves sonra kurutup kurutup giydirdim valla insanın enerjisi kalmıyor bazen herseye yetişmeye cok lüzumlu da gelmiyor bana nebilim.

Allah bizlere ve evlatlarimiza sağlık sıhhat, evimize güzel geçim, sevgi, huzur versin ❤️ Gerisi kapının dışında kalıyor zaten. Sadece herkesin böyle bir şey yok gibi davranması komiğime gidiyor. Eşim her gün babasıyla konuşur, hiç soruyor mu bebeği diyorum, yok 😂 Benim ailem de farksız. İnsanın hayata bu kadar tepkisiz, heyecansız kalması beni çok şaşırtıyor. Biz şimdiden torunlarımızla ilgili hayaller kuruyoruz 🥲

Dediğin gibi çok şükür ihtiyacımız yok ama geçen gün yaşlı amca bir komşumuz biz aile sayılırız, paraya falan ihtiyacınız olursa söyleyin, iban atarsınız hemen gönderirim dedi 😂😂 eşim de ben de çok duygulandık. Dün de alt komşumla iki dk ayak üstü konuştuk, kadın iki defa bir şeye ihtiyacın olursa söyle dedi. Olay şu işte ama Allah insanın içine vermeyince dil dönüp de söylemiyor.

canım al bizimkilerden de o kadar. benim kv alt katta oturuyor, eşim vardiyasından dolayı akşam yemeğinde olamıyor 3 gün, o 3 günde bile demiyor yemekle uğraşma gel bizle ye diye mesela. bugün bi tabak almış eline koymuş yemek kapıdan uzatıyor. istersen aşağı gel falan diyor saat olmuş 7… ben zaten yemek yapıyordum dedim kapıdan gitti. yani insan düşünülmek istiyor olmuşuz 7 aylık hamile. sofraya bir tabak fazla koysan bir tarafın eksilmez. ben artık hiç uğramıyorum bile alt kata zaten, apartmanmış gibi transit geçiyorum. hamilelik dönemimi hiç böyle hayal etmemiştim. kendi annem desen yarım saat uzakta oturuyor, her gün mesaj atıyor sadece, en son 1 ay önce geldi. bebeğin kıyafetlerini bile kendim yıkadım ütüledim hepsini. bi allahın kulu demedi sana yardım edelim gelelim falan. ki zaten ben kimsenin yanımda olmicağını anlayınca baya bi mesafe koydum insanlarla arama. aileler toplanınca da tek konuşulan şey bebek sevmek şaka gibi 🤣 bu bebek sadece sevilerek olmuor, kimse elini taşın altına koymasın ama her gün sevmeye gelsin istiyor. şimdilik ihtiyacım yok kimseye şükürler olsun ama bi yandan da korkuyorum ihtiyacım olsa yanımda olan olmicak diye

canım al bizimkilerden de o kadar. benim kv alt katta oturuyor, eşim vardiyasından dolayı akşam yemeğinde olamıyor 3 gün, o 3 günde bile demiyor yemekle uğraşma gel bizle ye diye mesela. bugün bi tabak almış eline koymuş yemek kapıdan uzatıyor. istersen aşağı gel falan diyor saat olmuş 7… ben zaten yemek yapıyordum dedim kapıdan gitti. yani insan düşünülmek istiyor olmuşuz 7 aylık hamile. sofraya bir tabak fazla koysan bir tarafın eksilmez. ben artık hiç uğramıyorum bile alt kata zaten, apartmanmış gibi transit geçiyorum. hamilelik dönemimi hiç böyle hayal etmemiştim. kendi annem desen yarım saat uzakta oturuyor, her gün mesaj atıyor sadece, en son 1 ay önce geldi. bebeğin kıyafetlerini bile kendim yıkadım ütüledim hepsini. bi allahın kulu demedi sana yardım edelim gelelim falan. ki zaten ben kimsenin yanımda olmicağını anlayınca baya bi mesafe koydum insanlarla arama. aileler toplanınca da tek konuşulan şey bebek sevmek şaka gibi 🤣 bu bebek sadece sevilerek olmuor, kimse elini taşın altına koymasın ama her gün sevmeye gelsin istiyor. şimdilik ihtiyacım yok kimseye şükürler olsun ama bi yandan da korkuyorum ihtiyacım olsa yanımda olan olmicak diye
Cok ihtiyacin olursa annenden sen talep edeceksin ozamanda gelir heralde insan evladina da yardim eder bence

Ay iyi bari ben sayısal ifade neyi anlatıyor bilmiyordum o yüzden yazdım özellikle. Benimki de azmış o zaman sağolasın canım
Korkma bende ilk once senin gibi bilmiyirudm korkdum bide rahim boyu kisaldi benim 2cm suan ona ragmen yatisvermedi doktorum progestan fitil ve nidicard kullaniyorum her ihtimale karsida ciger gelisdirici vurdu dinlen yurus yapma dedi bana 35 gorruz bana gore korkma dedi doktor bakalim hayirlisiyla saglikla dogsunlar inslh korkma cnm valla burdaki arkadaslar sagolsun bana cok destekleri oldu bende oyle rahatladim valla iyiki var kk 🤲😘

Cok ihtiyacin olursa annenden sen talep edeceksin ozamanda gelir heralde insan evladina da yardim eder bence
Evet benim annem de oyledir mesela kendi telaşesinden cok akıl edemez sormaz etmez ama ben bir sey istesem yapar saolsun elinden gelen birseyse bazen alınganlık yapmayıp talep etmek gerekiyor. Aglamayan cocuga emzik vermiyor kimisi napalım

Hiiiiiç öyle korkulara girme canım. Çünkü insanlarda güzel gününde yanında olma, destek olma motivasyonu olmasa da genellikle zor durumdakinin kurtarıcısı, kahramanı olma motivasyonu oluyor. Allah kimseye muhtaç etmesin, bizlere sağlık, iyilik, güzellik versin 🙏🏻

Bu yaşananların da bir sebebi var muhakkak ve bizim için daha iyi olmadığını da bilemeyiz. Yoksa bir tabak yemek dediğin nedir? İşte bu insanların içinde böyle bir sevgi, anlayış yok demek ki. Nasıl ebeveyn olacağını bazen böyle nasıl ebeveyn olunmamali örneklerinden öğreniyorsun.

Hiiiiiç öyle korkulara girme canım. Çünkü insanlarda güzel gününde yanında olma, destek olma motivasyonu olmasa da genellikle zor durumdakinin kurtarıcısı, kahramanı olma motivasyonu oluyor. Allah kimseye muhtaç etmesin, bizlere sağlık, iyilik, güzellik versin 🙏🏻

Bu yaşananların da bir sebebi var muhakkak ve bizim için daha iyi olmadığını da bilemeyiz. Yoksa bir tabak yemek dediğin nedir? İşte bu insanların içinde böyle bir sevgi, anlayış yok demek ki. Nasıl ebeveyn olacağını bazen böyle nasıl ebeveyn olunmamali örneklerinden öğreniyorsun.
inşallah kimseye muhtaç olmadan atlatırız bu dönemi diye dua ediyorum sürekli. enerjimiz sağlığımız olsun da herşeyi kendimiz yapalım 🫶🏻

X