Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Kızlar sabahtır içimde baygınlık hissi var. Kahvaltı yapsam da geçmedi. Bebek de sürekli toplanıyor ve çok sık toplanıyor. Arkadaş doktora yaz diyince yazdım. Doktor da nstye git dedi. Eşim de arkadaşıyla çalışası tuttu onu bekliyorum şimdi. Erken doğum olabilir demiş doktor stres oldum iyice ya. Sabahtır ay halsizim halsizim diye dolanıyordum olay nasıl nstye geldi anlamadım ben. Böyle her gün birimiz acile giderek hepimiz günümüzde doğurcaz inşallah
mevsim gecisi su siralar, soguk alginligi da olabilir bebek hareketleri nasil? ama yine de ben giderdim hemen doktora baksinlar bebek nasil kordon vs hersey iyi mi diye

hay Allah rahatsiz mi etmek istemiyor acaba cocuk bakimina gelecek mi peki yardim etmeye ya da doguma?
Biz zaten hamilelik haberini verdiğimizde dertlenmeyin bakım konusunda yardım beklemiyoruz dedik 😂😂 Onların içinde öyle bir istek yok, biz de ilk çocuktaki tecrubemizden sonra istemiyoruz zaten. Boşuna eşlerimizle ilişkimize sahip çıkalım demiyorum çünkü ilkinde benim ailemin etkisiyle bizim ilişkimiz çok bozulmuştu.

Benim ailem başka hiçbir çaren kalmadıysa, çok çok zordaysan gelir yardım ederler yalan yok ama Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin 🙏🏻

Kızlar sabahtır içimde baygınlık hissi var. Kahvaltı yapsam da geçmedi. Bebek de sürekli toplanıyor ve çok sık toplanıyor. Arkadaş doktora yaz diyince yazdım. Doktor da nstye git dedi. Eşim de arkadaşıyla çalışası tuttu onu bekliyorum şimdi. Erken doğum olabilir demiş doktor stres oldum iyice ya. Sabahtır ay halsizim halsizim diye dolanıyordum olay nasıl nstye geldi anlamadım ben. Böyle her gün birimiz acile giderek hepimiz günümüzde doğurcaz inşallah
panikleme yavrum vücudumuzda her gün başka tepkiler çıkıyor. gitcen mi hastaneye

Kızlarr gebe okulunda son günümdü bugün ameliyathaneyi odaları falan gezdirdiler ayy benim heyecan başladı daha 33+2 deyiz😂 allah hepimizin yardımcısı olsun

Korkma bu haftalarda ne desen hemen nst ye alıyorlar, ben dün kasık ağrısı dedim hemen nst dediler. Muhtemelen emin olmak istiyorlar sancı vs olmadığına. Sancı çıksa bile ilaç falan verip bir süre daha erteliyorlar

Hahahah gecmis olsun cnm bende yeni geldim ciger gelisdirici yapdilar sakamakada inslh sag sgalim hepimiz gununde dogururzya kasım anneleri ekimde dokuldu bu gidisle bizde heralde kasımda dokulcez Allah korusun 😄 inslh sag saglim kucamiza almak nasip olsun hepimize icini ferah tut genelde artik bu haftalarda hep bagliyorlar nst ye ben 31 de girdim ilk bise cikmiycak Allahin izniyle🤲

Kiz aramiyolar da biz aradik cumartesi dedi bu sefer de ama o da kesin degil insallah cumartesi de gelmez de ortaligi birbirine katarim offf tersime gelmesinler. 😒
2-3 haftadır gelecek abla gelecek abi diye erteleyip duruyorlar bizi de. Fabrikada sıkıntı varmışmış. E ben doğurcam az kaldı 😅
Kocam da ağzına geleni saydı saymasına ama … bir an evvel gelse artık. Bir de bu işin montajı çiziği eziği bir sürü sıkıntısı var inşallah bizlerde olmaz. O dolaplar vs temizlenecek kokusu çıkacak da ben bebeğimin kıyafetlerini ütüleyeceğim yerleştireceğim….
Ortalığı birbirine de kattık olmayınca olmuyor. Hemencecik gelse artık 🤗

Ben de kazanlı ütü kullanıyordum. Onu verdim, standart ütü aldım ve çok rahat ettim. Çok ütü yapan bir insan değilim ama lazım olunca da bu bana daha pratik geliyor.
Pratiklik açısından standart ütü daha iyi gerçekten ama kazanlı ütü de 30 saniyede kıyafeti jilet gibi yapıyor. Ben genelde biriktirip ütü yaptığım için memnunum ama normal bir ütüm olsaydı fırt fırt yapardım mesela şu an 🥲

Bence normaldir ama doktor her ihtimale karşı nstye almak ister risk olmaması için diye düşünüyorum. Erken doğum olabilir falan of ne erken laflar ya, bir baksınlar önce yahu 🫠

son zamanlarda iniyor artik karin asagiya dogru ozellikle bebegin basi asagi donmusse artik. onceki aylarda yukardadir aslinda sana oyle gelmistir zTen simdi yirumekte de zorlanirsin agirlik asagi indikce. aslinda iyi birsey benim ilk gebelikte asagi inmemisti bebegin basi da yukardaydi tam kalbimin altinda. en guzeli inmesi ve dogum pozisyonunu almasi eger vajinal dogum dusunuyorsan. catinda acilmanda guzelse oh mis benim hayalim bu 🤣
Doğum pozisyonuna gelmişti bayadır baş aşağı duruyor benimki inşallah kolayca doğlar😄en çok şeyde anlıyorum o kafanın aşağıda olmasını tuvalete gidiyorum bitiyo çıktığım an tekrar çişim var gibi hissediyorum baskıdan sanırım

Doktorum saolsun😊üçüncü ay biter bitmez kan ilacı başlattı bana, buradakiler çok geç başladı hatta halen içmeyen var ve kansızlık sorunları yaşıyorlar 😔
ya zaten doğumda da belli miktarda kan kaybedeceğiz. büyük ameliyatlardan önce de 3 ay falan kullandırıyorlar demir, hazırlık olarak.
çok iyi yapmış doktorunuz. ben multivitamine güvendim ama keşke daha önce başlasaydım sırf demir olana:/

Nstye geldim kızlar. 40 seviyelerine kadar çıkıyor sancı. Kalp atış falan iyi. Doktor nstyi uzun tutturuyor bakalım sonuca ne diyecek. Düzenli görürse yatış verecekmiş.
Nst'yle erken doğum ne alakaymış mi sancı varsa da ilaç verip geciktiriyolardı sanki burada diğer annelere hep öyle yapmışlardı :/

çok büyük ihtimal yalancı sancıdır ama nstye muhakkak gir ve için rahatlasın canım
annelik=stres, her aşaması:/

Nstye geldim kızlar. 40 seviyelerine kadar çıkıyor sancı. Kalp atış falan iyi. Doktor nstyi uzun tutturuyor bakalım sonuca ne diyecek. Düzenli görürse yatış verecekmiş.
Allah allah durup dururken ne oldu yahu. Neyse guzel dusunelim guzel olsun. Dogmaz daha korkutuyo seni annesi 🌸

Ben geçen hafta sonu ilk kez nstye girdim ve 50leri gördüm. Hemşire doktora kağıdı gösterip geldi, tamam gidebilirsiniz dedi. Düzenli olup olmaması hakkında bir şey diyemem ama 40-50 büyük bir olay değil demek ki diye düşündüm. İyi haberlerini bekliyoruz 🙏🏻

Kızlar size bir şey danışacağım ya konu dışı. Şimdi ben kazanlı ütü kullanıyorum, ütü konusunda aşırı beceriksizim kaç kıyafet yaktım bilmem. O yüzden evlenirken kazanlı alayım istedim çok memnunum ama tabi öyle zırt pırt açıp yatağın üstünde yapamıyorsun biriktirmen gerekiyor. Hem büyük bir ütü masası gerekiyor hem de ütünün ısınması zaman alıyor. Kiwi’nin dik ütüsünü almıştım hiçbirrrr işe yaramadığı gibi kıyafetlerde iz bırakıyor muhtemelen atacağım onu. E şimdi bebo gelince benim öyle uzun uzun ütü yapacak vaktim olmayacak, fırt fırt kurutmadan çıkarıp ütü yapmam gerekecek. Sizce klasik bir ütü alsam mı? 2 haftada bir kadın geliyor ütü de yapıyor ama haftalık değil sonuçta emin olamadım, bebek kıyafetlerini devamlı yıkayıp ütülüyorsun sonuçta. Ne dersiniz gerek olur mu sizce? 🤷‍♀️
Kazanlı ütünün yaptığı ütüye ve hafifliğine aşığım ne yalan söyleyeyim. Ben çeyizime kazanlı almadım. 1-2 parça ütülemem gerekirse ne yapacağım diye ama şimdi bebeğimin ilk ütüleri için annemlerden kazanlı ütüyü getirmelerini isteyeceğim. Sonra dediğin gibi çamaşırları kurudukça diğeri ile basıp basıp kaldırırım. Çoğu arkadaşım 2-3 ay her şeyi ütüledim sonra öyle bi fırsatım olmadı ütüleyemedim diyorlar.
Çok pahalı bir şey değil de şöyle ucuz yollu klasik ütü alsan şuanki düşüncemle sanki daha kolay olur gibi geliyor bana da. Ama eğer ki; annenle kv’nle falan birkaç aylığına en azından değiştirebilme şansın varsa deneme amaçlı al istersen 😬

X