Sirkeli su ile gargara yapmıştım . Öksürüğe dönmemişti. Geçmiş olsun
Geçen hafta 5.2 deprem oldu korktum uçuk çıktı. Belki endişe ettiğin bir durum olmuştur.
Bana Dr um 4. Aydan sonra kullanabilirsin demişti. Öncesinde tavsiye etmedi. Lierac kullandım çatlak olmadı.
Temmuzda doğum yapan arkadaşım kısa kollu çıt çıt ve ince bir alt giydirip müslin örtü ile örtüyordu. Kış annesiyim. Kışın Sisarıp sarmala iyi de yazın kapı pencere açık üşütür mü diye uzun kollu giydiririm sanırım.
Çok hızlı alışıyorsun. Yanında yardımcı olacak bir büyüğün var ise yardımcı oluyor, bir şekilde öğreniyorsun. Mesela banyo yaptıramadım anneler yardımcı oldu, 3 aylık olunca göre göre ben de kendim yaptırdım
7 haftalıkken kalp atışı hızlı olmaz ki. Sadece var mı yok mu bakıyorlar. 8.9. Haftalarda bebek büyüdükçe hızlanıyor. 1 hafta geç döllenme olabilir. 2 3 hafta geride olması endişeli bir durum.
Of çok zor bir durum. Erkeklerin askerlik anısı gibi bizim lohusalik anısı. Asla unutmuyorsun. Eşinin ailesi de senin ailen olduğu gerçeği önüne seriliyor. Ben eşimle konuşup önden akrabalar gelmesin, anne baba kardeş olsun sadece söyle demiştim. Gelin istemiyor demesinler sen bebek küçük biraz büyüsün öyle gelsinler de beni zor durumda bırakma demiştim. Öyle yaptık. Çevremizde 40 ı çıkmadan gidip öpenler var ve kan hastalığı bulaşıp 2 ay hastanede yatan bebekli tanıdığımız var. Allah korusun. İkimiz de korkuyoruz. O yüzden eşine söyle güzel dille, o halleder