2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Bugün şeker yüklemesi yaptırdım 75 gr 2 saat kontrollü açlık şekerim iyi çıkmış ama 1 saat sonrası 223 çıkmış. Dr endokrinolojiye gönderdi. Yarına randevu akdım ilk doğumumda dr yaptırmamıştı. I yüzden çok bilgim yok benim gibi olan var mı?

Kuzum benim arkadaş Sakarya'dan Trabzona gitti araba ile bir haftalık gibi iken, bende 20 günlük iken 5 saatlik yola çıkmıştım ama 20 günlükte artık biraz bebek kendine gelmiş oluyor
Evet canim genelde 1 hafta 10 gun beklenmesi en az oneriliyor da, benim oyle bir durumum olabilir merak ettim acaba nasil olur diye

Kızlar ben elimi çok kötü yaktım normalde yanık kremi sürerdim ama aklıma geldi bakıyım hamilelikte kullanılır mı diye tabi ki kullanılmıyomuş😭buz koyuyorum ama acıyo başka yapacak bişey yoktur dimi bildiğiniz
Vazelin,hametan bunlar işe yarıyor, ama öncelik yanık yeri soğutmak sıcaklığın daha alt katmanı etkilemesini engellemek inşallah buz aküsü tutmuşsundur uzun zaman 😔 hametan sürüp buz aküsüne koymuştum ben elimi 1 gece boyunca yani yaklaşık 6 _7 saat, sonra yavaş yavaş kabuk olup deri soyulup geçmişti.

Günaydın 🌸🌼 bugün 29 haftalık olduk. Zaman epey azalıyor. 👶 Hazırlıkları tamamlamaya çalışıyorum bir yandan. Ama ikinci doğum daha zormuş bu açıdan. İlkinde şimdiye kadar her şeyim hazırdı şimdi enerji ve zaman bulmakta zorlanıyorum :)

Bugün şeker yüklemesi yaptırdım 75 gr 2 saat kontrollü açlık şekerim iyi çıkmış ama 1 saat sonrası 223 çıkmış. Dr endokrinolojiye gönderdi. Yarına randevu akdım ilk doğumumda dr yaptırmamıştı. I yüzden çok bilgim yok benim gibi olan var mı?
Geçmiş olsun. Benim de 1. Saat 183 çıktı. Şimdi cihazla kendim ölçüp kağıda yazıyorum. 10 gün sonra Dr a göstercem. Normalde de tatlı çok yiyen biri değildim o yüzden simdilik iyi gidiyo. Sadece bi gün kahvaltıda reçel yemiştim o gün yüksek çıkmıştı bi daha yemedim. Beyaz ekmek pirinç pilavı gibi şeyler yükseltmiyor benimkini o yüzden onları kısmadım.

Benim de cikti ama daha gidemedim doktora :KK43: eger yarin giderseniz bilgilendirirseniz sevinirim

Vazelin,hametan bunlar işe yarıyor, ama öncelik yanık yeri soğutmak sıcaklığın daha alt katmanı etkilemesini engellemek inşallah buz aküsü tutmuşsundur uzun zaman 😔 hametan sürüp buz aküsüne koymuştum ben elimi 1 gece boyunca yani yaklaşık 6 _7 saat, sonra yavaş yavaş kabuk olup deri soyulup geçmişti.
Evde silverdin vardı hametan vs yoktu silverdin de yasakmış baktım hemen. Buz aküsü vardı evde bol bol koydum bıraktığım anda canım acıyo çünkü ama şimdi sabaha daha iyi gibi canım

34e kadar degisebilirmis degilse bile doner yani 👍🏻👍🏻 bugun kontrolumde dogumu konustuk genel olarak 34e kadar degisebilirmis ama bizimki bas asagi baya uzun suredir degismezmis artik kolay kolay. Birde 34e kadar dogum yapma yuzdemiz 2.5 34 sonrasi ise 95lere cikiyomus artik su gun dogsa evet yogum bakimda kalirmis ama yasama yuzdesi cok yuksekmis. Saglik olsun vakitli olsun insallah hepimizin 🙏🏻
Amin canim
Saglikli dogsunlarda🙏

Evet1 saat sonrasi yuksek cikmiş
şeker ihmale gelmez bencede randevunu al

Kızlar bende pazartesi kontrole gittim bebeğimizin kilosu 1.480 gram geldi normal kiloda haftana göre sınır 1400 ve başı yukarıda 3 4 haftaya kadar dönmesi gerekiyor dedi dönmezse diye endişe ediyorum son haftalarda bebeği dönen annenler var mı acaba ? bir de emzirme koltuğu almak istiyorum sallanan şekilde ama gerekli mi gereksiz mi bilemedim tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim

Kızlar bende pazartesi kontrole gittim bebeğimizin kilosu 1.480 gram geldi normal kiloda haftana göre sınır 1400 ve başı yukarıda 3 4 haftaya kadar dönmesi gerekiyor dedi dönmezse diye endişe ediyorum son haftalarda bebeği dönen annenler var mı acaba ? bir de emzirme koltuğu almak istiyorum sallanan şekilde ama gerekli mi gereksiz mi bilemedim tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim

Kuzum benim bir tanıdık dönmüştü hatta bayağı son aya doğru döndü yani düşün inşallah seninki de döner (İnternette bebek dönsün diye masaj hareket videoları gibi şeylere denk geliyordum biraz bak istersen belki işe yarar)

Kuzum benim bir tanıdık dönmüştü hatta bayağı son aya doğru döndü yani düşün inşallah seninki de döner (İnternette bebek dönsün diye masaj hareket videoları gibi şeylere denk geliyordum biraz bak istersen belki işe yarar)
Bende dün baktım o videolara bir kaç haftaya dönmezse başlayacağım inşallah döner çünkü normal doğum istiyorum ☺️☺️

Youtubedan bebeğin pozisyonunu değiştirmek için egzersizlere bakıp düzenli yapın. Döner inşallah

Aynen çoğu pirogramda aynısını diyor dönmüş olabilir die kasıklarımda sanki gidiklanma hissi olur ya öyleyim bende tekmeyle çok farklı tekme şert vuruyordu bir haftadır çok hafif oluyor TM tersi göğüs altımda küçücük şişlik oluyor elimin altına geliyor 😍😍😍
Aynı benımde oyle canım dönmüş olabilir seninkide

Kac haftaliktin ozaman canim
Bide sen normal dogum mu duşunuyorsun
Sezeryan olursa başi yukarda olmasi onemli degil

Eger ayaginin yerini belirliyosaniz azicik ugrasinca anlasiliyo. Benim sagimda ayagi solumda sirti var bas asagi duruyo kendini ittirdiginde kafasiyla idrar torbami baskiliyo bi taraftan bakiyorum ayagi cikacak neredeyse avcumun icine alabiliyorum ayagini 😀 gecen gun ayni seyi yaparken esimde denk geldi hissettirdim adamin akli oynuyodu yerinden bu nasil oluyo boyle diye ahaha
Bende dün ayağını hossettım boyle bısey sıkıldı göğüsümün altında ay bı dokundum ayak yanı ben dokununca cektı 😅

X