2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Bende beş kilo anca aldm ama okdr sis hissediyorm ki kendimi balon gibiyimm diyorm. Demek on kilo alsam napardm

Hazır hala ayva varken çekirdeklerini saklayın, suda beklettip jelimsi kıvam olunca su göğüs ucunuza sürünce çok rahatlatıyor. Lansiloh da emzirme öncesi ve sonrası düzenli kullanılırsa işe yarar bir sürüp bir sürmezseniz randıman olmaz çünkü bebeğin ağzında sürtünme oluyor göğüs ve büyük bir basınçla emiliyor acıması vs çok normal siz önlem alıcaksınız ve sadece ucunu vermeyeceksiniz öyle olursa çok acır.

Bende çok şişim.Hele bu akşam yemek yaparken göğsümün altına yanlarıma hep kramplar girdi sanki.Oturup yemeye zorlandım.Geceleri sağımdan soluma dönemiyorum taş gibi oluyor karnım.
Bebekte aksine geceleri harekete geçiyor bi sağımda bi solumda pıt pıt hareketleri bazen göbek deliğimin tam üstünde gibi yatınca.

Lahanayı ilk kez duydum. Sütten keserken buzluya taze nane koyup sonra göğüslerime koyardım. Sütü kesmesin sonra lahana ??
Aynen öyle lahana sütten kesme zamanı gelince süt çekilsin mastit olma diyr kullanılıyor genelde. Gerçi sıcak soğuk uygulama farklı ama yine de riske atılmaz.

Bebim ilk dogum yaptigimda tecrubelerime dayanarak herkesin bünyesi ayni seylere ayni tepkiyi vermiyor ben gogüslerime denemedigim kalmadi lansinoh krem de aldım cok duzenli kullandim, anne sütü sürdüm, farkli yaglar vs.. En sonunda ilik su ile yikamanin biraz rahatlatttigini farkettim.
Ayni şey süt uretimi icin de gecerli bi cok kisi marul, bulgur pilavi hoşaf tavsiyesi verdi ama ben de kirmizi et süt cogaltiyordu. Yani tamamen bünyeye göre degisiyor bence. Ama tabii tavsiye almak denemek guzel bisey neyin tutacagini bilmiyoruz

Beni anlatıyorsun resmen

Aynı be nim hayatımı anlatmışsın

Ay ayvayı iyi dedin unutuyorum hep yarın alam

Bende de ayni durum var
Nefes darligi, egilip kalmaktabile zorlaniyorum vucudumda sişmeye basladi

Merhabalar geçen hafta çok hareketsiz geçirdim ve dediğiniz gibi oldum. Uyurken zor uyudum. Düzenli yürüyüş yapıp + suyu yeterli içince hiç ödem kalmıyor. Özellikle yürüyüş yaptığım hafta ile yürüyüş yapmadığım hafta inanılmaz farkediyor. Yapmadığım hafta ayaklarımın şişinden Ayakkabı sıkmaya başlamıştı.

Birde şekeri sıfıra indirdim. Pirinç makarna vs hiç yemiyorum. İnanılmaz hafifledim. 1 kg vermişim bile. Demek ki ödemdi.

Ben yürüyüşe de başladım bir ara
Çok ilginç 15 dakikadan sonra mahvoluyorum
İyi gelmesine geliyor gibi ama kramplar ve şişlik daha da artıyor ki ben ilk gebelikte 1 saatten fazla yürürdüm bana mısın demezdi bedenim
Bunda bir sıkıntım var ama ne ben ne doktorlar henüz çözemedik

Günaydın kızlar şişlikten yürüyüşten falan bahsetmişsiniz bendede çok şişlik var yürüryüşte yapamıyorum yürüyüş yaptığım gün brlimden yatamıyorum sertleşmeden dolayı baya zorlamaya başladı belim
bikaç gündür mide yanmam geçmişti akşam yine geldi hemde katlanarak baya kötü oldu midem karnımda artık baya zorlamaya başladı çoraplarımı giyerken bile engel oluyo baya siz ne durumdasınız

Ben e bebekde 500 TL 100 TL vsr diye ordan aldım bezleri, Molfix aldım, kızımda da onu kullanmıştım,slepy kullanan da cok çevremde ,büyüdükçe ekonomik olana döneriz , kıyafet ilki kız olduğundan düz renk olanlar dışında olmayacak malesef,fırsat oldukça bir iki şey aldım ama çok almadım çünkü erkek bebekler kız bebeklere göre iri olabiliyor,boyu kilosu doğumdan sonra hızlı ilerlerse elimde kalabilir, gelenlerde getirir ondan şimdilik çok almadım,ıslak mendil ve şampuan ,deterjan aldım .ana kucağı aldım,onu kizimda da kullanmistim iyi oluyor bebek kenarda içinde güvende duruyor,canı sıkılırsa sallayarak güzel zaman geciriyor , şimdilik böyle,kendime bir şey almadım kızımda aldığım elbise lohusa kıyafetleri vardı onları giyicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…